Programok

Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon! A november 11-én életbe lépő korlátozások miatt néhány meghirdetett programunk későbbre lesz halasztva, illetve online módon tudsz részt venni rajtuk.

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a gaurangad(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Élő Online Ashtanga jóga Gaurangával - nov 16-tól márc 1-ig

A karantén még mindig tart, és jógázni kell mindenképp, hogy ne őrüljünk meg! Hétfőtől péntekig 8:15-től 10 óráig fogok tartani Ashtangát és Pránájámát, a Nomád Jóga stúdióból közvetítve. Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Mi kell hozzá: kapard elő magad az ágyból 8 előtt, vedd fel a jógás nacidat, és gurítsd ki a jóga matracodat! Nem árt, ha csúszásmentes. Kapcsold be a laptopodat, tabletedet vagy okostelódat, és gyakorolj velem! 

Időpontok: hétfőtől péntekig, 8:15-től 10:00-ig. Vezeti: Gauranga Das

A gyakorláshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak per alkalom:
"Fapados" jegy: 1000 Ft
"Normál" jegy: 2500 Ft
"Támogatói" jegy: 5000 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni!Hangtálas hangfürdő (Online ) - feb 19

Ismét csatlakozhatsz online hangtálas hangfürdőnkhöz, mai témánk az Egységélmény lesz. Meditációnk közben megnyitjuk tudatunkat a Szellemvilág felé, és megtanulunk túllépni személysiségünk határain, hogy ítélkezés nélkül be tudunk fogadni mindent, amitől eddig elhatároltuk magunkat, és amit önmagunktól különállónak tekintettünk. Amikor megértjük, hogy minden jelenség csupán a tudatunk kivetülése, akkor a Mátrix összeroskad önmagába, és visszatérünk a Forráshoz. 

A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.

A 70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, kristály hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, fujara, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.

Időpont: február 19, 17:00-19:00
Vezeti: Gauranga Das
Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.
Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak:
"Fapados" jegy: 2500 Ft
"Normál" jegy: 4500 Ft

Figyelem! Az esemény vagy az élő videó alatt megjelenő linkeket nem én posztolom, azok adathalász oldalakra visznek! Semmiképpen NE ADD MEG bankkártya-adataidat senkinek! Csak a fenti linken tudsz regisztrálni, és a megadott számlaszámra utalni!


Sámánhangok - Didgeridoo Transz Gauranga + Fonyódi Ádám - feb 26

Ez alkalommal is egy sámánhangszerek segítségével létrehozott térbe hívunk meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével. Megszólal az egyik legősibb hangszer, az ausztrál őslakosok által felfedezett didgeridoo is, méghozzá Fonyódi Ádám tüdeje által. Arra bátorítunk Benneteket, hogy nyugodtan perdüljetek táncra othon a nappaliban, a képernyő előtt a tözes dallamokra és ritmusokra. Nagyon rég volt, mikor utoljára együtt tudtunk lenni fesztiválokon, koncerteken, most hozzuk vissza egy kicsit ezt a hangulatot a spontán mozgás és tánc által.

A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek nics más dolga, mint mozogni és lélegezni a zenável, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a sámándob és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.

Vezeti: Gauranga Das és Fonyódi Ádám

A koncertet Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak:

"Fapados" jegy: 2500 Ft
"Normál" jegy: 4500 Ft

Figyelem! Az esemény vagy az élő videó alatt megjelenő linkeket nem én posztolom, azok adathalász oldalakra visznek! Semmiképpen NE ADD MEG bankkártya-adataidat senkinek! Csak a fenti linken tudsz regisztrálni, és a megadott számlaszámra utalni!Mária Magdolna Misztériuma - online tanfolyam - feb 27

Mária Magdolna és Jézus története az évszázadok során a feledés homályába merült. Mária Magdolnával együtt a szakrális női minőség, a női szexualitás beavató ereje is háttérbe szorult. 2021-ben elérkezett az ideje annak, hogy a nemek aránya és szerepe a helyére billenjen, és meghallgassuk Mária Magdolna igaz történetét, legalábbis ahogy ő maga elmondta Tom Kenyonnak egy médiumi közlés során. Mária Magdolna beavatott Ízisz-papnőként megérezte, hogy együtt jöttek le Jézussal a magasabb dimenziókból, hogy megtapasztalják, és megtanítsák az emberiségnek a testünkbe és a genetikánkba rejtett kódot, mely a szexuális energia felszabadításán keresztül vezet el az önzetlen szeretet és elfogadás megéléséhez. Mária Magdolna történetét hallgatva újabb mélységeket fedezhetünk fel a krisztusi szeretet fogalmában. Az egész napos workshop során meg fogjuk ismerni azokat a Hórusz-meditációs gyakorlatokat, melyeket egyedül vagy párban gyakorolva megtapasztalhatjuk az univerzális szeretet áramát, és lelkünk multidimenzionalitását.

A workshop során Gauranga Das felolvassa és magyarázatokkal egészíti ki Tom Kenyon “Mária Magdolna üzenetei” című könyvét, melyet további közlésekkel egészítünk ki Tom Kenyontól, illetve a kedvező teliholdas nap folyamán kipróbáljuk az egyiptomi Hórusz-meditációk összes szintjét is. A résztvevők meg fogják kapni a könyvet és a video-felvételt is.

Időpont: február 27, 9-17:00
Helyszín: Nomád Jóga stúdió (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Vezeti: Gauranga Das
Az előadáshoz Zoom alkalmazáson keresztül tudsz csatlakozni, a Zoom linket emailben fogod megkapni előző estig.
Részvételi díj: 10000 Ft.
Jelentkezési határidő: február 22. 

Hathor-meditációk és tanítások (Online) - márc 6

A Hathorok egy magasan fejlett földön kívüli civilizáció tagjai, akik évezredek óta szerető gondoskodással kísérik és támogatják az Emberiség szellemi fejlődését. Jelen voltak és tanítottak Egyiptomban, Tibetben és Dél-Amerikában is. A Hathorok tanításait az Emberiság számára Tom Kenyon kapta meg médiumi közlések formájában, és a tanfolyam során Gauranga Das felolvassa és magyarázatokkal egészíti ki Tom Kenyon magyarul is megjelent könyvét, valamint szemelvényeket a Hathorok újabb üzeneteiből, melyeket Tom a honlapján publikált 2003 és 2020 között. A Hathorok számos önfejlesztő és meditációs technikát is átadtak nekünk, melyeket sorban végig fogjuk gyakorolni a nap folyamán. A záró meditációban igyekszünk ráhangolódni a Hathorok szeretet-hullámaira, és személyes üzenetet, útmutatást is kapni tőlük. 

Időpont: március 6, 9-17:00 
Helyszín: Nomád Jóga stúdió (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Vezeti: Gauranga Das
Az előadáshoz Zoom alkalmazáson keresztül tudsz csatlakozni, a Zoom linket emailben fogod megkapni előző estig.
Részvételi díj: 10000 Ft.
Jelentkezési határidő: március 1.


Munay Ki Elvonulás és Képzés - március 12-15
A Munay Ki rítusokat, az inkák szellemi örökségét Alberto Villoldo amerikai antropológus tette hozzáférhetővé a nyugati világ számára. Az inkák ma élő leszármazottai, az Andokban élő Q'ero sámánok áldásával ezek a rítusok most már az egész Emberiség tudatszintjének emelkedését is támogatják. Négynapos elvonulásunkon számos gyakorlat kíséretében fogja megkapni minden résztvevő a Munay Ki 9+1 rítusát, ezáltal nem csak Földőrzővé válva, hanem a rítusok őrzőjeként maga is továbbadhatja majd őket másoknak. Beavatóink a Földanya, Égapa, a Nap, a Hold és az őselemek lesznek Cserkútpuszta erdei elvonulóhelyén. A rítusok átadása és gyakorlása mellett lélekutazásokon, tűzceremónián, víz-szertartáson, Földanya-szertartáson és izzasztókunyhó szertartáson is részt fogunk venni, hogy valóban mélyreható átalakulások alapozzák meg utunkat a Munay Ki szeretetenergiájával és az ősi inkák szellemi hagyományával. Az elvonulásra azokat is szeretettel várjuk, akik már megkapták a Munay Ki rítusokat, és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat a Szellemvilággal, és azokat is, akik még nem rendelkeznek ismeretekkel vagy tapasztalatokkal a sámáni úton, de szeretnének előrelépni az önismeretben és a szellemi fejlődésben. A rítusokat és a meditációkat Gauranga Das fogja vezetni sámán-tanítóinak útmutatása alapján.
A 9+1 rítus
1. A gyógyítók rítusa (Hampe Krapay)
A rítus során kapcsolatba kerülünk az ősi gyógyítók láncolatával, akik fénylényekként az emberiség kezdetei óta gyógyítanak és őrzik a tudást.
2. Az erő övei (Csumpi Karpay)
A második rítusban a beavatandó aurájában öt erő-övet helyeznek el, melyek védelmező hatással bírnak, és segítenek a káros energiák lebontásában az őselemek formájába.
3. A látnokok rítusa (Kawak Karpay)
Ebben a rítusban összekapcsoljuk az agy látóközpontját a harmadik szemmel és a szívvel, ami elősegíti, hogy megtanuljunk a szívünkkel is látni, valamint fejleszti a belső látást, mely által megtanuljuk érzékelni a Szellemvilágot.
4. A harmónia rítusa (Ayni Karpay)
A harmónia rítusában hét archetípust (vagyis erőállatot és szellemi vezetőt, tanítót) avatnak be, illetve helyeznek el fénylő mag formájában az egyes csakrákban.
5. A Nap-őrzők rítusa (Pampamesayok)
Ezzel a rítussal összekapcsolódunk az ősi kő-építmények és minden szent hely gyógyító szellemeivel, és hívni tudjuk őket, amikor szükséges. Ez a rítus összeköt a laikák ősi láncolatával, és a Nappal őrzőivel, akik tudtak gyógyítani, varázsolni, és a Földanya női minőségét képviselték.
6. A Bölcsességőrzők rítusa (Altomesayok)
Az ősi gyógyító bölcsesség őrzői a hagyomány szerint a nagy szent hegyek szellemei. Ha kapcsolatba lépünk velük, akkor átadják a bölcsességüket és az általuk őrzött gyógyító tudást, amennyiben alkalmasnak ítélnek rá. A hegyek szellemeit Apuknak hívják a querók.
7. A Földőrzők rítusa (Kurak Akuyek)
A Földőrzők olyan magasabb dimenziójú lények, akiknek feladata a földi élet és civilizáció óvása és őrzése, és ha kapcsolatba lépünk velük, akkor előre tudunk látni a jövőben, illetve valóságra tudjuk álmodni, amit szeretnénk.
8. A csillagőrzők rítusa (Mosok Karpay)
A csillagőrző beavatás átsegíti a lelkünket a 2012-2021 között zajló átmeneti korszakon, és belekapcsol az ezután következő új korszak tudatosságába. A gyakorló energiateste elkezd kifényesedni, és elindul a Homo Luminoussá válás útján.
9. A Teremtők/Szellemőrzők rítusa (Taitanchis Ranti)
Ez a rítus az isteni tudatosság felébresztését segíti elő, előhozza kreatív potenciálunkat, mellyel nem csak a saját életünk teljesedik ki jobban, hanem mások életében is elősegíthetjük a tudatos teremtést.
13. Az anyaméh rítusa
Az anyaméh rítusa egy erőteljes és szeretetteljes áldás nők és férfiak számára, mely visszaállítja a méh és a teremtés központjának egyensúlyát, és gyógyítja annak sebeit.
A résztvevők a 9+1 rítus mellett megkapják a rítusokhoz tartozó pi-követ, valamint egy részletes pdf jegyzetet a rítusok leírásával, illetve az átadásuk módjával. Az elvonulást Gauranga Das vezeti. A Munay-ki rítusok átadását egy izzasztókunyhó-szertartással foguk szentesíteni a negyedik napon, melyet Galgóczi Ferenc vezet majd.

Praktikus tudnivalók:
Szállás: A cserkútpusztai elvonulóház egy nomád menedékház az erdő közepén, mely fafűtéssel üzemel, áram, víz stb. nincs. A fürdést a közeli patakban lehet megoldani, fát magunknak kell gyűjteni a fűtéshez, főzéshez és az izzasztókunyhóhoz, szertartásokhoz. A házban kb 15 fő fér el polifoamon fekve, de lehet sátrat is hozni, és abban aludni a ház körül.
Étkezés: Az elvonulás önellátó lesz, tehát mindenki hozzon magával élelmet, kávét, teát stb. 4 napra. Javasolt a húsfogyasztás kerülése a 4 nap során, hogy a rítusok átadása még hatékonyabb legyen. Minden reggel egy perui gyógynövényekből készült teát fogunk inni. Közös főzésre is van lehetőség, ha hozunk alapanyagokat. Szabad tűzön, illetve a házban fatűzhelyen lehet főzni. Vízmelegítéshez turistafőzőt is lehet hozni. A háztól nem messze van egy forrás, onnan hozunk ivóvizet műanyag palackokban. A keletkező szemetet magunknak kell majd hazavinnünk.
Amit ajánlott hozni: Hálózsák, polifoam, törülköző, tisztasági eszközök, evőeszközök, zseblámpa, mécses, kényelmes réteges ruházat, megfelelő öltözet az izzasztó kunyhóhoz (pamut nadrág férfiaknak, pamut szoknyka és blúz nőknek), ennivaló. Ha van sámándobod, csürgőd, dorombod stb., akkor hozd azt is magaddal. A házba pótlásnak lehet hozni plusz mécsekeket, gyertyákat, gyufát, wc-papírt, papírzsebkendőt, füstölőket, teafiltert stb.
Érkezés: március 12-én pénteken 10 órakor találkozunk Cserhátszentivánon a Kossuth utca/Béke utca sarkán, és onnan autózunk be együtt az erdő széléig. Az elvonuléás előtt köremailben tudjuk egyeztetni a telekocsikat. Az elvonulás befejezése március 15-én pénteken 16 óra körül várható.
Részvételi díj: 30000 Ft előleg (február 15-ig) + 30000 Ft (a helyszínen). Maximális létszám: 20 fő.
Jelentkezési határidő: február 15 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.Transzlégzés Live Jam - márc. 20

Kedves érdeklődők! Negyedéves transzlégzésünket a téli napforduló idején nem sikerült megtartani, így az eseményt a tavaszi napéjegyenlőség napján pótoljuk.
A 2021-ben induló új korszakot egy transzlégzés szertartással méltóképpen megünnepelhetjük. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő jam zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani. A helyszín a LaPlace Tánc-stúdió (Budapest, 1025 Szépvölgyi út 44.) A program a következő lesz:
10:00 - Kapunyitás és regisztráció
10:20 - a transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
10:30 - Transzlégzés transztánccal
11:10 - Transzutazás transzlégzéssel fekve
11:40 - Transzutazás ősi mantrákkal, dalokkal
12:10-12:30 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása
Az élő zenét varázsolják:
Gauranga Das - sámándob, óceándob, csörgők, doromb, fujara, csangettyűk
Fekete Tamás Tanaka - dorombok, csörgők
Sevecsek Béla - handpan, didgeridoo, furulyák, dzsembe, ütősök
Varga Zsolti - dzsembe, darabuka, handpan, ütősök
A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.
A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben szanszkrit és buddhista mantrák, sámándalok fognak megszólalni a transzfolyamatot kísérve. A gyakorlatot pihentető relaxációval zárjuk.
A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:
Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.
Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.
Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Matracot korlátozott számban tudunk biztosítani. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.
Helyszín: LaPlace Tánc-stúdió, Budapest, 1025 Szépvölgyi út 44.
Időpont: március 20, 10-13 óra.
Részvételi díj: 5500 Ft
Létszámkorlát: 30 fő
Jelentkezési határidő: március 5. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!

Kezdő Ashtanga jóga tanfolyam - ápr 10-11, 24-25

Az Ashtanga vinyásza jóga egy tradicionális, de egyben dinamikus jóga-rendszer, melyet Sri K. Pattabhi Jois indiai jógamester alkotott meg.
A gyakorlás általában öt légzésig kitartott pózok sorozatából áll, melyeket a napüdvözlet elemeire épülő vinyászákkal (átvezető mozdulatokkal) kapcsolunk össze egy mozgó meditációvá. A helyenként komolyabb kihívást jelentő ászanák és vinyászák mellett központi szerephez jut a mély, tudatos légzés, hiszen minden egyes mozdulatot a légzéssel szinkronban kell végrehajtani. Az Ashtanga rendszerében hat, fokozatosan növekvő nehézségű ászana-sorozat szerepel, melyek közül az első sorozat helyes elsajátítása is több éves rendszeres gyakorlást igényelhet.
A kezdő Ashtanga vinyásza jóga tanfolyam négy, egyenként három órás foglalkozásból áll, melynek során a résztvevők az Ashtanga-jóga első sorozatának gyakorlását ismerik meg az alapoktól kiindulva. A sorozat neve jóga-csikitszá (jógaterápia), mivel a helyesen végrehajtott gyakorlatok segítenek megszabadulni a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól és az általuk okozott betegségektől.
A tanfolyam tematikája: Napüdvözlet és álló gyakorlatok; előrehajlító és csípőnyitó pózok; hátrahajlítás; fordított pózok és befejező gyakorlatok; a lótuszülés helyes végrehajtása; a vinyászák gyakorlása, helyettesítő pózok és könnyített változatok a nehezebb pózokra; módosított gyakorlás különböző betegségek, sérülések esetében; a bandhák (energetikai zárak) jelentősége és gyakorlása; a dristi (tekintet fókuszálása gyakorlás közben); a helyes légzéstechnika (uddzsájí); az Ashtanga története és elméleti háttere; jógikus életmód; a kezdő és befejező mantrák jelentése és helyes kiejtése; Mysore gyakorlás és vezetett jógaóra ismertetése; további tippek a gyakorláshoz.
A tanfolyamot Veres Flóra jógaoktató vezeti. Flóra bemutatkozása: Az ashtanga jógával már a húszas éveim elején találkoztam, de igazán később ragadt el, első gyermekem születése után, 28 éves koromban. Azóta a mindennapjaim része, a folyamatos tanulást, elmélyülést jelenti számomra, mind fizikális, mind elméleti, szellemi szinten is. Adja a ritmust az életemben, ahová mindig visszatérhetek, újrarendezi ami szétcsúszott, tovább lendíti ami elakadt, kívül-belül.
2019-ben végeztem el A Központ Ashtanga Jóga Stúdióban Porffy Csaba vezetésével a 200 órás ashtanga jógaoktató képzést és 2020-ban fejeztem be a Balatincz Miklós féle terápiás hatha jógaoktató képzést.
Ashtanga és mysore tanárnak lenni számomra hivatás.
Bár a legklasszikusabb, legeredetibb formája a jógagyakorlásnak a hajnali, guruval végzett gyakorlás, mégis talán ez az a forma, ahol a legtöbb valós, tudományosan bizonyított tudás szükségeltetik a guru részéről. Egy jó érintés olyan löketet tud adni a törekvőnek, ami sok évnyi gyakorlással érhető csak el egyedül. Bizalmat, lelkesedést, és persze helyes gyakorlást hoz. Számomra egy jó guru az, akiben megbízom, akiről érzem, hogy bátor, határozott, aki a jóga filozófiája mellett az anatómiával is tisztában van.
Mysore ashtanga tanárként nagy hangsúlyt fektetek a sérülések, és általában a mozgásszervrendszeri fájdalmak megelőzésén, a helyes gyakorláson, a folyamatosságon, a célravezető segítésen, a gyakorlók eltökéltté való válásában. Eredeti foglalkozásom táncművész, tánctanár, így az érintés, vezetés, kontakt táncok remek, hosszútávú alapot adtak a kezembe, amit ashtanga tanárrá válva rögtön éreztem, hogy micsoda előny. Magabiztosan tudok a testhez nyúlni, ráhangolódni a jógázó állapotára, légzésének ritmusára, fizikális kapacitására. Már az ashtanga oktatói képzésem alatt belekezdtem a Balatincz Miklós féle terápiás hatha jógaoktató képzésbe is, ami extra anatómiai alapot adott, jógikus szemléletet ötvözve tudományossal, így egy még nagyobb tudás birtokosává válhattam. Ez a képzés tartalmaz manuálterápiás technikákat is, például triggerpontos kezelést, mélyebb betekintést az egész testre és összes ízületre értelmezhető bandhák általi biztonságos jógagyakorlásba, a légzés sokrétű alkalmazhatóságába, a pránajáma jelentősségébe, amely tudással azóta úgy érzem, egy magasabb szinten tudom segíteni a tanítványokat, mint amíg “csak” a hagyományos ashtanga rendszerét ismertem.
Számomra mysore stílusban oktatni az ashtanga tanárság csúcsa, a legnagyobb felelősséggel járó feladat. Ugyanakkor a legszebb is, hiszen személyre szabottan, átgondoltan, odafigyelve lehet magánóra szintű figyelmet adni mindenkinek, aki jelen van. Amikor szenvedély találkozik oktató és gyakorló részéről - ami nélkül mysore elképzelhetetlen - és ez fókuszált figyelemmel párosul, ott nagy eredményeket lehet elérni. És itt nem is csak az asanákra gondolok, hanem sokkal inkább egy elhivatott és egészséges gyakorlásra, amiből a test, lélek és elme tud táplálkozni egyszerre.
https://www.facebook.com/florayogatherapy

https://www.instagram.com/florayoga.theraphy
Következő időpont: április 10-11, 24-25 (szombat-vasárnap) 9-12 óráig. Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.
Jelentkezési határidő: április 2. Jelentkezni az előleg (9000 Ft) befizetésével lehet a jelentkezési határidő időpontjáig. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a befizetett részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. Részvételi díj: 21000 Ft. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges a helyek korlátozott száma miatt. 


Hangszeres Relaxáció vezető Képzés - ápr 17-18, május 1-2

4 teljes napos képzésünkön Gauranga Das bevezet az intuitív zenélés és a zeneterápia világába, bemutatva a hangfürdőkön használt legfontosabb intuitív és terápiás hangszerek és sámánhangszerek használatát, valamint tudatmódosító és relaxációt elősegítő lehetőségeit.

Az oktatás során az alábbi hangszerek használatával fogunk alapos ismeretséget kötni:

Tibeti hangtálak
Kristály hangtálak
Gongok
Sámándob
Csörgők
Doromb
Didgeridoo és más fúvósok
Egyéb hangkeltő kütyük (tingsha, csengő, óceándob, esőbot, chime, koshi, mennydörgő, kalimba, sansula, stb.)

A workshop idejének 70%-át a gyakorlati készségek fejlesztésével, a hangszerek megszólaltatásának gyakorlásával, ütési technikákkal, a hangfürdők tematikus összeállításával és közös gyakorlással fogjuk eltölteni. A fennmaradó időben a hangszeres relaxáció és a megváltozott tudatállapotok, valamint a csoportos hangmeditációk vezetésének spirituális hátteréről fogunk beszélni. A hangfürdők vezetésében a hangszeres tudás mellett legalább ugyanannyira fontos a szellemi háttér és a Szellemvilággal történő kapcsolat létrehozása. Szó lesz többek között arról, hogyan hozzunk létre és tartsunk fenn egy biztonságos szellemi teret, milyen ellenjavallatok vannak, illetve hogyan támogassuk a feldolgozást, és oldjuk meg az esetleges elakadásokat. A szellemi munkában a sámáni szemléletmód megközelítése alapján fogunk dolgozni, hiszen a sámánok ősidőktől fogva használták a hangszereket és a hangokat a transzállapotok előidézésére. Az énekhang és a légzés szerepéről is szó lesz.

Képzés időpontja: 2021 április 17-18, május 1-2, 9-től 17 óráig.
Helszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Részvételi díj: 60000 Ft.
Csoport létszám: maximum 6 fő.
A csoportban a helyet 30000 Ft-os előleg befizetésével lehet lefoglalni március 31-ig. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A tanfolyammal kapcsolatos további információ: Gauranga Das gaurangad@gmail.com, +36 30 914 0839.


Jóga és Önismeret - tavaszi elvonulás május 28-30

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Ezen az elvonuláson a hegyek és a Természet szellemeihez, az Őselemekhez fogunk kapcsolódni, és a teremtés, kreativitás lesz a középpontban, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol, a Mátra természetes környezetében töltünk el három napot. A programokat Gauranga Das és Szücs Orsi vezeti.

Program:

május 28, péntek
10:00 Érkezés
11:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
12:30 Ebéd
13:30 Kirándulás
17:00 Vacsora
18:00 Előadás a gyógyító kerékről és az évkörről
19:00 Diád-gyakorlat
20:00 Hangfürdő
21:00 Hangsátor-gyakorlat

május 29, szombat
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Előadás a sámáni világképről
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Jin-jóga, nyújtás
17:00 Vacsora
18:00 Sámándobos meditáció - tudatos teremtés
19:00 Tisztító tűzceremónia
20:00 Erőtánc

május 30, vasárnap
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Transzlégzés
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, gyakorlatok a természetben
14:00 Záró jóga, záró kör
15:30 Búcsúlakoma
16:30 Hazatérés

A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat az Anyafölddel és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. Az elvonulás mindegyik napján két bőséges vegán étkezés lesz, Szépvölgyi Richárd vegán séf jóvoltából (gluténmentes igényt kérjük előre jelezni).

A szállás és a gyakorlatok a Parádfürdői Ifjúsági Táborban (3244Parádfürdő, Sándorrét 090/17.hrsz., paraditabor.hu) lesznek, faházas, 4-6 ágyas szobákban fogunk aludni. A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A három nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz.

Részvételi díj: 25000 Ft előleg (márc. 31-ig) + 30000 Ft (a helyszínen). maximális létszám: 20 fő.

Jelentkezési határidő: március 31 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.

Nincsenek megjegyzések: