Programok

Az alábbi oldalon Gauranga Das és a Nomád Jóga programjaira tudsz jelentkezni, és azok ismertetését olvashatod el. Szeretettel várunk stúdiónkban és elvonulásainkon! 

Az alábbi űrlapon tudsz regisztrálni a programokra: JELENTKEZÉS. Kérlek tanulmányozd át Adatkezelési szabályzatunkat is! Kitöltés után a program díját vagy az előleget utald át a következő számlaszámra: Szücs Gábor EV, 1091 8001 0000 0059 0681 0009 (Unicredit Bank), a megjegyzésben tüntesd fel a program címét és a résztvevőket, ha több személyre utalsz. Majd emailben küldj egy másolatot az utalás igazolásáról a gaurangad(kukac)gmail.com címre. A számlát az átutalásodról szintén emailben fogod megkapni. Részvételi szándékodat legfeljebb a jelentkezési határidőig mondhatod vissza, a helyek korlátozott száma miatt. A befizetett összeg visszatérítésére ezután nincs lehetőség, csupán névváltoztatásra. Foglalásod az átutalás beérkezésével válik teljessé, így érdemes ezt minél előbb megtenni. A befizetésig a helyed csak várólistás, részvételed nem biztosított. Namaste! Áldás!


Napforduló Transzutazás Live Jam - szeptember 18, 18:00, Spirit Színház

Ismét fordul egy negyed fordulatot a Nap-apa, szeptember 22-én megérkezik az őszi napéjegyenlőség pontjára. Tavaly december, a téli napforduló óta nem volt alkalmunk együtt ünnepelni az évkört transzlégzéssel, így most az őszi, időpontot simét kihasználjuk, hogy kapcsolódjunk a Földanyához, az ősökhöz, a gyökereinkhez, és tidztuljunk, gyógyuljunk, fejlődjünk egy közös transzlégzés szertartással, élő zenével. A szertartást Gauranga Das fogja vezetni. A transztánc, transzlégzés és transzmeditáció ősi módszerek, melyek szinte minden törzsi kultúrában használatban voltak. A szertartás élő jam zenére, spirituális hangszerek kíséretében fog zajlani. A Napforduló Transzutazás programja a következő lesz:

18:00 - Kapunyitás és regisztráció
18:20 - A transzlégzés technika ismertetése, gyakorlása
18:30 - Transzlégzés transztánccal
19:10 - Transzutazás transzlégzéssel fekve
19:40 - Transzutazás ősi mantrákkal
20:10-20:30 Levezető relaxáció, szabad beszélgetés, élmények megosztása

Az élő zenét varázsolják:

Gauranga Das - sámándob, óceándob, csörgők, doromb, fujara, csengettyűk
Fekete Tamás Tanaka - dorombok, csörgők
Sevecsek Béla - handpan, didgeridoo, furulyák, dzsembe, ütősök
Varga Zsolti - dzsembe, darabuka, handpan, ütősök

A transzlégzés végzése ellenjavallott a következő esetekben:

Várandósság, szív- és keringési problémák (pl. korábbi infarktus vagy agyvérzés, magas vérnyomás), szem-, tüdő- vagy idegrendszeri panaszok, epilepszia, drog- és alkoholfüggőség, terhesség, tetániás görcs hajlam, diagnosztizált, vagy vélt pszichiátriai problémák – pánik, fóbia, depresszió, skizofrénia, pszichózis, téveszmék, borderline szindróma, bipoláris személyiségzavar stb.

Ha ilyenekkel rendelkezel, és mégis szeretnél részt venni az eseményen, akkor előtte feltétlenül konzultálj Gauranga Dassal.

Előkészületek: Lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot aznap, vagy csak egy könnyű reggelit. Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót. Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Kényelmes, mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmünket. A teremben cipő nélkül leszünk.

Helyszín: Spirit Színház nagyterme (1023 Budapest, Árpád Fejedelem útja 3-4)
Időpont: szeptember 18, 18-21 óra.
Részvételi díj: 5500 Ft
Létszámkorlát: 50 fő
Jelentkezési határidő: szeptember 12


Hangtálas hangfürdő Gaurangával

Az önmagunkon végzett munka a legfontosabb feladatunk. Az önismereti út során személyiségünk olyan részeit is megismerjük, elfogadjuk, gyógyítjuk, melyeket eddig a tudatalatti verméáben tartottunk, mert nem tudtuk elfogadni, hogy az is a mi személyiséfgünk, lelkünk egy-egy része. Ezen a hangfürdőn kérj útmutatást a Szellemvilágtól, hogy megtudd, mik azok a személyiség- és lélekrészeid, melyeket tagadzs, melyek létezéséről nem vagy hajlandó tudomást venni, és kezdj el barátkozni az "árnyaiddal".
A hangfürdő egy relaxációs és terápiás hatású élmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a hangtálak és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek.
A 70 perces hangfürdő során gongok, tibeti hangtálak, harangok, chime-ok, doromb, sansula, fujara, ocarina, koshi, esőbot, óceándob, didgeridoo, csörgők és sámándob hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Időpont: 2020 október 2 péntek, 18:00-20:00
Részvételi díj: 4500 Ft.
Max. létszám: 20 fő


A Hét Beavatás - A Férfi és a Nő teremtése

A Hét Beavatás előadás-sorozatban az ősi kultúrák és természeti népek teremtésmítoszai után az Ember, a Férfi és a Nő teremtéséről fogunk beszélgetni. Ismét a sámánizmus és a nagy ősi spirituális hagyományok tanításait fogjuk összevetni saját tapasztalatainkkal és alkalmazni az életünk radikális transzformációja érdekében. A tanítások és beszélgetések során törekedni fogunk a dogma-mentes szemléletmódra és a közös gondolkodásra, mivel mindenkinek a saját útját kell megtalálnia és végigjárnia, még ha ebben sok segítséget is kaphatunk az ősöktől és a nagy tanítóktól.
Szóba kerül az ősközösségi társadalom, a matriarchális és patriarchális társadalmi berendezkedés, és az is, hogy a modern korban mi maradt még meg a "család" és "törzs" ősi fogalmaiból.
Miután körbejártuk a fenti témaköröket, és igyekszem megválaszolni a felmerülő kérdéseket, egy meditációs utazást fogunk elvégezni a sámándob segítségével a Férfi és Női archetípusok megértése és befogadása érdekében, hiszen a sok beszéd csak akkor ér valamit, ha megtapasztalással is meg tudjuk támogatni.
Előadó: Gauranga Das
Helyszín: Nomád Jóga (1033. Budapest Szérűskert u. 33.)
Időpont: október 9, 18 óra
Belépő: 1500 Ft
Max. létszám: 40 fő


Sámánhangok - Didgeridoo Transz

Ez alkalommal egy sámánhangszerek segítségével létrehozott térbe hívunk meg benneteket, melyben lehetőségetek lesz utazni időben és a dimenziók között, az önismeret belső útjain csatangolni, gyógyulni és töltődni, valamint útmutatást kapni az élet nagy kérdéseiben az ősi hangok segítségével. Vendégünk ERglesz Bélint lesz, aki didgeridoo-val és meditatív gitár-játékkal kíséri transzutazásunkat, Gauranga dobjaival és egyéb hangjaival karöltve.
A sámán-hangfürdő egy mély relaxációs és terápiás hatású transzélmény, melynek során a résztvevőnek semmilyen más dolga nincs, mint kényelmesen lefeküdni, ellazulni, és természetesen lélegezni, majd elengedni a gondolatokat és a tudatos elmét, hogy a tudattalanban tárolt berögzülések és zavaró gondolati minták a felszínre kerülhessenek és elhagyhassák az elmét a sámándob és egyéb hangszerek rezgéseinek segítségével. Az egészséges, harmonikus elme természetszerűleg elősegíti a szervezet öngyógyító folyamatait is, így a testi bajaink is csökkenhetnek, megszűnhetnek. A hangutazást bevezető meditácóval kezdjük, és (nem kötelező) megosztó körrel zárjuk.
A 60-70 perces hangfürdő során didgeridoo, gitár, sámándob, óceándob, fujara, dorombok, gong, csörgők, harangok, chime-ok, kalimba, koshi, esőbot és tingshák hangjai simulnak egymáshoz és a lelkünkhöz, hogy kiemeljenek a hétköznapok feszültségei közül.
Helyszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Időpont: 2020 október 30 péntek, 18.00
Hozzájárulás: 4500 Ft
Maximális létszám: 20 fő.
Vezeti: Gauranga Das és Eglesz Bálint


Jóga és Önismeret - őszi elvonulás - november 5-8, Malom Vendégház, Dömös

Készen állsz arra, hogy találkozz Önmagaddal? Négy napos önismereti és transzformációs elvonulásunkon intenzív belső munka fog folyni, melyet a jóga, a hangterápia, a légzés, a meditáció és a sámánizmus eszközeivel fogunk megtámogatni, miközben minden külső zavaró körülménytől távol, a Dunakanyar természetes és szakrális környezetében töltünk el négy napot. Az elvonulás témája a hét beavatás és a halál misztériuma. A programokat Gauranga Das és Szücs Orsi vezeti. Elvonulásunk témája a halál, az újjászületés és a kapcsolat az ősökkel.

Program:

November 5, csütörtök

10:00 Érkezés, szobák elfoglalása
11:00 Ászana-gyakorlás
12:30 Csakralégzés, csakrameditáció
13:00 Ebéd-reggeli
14:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - csípőnyitás (Orsi)
18:30 Vacsora
19:30 Előadás az élet kerekéről és a beavatásokról
20:30 Meditáció és hangfürdő
21:30 Esti szertartás a Természetben

November 6, péntek

7:00 Ászana-gyakorlás
8:30 Előadás a múlt életekről és a transzgenerációs mintákról
9:00 Légzőgyakorlat, meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - törzserő (Orsi)
18:30 Vacsora
19:30 Előadás az ősökről és a szülők szerepéről
20:00 Meditáció és hangutazás sámándobbal
21:00 Gyertyagyújtás és kísérő szertartás az Ősök tiszteletére

November 7, szombat

7:00 Ászana-gyakorlás
8:30 Előadás a halálról és a felszabadulásról
9:00 Légzőgyakorlat, gong-meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
16:00 Szauna, hevülés
17:30 Ászana-gyakorlás - hátrahajlítások (Orsi)
18:30 Vacsora
19:30 Előadás a beavatásokról és a tudatszintekről
20:00 Meditáció és hangsátor
21:00 Tábortűz, beszélgetés

November 8, vasárnap

7:00 Ászana-gyakorlás
8:30 Előadás a Szellemvilágról
9:00 Légzőgyakorlat, mantra-meditáció
10:00 Reggeli
11:00 Kirándulás
13:00 Szauna, hevülés
14:30 Ászana-gyakorlás - vállnyitás (Orsi)
15:30 Előadás a tudatszintekről
16:00 Záró meditáció és hangfürdő
17:00 Búcsúvacsora
18:00 Hazatérés

A program egyes pontjai még változhatnak, de arra kell készülnie minden résztvevőnek, hogy mindegyik programon való részvétel erősen ajánlott a teljes transzformációs hatás elérése érdekében. Minden nap kimegyünk a természetbe, hogy erősítsük kapcsolatunkat az Anyafölddel és a Természet erőivel, szellemeivel, lényeivel. Emellett minden nap hevítjük a testünket-lelkünket a szaunában, ami elősegíti a megnyílást, méregtelenítést és a belső feldolgozást, mind fizikai, mind tudati szinten. Hacsak nincs orvosi ellenjavallata valakinek, a szaunázás is kötelező. A programok sűrűsége miatt napi két étkezés lesz, ami bőséges lesz, de azért ajánlott mértékletesen étkezni. Minél kevesebbet eszünk az elvonulás négy napja alatt, annál jobban bele tudunk merülni a szellemi munkába.

A szállás, jóga és szaunázás a Malom Vendégházban lesz Dömösön. A ház nagyon kényelmes 2 és 4 ágyas szobákkal rendelkezik. Szépvölgyi Richárd vegán séf fog főzni nekünk az elvonulás ideje alatt. A telefon, internet stb. használatát is érdemes a minimálisra csökkenteni. Helyette legyünk jelen a MOST-ban, foglalkozzunk önmagunk belső építésével, és osszuk meg másokkal is a gondolatainkat, tapasztalatainkat. A négy nap garantáltan felejthetetlen élményt és maradandó fejlődést fog biztosítani mindenkinek, aki teljes tudatossággal jelen lesz. Ha van hangszered (sámándob, csörgő, didgeridoo stb.), akkor hozd magaddal!

Az elvonulás részvételi díja: 59 000 Ft, melyből 25 000 Ft előleg befizetésével lehet helyet foglalni, legkésőbb szeptember 15-ig. A helyek száma korlátozott, maximum 20 főt tudunk fogadni a programon. A részvételi díjat csak a program elmaradása esetén tudjuk visszatéríteni, egyéb esetben lemondásra nincs lehetőség, de név-változtatásra van.A Főnix tánca - erdőfürdő és transztánc szertartás -november 14, 17-21:00


Az emberiség történetének számos hagyományában ismert az Indiában ma Diváliként emlegetett ünnep, amely a fények ünnepe, amelynek az európai pogány hagyományban is a novemberi sötétholdra esett az ideje. Ez az év legmélyebb legsötétebb éjszakája, amikor ismét megszületik a fény. Asztrológiai szempontból ezen az éjszakán minden összekapcsolódik: azok az erős hatások, amelyek az idei év során megpróbáltatásoknak vetettek alá, most áttörési pontra érhetnek. Ez a hirtelen felismerések, a megújulás ideje – amikor valóban megszületik a fény.

Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik szeretnék velünk együtt ünnepelni örömmel a természetben a fény születését. És azoknak is, akik úgy érzik, megtettek már mindent, ami tőlük tellett nehézségeik leküzdéséért, és elérkezett az áttörés, a felismerések ideje.

Mire számíts ezen a programon?

A megérkezést követően az erdőfürdő eszköztárával szakadunk ki a hétköznapi életünkből, megmerítkezve az erdő atmoszférájában, kapcsolódunk az erdő lényeihez és a bennünk élő természethez. Bach Évi erdőfürdő vezető meghívásaival egy megtisztult, nyitott és békés, stabil tudatállapotba kerülhetünk, amely azután támogatja a transzutazás folyamatát.

A szertűzhöz érve Gauranga Das vezetésével a transzlégzés segítségével révülünk, amelynek alapját a transzlégzés vagy sámánlégzés technikája fogja adni, melynek hatására könnyedén kerülhetünk megváltozott tudatállapotba, és elősegíthetjük a rejtett tudattartalmaink felszínre hozását. Így készítjük fel az elménket a spirituális élményekre és az önmegismerésre.

Ezt követi majd tánc és a ritmikus zene, amely megsokszorozza a transzállapot hatását.
Jelentkezés

Jelentkezni az alábbi linken tudsz: https://atisztaforras.hu/project/a-fonix-tanca/
 és a jelentkezés a részvételi díj befizetését követően válik véglegessé.

A jelentkezési határidő 2020. november 12.

A létszámkeret 15 fő, ezért érdemes lehet mielőbb véglegesíteni a jelentkezésedet.

Lemondás: A már érvényes, befizetett jelentkezésedet 2020. november 7-ig tudod lemondani, a befizetett részvételi díj visszatérítésére ezt követően már nincsen lehetőség.
Részvételi díj:

A program részvételi díja 10.000,- Ft/fő. Vezeti: Bach Évi és Gauranga Das

Mi az erdőfürdő?

Az erdőfürdő, más néven shinrin yoku (ejtsd: sinrin joku) egy éber, tudatos megmerítkezés a természet atmoszférájában, kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz, amely nem csak gyógyít és megnyugtat, de mély és különleges felismerésekhez is vezethet önmagunkról és a világban elfoglalt helyünkről.

Az erdőfürdő egy tudományosan megalapozott, japán eredetű módszer a városi életmód, a stressz és a digitalizáció okozta testi-lelki ártalmak megelőzésére, kezelésére, és az életminőség javítására.

Az erdőfürdőzés és az erdőterápia alkalmak során lassú séta, meghívások és megosztókörök váltakoznak, amelyek mind a megnyugvást, lelassulást és a természethez való kapcsolódást segítik. Tényleges fürdőzés – vízben – nem nagyon szokott történni, főleg nem kötelező jelleggel, és a megtett táv ritkán hosszabb 3km-nél.

A meghívások folyamatosan változnak, megvalósításuk pedig egy, a helyszínen megvalósuló különleges élmény, a résztvevő és az erdő találkozásának egyedi és megismételhetetlen gyümölcse, ezért erről nem is nagyon érdemes itt beszélni; egyszerűen át kell élni!Hangszeres Relaxáció Vezető Képzés
4 teljes napos képzésünkön Gauranga Das bevezet az intuitív zenélés és a zeneterápia világába, bemutatva a hangfürdőkön használt legfontosabb intuitív és terápiás hangszerek és sámánhangszerek használatát, valamint tudatmódosító és relaxációt elősegítő lehetőségeit.
Az oktatás során az alábbi hangszerek használatával fogunk alapos ismeretséget kötni:
Tibeti hangtálak
Kristály hangtálak
Gongok
Sámándob
Csörgők
Doromb
Didgeridoo és más fúvósok
Egyéb hangkeltő kütyük (tingsha, csengő, óceándob, esőbot, chime, koshi, mennydörgő, kalimba, sansula, stb.)

A workshop idejének 70%-át a gyakorlati készségek fejlesztésével, a hangszerek megszólaltatásának gyakorlásával, ütési technikákkal, a hangfürdők tematikus összeállításával és közös gyakorlással fogjuk eltölteni. A fennmaradó időben a hangszeres relaxáció és a megváltozott tudatállapotok, valamint a csoportos hangmeditációk vezetésének spirituális hátteréről fogunk beszélni. A hangfürdők vezetésében a hangszeres tudás mellett legalább ugyanannyira fontos a szellemi háttér és a Szellemvilággal történő kapcsolat létrehozása. Szó lesz többek között arról, hogyan hozzunk létre és tartsunk fenn egy biztonságos szellemi teret, milyen ellenjavallatok vannak, illetve hogyan támogassuk a feldolgozást, és oldjuk meg az esetleges elakadásokat. A szellemi munkában a sámáni szemléletmód megközelítése alapján fogunk dolgozni, hiszen a sámánok ősidőktől fogva használták a hangszereket és a hangokat a transzállapotok előidézésére. Az énekhang és a légzés szerepéről is szó lesz.

Képzés időpontja: 2020 november 21-22, 28-29, 9-től 17 óráig.
Helszín: Nomád Jóga (1033 Bp. Szérűskert u. 33.)
Részvételi díj: 60000 Ft.
Csoport létszám: maximum 6 fő.

A csoportban a helyet 30000 Ft-os előleg befizetésével lehet lefoglalni október 31-ig. Ezután történő lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni a részvételi díjat, csak névváltoztatásra van lehetőség. A regisztráció csak befizetéssel együtt érvényes.


Nincsenek megjegyzések: