Programok

Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon, illetve a korlátozások alatt online programjainkon!

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a gaurangad(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Élő Online Ashtanga jóga Gaurangával

Folytatódnak az online jógaórák Gaurangával:
Minden kedden és csütörtökön 8:15-től 10 óráig fogok tartani Ashtangát és Pránájámát, a Nomád Jóga stúdióból közvetítve. Az adást a Fitness and Yoga Now oldalán tudod követni, belépő: 2500 Ft.
Mi kell hozzá: kapard elő magad az ágyból 8 előtt, vedd fel a jógás nacidat, és gurítsd ki a jóga matracodat! Nem árt, ha csúszásmentes. Kapcsold be a laptopodat, tabletedet vagy okostelódat, és gyakorolj velem!
Időpontok: kedd és csütörtök, 8:15-től 10:00-ig. Vezeti: Gauranga Das
Link: https://www.fitnessandyoganow.com/adatlap/gauranga-das/


Hangtálas hangfürdő - 05.14

Újra megnyílt a lehetőség az “offline”, azaz személyes részvételre a hangfürdőnkön és programjainkon, de Zoom-on keresztül is csatlakozhatsz hangtálas hangfürdőnkhöz. Ez alkalommal a gyermekkori traumákkal kapcsolatos gyógyító utazásra fog sor kerülni a hangtálak, gongok és más hagszerek segítségével létrehozott oltalmazó térben. 

A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
A 70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, furulya, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.

Időpont: május 14, 18-20:00
Jelentkezési határidő: május 10
Vezeti: Gauranga Das
Jegyek: 
Személyes részvétel: 4500 Ft
Zoom részvétel: 3500 Ft
Az alábbi linken található űrlapot kitöltve tudsz jelentkezni, majd a megadott számlaszámra átutalni a részvételi díjat. A jelenlegi járványügyi korlátozásokkal összhangban a személyes részvétel védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeink számára lehetséges.


A Légzés csodája - Workshop 05.15-16

2x4 órás gyakorlatorientált workshopunkon a légzéstechnika alapjaitól kezdve jutunk el olyan gyakorlatokig és technikákig, melyek segítségével képesek vagyunk befolyásolni a tudatállapotunkat, valamint a testünk fiziológiás működését, egészségi állapotát, illetve traumaoldást, meditatív tudatállapotokat és különböző transzállapotokat tapasztalhatunk meg. A wokshopon alkalmazott légzőgyakorlatokról a résztvevők leírást is kapnak, valamint a video- és hanganyagot is megkapják a későbbi gyakorláshoz. 

A légzés jógikus alapjaitól kiindulva megtanuljuk a kasszikus légzőgyakorlatok és légzésvisszatartások, valamint az energetikai zárak végrehajtási technikáit, valamint a különböző sámáni és modern légzésterápiás forrásokból is bőséggel fogunk meríteni a gyakorlatok során. A légzéseket mozgással és hangkiadással is fogjuk kombinálni a teljesebb élmény érdekében.  Sorra kerülnek a különböző transzlégzések, Kundaliní és energetikai légzések és sok olyan technika, melyet a hétköznapokban is tudsz alkalmazni a workshop után.

Előkészületek: A workshop reggelén (szombaton és vasárnap) ne fogyassz szilárd táplálékot és koffeintartalmú italokat, de legyél megfelelően hidratált. A délutáni időszakokra ne tervezz be megerőltető programokat, mert a gyakorlatok mélylélektani folyamatokat is aktiválhatnak, melyek feldolgozására helyet és időt kell hagyni. Ha tudomásod van bármilyen pszichés, idegrendszeri, légzőszervi vagy keringési betegségedről, a workshop előtt egyeztess a részévteledől Gaurangával (06309140839 vagy gaurangad@gmail.com). A workshopon személyesen vagy Zomm alkalmazáson keresztrül tudsz részt venni. A jelenlegi járványügyi korlátozásokkal összhangban a személyes részvétel védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeink számára lehetséges.

Időpont: május 15-16, 9-13:00
Jelentkezési határidő: május 10
Vezeti: Gauranga Das
Részvételi díj: 10000 Ft.
Jelentkezési határidő: május 10. Kérjük, hogy eddig az időpontig átutalással fizesd be a részvételi díjat az alábbi számlaszámra: Szücs Gábor EV, Unicredit Bank 1091 8001 0000 0059 0681 0009

Sámánhangok - Gyógyító utazás - május 21

Újra megnyílt a lehetőség az “offline”, azaz személyes részvételre a hangfürdőnkön és programjainkon, de Zoom-on keresztül is csatlakozhatsz a sámándobos gyógyító utazáshoz. Ez alkalommal a személyes erőnk visszahozására irányuló utazásra fog sor kerülni a hangtálak, gongok és más hagszerek segítségével létrehozott oltalmazó térben. 

Ismét a sámánhangszerek segítségével létrehozott szakrális, gyógyító térbe hívlak meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével. A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek nics más dolga, mint lefeküdni és ellazulni zenável, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a gong, sámándob, csörgők, doromb, didgeridoo, furulya és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
Időpont: május 21, 18-20:00
Jelentkezési határidő: május 17
Vezeti: Gauranga Das
Jegyek: 
Személyes részvétel: 4500 Ft
Zoom részvétel: 3500 Ft
Az alábbi linken található űrlapot kitöltve tudsz jelentkezni, majd a megadott számlaszámra átutalni a részvételi díjat. A jelenlegi járványügyi korlátozásokkal összhangban a személyes részvétel védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeink számára lehetséges.


Transzlégzés Szertartás - május 24, Mackó-barlang

Újabb transzlégzés szertartást fogunk tartani a Természetben, a Földanya gyomrában. A választott helyszín a Mackó-barlang lesz Csobánka fölött. 
Az esemény időpontja május 24, Pünkösd-hétfő, 16 óra, innen sétálunk be együtt az erdőbe, a kb. 1 km távolságra lévő Legény-barlanghoz, ahol elkezdődik a szertartás a megérkezés, berendezkedés után. A barlangban 10-15 ember fér el kényelmesen fekvő helyzetben. 

Mit hozz magaddal: Vizet kulacsban vagy palackban, polifoamot és takarót, papírzsebkendőt, réteges ruházatot az időjárásnak megfelelően. A transzlégzést fekvő helyzetben fogjuk végezni, így legyen minden, ami ahhoz kell, hogy ne fázz fekve. Fontos a jó túracipő, mert főleg eső esetén a barlang megközelítése meredek, csúszós ösvényen történik. 

Fontos, hogy egy könnyű reggelit követően már ne étkezz aznap, mert zavarni fog légzés közben. A szertartásra elhozhatod erőtárgyaidat, melyeket elhelyezünk majd a közös oltáron, és virágokat, gyümölcsöt, magokat, vegetáriánus ételeket is felejánlhatsz az oltár előtt. Ezeket együtt fogyasztjuk el a légzés befejeztével, illetve tábortűzre, ottalvásra is van lehetőség igény szerint, fakultatív módon. 

A részvétel adományos, amit a helyszínen tudsz majd elhelyezni az adományos dobozban. Farkas Dávid és Csete Attila kísérik majd transzunkat dzsembével és didgeridoo-val. Szeretettel várunk Benneteket a programon!

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:
Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.
Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal (06309140839 vagy gaurangad@gmail.com

Időpont: május 24 hétfő, 16 óra.
Helyszín: Mackó-barlang, Nagy-Kevély
Találkozó: a Kevély utca - Oszoly utca találkozásánál, Csobánkán.
Vezeti: Gauranga Das
Kérlek regisztrálj, ha szeretnél részt venni az eseményen, hogy a telekocsikat email-ben össze tudjuk szervezni Budapestről.


Jóga és Önismeret - tavaszi elvonulás május 28-30

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Ezen az elvonuláson a hegyek és a Természet szellemeihez, az Őselemekhez fogunk kapcsolódni, és a teremtés, kreativitás lesz a középpontban, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol,  természetes környezetben töltünk el három napot. A programokat Gauranga Das és Szücs Orsi vezeti.

Program:

május 28, péntek
10:00 Érkezés
11:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
12:30 Ebéd
13:30 Kirándulás
17:00 Vacsora
18:00 Előadás a gyógyító kerékről és az évkörről
19:00 Diád-gyakorlat
20:00 Hangfürdő
21:00 Hangsátor-gyakorlat

május 29, szombat
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Előadás a sámáni világképről
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Jin-jóga, nyújtás
17:00 Vacsora
18:00 Sámándobos meditáció - tudatos teremtés
19:00 Tisztító tűzceremónia
20:00 Erőtánc

május 30, vasárnap
7:00 Ászana-gyakorlás (Ashtanga)
8:30 Transzlégzés
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás, gyakorlatok a természetben
14:00 Záró jóga, záró kör
15:30 Búcsúlakoma
16:30 Hazatérés

A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat az Anyafölddel és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. Az elvonulás mindegyik napján két bőséges vegán étkezés lesz, Virág László vegán séf jóvoltából (gluténmentes igényt kérjük előre jelezni).

A szállás és a gyakorlatok a Kisnyalka Majorban lesznek, faházas, 5-6 ágyas szobákban fogunk aludni. Megközelítés: Kisnyalkapuszta Major, Győrből vagy Veszprém felől, Pannonhalmától nem messze található Nyalka község, és ettől 2 km Kisnyalka Major, földúton.

A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A három nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz.

Részvételi díj: 25000 Ft előleg (május 15-ig) + 30000 Ft (a helyszínen). maximális létszám: 20 fő.

Jelentkezési határidő: május 15 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.


Munay Ki elvonulás és Napforduló-ünnep - 06.18-22

A Munay Ki rítusokat, az inkák szellemi örökségét Alberto Villoldo amerikai antropológus tette hozzáférhetővé a nyugati világ számára. Az inkák ma élő leszármazottai, az Andokban élő Q'ero indiánok áldásával ezek a rítusok most már az egész Emberiség tudatszintjének emelkedését is támogatják. Ötnapos elvonulásunkon számos gyakorlat, lélekutazás és szertartás kíséretében fogja megkapni minden résztvevő a Munay Ki 9+1 rítusát, ezáltal nem csak Földőrzővé válva, hanem a rítusok őrzőjeként maga is továbbadhatja majd őket másoknak. Beavatóink a Földanya, Égapa, a Nap, a Hold és az őselemek lesznek az Őrség szakrális erdejében, a Gaurda Tanyán. 

A rítusok átadása és gyakorlása mellett lélekutazásokon, tűzceremónián, víz-szertartáson, Földanya-szertartáson és és transzlégzésen is részt fogunk venni, hogy valóban mélyreható átalakulások alapozzák meg utunkat a Munay Ki szeretetenergiájával és az ősi inkák szellemi hagyományával. Az elvonulásra azokat is szeretettel várjuk, akik már megkapták a Munay Ki rítusokat, és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat a Szellemvilággal, és azokat is, akik még nem rendelkeznek ismeretekkel vagy tapasztalatokkal a sámáni úton, de szeretnének előrelépni az önismeretben és a szellemi fejlődésben. A rítusokat és a meditációkat Gauranga Das fogja vezetni sámán-tanítóinak útmutatása alapján. A június 21-ei nyári napfordulót tűzceremóniával és transztánccal fogjuk méltőképpen megünnepelni.

A 9+1 rítus

1. A gyógyítók rítusa (Hampe Krapay)
A rítus során kapcsolatba kerülünk az ősi gyógyítók láncolatával, akik fénylényekként az emberiség kezdetei óta gyógyítanak és őrzik a tudást.
2. Az erő övei (Csumpi Karpay)
A második rítusban a beavatandó aurájában öt erő-övet aktiválunk, melyek védelmező hatással bírnak, és segítenek a káros energiák lebontásában és a gyógyulásban az őselemek segítségével. 
3. A látnokok rítusa (Kawak Karpay)
Ebben a rítusban összekapcsoljuk az agy látóközpontját a harmadik szemmel és a szívvel, ami elősegíti, hogy megtanuljunk a szívünkkel is látni, valamint fejleszti a belső látást, mely által megtanuljuk érzékelni a Szellemvilágot.
4. A harmónia rítusa (Ayni Karpay)
A harmónia rítusában hét archetípust (vagyis erőállatot és szellemi vezetőt, tanítót) avatunk be, illetve helyezünk el fénylő mag formájában az egyes csakrákban.
5. A Nap-őrzők rítusa (Pampamesayok)
Ezzel a rítussal összekapcsolódunk az ősi templomok és minden szent hely gyógyító szellemeivel, és hívni tudjuk őket, amikor szükséges. Ez a rítus összeköt a Nappal őrzőivel, akik tudtak gyógyítani, varázsolni, és a Földanya női minőségét képviselik.
6. A Bölcsességőrzők rítusa (Altomesayok)
Az ősi gyógyító bölcsesség őrzői a hagyomány szerint a nagy szent hegyek szellemei. Ha kapcsolatba lépünk velük, akkor átadják a bölcsességüket és az általuk őrzött gyógyító tudást, amennyiben alkalmasnak ítélnek rá. A hegyek szellemeit Apuknak hívják a q'erók.
7. A Földőrzők rítusa (Kurak Akuyek)
A Földőrzők olyan magasabb dimenziójú lények, akiknek feladata a földi élet és civilizáció óvása és őrzése, és ha kapcsolatba lépünk velük, akkor előre tudunk látni a jövőben, illetve valóságra tudjuk álmodni, amit szeretnénk.
8. A csillagőrzők rítusa (Mosok Karpay)
A csillagőrző beavatás átsegíti a lelkünket a 2012-2021 között zajló átmeneti korszakon, és belekapcsol az ezután következő új korszak tudatosságába. A gyakorló energiateste elkezd kifényesedni, és elindul a Homo Luminoussá válás útján.
9. A Teremtők/Szellemőrzők rítusa (Taitanchis Ranti)
Ez a rítus az isteni tudatosság felébresztését segíti elő, előhozza kreatív potenciálunkat, mellyel nem csak a saját életünk teljesedik ki jobban, hanem mások életében is elősegíthetjük a tudatos teremtést. 
13. Az anyaméh rítusa
Az anyaméh rítusa egy erőteljes és szeretetteljes áldás nők és férfiak számára, mely visszaállítja a méh és a teremtés központjának egyensúlyát, és gyógyítja annak sebeit.
A résztvevők a 9+1 rítus mellett megkapják a rítusokhoz tartozó pi-követ, valamint egy részletes pdf jegyzetet a rítusok leírásával, illetve az átadásuk módjával. Az elvonulást Gauranga Das vezeti. 

Az elvonulás helyszíne és a szállás a Garuda Jurta Tanyán lesz, farkasfán.
Jurtákban tudtok megszállni, illetve a jógatér felett van egy tetőtér szoba. 
A jurtákban ágyak, illetve matracok várnak Benneteket. Egyénileg lehet sátrat is hozni, és abban aludni.

Nyárikonyha, 3 zuhanyfülke és komposzt wc-k állnak rendelkezésetekre. Áram a nyárikonyhában és a jógatérben van, telefont is ott tudtok tölteni.  

Étkezés:
Napi 3 vegetáriánus étkezés lesz. 
Ha bármilyen étel érzékenységetek, igényetek van, kérjük jelezzétek, hogy tudjunk úgy készülni!

A nyári konyhában folyóvíz, kis hűtő, gáztűzhely, főző edények, tányérok, bögrék, evőeszközök is találhatóak, melyeket használhattok ha valami kiegészítésre még szükségetek lenne. 

Érdemes hozni:
-naptej, kendő/kis sapka
-szúnyog- és kullancsriasztó, ha szoktál használni
Szúnyog a korábbi években nem volt számottevő, mini kullancs viszont több az átlagnál.
-Reggel sokáig harmatos a fű, így a gumicsizmák is hasznosak lehetnek, illetve egy papucs is jól jöhet. 
-Törülközőt, zseblámpát, polifoamot hozzatok.
-A zuhanyzókban kérjük természetes alapanyagokból készült szappant, tusfürdőt és sampont használjatok!
-Ágyneműt tudunk biztosítani, de ha befér a kocsiba a kedvenc takarótok, hálózsákotok, kispárnátok nyugodtan hozzátok (az éjszakák hűvösek lehetnek).  
-A gyakorlótérben biztosítunk jóga matracot, párnát, de ha van sajátotok hozzátok bátran! A matracokat kérjük a jóga térből ne vigyétek ki a fűre vagy bárhová, köszi!
-a közelben van fürdő tó, fürdőruhát érdemes hozni!
-kiránduláshoz cipő

Helyszín, utazás:
Táborhelyünk pontos címe: Farkasfa, Fővég utca 50. 
M1, M7 és a 8-as út is alkalmas lehet a felénk autózóknak. 
M1 a legkényelmesebb,  M7 a legszebb és a 8-as út a legrövidebb... 
Csak az utolsó kb 100 m nem aszfalt út. A kocsik a terület aljában parkolnak. Onnan szintén kb 100 m-re vannak a jurták.
Vonattal Szentgotthárdra vagy Őriszentpéterre lehet érkezni onnan még 10 km, amit a többiekkel valahogy meg tudtok szervezni, illetve tudunk segíteni is ha szükséges.

Plusz nap:
Lehetőségetek van egy nappal előbb érkezni vagy tovább maradni  ha esetleg jobban bejárnátok az Őrséget illetve a Vendvidéket, - ha már eddig eljöttetek-mint amennyire azt a táborotok keretei engedik. 
Ezeken a napokon programmal, közös étkezéssel nem készülünk, de a szállás a rendelkezésetekre áll. 3500 ft/ fő/ éjszaka a díj ezekre a napokra. 
Ha élnétek ezzel a lehetőséggel, kérjük előre jelezzétek, köszönjük!
 
Érkezés: június 18-án pénteken 11 órától, a program délben kezdődik. A várható befejezés kedden 13 óra lesz. Az elvonulás előtt köremailben tudjuk egyeztetni a telekocsikat a jelentkezők között.  

Részvételi díj: 30000 Ft előleg (április 30-ig) + 45000 Ft (a helyszínen). Maximális létszám: 15 fő.
Jelentkezési határidő: április 30 vagy amíg a helyek be nem telnek. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes. A létszámkorlát elérése után már nem tudunk több jelentkezőt fogadni! Bővebb információ: gaurangad@gmail.com, illetve 06309140839.

Nincsenek megjegyzések: