Események - Events


Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon, képzéseinken! Gauranga Das egyéb szolgáltatásaira ITT tudsz jelentkezni.

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a jogasaman(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Élő Online Ashtanga és Detox-jóga Gaurangával

Folytatódnak az online jógaórák Gaurangával:
Minden kedden és csütörtökön 8:00-tól 9:30-ig fogok tartani Ashtangát és pránájámát, a Nomád Jóga stúdióból közvetítve. Az órát Gauranga FB oldalán tudod követni. Link: https://www.facebook.com/jogasaman/
Mi kell hozzá: kapard elő magad az ágyból 8 előtt, vedd fel a jógás nacidat, és gurítsd ki a jóga matracodat! Nem árt, ha csúszásmentes. Kapcsold be a laptopodat, tabletedet vagy okostelódat, és gyakorolj velem!
Időpontok: kedd és csütörtök, 8:00-tól 9:30-ig. Vezeti: Gauranga Das
Ha részt vettél az órán, kérlek járulj hozzá munkámhoz és jógastúdiónk fenntartásához: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009 számlaszámra tudsz utalni. Ajánlott összeg: 2500 Ft. Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz!

Teliholdas Rapé Medicina Szertartás 03.07

Ismét szeretettel várunk a Nomád Jógában a márciusi teliholdas estén és tízmilliószoros napon Rapé Medicina szertartásra, melynek során az amazonasi gyógynövényekhez fogunk kapcsolódni. A szertartás során a Kozmosz és a Teremtő (Virakócsa) energiáihoz fogunk kapcsolódni. Manco Capac és Mama Ocllo az Inka birodalom alapító istenségei, és a szertartásban segítséget kaphatunk tőlük az új kezdetekhez, a felnőtté váláshoz, a beavatáshoz. A Sananga szemcsepp, Copaiba olaj és a Rapé (gyógynövényes dohánypor) elősegítik fizikai, érzelmi, energetikai és lelki megtisztulásunkat, és megnyitják az elménket a spirituális élmények felé, melyeket a szertartást lezáró sámándobos hangutazás alatt élhetünk meg. Javaslom, hogy aznap csak reggel fogyassz szilárd táplálékot, és kerüld a koffein, alkohol, tudatmódosítók fogyasztását. A Sanangához érdemes kivenni a kontaktlencsét és lehetőleg kerülni a sok szemfesték használatát.

A sámánhangszerek segítségével létrehozott szakrális, gyógyító térbe hívlak meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével.  

A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek nics más dolga, mint lefeküdni és ellazulni zenével, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a gong, sámándob, csörgők, doromb, didgeridoo, furulya és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek. 

Időpont: március 7, kedd, 18-21:00
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp Szérűskert u. 33.)
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 6000 Ft
Létszám: maximum 15 fő (Jelentkezz minél előbb, mert telt ház várható).
Jelentkezési határidő: március 2.


Munay Ki elvonulás és átadói képzés - 03.16-19
 
A Munay Ki rítusokat, az inkák szellemi örökségét Alberto Villoldo amerikai antropológus tette hozzáférhetővé a nyugati világ számára. Az inkák ma élő leszármazottai, az Andokban élő Q'ero indiánok áldásával ezek a rítusok most már az egész Emberiség tudatszintjének emelkedését is támogatják. Négynapos elvonulásunkon számos gyakorlat kíséretében fogja megkapni minden résztvevő a Munay Ki 9+1 rítusát, ezáltal nem csak Földőrzővé válva, hanem a rítusok őrzőjeként maga is továbbadhatja majd őket másoknak. Beavatóink a Földanya, Égapa, a Nap, a Hold és az őselemek lesznek. A rítusok átadása és gyakorlása mellett lélekutazásokon, tűzceremónián, csendkunyhó-szertartáson, víz-szertartáson, transzlégzésen és Rapé Medicina szertartáson is részt fogunk venni, hogy valóban mélyreható átalakulások alapozzák meg utunkat a Munay Ki szeretetenergiájával és az ősi inkák szellemi hagyományával. Az elvonulásra azokat is szeretettel várjuk, akik már megkapták a Munay Ki rítusokat, és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat a Szellemvilággal, és azokat is, akik még nem rendelkeznek ismeretekkel vagy tapasztalatokkal a sámáni úton, de szeretnének előrelépni az önismeretben és a szellemi fejlődésben. A rítusokat és a meditációkat Gauranga Das fogja vezetni sámán-tanítóinak útmutatása alapján.
A 9+1 rítus
1. A gyógyítók rítusa (Hampe Krapay)
A rítus során kapcsolatba kerülünk az ősi gyógyítók láncolatával, akik fénylényekként az emberiség kezdetei óta gyógyítanak és őrzik a tudást.
2. Az erő övei (Csumpi Karpay)
A második rítusban a beavatandó aurájában öt erő-övet helyeznek el, melyek védelmező hatással bírnak, és segítenek a káros energiák lebontásában az őselemek formájába.
3. A látnokok rítusa (Kawak Karpay)
Ebben a rítusban összekapcsoljuk az agy látóközpontját a harmadik szemmel és a szívvel, ami elősegíti, hogy megtanuljunk a szívünkkel is látni, valamint fejleszti a belső látást, mely által megtanuljuk érzékelni a Szellemvilágot.
4. A harmónia rítusa (Ayni Karpay)
A harmónia rítusában hét archetípust (vagyis erőállatot és szellemi vezetőt, tanítót) avatnak be, illetve helyeznek el fénylő mag formájában az egyes csakrákban.
5. A Nap-őrzők rítusa (Pampamesayok)
Ezzel a rítussal összekapcsolódunk az ősi kő-építmények és minden szent hely gyógyító szellemeivel, és hívni tudjuk őket, amikor szükséges. Ez a rítus összeköt a laikák ősi láncolatával, és a Nappal őrzőivel, akik tudtak gyógyítani, varázsolni, és a Földanya női minőségét képviselték.
6. A Bölcsességőrzők rítusa (Altomesayok)
Az ősi gyógyító bölcsesség őrzői a hagyomány szerint a nagy szent hegyek szellemei. Ha kapcsolatba lépünk velük, akkor átadják a bölcsességüket és az általuk őrzött gyógyító tudást, amennyiben alkalmasnak ítélnek rá. A hegyek szellemeit Apuknak hívják a querók.
7. A Földőrzők rítusa (Kurak Akuyek)
A Földőrzők olyan magasabb dimenziójú lények, akiknek feladata a földi élet és civilizáció óvása és őrzése, és ha kapcsolatba lépünk velük, akkor előre tudunk látni a jövőben, illetve valóságra tudjuk álmodni, amit szeretnénk.
8. A csillagőrzők rítusa (Mosok Karpay)
A csillagőrző beavatás átsegíti a lelkünket a 2012-2021 között zajló átmeneti korszakon, és belekapcsol az ezután következő új korszak tudatosságába. A gyakorló energiateste elkezd kifényesedni, és elindul a Homo Luminoussá válás útján.
9. A Teremtők/Szellemőrzők rítusa (Taitanchis Ranti)
Ez a rítus az isteni tudatosság felébresztését segíti elő, előhozza kreatív potenciálunkat, mellyel nem csak a saját életünk teljesedik ki jobban, hanem mások életében is elősegíthetjük a tudatos teremtést.
13. Az anyaméh rítusa
Az anyaméh rítusa egy erőteljes és szeretetteljes áldás nők és férfiak számára, mely visszaállítja a méh és a teremtés központjának egyensúlyát, és gyógyítja annak sebeit.
A résztvevők a 9+1 rítus mellett megkapják a rítusokhoz tartozó pi-követ, valamint egy részletes pdf jegyzetet a rítusok leírásával, illetve az átadásuk módjával. Emellett további magyar és angol nyelvű anyagokat is kapnak az inka sámánizmusról. Az elvonulást Gauranga Das és Kovács-Tóth Andrea vezeti.
Praktikus tudnivalók:
Szállás: Lélekmagház, 3794 Boldva, Kossuth út 21. www.lelekmaghaz.org
Étkezés: Az elvonulás alatt a házigazdák főznek ránk vegán étkeket, de érdemes hozni gyümölcsöt, kávét, teát stb. Minden reggel egy perui gyógynövényekből készült teát fogunk inni. Tisztító hatású, nem tudatmódosító.
Amit ajánlott hozni: Hálózsák, polifoam, törülköző, papucs, fürdőcipő, tisztasági eszközök, zseblámpa, kényelmes réteges ruházat, fürdőruha a csendkunyhó-szertartáshoz. Ha van sámándobod, csörgőd, dorombod stb., akkor hozd azt is magaddal.
Érkezés: március 16-án, csütörtökön 10-től. Az elvonulás befejezése március 19-én, vasárnap 15 óra körül várható.
Részvételi díj: 35000 Ft előleg (február 25-ig) + 50000 Ft (a helyszínen). Maximális létszám: 15 fő.
Jelentkezési határidő: február 25 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: jogasaman@gmail.com, illetve 06309140839.Tavaszi Napéjegyenlőség Szertartás 03.20

Az ősz óta tartó Tűz és Jég-szertartás-sorozat záró eseménye következik, a tavaszi napéjegyenlőség ünnepét üljük meg közösen a Hajógyári-sziget Pest felőli oldalán. A pontos helyszínt a vízállás függvényében kiküldöm az összes jelentkezőnek előző este. A szertartás során kapcsolódunk a Természet elemeivel, a Tűz és Jég, forró és hideg, Jang és Jin elemeivel a belső egyensúly és a tisztulás érdekében.
 
A helyszínt gyalogosan úgy tudod megközelíteni, ha besétálsz a K-hídon, majd átszeled a szigetet Pest felé, és a parti sétányon haladsz. 17:30-ig érkezz a helyszínre, és segíts a fagyűjtésben! Utána meggyújtjuk a szertüzet, Wim Hof légzéssel készülünk, és jeges  fürdőt veszünk a Dunában. A fürdés és a vízzel történő kapcsolódás mindenkinek erősen ajánlott. Ha mégsem mersz teljesen bemenni a vízbe, akkor legalább a talpadat, a tenyeredet áztasd a vízben, és spriccelj a fejedre belőle. 

A fürdés és felmelegedés után felajánlásokat végzünk a tűzbe, majd Rapé-szertartást is tartunk. Utána transzlégzés következik, majd énekelünk, amíg a parázs nem kerül "járható" állapotba, majd átkelünk a parázson. A program egyik pontja sem kötelező, de erősen ajánlott mélyen dolgozni a Tűz és a Jég elemmel is. A szertartás végén falatozunk a magunkkal hozott elemózsiából.
Gyertek tisztulni, kapcsolódni az őselemekhez, és a Duna Anya erejéhez! 

Mit hozz magaddal: Polifoam, takaró vagy hálózsák, fejlámpa, fürdőruha/törölköző, fürdőcipő, sámándob, csörgő, doromb, didge, gitár stb (amilyen hangszered van),  tömény ital a felajánláshoz, balta/fűrész, száraz tűzifa, ha van, pár falat süti, gyümölcs stb a szertartás végére, hozd a dalaidat, a szívedet, és a lelkesedésedet!

Hogyan készülj: A reggeli után lehetőleg már ne fogyassz szilárd táplálékot, hanem böjtölj estig. A parázson járáshoz a legjobb felkészülés a teljes böjt. Alkoholt, koffeint és tudatmódosító szereket semmiképpen ne fogyassz a szertartás napján! Hozz magaddal vizet, teát stb egy kulacsban, és papírzsebkendő is jó, ha van. Az adományokat a helyszínen tudod megtenni készpénzben.

Helyszín: Hajógyári-sziget, Pest felőli oldal.
Időpont: március 20, 17 óra
Vezeti. Gauranga Das
További info: jogasaman@gmail.com vagy 06309140839
Találkozó 17 órakor a helyszínen, fagyűjtés, majd a szertűz meggyújtása következik. A részvétel adományos, de kérlek, hogy regisztrálj az alábbi linken:

Újholdas Rapé Medicina Szertartás - Bobinsana Edition 03.22

Ismét szeretettel várunk a Nomád Jógában a márciusi újhold utáni estén  Rapé Medicina szertartásra, melynek során az amazonasi gyógynövényekhez fogunk kapcsolódni. A szertartás során a megszokott medicinák mellett kiemelt figyelmet kap a Bobinsana (Calliandra angustifolia) növény nőies, szívet nyitó, megújító és gyógyító energiája. A Sananga szemcsepp, Copaiba olaj és a Rapé (gyógynövényes dohánypor) elősegítik fizikai, érzelmi, energetikai és lelki megtisztulásunkat, és megnyitják az elménket a spirituális élmények felé, melyeket a szertartást lezáró sámándobos hangutazás alatt élhetünk meg. Javaslom, hogy aznap csak reggel fogyassz szilárd táplálékot, és kerüld a koffein, alkohol, tudatmódosítók fogyasztását. A Sanangához érdemes kivenni a kontaktlencsét és lehetőleg kerülni a sok szemfesték használatát.

A sámánhangszerek segítségével létrehozott szakrális, gyógyító térbe hívlak meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével.  

A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek nincs más dolga, mint lefeküdni és ellazulni zenével, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a gong, sámándob, csörgők, doromb, didgeridoo, furulya és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek. 

Időpont: március 22, szerda, 18-21:00
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp Szérűskert u. 33.)
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 6000 Ft
Létszám: maximum 15 fő (Jelentkezz minél előbb, mert telt ház várható).
Jelentkezési határidő: március 18.

Kambo Medicina Szertartás Uruklával - 03.24-26
 
Szeretettel invitálunk egy háromnapos, mély tisztítást, elengedést, személyi fejlődést lehetővé tévő szertartásra, ahol az őserdei sámánok különleges medicináival fogunk dolgozni, melyeket a törzsek több ezer éve használnak és hatékonyságuk miatt egyre elterjedtebbek már a nyugati világban is. A Kambo, a Rapé és Sananga egyik sem hallucinogén és teljesen legális mindenhol a világon.
 
A háromnapos ceremónia/elvonulás menete:
 
március 24, péntek:
12:00 Érkezés, regisztráció
12:30 A szertartás és a medicinák ismertetése
13:00 Kambo, Rapé és Sananga szertartás (az 5-6 órás folyamat végén könnyed levest fogunk elfogyasztani)
19:30 Shamanic Healing Journey (sámánutazás szertartás)
23:00 A szertartás befejezése
március 25, szombat:
10:30 Érkezés, regisztráció
11:00 A szertartás és a medicinák ismertetése, Shamanic Breathwork (tisztító sámánlégzés) gyakorlása
14:00 Kambo, Rapé és Sananga szertartás (az 5-6 órás folyamat végén könnyed levest fogunk elfogyasztani)
19:30 Shamanic Healing Journey (sámánutazás szertartás)
23:00 A szertartás befejezése
március 26, vasárnap:
12:00 Érkezés, regisztráció
12:30 A szertartás és a medicinák ismertetése, Shamanic Breathwork (tisztító sámánlégzés) gyakorlása
14:00 Kambo, Rapé és Sananga szertartás (az 5-6 órás folyamat végén könnyed levest fogunk elfogyasztani)
20:00 A szertartás befejezése
A szertartás mindhárom napján ajánlott a észvétel, amennyiben szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatodat a Kambo medicinával, és mély átalakulást megtapasztalni a test, a lélek és a szellem szintjén. A három szertartás teljes újraindítást ad az immunrendszerednek, és így krónikus panaszaid és lelki problémáid is enyhülhetnek vagy megszűnhetnek.
Mit hozz magaddal: 6 l ásványvíz palackban, kényelmes ruha fekvéshez, üléshez, esetleg kispárna. A teremben vannak jógamatracok és takarók. A Kambo szertartásra mindhárom napon böjtölve, reggelizés nélkül érkezz. A szertartás végén, az esti szertartás előtt lesz egy könnyed étkezés.
 
Mi az a Kambo?
 
Egy sámánok által használt medicina. Az egyik legerősebb a világon, ami nem csak fizikai, de érzelmi és spirituális szinteken is dolgozik. Egy intelligens medicina, ami mindig azt adja, amire épp szükséged van! (Mondjuk az gyakran eltér attól, amit szeretnél!)
„Fantasztikus hatóanyag-koktél potenciális orvosi alkalmazásokkal, amelynek nincs párja egyetlen kétéltűnél sem”. - Vittorio Erspamer, gyógyszerész és vegyész.
A Kambo az óriási majombéka váladéka, egy őshonos szent gyógyszer az Amazonas-erdőből.
A gyógyszer bioaktív peptidek és neuropeptidek koktélját tartalmazza, amelyek erőteljes hatással vannak a szervezetre és az agyra, lehetővé téve a szervezet öngyógyítását.
A Kambo egy rendkívül erős anyag, amely hatalmas potenciállal rendelkezik a mély gyógyulás, a növekedés és az átalakulás sokféle módon történő elősegítésére. Intenzíven tisztítja és méregteleníti a májat, a beleket és a nyirokrendszert.
Milyen előnyei vannak a Kambonak?
Az egyik legerősebb természetes gomba-, antibiotikum-, vírus-, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő szer a bolygón.
Világszerte az emberek arról számoltak be, hogy a Kambo segített a szorongás, a depresszió, a PTSD, a krónikus fáradtság, a krónikus fájdalom, a HIV, az ízületi gyulladás, a cukorbetegség, a candida, a herpesz, a magas vérnyomás, az autoimmun betegség, az orgonbetegség, a rák, a termékenységi problémák, visszatérő fertőzések és még sok más kezelésében.
Mivel a Kambo spirituális, mentális, fizikai és érzelmi szinten minden is működik, segítséget nyújthat a stresszes időkben.
Kambo képes eltávolítani Panemát, amelyet az őslakos törzsek egy sötét energiafelhőként írnak le, amely körülveszi az ember auráját. Ezt a sötét felhőt a testben hordozzák, és traumák, negatív gondolatok, súlyos érzelmek, ősi minták, környezeti mérgek és balszerencse következményei, amelyek nehezítik az embert, és érzelmileg nehéznek érzik magukat.
Az amazonasi Kambo / Sapo béka váladékával végzett terápia ősidők óta a világ egyik legerősebb és leghatásosabb természetes gyógymódja.
KIVÁLÓ TERÁPIÁS LEHETŐSÉG:
- múlni nem akaró allergiák,
- gyulladások,
- bőrbetegségek,
- krónikus izom- és ízületi fájdalmak,
- emésztési és gasztrointesztinális problémák,
- hangulati és energetikai problémák,
- depresszió,
- szorongás,
- függőségek,
- állítólagos gyógyíthatatlan betegségek kezelésére, illetve
Fantasztikus módja a belső szervek és általában az emésztő szervrendszer tisztításának!
 
A "Kambō" vagy "Sapo" elnevezések az óriás majombéka (Phyllomedusa bicolor) bőrváladékán alapuló évezredes hagyományú orvoslásra vonatkoznak. Ez a békafaj az Amazonas medence északnyugati részén (Kolumbia, Peru és Brazília területén) őshonos. Eredetileg 53 törzs használta a begyűjtött bőrváladékot orvoslási céllal, de ez már csak 13 kis törzs körében maradt fenn. Az őslakosok felfogása szerint a Kambō segít megszabadulni a "panema"-tól. A panema elnevezés a depresszív tudatállapotra vonatkozik, ami minden későbbi baj, betegség és balszerencse melegágya. Ezt a rendkívül erős medicinát a törzsek sikerrel alkalmazták a kígyómarás, a malária, a sárgaláz és más járványos betegségek kezelésében is.
A modern tudományos kutatás eddig 16 (!!) biológiailag aktív peptidet (kisméretű fehérjét) mutatott ki a béka által termelt medicinában: Adenoregulin, bombesin, bombesinnona peptide, a bradykinin derivate, caerulein, deltorphin, neurokinin B, phyllomedusin, phyllocaerulein, phyllokinin, phyllolitorin, preprotachykinin B, ranatachykinin A, sauvagine, T-kinin and urechistachykinin II.-, amelyek orvosi felhasználása igen ígéretes - pl. az agy degeneratív megbetegedései (Alzheimer- és Parkinson-kór), depresszió, migrén, keringési problémák, érrendszeri elégtelenségek, terméketlenség, AIDS, hepatitisz, rák, stb…. Ezen kívül segíti az immunrendszert a bakteriális és vírusos megbetegedések elleni küzdelemben, gyulladáscsökkentő és egyben a legerősebb természetes antibiotikum is. Egy igazi "panacea," vagyis egyetemleges orvosság.
Mire számíthatsz egy Kambo foglalkozáson?
A Kambo folyamatnak 3 szakasza van:
Felkészítés, tisztulás és helyreállítás.
A Kambo kezelés során vékony füstölő segítségével pici pöttyet égetünk a bőrre, hogy a legfelső réteget eltávolítva, megnyissuk az utat a medicinának, melyet ezekre a kis pöttyekre helyezünk föl.
Ez az égetős rész drasztikusan hangzik, de egyáltalán nem fájdalmas! 😅
A gyógyszer a session alatt a nyirokrendszeren és az idegrendszeren keresztül kommunikál az aggyal, ami gyakorlatilag végrehajtja az utasításokat.
A Kambo méregtelenítés egy fizikai tisztítás, melynek tünetei a hőemelkedés, az arc kipirosodása és a gyorsan jelentkező hányinger, amit általában hányás követ. Ez megszabadítja a testet a toxinoktól, és gyönyörű tisztaságérzetet hagy maga után.
 
Rapé és Sananga Medicinák
 
Mi az a Rapé?
 
A Rapé egy finom, őrölt sámántubák, amelyet az orrba fújnak, és főként Brazíliában és Peru egy kis részén bennszülött törzsek használják.
Minden törzs titokban tartja a saját receptjeit, de amit tudunk, hogy általában gyökereket, gyógynövényeket, leveleket és őserdei dohányt, pl. Mapacho-t használnak, amely a bolygó legszentebb növénye, a nagyapa szellem.
Az összetevők a nikotinreceptorokhoz kötődnek, ami fokozott dopamin-, acetilkolin- és epinefrin-termelést eredményez.
Ezen a kémiai folyamatok hatására a résztvevők ellazulnak és nyugodtnak érzik magukat, ugyanakkor tudatosak és éberek.
Az elméd megtisztul mindentől, amit el kell engedned, és segít a régi, beragadt energiák eltávolításában, ami segít, hogy könnyebben érvényesüljön a Kambo tisztító hatása.
 
Mi az a Sananga?
 
A Sananga eredetileg a Yawanawa törzs hagyományos gyógyszere, egy őslakos törzs, amelyet az Amazonas törvényes őrzőiként ismernek. A Sanangát mind lelki, mind fizikai betegségek gyógyítására használják, beleértve a fókusz javítását és a zavaró energiák kiürítését, mielőtt vadászatra indulnának. A Sananga előnyei közé tartozik az antimikrobiális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és rákellenes tulajdonságok. Beszámoltak róla, hogy segített súlyos szembetegségekben, például a zöldhályogban, a szürkehályogban.
A Sananga egy nagyon erős szemcsepp, amely égető, szúró hatást fejt ki. Ha ment már erőspaprika valaha a szemedbe, akkor gondolj rá vissza. Na, az semmiség volt a Sanangához képest!
Viszont ez a kellemetlen érzet csupán néhány percig tart!
Arra biztatunk, hogy a Sananga alatt összpontosíts a légzésedre és fókuszálj az elengedésre!
A szemünk rengeteg traumát tárol, melyet a fájdalom és a könnyek segítenek kioldani és megszabadulni tőlük. 4-5 perc után könnyebbnek fogod érezni magad, a látásod élesebb lesz, a tudatod tisztább.
A szertartást vezeti: Urukla.
Angliában élő magyar sámán gyógyító, aki több, mint 700 Kambo ceremóniát tartott eddig.
A medicinával való gyógyulást a Planet Kambo-tól tanulta, nem csak a tanfolyamon, de később sok közös rendezvényen is.
A Rapé medicina alkalmazására a Huni Kuin törzstől kapta a beavatást és engedélyt.
Urukla főállásban gyógyít és tart spirituális rendezvényeket.
Bővebb információért tekintsd meg a FB oldalát:
https://www.facebook.com/Urukla
 
Időpont: március 24 péntek, 12.00-23:00; március 25 szombat, 10:30-23:00; március 26 vasárnap 10:30-20:00
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp Szérűskert u. 33.)
Vezeti: Urukla és Gauranga Das
Létszám limit: 11 fő a kambo-ra, 15 fő az esti szertartásra.
Részvételi díj: mindhárom napra (5 szertartásra) 140000 Ft, 1 napra (péntek vagy szombat) 55000 Ft, vasárnapra csak a Kambora 30000 Ft. Ha bármelyik napra csak a Kambo-ra jössz, akkor a díj 30000 Ft, ha csak az esti szertartásra, akkor 25000 Ft.
Jelentkezési határidő: március 5 (vagy amíg a helyek be nem telnek).
Regisztráció az alábbi linken (a megjegyzésben tüntesd fel, hogy az 5 szertartás közül (3 Kambo és 2 esti) melyikre szeretnél jelentkezni:
 

Transzlégzés Live Jam 03.26

Szeretettel várunk Benneteket ismét élő zenés transzlégzésre a LaPlace Stúdióba. Újra együtt kapcsolódhatunk a Földanyához, az ősökhöz, a gyökereinkhez, hogy tisztuljunk, gyógyuljunk, fejlődjünk egy közös transzlégzés szertartással. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő jam zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani. A helyszín a LaPlace Táncstúdió nagyterme (1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.). A Transzlégzés Szertartás programja a következő lesz:
18:00 - Kapunyitás és regisztráció
18:30 - A transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
18:40 - Transzlégzés transztánccal
19:10 - Transzutazás transzlégzéssel fekve
19:40 - Transzutazás ősi hangokkal
20:10-20:30 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása

Az élő zenét varázsolják:
Chelemen Paula - didgeridoo, klarinét
Csete Attila - didgeridoo, fúvósok
Gauranga Das - sámándob, óceándob, csörgők, doromb, furulya, csengettyűk
Heszberger Antal - sámándob, csörgő, doromb
Takács Éva Bianka - dzsembe
Varga Zsolti - dzsembe, darbuka, handpan
Merkl Tamás - gitár, basszusgitár

A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.
A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben sámándalok fognak megszólalni a transzfolyamatot kísérve. A gyakorlatot pihentető relaxációval zárjuk.

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:
Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.
Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Helyszín: LaPlace Táncstúdió nagyterme (1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.)
Időpont: március 26, 18-21:00.
Részvételi díj: 8000 Ft
Létszámkorlát: 30 fő
Jelentkezési határidő: március 20 (vagy amíg a helyek be nem telnek).

Hangtálas hangfürdő Gaurangával 03.31

Márciusi hangfürdőnk témája a teremtés, termékenység és a kreativitás áramlásának felélesztése és megélése. A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudatalattiban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
A 60-70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, furulya, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.

Időpont: március 31, 18-20:00
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp Szérűskert u. 33.)
Jelentkezési határidő: március 27
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 6000 Ft
Beavató utazás Peruba - 04.10-28
Kedves Érdeklődők!
A jelentkezési határidő lezárult, jövő tavasszal tervezünk ismét utazni az idei tapasztalatokkal gazdagodva, akkor várjuk jelentkezéseteket!
Velem tartanál egy spirituális utazásra Peruba? Harmadik éve ismerkedem a perui sámánizmussal, az andoki Q'ero indiánok, az inkák leszármazottainak tanításaival. Az Apaza család az egyik inka hagyományvonal tiszta szertartásait őrzi, és e rítusok átadására utazunk ki Cusco-ba, a régi Inka birodalom hajdani fővárosába. Ez tehát nem egy turistaút lesz, én pedig nem vagyok utazásszervező, és nem fogok keresni ezen az úton pénzt azon, ha mások is velem jönnek. De adok erre lehetőséget, bízva abban, hogy izgalmas kalandokban és spirituális élményekben lesz részünk. Jó kontaktokat sikerült szereznem az Apaza családon és sámániskolájukon keresztül, így bár nekem is ez lesz az első utam Peruba, úgy érzem, hogy jó kezekben leszünk, ha többen is megyünk. A tervezett program a következő:
 
április 10 (húsvét-hétfő) - Utazás Budapest-Lima (KLM légitársasággal, párizsi átszállással)
április 11 Lima-Cusco belső repülőjárattal
április 12 Akklimatizáció Cuscoban (3400 m tengerszint felett), könnyed városnézés
április 13 Nusta Karpay beavatás (kapcsolódás a női Természet-szellemekhez) - Mama Simona hegynél
április 14 Koto Kuna Karpay (Plejádok beavatás) - Apu Wanakaure templomnál
április 15 Kinsa Chata Karpay (Orion csillagkép beavatás) - Tambomachay inka templomnál
április 16-21 közösen kiválasztott kirándulások Cusco-ból (Sacred Valley templomok, Machu Picchu, Huayna Picchu, Qorikancha, Pisac, Ollantayambo, Sacsayhuaman, Lake Humantay), illetve opcionálisan mesternövény-szertartásokra is sor kerülhet (Ayahuasca, San Pedro)
április 22 - indulás az Ausangate hegyhez
április 23 -26 Ausangate és Rainbow Mountain trek (4-5000 m tengerszint felett) - miközben ti kirándultok, én meg fogom kapni a sámán-beavatásomat az Apaza család mestereitől, és 4 napot a hegyen kell meditálnom utána.
április 27 - vissza Cusco-ba, majd Limába belső járattal
április 28 - Lima-Budapest (KLM járat Amszterdami átszállással)
 
A Karpayokról röviden:
 
Nusta Karpay - ez az energetikai átadás összekapcsol a hét női Természet-szellem minőségével, melyek hét különböző szent helyen laknak Peruban, és felébresztik a női minőség magjait a hét csakrában. A rítus elősegíti az élő, szakrális női energiák felébredését és integrációját, támogatják a teremtő folyamatokat és a béke, harmónia terjedését a világban. Ez az átadás nem csak abban segít, hogy felébresszük és fejlesszük ezeket az energiákat, melyek minden emberi lényben (férfiakba és nőkben egyaránt) ott lakoznak, hanem abban is támogatnak, hogy másoknak segítsünk harmóniába kerülni női oldalukkal.
 
Koto Kuna Karpay - a Plejádok hét csillagának beavatása. A Q'ero sámánok úgy tartják, hogy az emberiség ősei a csillagokból szálltak alá a Földre, és így mindannyian a génjeinkben hordozzuk a csillagnemzetségek csodálatos univerzális energiáját. Amikor a rítus segítségével élővé tesszük kapcsolatunkat a Plejádok csillagaival, közvetlenül megkapjuk az energiáikat, biztonságban és békében érezzük magunkat, és tudunk dolgozni a félelmeinken és legmélyebb sebeinken. A Plejádok energiáinak köszönhetően ismét kapcsolatba kerülünk ősi képességeinkkel és bölcsességünkkel, felébresztjük az intuíciónkat, és ragyogó fény árad a lelkünkbe.
 
Kinsa Chata Karpay - Orion-öv beavatás. A beavatás során kapcsolatba kerülünk az Orion-öv három csillagával, melyek a három világot képviselik: Hanaq Pacha - Felső Világ; Kay Pacha - Középső Világ; Ukhu Pacha - Alsó Világ. Ezek a csillagok számos áldást hoznak, gyógyítanak és földelnek. E csillagok nem csak az emberi lényeket, de az állatokat, a növényeket, minden élőlényt és a Földanyát is védelmezik. A csillagok védelmet nyújtanak az utunkon, és azt az ősi tudást közvetítik, melyet más ősi kultúrák is, például a skandináv vagy az egyiptomi civilizációk is őriztek.
 
A Karpayokat Maestra Marquesa Apaza, Don Justo Apaza és Don Raul Apaza fogják átadni, akik mind az Inca Medicine School tagjai. Bővebb infót itt találhattok az iskoláról: incamedicineschool.com. A mesternövény-szertartásokat Maestro Saul Sayri fogja vezetni, az egyik legmegbízhatóbb sámán a Cusco régióban. 
 
Az Ausangate körtúra embert próbáló kirándulás lesz, 70 km 4-5000 m magasságban, sátrakban, hálózsákban, de viszont Dél-Amerika legszebb tájait és gleccser-tavait látogath
atjátok meg, valamint a Szivárvány-hegyet, mindezt nagyon spirituális környezetben, kevéssé járt utakon. 
 
A Karpayok, Plant Medicine szertartások, az egynapos kirándulások és az Ausangate-körtúra várható költségéről emailben tájékoztatom az érdeklődőket, de konkrét foglalásokba azután fogunk belekezdeni, hogy azok, akik komolyan gondolják az utazást, már lefoglalták a nemzetközi repülőjegyüket. A konkrét programok részvételi költsége változhat a résztvevők számának függvényében is. Ha szeretnél becsatlakozni az utazásba, akkor kérlek írj egy emailt a jogasaman@gmail.com címre, és küldök egy még részletesebb tájékoztató emailt a jelenleg rendelkezésre álló információkkal.

Belső alkímia - Pünkösdi elvonulás 05.26-29

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Indítsd a nyarat megérkezéssel Ön-MAG-adba! Négy napos önismereti és transzformációs elvonulásunkon a pünkösdi hosszú hétvégén intenzív belső munka fog folyni, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol, Siófok-Töreki völgyében töltünk el négy napot. Az elvonulás témája a létezés és a tudat határainak kutatása. A programokat Gauranga Das és Kovács-Tóth Andrea vezeti.  Az elvonuláson lesz lehetőségetek szertartásokban kapcsolódni az indiánok gyógyító növényeihez - a szent Dohányhoz és a szent Kakaóhoz.

Program:

május 26, péntek 

10:00 Érkezés, beköltözés
11:00 Kezdő kör, Ászana-gyakorlás - Gauranga
12:30 Légzőgyakorlat, relaxáció
13:00 Ebéd 
14:00 Pihenés, csobbanás a Balatonban
16:00 Szauna-szertartás énekléssel, beszélgetéssel
18:00 Tűzszertartás, erőállat-tánc, parázson járás.
21:00 Vacsora

május 27, szombat

7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
9:00 Légzőgyakorlat, inka-energia-gyakorlatok
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, Balaton
16:00 Szauna-szertartás énekléssel, beszélgetéssel
18:00 Rapé Medicina szertartás a transzgenerációs minták elengedésével, és az őseink gyógyításával.
21:00 Vacsora

május 28, vasárnap

7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, Balaton
16:00 Szauna-szertartás énekléssel, beszélgetéssel
17:00 Önismereti játék
18:00 Szent Kakaó Ceremónia transztánccal
21:00 Vacsora

május 29, hétfő

7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
8:30 Transzlégzés-meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, Balaton vagy szauna
14:00 Önismereti gyakorlat
15:00 Záró meditáció és zárókör
16:00 Búcsúvacsora, majd hazatérés

A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat a Földanyával és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. A hideg vizes merülés és a szauna is mindenkinek ajánlott, a fizikai tisztuláshoz itt hozzákapcsoljuk a spirituális dimenziót is. A programok sűrűsége miatt napi két étkezés lesz, ami bőséges lesz, de azért ajánlott mértékletesen étkezni. Minél kevesebbet eszünk az elvonulás négy napja alatt, annál jobban bele tudunk merülni a szellemi munkába.
A szállás, jóga és a szertartások a a Töreki Elvonulóhelyen lesznek. Kasza Anita vegán séf fog főzni nekünk egészséges, finom és minőségi ételeket az elvonulás ideje alatt. A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A négy nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz. Ha van hangszered (sámándob, csörgő, doromb, didgeridoo stb.), akkor hozd magaddal! Erőtárgyaidat, kristályaidat is elhozhatod a közös oltárra.

Az elvonulás részvételi díja: 85 000 Ft, melyből 35 000 Ft előleg befizetésével lehet helyet foglalni, legkésőbb április 30-ig (vagy amíg a helyek be nem telnek). A fennmaradó összeget a helyszínen tudod befizetni, készpénzben. A helyek száma korlátozott, maximum 20 főt tudunk fogadni a programon. Jelentkezési határidő: április 30 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!
Jelentkezni és befizetni online módon lehet az alábbi űrlap kitöltésével: 
Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra (privát számláról): Kovács-Tóth Andrea HU50 1040 0023 5052 6989 5086 1004 (K&H Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a jogasaman@gmail.com címre. FIGYELEM! NEM Gauranga számlájára kell most utalni! A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni.

Bővebb információ: jogasaman@gmail.com, illetve 06309140839
Szeretettel várunk! Namaste! Áldás!


Metamorf Technika Tanfolyam 09.23-24

Oktató: Kálmán Renáta természetgyógyász
A Metamorf technika a lábon, kézen és a fejen végzett energetikai kezelés.
A módszer segít felszabadítani és átalakítani a bennünk lévő blokkokat, melynek révén a szervezet harmóniába kerül.
Milyen blokkokról van szó?
A születés előtti időszakban, a magzati korban, illetve az életünk során különböző lelki hatások érnek (csalódás, gyász, kudarc, szégyen), melyek elraktározódnak a tudatunkban, sejtjeink pedig tárolják az információkat.
Sokszor nem is emlékszünk ezekre, csak azt tapasztaljuk, hogy életünk megakad, nem úgy sikerülnek a dolgaink, ahogyan szeretnénk, vagy elszigetelődünk, magányosak vagyunk.
A kezelés során az életvonalon dolgozunk, amellyel oldódnak, átalakulnak ezek az emlékek, vagyis metamorfózist élünk meg.
A múlt síkján három időszakaszra hat: érinti és oldja az előző életekből, a magzati korból származó és a születés utáni életszakaszban kialakult problémát okozó emlékeket.
A metamorf technika tehát egy átalakulást segítő energetikai kezelés. Könnyed érintéssel segít felszabadítani a blokkokat, melynek révén a szervezet harmóniába kerül.
Létrehozója Gaston Saint-Pierre, a reflexológiát ötvözte az energetikával és a hermetikus filozófiával.
Tanulmányaimat Párizsban, a Metamorf Szövetségnél végeztem.
Az út bennem is mély belső átalakulást indított el és olyan területek felé nyitott zsilipet, ami minden eddigi ismeretemnél és tevékenységemnél mélyebbre vitt.
Célom, hogy minél szélesebb körben megismertessem az eredeti Metamorf technikát és egyre többen tapasztalják meg az általa indított átalakulást.
A kétnapos tanfolyam menete:
1.nap:
9.30h
Érkezés
-Gyógyító tér létrehozása
-A módszer elméleti háttere
Gyakorlat:
Láb feltérképezése
Láb kezelése
Kéz kezelése
2.nap
9h
Fej kezelése
Teljes kezelés
*Az eredeti módszert oktatom, ezért kétnapos a tanfolyam.
A képzés során megtapasztalod a módszer hatását önmagadon valamint egy másokon is alkalmazható energetikai technikát tanulsz!
A tanfolyam a Kormányhivatal által regisztrált felnőttképzési nyilvántartási számmal rendelkező vállalkozás képzése.
Nyilvántartási szám:
B/2021/000875
Mit hozz magaddal:
-könnyű ruházat (a láb kezeléséhez olyan nadrág, ami boka fölé hajtható)
-jegyzetfüzet/toll
-ékszereket levesszük
Amennyiben van masszázságyad, és el tudod hozni, kérlek jelezd megjegyzésben a jelentkezési űrlapon (2 főre kell egy masszázságy)!
A képzés ára: 75.000 ft
Helyszín: Nomád Jóga, 1033 Bp Szérűskert u. 33.
Időpont: szeptember 23-24 (szombat 9.30-15.30h, vasárnap: 9-14h)
Jelentkezési határidő: szeptember 5
Létszám: minimum 6, maximum 12 fő
Regisztráció az alábbi Google űrlap kitöltésével történik:
https://forms.gle/hpndFfF3Kxeq2iGaA
Az előleget (25000 Ft) az alábbi számlaszámra utalhatod:
Kálmán Renáta Erste Bank 11991119-96055193-00000000
Átutalásnál a közlemény rovatban tüntesd fel a számlázási nevet, címet, e-mail címet. FONTOS: az előleget ne a többi programnál feltüntetett számlaszámra utald, hanem Renáta számlájára! A fennmaradó 50000 Ft részvételi díjat a helyszínen tudod befizetni készpénzben, a tanfolyam első napján. Kérünk, hogy jelentkezz időben, mert a helyek hamar el fognak fogyni!
Bővebb információ: https://www.kineziologiaszeged.com/.../atalakulas.../
Kálmán Renáta 30/913 65 76

Szeretettel várunk! Renáta és Gauranga

Nincsenek megjegyzések: