Programok

Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon! A november 11-én életbe lépő korlátozások miatt néhány meghirdetett programunk későbbre lesz halasztva, illetve online módon tudsz részt venni rajtuk.

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a gaurangad(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Élő Online Ashtanga jóga Gaurangával - nov 16-tól december 11-ig

It's that time of the year... Ismét nyakunkon a karantén, és jógázni kell mindenképp, hogy ne őrüljünk meg! Hétfőtől indulnak az online jógaórák. Egészen pontosan hétfőtől péntekig 8:15-től 10 óráig fogok tartani Ashtangát és Pránájámát, a Nomád Jóga stúdióból közvetítve. Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Mi kell hozzá: kapard elő magad az ágyból 8 előtt, vedd fel a jógás nacidat, és gurítsd ki a jóga matracodat! Nem árt, ha csúszásmentes. Kapcsold be a laptopodat, tabletedet vagy okostelódat, és gyakorolj velem! 

Időpontok: hétfőtől péntekig, 8-10-ig. november 16-tól a karantén végéig.
Vezeti: Gauranga Das

A gyakorláshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak per alkalom:
"Fapados" jegy: 1000 Ft
"Normál" jegy: 2500 Ft
"Támogatói" jegy: 5000 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni!A Hét Beavatás - a Halál misztériumai - előadás és meditáció nov 20 (Online)

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt eseményünk átkerül az online térbe. Megköszönjük, ha megveszed támogatói jegyedet és csatlakozol a programhoz!

A Hét Beavatás előadás-sorozatban a halál misztériumairól fogunk beszélgetni az ősi kultúrák és természeti népek hagyományai alapján. Az egyiptomi és tibeti halottaskonyvön kívül a hinduizmus és a sámáni kultúrák halállal kapcsolatos szertartásait, tanításait, hiedelmeit fogjuk megismerni. A tanítások és beszélgetések során törekedni fogunk a dogma-mentes szemléletmódra és a közös gondolkodásra, mivel mindenkinek a saját útját kell megtalálnia és végigjárnia, még ha ebben sok segítséget is kaphatunk az ősöktől és a nagy tanítóktól.

Szóba kerül az, hogy mi történik a halott lelkével a halál után, milyen szertartásokat kell elvégezni, és hogyan készítik fel az élőket a legvégső beavatásra, a halálra.

Miután körbejártuk a fenti témaköröket, és igyekszem megválaszolni a felmerülő kérdéseket, egy meditációs utazást fogunk elvégezni a sámándob segítségével a Halál misztériumának megértése és befogadása érdekében, hiszen a sok beszéd csak akkor ér valamit, ha megtapasztalással is meg tudjuk támogatni.

Időpont: november 20, 17:00-19:00
Vezeti: Gauranga Das
Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak:
"Fapados" jegy: 1500 Ft
"Normál" jegy: 2500 Ft
"Támogatói" jegy: 5000 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni:Hangszeres Relaxáció Vezető Képzés - nov 21-22, 28-29

4 teljes napos képzésünkön Gauranga Das bevezet az intuitív zenélés és a zeneterápia világába, bemutatva a hangfürdőkön használt legfontosabb intuitív és terápiás hangszerek és sámánhangszerek használatát, valamint tudatmódosító és relaxációt elősegítő lehetőségeit.
Az oktatás során az alábbi hangszerek használatával fogunk alapos ismeretséget kötni:
Tibeti hangtálak
Kristály hangtálak
Gongok
Sámándob
Csörgők
Doromb
Didgeridoo és más fúvósok
Egyéb hangkeltő kütyük (tingsha, csengő, óceándob, esőbot, chime, koshi, mennydörgő, kalimba, sansula, stb.)

A workshop idejének 70%-át a gyakorlati készségek fejlesztésével, a hangszerek megszólaltatásának gyakorlásával, ütési technikákkal, a hangfürdők tematikus összeállításával és közös gyakorlással fogjuk eltölteni. A fennmaradó időben a hangszeres relaxáció és a megváltozott tudatállapotok, valamint a csoportos hangmeditációk vezetésének spirituális hátteréről fogunk beszélni. A hangfürdők vezetésében a hangszeres tudás mellett legalább ugyanannyira fontos a szellemi háttér és a Szellemvilággal történő kapcsolat létrehozása. Szó lesz többek között arról, hogyan hozzunk létre és tartsunk fenn egy biztonságos szellemi teret, milyen ellenjavallatok vannak, illetve hogyan támogassuk a feldolgozást, és oldjuk meg az esetleges elakadásokat. A szellemi munkában a sámáni szemléletmód megközelítése alapján fogunk dolgozni, hiszen a sámánok ősidőktől fogva használták a hangszereket és a hangokat a transzállapotok előidézésére. Az énekhang és a légzés szerepéről is szó lesz.

Képzés időpontja: 2020 november 21-22, 28-29, 9-től 17 óráig.
Helszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Részvételi díj: 60000 Ft.
Csoport létszám: maximum 6 fő.

A csoportban a helyet 30000 Ft-os előleg befizetésével lehet lefoglalni október 31-ig. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes.


Sámánhangok - Online utazás Gaurangával és Nefrin Farkas Dáviddal - nov 27

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt eseményünk átkerül az online térbe. Megköszönjük, ha megveszed támogatói jegyedet és csatlakozol a programhoz!

Ez alkalommal egy sámánhangszerek segítségével létrehozott térbe hívunk meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével. Vendégünk Nefrin Farkas Dávid lesz, aki sámándobbal és dzsembével kíséri transzutazásunkat, Gauranga dobjaival. doromdokkal, didgeridooval, csörgőkkel és egyéb hangszerekkelés egyéb hangjaival karöltve.
A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a sámándob és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek. A hangutazást bevezető meditácóval kezdjük.
A 60-70 perces hangfürdő során didgeridoo, dzsembe, sámándob, óceándob, fujara, dorombok, gong, csörgők, harangok, chime-ok, kalimba, koshi, esőbot és tingshák hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.
Nefrin Farkas Dávid bemutatkozása: "Ahhoz a forráshoz igyekszem kapcsolódni, amit az őseink is követhettek, és ami azóta is a földben rejtezik a talpunk alatt. Ezzel a kötődéssel teremtek egyre nagyobb harmóniát saját magam és a környezetem életében. Az utam fontos részévé vált a sámáni hagyományvonal, a hangszerek és a velük való játék. Az általam készített dobokkal és a zenével szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek közelebb kerüljenek a természet gyógyító erejéhez és saját magukhoz."
Gauranga Das - jógaoktató, hangterapeuta és sámántanonc vagyok. 18 éves koromban ismerkedtem meg a jógával és a pránájámával, 19 éves koromban a meditációval és a spiritualitással. A jógaoktatás mellett megjelent az érdeklődésem a spirituális hangszerek, a hagtálak, gongok, sámándob iránt, és elkezdtem csoportos és egyéni terápiákat is tartani. A sámánizmus útján Majercsik János Oguz vezetésével indultam el.
Időpont: november 27, 17:00-19:00
Vezeti: Gauranga Das és Nefrin Farkas Dávid
Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.
Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fennmaradását. Ajánlott jegyárak:
"Fapados" jegy: 2500 Ft
"Normál" jegy: 4500 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni:


Adventi hangfürdő Gaurangával - dec. 4 (Online)

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt eseményünk átkerül az online térbe. Megköszönjük, ha megveszed támogatói jegyedet és csatlakozol a programhoz!

A 2020-as, rendhagyó év utolsó hangfürdőjén, a csillagászati újévhez, vagyis a téli napfordulóhoz közeledvén elérkezett az idő, hogy számot vessünk mindazzal, amit elveszítettünk, amit el kellett engednünk, és amit kaptunk helyébe. Ezen a hangfürdőn kérj útmutatást a Szellemvilágtól, hogy mit kell végleg elengedned, mi az, ami már nem fontos, és mi az, aminek helyet kell teremtened az új évben, mit kell befogadnod, hogy elkezdődjön életet és fejlődésed új fejezete.

A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.

A 70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, kristály hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, fujara, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.

Időpont: december 4, 17:00-19:00
Vezeti: Gauranga Das
Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak:
"Fapados" jegy: 2500 Ft
"Normál" jegy: 4500 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni:


Halál és köztes lét - Online tanfolyam - dec 5-20

A halál és a köztes lét, a reinkarnáció és a halál utáni élet - az emberiséget ősidők óta foglalkoztató kérdések, melyek nem csak a halál élményéhez, hanem magához az élethez fűződő viszonyunkat is meghatározzák. Ha sikerül szembenéznünk a halállal, és legyőznünk halálfélelmünket, valamint megtapasztalni a tudat maradandóságát a test múlandóságán túl, akkor megnyílik az utunk a szabadság és a tudatosság felé.
Három adventi éjszakán átívelő online kurzusunk során mélyrehatóan fogunk megismerkedni az ősi kultúrák halállal és a köztes léttel kapcsolatos tanításaival. A három alkalom során az alábbi ősi írások tanításaival ismerkedünk elméletben és meditációk segítségével:
1. december 5-6: Egyiptomi halottaskönyv
2. december 12-13: Hindu halottaskönyv (Garuda Purána)
3. december 19-20: Tibeti halottaskönyv (Bardo Tödol)
A három alkalom során Gauranga Das felolvassa a halottaskönyvek teljes szövegét, és az elhangzó tanítások figyelmes hallgatása már önmagában is egy pszichedelikus utazásra viszi a figyelmes hallgatóságot. De a tanításokat meg fogjuk szakítani magyarázatokkal, aktív (mozgásos és légzéses) meditációkkal, valamint sámándobos és gongos utazásokkal.
A regisztrált résztvevők Zoom linken keresztül tudnak részt venni a tanfolyamon (amennyiben a járványügyi korlátozások időközben nem csökkennek). A résztvevők kérdezni is tudnak az egyes alkalmak végén, ezért érdemes közben feljegyezni a kérdéseket. A résztvevők legfontosabb feladata, hogy maradjanak végig ébren, hiszen a tanítások az éber tudatba hatolva készítik fel a gyakorlót a leginkább a halál utáni lét próbatételeire. E három halottaskönyv tanításainak befogadása által teljes beavatást nyerhetünk a halál és a köztes lét misztériumába, és kezünkbe vehetjük sorsunkat, reinkarnációs folyamatunkat, vagy elérhetjük a megvilágosodást is a bardóban. Amennyiben az élő adások időpontjaiban nem tudsz részt venni a felolvasásokon, utólag meg fogod kapni az előadások hanganyagát, melyet minden regisztrált résztvevőnek elküldünk. Így a halottaskönyveket többször is meg tudod hallgatni.
Helyszín: Online (Zoom). A regisztrált résztvevők minden egyes alkalom napján délig fogják megkapni a Zoom linket emailben.
A felolvasás helye: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Időpontok: 2020 december 5-6, 12-13, 19-20 (este 8-tól hajnalig),
Részvételi díj: 30000 Ft
Vezeti: Gauranga Das
Jelentkezési határidő: december 2
Jelentkezés és befizetés az alábbi linken utalással:


A Hét Beavatás - az Árnyék és a tudalatti - előadás és meditáció dec.11 (Online)

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások miatt eseményünk átkerül az online térbe. Megköszönjük, ha megveszed támogatói jegyedet és csatlakozol a programhoz!

A Hét Beavatás előadás-sorozatban a jungi Árnyék-elméletről és a tudatalattiról fogunk beszélgetni, de megvizsgáljuk azt is, hogy a sámáni hagyomány mit tanít a különböző lélekrészekről, azok integrációjáról és egészséges együttműködéséről. Szóba kerülnek az Árnyék-Én jungi archetípusai, a trauma-feldolgozás módjai és a tudatalattinkat létrehozó és működtető túlélési stratégiák is. A tanítások és beszélgetések során törekedni fogunk a dogma-mentes szemléletmódra és a közös gondolkodásra, mivel mindenkinek a saját útját kell megtalálnia és végigjárnia, még ha ebben sok segítséget is kaphatunk az ősöktől és a nagy tanítóktól.

Miután körbejártuk a fenti témaköröket, és igyekszem megválaszolni a felmerülő kérdéseket, egy meditációs utazást fogunk elvégezni a sámándob segítségével a tudatalattinkba, és megpróbálunk kapcsolatot létesíteni Árnyék-archetípusainkkal, hiszen a sok beszéd csak akkor ér valamit, ha megtapasztalással is meg tudjuk támogatni.

Időpont: december 11, 17:00-19:00
Vezeti: Gauranga Das
Az adást Facebook Live formátumban tudod követni a "Gauranga Das - Jóga és sámánizmus" oldalon.

Az előadáshoz szabadon tudsz csatlakozni, de természetesen örömmel fogadom, ha honorálod az erőfeszítésemet, és támogatod stúdiónk fenmaradását. Ajánlott jegyárak:
"Fapados" jegy: 1500 Ft
"Normál" jegy: 2500 Ft
"Támogatói" jegy: 5000 Ft
Az alábbi számlaszámra küldheted adományodat: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009
Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz! Az alábbi űrlapot kitöltve is tudsz jelentkezni:Polaritások - Kundalini Jóga Workshop Gábor Júliával - dec 12 (Online)

A polaritás: a testben rejlő minőség vagy állapot, amely ellentétes tulajdonságokkal vagy erővel rendelkezik ellentétes részeken vagy irányokban, vagy ellentétes tulajdonságokkal vagy erővel rendelkezik ellentétes részeken vagy irányokban: a pólusok feltétele.
Éjjel-nappal
Maszkulin és feminin
Nap és Hold
Kundalini jóga kriya és meditáció. Intenzívebb és hosszabb, mint egy óra, tapasztald meg örömmel és nyitottsággal.

Jóga és Önismeret - Újévi elvonulás - jan. 1-3

A járványügyi korlátozások miatt az elvonulás megtartásának lehetőségét december 11 után tudjuk véglegesíteni. A jelentkezési űrlap kitöltésével lefoglalhatod helyedet, majd az általad megadott email címre fogsz értesítést kapni arról, hogy meg tudjuk-e tartani az elvonulást az eredeti időpontban, vagy későbbre lesz halasztva. Ekkor ráérsz majd átutalni az előleget.

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Kezdd tiszta lappal a 2021-es évet! Ezen az elvonuláson az elengedés és az újjászületés témáin egyaránt fogunk dolgozni, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol, a Börzsöny természetes környezetében töltünk el három napot. A programokat Gauranga Das és Szücs Orsi vezeti. A szobákat január 1-én 2 órától tudjuk elfoglalni, de addig már tudunk jógázni és étkezni a közös helyiségekben, és a csomagokat is be tudjuk oda rakni.


Program:

január 1, péntek
10:00 Érkezés
11:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
12:30 Ebéd
13:30 Kirándulás
17:00 Vacsora
18:00 Előadás a gyógyító kerékről és az évkörről
19:00 Diád-gyakorlat
20:00 Hangfürdő
21:00 Hangsátor-gyakorlat

január 2, szombat
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Előadás a sámáni világképről
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Jin-jóga, nyújtás
17:00 Vacsora
18:00 Gong-meditáció - az ősök gyógyítása
19:00 Tisztító tűzceremónia
20:00 Erőtánc

január 3, vasárnap
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Transzlégzés
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, gyakorlatok a természetben
14:00 Záró jóga, záró kör
15:30 Búcsúlakoma
16:30 Hazatérés

A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat az Anyafölddel és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. Az elvonulás mindegyik napján két bőséges étkezés lesz, Szépvölgyi Richárd vegán séf jóvoltából.

A szállás és a gyakorlatok Érsekvadkerten, a Szent Borbála Vendégházban lesznek. A házakban 3-4-6 ágyas szobákban fogunk aludni. A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A három nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz.

Részvételi díj: 25000 Ft előleg (dec. 15-ig) + 30000 Ft (a helyszínen). maximális létszám: 20 fő.

Jelentkezési határidő: december 15 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.


Nincsenek megjegyzések: