2021. május 5., szerda

A személyes Erő szimbóluma

Több olyan egyéni kezelést is végeztem mostanában, ahol első alkalommal a személyes erő visszahozásán dolgoztunk. Az inka sámáni hagyomány szerint a napfonati vagy köldök-csakránkból (qosqo) számos energiaszál indul ki, melyek különböző emberekkel, életeseményekkel, helyekkel, szerepkörökkel kötnek össze bennünket, amelyekbe sok energiát fektettünk vagy fektetünk. A lélekvisszahívást megelőzően jól tesszük, ha visszavonjuk ezeket az energiaszálakat, és visszahívjuk az energiánkat, hogy újult erővel haladhassunk saját utunkon. Ezekről a gyakorlatokról (illetve önállóan elvégezhető változatukról már írtam azekben a korábbi bejegyzésekben:

Az energetikai újjászületés gyakorlata

Az erő visszahívása a múltbeli traumákból

Az erő visszahívása - tolték módszer

Én a következő módon végeztem a kezelést lélekutazásban: megkértem a vendéget, hogy koncentráljon a napfonati csakrájára, és figyelje meg, hová vezetnek az energiaszálak, majd oldozza őket el, és hozza vissza az energiát, amivel másokhoz kapcsolódnak. Ilyenkor van, hogy bocsánatot kell kérni vagy gyakorolni a megbocsátást és az elengedést az adott kapcsolatban, és gondolatban ki kell mondani, hogy "visszahozom az energiámat tőled". A kezelés közben a kezemben volt a tíz csúcsú perui csumpi-kő az oltáramról, miközben a dobomat ütöttem. Ez a kő a tíz irányt képviseli (nyolc fő- és mellékirány, fent és lent). A kőbe hívtam bele a vendég energiáit, miközben én is ráhangolódtam a szálak "visszabogozásának" folyamatára, majd a kezelés végén letettem a dobomat, a csumpi követ a vendég napfonatára helyeztem, és befújtam az energiát a qosqo-jába. 

A fenti három leírás alapján otthon lehet tovább dolgozni a kapcsolatokkal, akár egyenként utazva mindegyik fontosabb kapcsolatunkra és visszahozva belőle az energiát. Ez jó előkészítő gyakorlat a lélekvisszahíváshoz, mert például egy szerelmi szakítás esetében, ha visszahozzuk a lélekrészt, de a függő kapcsolat még fennáll, akkor a lélekrész nem fog tudni stabilan beintegrálódni a személyiségünkbe. 

Minden esetre pontosan ennek a kezelésnek az alkalmából kaptam még egy szimbólumot Odintól, melyet a személyes Erő (Makt) szimbólumának neveztem el. A szivárványhídon keresztül jutottunk ismét a Valhallába, és Odin egy fehér rúna-követ nyújtott, melyre egy kerek szibólum volt vésve vörös színnel. A szimbólum egy körből és nyolc mandorlából, azaz mandula vagy lencse alakú mintából állt, melyek középről indultak ki, és a kör szélénél végződtek. A szimbólum nagyon hasonlít az Élet magja szimbólumhoz, de hat helyett nyolc szirma van. Odin a napfonatomra rajzolta a szimbólumot, arra utalva, hogy oda kell visszaáramoltatni azt az életenergiát, amit számtalan kapcsolatunkban keringetünk. 

Hogy miért nyolc szirom van a szimbólumban, és nem hat? A szakrális geometriai szerkesztésnél a hat szirmú Élet magja a 3/4 arányból indul ki, míg a 8 szirmú a 4/5 arányból. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a szakrális (második) csakra hat szirommal rendelkezik, míg a napfonati vagy köldökcsakra tíz szirommal. Ez is összefüggésben állhat a fenti szimbólum formájával. Minden esetre minden olyan alkalomal érdemes használni, amikor az erőnket szeretnénk vosszahozni és a saját energiabuborékunkban koncentrálni. 

Nincsenek megjegyzések: