Programok

Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon, képzéseinken!

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a gaurangad(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Élő Online Ashtanga jóga Gaurangával

Folytatódnak az online jógaórák Gaurangával:
Minden kedden és csütörtökön 8:30-tól 10:00 óráig fogok tartani Ashtangát és pránájámát, a Nomád Jóga stúdióból közvetítve. Az órát Gauranga FB oldalán tudod követni. Link: https://www.facebook.com/jogasaman/
Mi kell hozzá: kapard elő magad az ágyból 8 előtt, vedd fel a jógás nacidat, és gurítsd ki a jóga matracodat! Nem árt, ha csúszásmentes. Kapcsold be a laptopodat, tabletedet vagy okostelódat, és gyakorolj velem!
Időpontok: kedd és csütörtök, 8:30-től 10:00-ig. Vezeti: Gauranga Das
Ha részt vettél az órán, kérlek járulj hozzá munkámhoz és jógastúdiónk fenntartásához: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009 számlaszámra tudsz utalni. Ajánlott összeg: 2500 Ft. Kérlek írd be a számlázási címedet közleménybe, ha utalsz!


Nomád Férfi Kör - Tűztánc 10.22

A Nomád Férfi Kör második találkozója a résztvevők kérése alapján a szabadban, az Óbudai (Hajógyári) sziget felső csúcsánál kerül megrendezésre. Szertűzzel, dobolással, énekkel és tánccal fogjuk ünnepelni az ősöket, a Tűzapát és kacsolódunk a férfi-erőhöz. Szeretettel várunk minden férfit, azok is csatlakozhatnak, akik az első alkalommal nem tudtak eljönni.
A tervezett program:
17:00 Találkozó a Nomád Jógánál (1033 Bp. Szérűskert u. 33.) és indulás a Hajógyári-szigetre, autókkal, ha lesznek.
18:00 Megérkezés a Hajógyári-szigetre, séta a folyás szerinti felső szigetcsúcshoz.
19:00 Tűzgyújtás, előtte tűzifa gyűjtés és aprítás. A szertűzbe felajánlásokat fogunk helyezni és fohászokkal kísérjük a felajánlást az ősöknek. Dobokkal, csörgőkkel kísérjük az éneket, a hangunkat és a táncot is felhasználva kapcsolódunk a bennünk lakó őserőhöz.
20:00 A szertartás befejezése után opcionális falatozás, megmerítkezés a Duna vízében.
21:00 Visszaindulás
Mit hozz magaddal: dobot és csörgőt, ha van, ivóvizet, polifoamot, finom falatokat a szertartás végére, valamilyen tömény alkoholos italt a felajánláshoz a szertűzbe (nem fogjuk meginni), fejlámpát, fűrészt, baltát, felszerelést a fürdéshez.
A programon történő részvétel adományos jellegű, amit ott tudsz majd megtenni, de kérünk, hogy regisztrálj előre az alábbi linken:


Jóga és Önismeret - őszi elvonulás 10.23-26

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Négy napos önismereti és transzformációs elvonulásunkon intenzív belső munka fog folyni, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol, a Börzsöny vadregényes környezetében töltünk el négy napot. Az elvonulás témája a légzés és a kapcsolódás az Ősökhöz, a Természet szellemeihez. A programokat Gauranga Das és Podoski Flóra Laura vezeti. Laura új vendégünk, aki fél évet töltött Dél- Amerikában, és sok szertartást tanult meg a helyi orvosságos emberektől, sámánoktól. Az elvonuláson lesz lehetőségetek Laurával jógázni, és a szertartásokban kapcsolódni az indiánok gyógyító növényeihez - a szent Dohányhoz és a szent Kakaóhoz.
Program:
Október 23, szombat
10:00 Érkezés, szobák elfoglalása
11:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
12:30 Csakralégzés, csakrameditáció
13:00 Ebéd-reggeli
14:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - 5 elem jóga - Laura
18:30 Vacsora
19:30 Előadás a sámáni világképről
20:30 Meditáció és hangfürdő - Rapé szertartás
21:30 Esti szertartás a Természetben
Október 24, vasárnap
7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
8:30 Előadás a múlt életekről és a transzgenerációs mintákról
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - 5 elem jóga - Laura
18:30 Vacsora
19:30 Előadás az ősökről és a szülők szerepéről
20:00 Szent kakaó szertartás - Meditáció és hangutazás sámándobbal 
21:00 Gyertyagyújtás és kísérő szertartás az Ősök tiszteletére
Október 25, hétfő
7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
8:30 Előadás a halálról és a felszabadulásról
9:00 Légzőgyakorlat, gong-meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - 5 elem jóga - Laura
18:30 Vacsora
19:30 Előadás a sámáni tudatszintekről
20:00 Meditáció és hangsátor
21:00 Tábortűz, transztánc
Október 26, kedd
7:00 Ászana-gyakorlás - Gauranga
8:30 Előadás a Szellemvilágról és az inka hagyományról
9:00 Transzlégzés-meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
13:00 Szauna, hevülés
15:00 Ászana-gyakorlás - 5 elem jóga - Laura
16:00 Záró meditáció és zárókör
17:00 Búcsúvacsora
18:00 Hazatérés
A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat a Földanyával és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. Emellett minden nap hevítjük a testünket-lelkünket a szaunában, ami elősegíti a megnyílást, méregtelenítést és a belső feldolgozást, mind fizikai, mind tudati szinten. Hacsak nincs orvosi ellenjavallata valakinek, a szaunázás is kötelező. A programok sűrűsége miatt napi két étkezés lesz, ami bőséges lesz, de azért ajánlott mértékletesen étkezni. Minél kevesebbet eszünk az elvonulás négy napja alatt, annál jobban bele tudunk merülni a szellemi munkába.
A szállás, jóga és szaunázás a Gyöngypatak Házban lesz Kemencén (Cím: 2638 Kemence, Gyöngyvirág u. 1.) A ház nagyon kényelmes szobákkal és apartmanokkal rendelkezik. birág László vegán séf fog főzni nekünk az elvonulás ideje alatt. A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A négy nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz. Ha van hangszered (sámándob, csörgő, doromb, didgeridoo stb.), akkor hozd magaddal! Erőtárgyaidat, kristályaidat is elhozhatod a közös oltárra.
Az elvonulás részvételi díja: 65 000 Ft, melyből 25 000 Ft előleg befizetésével lehet helyet foglalni, legkésőbb október 15-ig. A fennmaradó összeget a helyszínen tudod befizetni, kézspénzben. A helyek száma korlátozott, maximum 20 főt tudunk fogadni a programon. Jelentkezési határidő: október 15 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni!
Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839
Szeretettel várunk! Namaste! Áldás! Gauranga és Laura


A lélek sebei - előadás és gyógyító meditáció - 10.29

Létezésünk során számos támogató élmény mellett sok fájdalmas trauma is éri a lelkünket. Mit váltanak ki ezek a traumatikus élmények, hogyan rögzülnek a terhelő minták a tudatatattiban? Mit tehetünk a traumáink felismerése és feloldása érdekében, illetve mikor tekinthetjük gyógyultnak a traumaitkus emlékképet? A modern kutatások is sok hasznos következtetésre jutottak a traumakezeléssel kapcsolatban, de az ősis sámáni hagyományok számos és hatékony önismereti és spirituális módszert is megőriztek a lelkünket megsebesító traumák feloldásához a légzésen, mozgáson, transzon, energetikai, önismereti és érzelmi munkán keresztül. Gauranga Das 10 alkalmas traumaoldó folyamatáról is fog beszélni az előadásban. Az előadás után egy gyógyító sámándobos meditáció során kezdhetjük el traumáink feltárását és gyógyítását. 

Időpont: október 29, 18-20:00
Jelentkezési határidő: október 23
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 2500 Ft


Hangtálas hangfürdő Gaurangával - 11.05

Következő hangfürdőnk témája a kapcsolódás lesz az Ősök erejéhez, és nemrégiben elhunyt hozzátartozóink kísérése a Szellemvilágba.

A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudatalattiban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
A 60-70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, furulya, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.

Időpont: november 5, 18-20:00
Jelentkezési határidő: október 31
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 4500 Ft

Ashtanga vinyásza jóga kezdő tanfolyam - 11.08-29

Az Ashtanga vinyásza jóga egy tradicionális, de egyben dinamikus jóga-rendszer, melyet Sri K. Pattabhi Jois indiai jógamester alkotott meg.

A gyakorlás általában öt légzésig kitartott pózok sorozatából áll, melyeket a napüdvözlet elemeire épülő vinyászákkal (átvezető mozdulatokkal) kapcsolunk össze egy mozgó meditációvá. A helyenként komolyabb kihívást jelentő ászanák és vinyászák mellett központi szerephez jut a mély, tudatos légzés, hiszen minden egyes mozdulatot a légzéssel szinkronban kell végrehajtani. Az Ashtanga rendszerében hat, fokozatosan növekvő nehézségű ászana-sorozat szerepel, melyek közül az első sorozat helyes elsajátítása is több éves rendszeres gyakorlást igényelhet.


A kezdő Ashtanga vinyásza jóga tanfolyam négy, egyenként 90 perces foglalkozásból áll, melynek során a résztvevők az Ashtanga-jóga első sorozatának gyakorlását ismerik meg az alapoktól kiindulva. A sorozat neve jóga-csikitszá (jógaterápia), mivel a helyesen végrehajtott gyakorlatok segítenek megszabadulni a szöveteinkben felgyülemlett méreganyagoktól és az általuk okozott betegségektől.

A tanfolyam tematikája: Napüdvözlet és álló gyakorlatok; előrehajlító és csípőnyitó pózok; hátrahajlítás; fordított pózok és befejező gyakorlatok; a lótuszülés helyes végrehajtása; a vinyászák gyakorlása, helyettesítő pózok és könnyített változatok a nehezebb pózokra; módosított gyakorlás különböző betegségek, sérülések esetében; a bandhák (energetikai zárak) jelentősége és gyakorlása; a dristi (tekintet fókuszálása gyakorlás közben); a helyes légzéstechnika (uddzsájí); a kezdő és befejező mantrák jelentése és helyes kiejtése; Mysore gyakorlás és vezetett jógaóra ismertetése; további tippek a gyakorláshoz.


A tanfolyamot Gauranga Das jógaoktató vezeti. Gauranga Das 1989-ben ismerkedett meg a hatha-jóga gyakorlásával, és 2006 óta vezet jógaórákat. Az elmúlt bő 15 évben jóga-gyakorlásának és oktatásának gerincét is az Ashtanga vinyásza jóga alkotta, melynek sorozatait és elméleti hátterét is részletekbe menően ismertette jogasaman.com blogjában. 


Következő időpont: november 8, 15, 22, 29 (hétfőnként) 19-20:30-ig. 

Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.

Jelentkezési határidő: november 1. Jelentkezni a Google űrlap kitöltésével és a részvételi díj átutalásával lehet. Részvételi díj: 12000 Ft. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges a helyek korlátozott száma miatt. További információ: gaurangad@gmail.com, 06309140839. 

Munay Ki Elvonulás és átadói képzés - 11.11-14
A Munay Ki rítusokat, az inkák szellemi örökségét Alberto Villoldo amerikai antropológus tette hozzáférhetővé a nyugati világ számára. Az inkák ma élő leszármazottai, az Andokban élő Q'ero indiánok áldásával ezek a rítusok most már az egész Emberiség tudatszintjének emelkedését is támogatják. Négynapos elvonulásunkon számos gyakorlat kíséretében fogja megkapni minden résztvevő a Munay Ki 9+1 rítusát, ezáltal nem csak Földőrzővé válva, hanem a rítusok őrzőjeként maga is továbbadhatja majd őket másoknak. Beavatóink a Földanya, Égapa, a Nap, a Hold és az őselemek lesznek Cserkútpuszta erdei elvonulóhelyén. A rítusok átadása és gyakorlása mellett lélekutazásokon, tűzceremónián, víz-szertartáson, Földanya-szertartáson is részt fogunk venni, hogy valóban mélyreható átalakulások alapozzák meg utunkat a Munay Ki szeretetenergiájával és az ősi inkák szellemi hagyományával. Az elvonulásra azokat is szeretettel várjuk, akik már megkapták a Munay Ki rítusokat, és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat a Szellemvilággal, és azokat is, akik még nem rendelkeznek ismeretekkel vagy tapasztalatokkal a sámáni úton, de szeretnének előrelépni az önismeretben és a szellemi fejlődésben. A rítusokat és a meditációkat Gauranga Das fogja vezetni sámán-tanítóinak útmutatása alapján.
A 9+1 rítus
1. A gyógyítók rítusa (Hampe Krapay)
A rítus során kapcsolatba kerülünk az ősi gyógyítók láncolatával, akik fénylényekként az emberiség kezdetei óta gyógyítanak és őrzik a tudást.
2. Az erő övei (Csumpi Karpay)
A második rítusban a beavatandó aurájában öt erő-övet helyeznek el, melyek védelmező hatással bírnak, és segítenek a káros energiák lebontásában az őselemek formájába.
3. A látnokok rítusa (Kawak Karpay)
Ebben a rítusban összekapcsoljuk az agy látóközpontját a harmadik szemmel és a szívvel, ami elősegíti, hogy megtanuljunk a szívünkkel is látni, valamint fejleszti a belső látást, mely által megtanuljuk érzékelni a Szellemvilágot.
4. A harmónia rítusa (Ayni Karpay)
A harmónia rítusában hét archetípust (vagyis erőállatot és szellemi vezetőt, tanítót) avatnak be, illetve helyeznek el fénylő mag formájában az egyes csakrákban.
5. A Nap-őrzők rítusa (Pampamesayok)
Ezzel a rítussal összekapcsolódunk az ősi kő-építmények és minden szent hely gyógyító szellemeivel, és hívni tudjuk őket, amikor szükséges. Ez a rítus összeköt a laikák ősi láncolatával, és a Nappal őrzőivel, akik tudtak gyógyítani, varázsolni, és a Földanya női minőségét képviselték.
6. A Bölcsességőrzők rítusa (Altomesayok)
Az ősi gyógyító bölcsesség őrzői a hagyomány szerint a nagy szent hegyek szellemei. Ha kapcsolatba lépünk velük, akkor átadják a bölcsességüket és az általuk őrzött gyógyító tudást, amennyiben alkalmasnak ítélnek rá. A hegyek szellemeit Apuknak hívják a querók.
7. A Földőrzők rítusa (Kurak Akuyek)
A Földőrzők olyan magasabb dimenziójú lények, akiknek feladata a földi élet és civilizáció óvása és őrzése, és ha kapcsolatba lépünk velük, akkor előre tudunk látni a jövőben, illetve valóságra tudjuk álmodni, amit szeretnénk.
8. A csillagőrzők rítusa (Mosok Karpay)
A csillagőrző beavatás átsegíti a lelkünket a 2012-2021 között zajló átmeneti korszakon, és belekapcsol az ezután következő új korszak tudatosságába. A gyakorló energiateste elkezd kifényesedni, és elindul a Homo Luminoussá válás útján.
9. A Teremtők/Szellemőrzők rítusa (Taitanchis Ranti)
Ez a rítus az isteni tudatosság felébresztését segíti elő, előhozza kreatív potenciálunkat, mellyel nem csak a saját életünk teljesedik ki jobban, hanem mások életében is elősegíthetjük a tudatos teremtést.
13. Az anyaméh rítusa
Az anyaméh rítusa egy erőteljes és szeretetteljes áldás nők és férfiak számára, mely visszaállítja a méh és a teremtés központjának egyensúlyát, és gyógyítja annak sebeit.
A résztvevők a 9+1 rítus mellett megkapják a rítusokhoz tartozó pi-követ, valamint egy részletes pdf jegyzetet a rítusok leírásával, illetve az átadásuk módjával. Az elvonulást Gauranga Das vezeti.
Praktikus tudnivalók:
Szállás: A cserkútpusztai elvonulóház egy nomád menedékház az erdő közepén, mely fafűtéssel üzemel, áram, víz stb. nincs. A fürdést a közeli patakban lehet megoldani, fát magunknak kell gyűjteni a fűtéshez, főzéshez, és a szertartásokhoz. A házban kb 15 fő fér el polifoamon fekve.
Étkezés: Az elvonulás önellátó lesz, tehát mindenki hozzon magával élelmet, kávét, teát stb. 4 napra. Javasolt a húsfogyasztás kerülése a 4 nap során, hogy a rítusok átadása még hatékonyabb legyen. Minden reggel egy perui gyógynövényekből készült teát fogunk inni. Közös főzésre is van lehetőség, ha hozunk alapanyagokat. Szabad tűzön, illetve a házban fafűtéses tűzhelyen lehet főzni. Vízmelegítéshez turistafőzőt is lehet hozni. A háztól nem messze van egy forrás, onnan hozunk ivóvizet műanyag palackokban. A keletkező szemetet magunknak kell majd hazavinnünk.
Amit ajánlott hozni: Hálózsák, polifoam, törülköző, tisztasági eszközök, evőeszközök, zseblámpa, mécses, kényelmes réteges ruházat, ennivaló. Ha van sámándobod, csürgőd, dorombod stb., akkor hozd azt is magaddal. A házba pótlásnak lehet hozni plusz mécsekeket, gyertyákat, gyufát, wc-papírt, papírzsebkendőt, füstölőket, teafiltert stb.
Érkezés: november 11-én csütörtökön 10 órakor találkozunk Cserhátszentivánon a Kossuth utca/Béke utca sarkán, és onnan autózunk be együtt az erdő széléig. Az elvonulás előtt köremailben tudjuk egyeztetni a telekocsikat. Az elvonulás befejezése november 14-én vasárnap 16 óra körül várható.
Részvételi díj: 30000 Ft előleg (október 25-ig) + 30000 Ft (a helyszínen). Maximális létszám: 15 fő.
Jelentkezési határidő: november 5 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.

Sámánhangok - teliholdas hangutazás - 11.19

Ismét a sámánhangszerek segítségével létrehozott szakrális, gyógyító térbe hívlak meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével. Ez alkalommal az inka gyógyító kereszt, a Csakana fogja segíteni utazásunkat, négy kapuján keresztül kapcsolódunk a négy égtájhoz, a négy őselemhez, a négy erőállathoz és a négy isteni esszenciához. A Holdanya tápláló energiája is támogatni fogja gyógyulási folyamatainkat.
A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek nics más dolga, mint lefeküdni és ellazulni zenável, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a gong, sámándob, csörgők, doromb, didgeridoo, furulya és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
Időpont: november 19, 18-20:00
Vezeti: Gauranga Das
Belépő: 4500 Ft


Transzlégzés Live Jam - 11.21

Szeretettel várunk Benneteket ismét a LaPlace Stúdióba egy élő zenés transzlégzésre, hogy kapcsolódjunk a Földanyához, az ősökhöz, a gyökereinkhez, és tisztuljunk, gyógyuljunk, fejlődjünk egy közös transzlégzés szertartással, élő zenével. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő jam zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani. A helyszín a LaPlace Táncstúdió nagyterme (1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.). A Transzlégzés Szertartás programja a következő lesz:
18:00 - Kapunyitás és regisztráció
18:20 - A transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
18:30 - Transzlégzés transztánccal
19:10 - Transzutazás transzlégzéssel fekve
19:40 - Transzutazás ősi hangokkal
20:10-20:30 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása
Az élő zenét varázsolják:
Csete Attila - didgeridoo
Gauranga Das - sámándob, óceándob, csörgők, doromb, furulya, csengettyűk
Nefrin Farkas Dávid - dzsembe
Szőllősi Dani - dzsembe
Varga Zsolti - dzsembe, darabuka, handpan, ütősök
A transzutazás alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a tudatalattinkban rejtőzködő traumák és blokkok oldását, mely után az elménk nyitottabbá válik a spirituális élményekre és az önmegismerésre. A transzlégzést már az első, fél órás álló blokkban is elkezdjük, és közben mindenki a saját jógamatracán mozoghat behunyt szemmel, ahogy a transzállapota diktálja. A tánc és a ritmikus zene megsokszorozza a transzállapot hatását, ugyanakkor segít abban, hogy elkerüljük az izomgörcsöket és a kellemetlen testi tüneteket, melyek a fekvő transzlégzésnél gyakran jelenkeznek.
A transzutazás második részében fekve fogjuk folytatni a transzlégzést a zene hangjai által kísérve, és így a tudatalattink még mélyebb tartományait érhetjük el. A harmadik részben sámándalok fognak megszólalni a transzfolyamatot kísérve. A gyakorlatot pihentető relaxációval zárjuk.
A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:
Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.
Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.
Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.
Helyszín: LaPlace Táncstúdió nagyterme (1025 Budapest, Szépvölgyi út 44.)
Időpont: november 21, 18-21 óra.
Részvételi díj: 5500 Ft
Létszámkorlát: 30 fő
Jelentkezési határidő: november 10 (vagy amíg a helyek be nem telnek). Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított.


Hangszeres Relaxáció Vezető Képzés - 12.11-19

4 teljes napos képzésünkön Gauranga Das bevezet az intuitív zenélés és a zeneterápia világába, bemutatva a hangfürdőkön használt legfontosabb intuitív és terápiás hangszerek és sámánhangszerek használatát, valamint tudattágító és relaxációt elősegítő lehetőségeit.
Az oktatás során az alábbi hangszerek használatával fogunk alapos ismeretséget kötni:
Tibeti hangtálak
Kristály hangtálak
Gongok
Sámándob
Csörgők
Doromb
Didgeridoo és más fúvósok
Egyéb hangkeltő kütyük (tingsha, csengő, óceándob, esőbot, chime, koshi, mennydörgő, kalimba, sansula, stb.)
A workshop idejének 70%-át a gyakorlati készségek fejlesztésével, a hangszerek megszólaltatásának gyakorlásával, ütési technikákkal, a hangfürdők tematikus összeállításával és közös gyakorlással fogjuk eltölteni. A fennmaradó időben a hangszeres relaxáció és a megváltozott tudatállapotok, valamint a csoportos hangmeditációk vezetésének spirituális hátteréről fogunk beszélni. A hangfürdők vezetésében a hangszeres tudás mellett legalább ugyanannyira fontos a szellemi háttér és a Szellemvilággal történő kapcsolat létrehozása. Szó lesz többek között arról, hogyan hozzunk létre és tartsunk fenn egy biztonságos szellemi teret, milyen ellenjavallatok vannak, illetve hogyan támogassuk a feldolgozást, és oldjuk meg az esetleges elakadásokat. A szellemi munkában a sámáni szemléletmód megközelítése alapján fogunk dolgozni, hiszen a sámánok ősidőktől fogva használták a hangszereket és a hangokat a transzállapotok előidézésére. Az énekhang és a légzés szerepéről is szó lesz.
Képzés időpontja: 2021 december 11-12, 18-19, 9-től 17 óráig.
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Részvételi díj: 60000 Ft.
Csoport létszám: maximum 6 fő.
A csoportban a helyet 30000 Ft-os előleg befizetésével lehet lefoglalni november 30-ig. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes.


Inka Ösvény - 1 éves alapképzés - 2022.01.15-12.11

Ezen az egy éves, 10 alkalombó álló képzésen a perui inka (Q'ero) sámáni hagyomány alapvető tanításait, gyakorlatait és beavatásait fogjkuk megismerni és gyakorolni, élményalapú hétvégék formájában. A tíz alkalom során a beltéri gyakorlatokat a Nomád Jógában, a kültéri gyakorlatokat a Pilisben, a Buda környéki hegyekben és a cserkútpusztai elvonulóházban fogjuk elvégezni. A hétvégék 2 naposak lesznek, illetve a vidéki elvonulásokra (2 alkalom) már pénteken elindulunk. A képzésnek nincsen semmilyen előfeltétele, csupán a nyitott szív és az érdeklődés a spirituális út és az inka sámáni világkép iránt. A Munay Ki beavatások nem képezik konkrét részét a képzés anyagának, de jó alapul szolgálhatnak a további beavatásokhoz. Ha még nem kaptad meg, és szeretnéd megkapni a Munay Ki beavatásokat, arra lesz alkalmad az év során általam tartott Munay Ki elvonulásokon. 

A képzés anyagának törzsét azok a gyakorlatok és tanítások fogják képezni, melyeket perui tanítóimtól, Puma Fredy Quispe Singonától és Jaime Caso Villavicenziotól kaptam és kapok a folyamatos képzések során. Emellett más, inka hagyománnyal kapcsolatos forrásokból is merítünk, valamint sok olyan ismeretet és gyakorlatot is elsajátítunk, melyeket itthoni tanítómtól, Majercsik János Oguztól tanultam és tanulok. Tehát a spirituális úton kezdő vagy már egy ideje haladó gyakorlók számára is megfelelő képzés lesz ez, ahol közösen megtesszük az első lépéseket az inka sámánizmus útján, és sok tapasztalatot szerzünk a Szellemvilággal kapcsolatban. A képzés során a féyntestünk új információkkal gazdagodik, a tudatunk megnyílik az új korszak spirituális energiái felé, és Földőrzőkké, a tanítások őrzőivé ás továbbadóivá válunk.
 
Az alábbiakban címszavakban összefoglalom, hogy mit szándékozok belefoglalni az "Inka ösvény" tanfolyamba (ez menet közben bizonyára alakulni, bővülni is fog):

Inka energetika (energia-feltöltési és tisztító gyakorlatok)
Természet-kontemplációk (kapcsolódás a Természet esszenciáihoz)
Az andoki kozmológia és világkép
Az andoki kódok: a tudatfejlődés lépcsőfokai
A sámáni és spirituális tudatosság hét szintje
Bevatási rítusok:
Nusta karpay (Beavatás a női Természet-szellemek erejébe)
Koto Kuna Karpay (Beavatás a Plejádok csillag-minőségeibe)
Qanchis Kawsay Karpay (Beavatás a hét kozmikus sugár energiájába)
A Mesa (orvosságos csomag, személyes oltár) összeállítása és használata
Csumpi Khuják (erőtárgyak, erőkövek) használata
Despacho (felajánlás tűzceremóniában) és Pago (felajánlás a Földanyának)
A szellemi segítőkkel való kapcsolat felébresztése (erőállatok, Apuk, természet-szellemek, csillagőrzők)
További szertartások (újjászületés, erő visszahozása, felnőtté válás, tudatos teremtés, gyógyítások stb.)

A képzéshez folyamatosan fogok biztosítani jegyzetanyagokat, így minden megkapott rítusról, szertartásról, gyakorlatról és elméleti témáról is a rendelkezésetekre áll majd írásos anyag. Az angolul tudók részére további fakultatív olvasmányokat is biztosítok az inka kultúra, történelem, szellemi hagyomány és sámáni tanítások témájában.

A folyamat vége felé fakultatív módon mindannyian elutazunk Peruba, hogy az ottani paqo-k vezetése alatt vegyünk részt bevatási szertartásokon. Célunk az lesz, hogy megkapjuk a legnagyobb, egy hetes időtartamú inka beavatást, a Hatun Karpay-t, valamint hogy végigjárjuk az inkák szent helyeit és hegyeit (Cuzco, Machu Picchi, Tiwanaku, Titicaca stb.). Aki elkötelezetten járja a spirituális utat, annak kétségkívül teljesülni fog minden, ilyen irányú kívánsága. 

Az oktatás tervezett időpontjai:
2022 január 15-16, március 5-6, április 2-3, május 14-15, június 25-26, július 9-10, szeptember 3-4, október 15-16, november 19-20, december 10-11.
Részvételi díj: 40 ezer Ft lkalmanként, illetve egy összegben történő előre fizetés esetében 360 ezer Ft. A részvételi díj az oktatás, szertartások stb. költségeit tartalmazza. A szállást és étkezést egyénileg oldjuk meg. A cserkúti hétvégék szállásdíja ebben benne lesz, illetve a jógastúdióban, a leendő jurtában lesz ottalvási lehetőség.
Oktató: Gauranga Das
Csoport létszáma: minimum 8, maximum 15 fő.
További információk: Gauranga Das gaurangad@gmail.com, 06309140839
Jelentkezési határidő: január 5. Ezután történő lemondás esetén csak névváltoztatásra van lehetőség. 
Jelentkezésed az első hétvége részéveli díjának, illetve a teljes összeg befizetésével válik véglegessé.

Nincsenek megjegyzések: