Kambo Medicina

Kambo Medicina Szertartás Gaurangával

Mi az a Kambo Medicina?

A Kambo, más néven Sapo egy tradicionális medicina az Amazonas-medencéből, melyet az óriás majombéka (Phyllomedusa bicolor) mirigyváladékaiból nyernek ki. A békák a Matses, Yawanawá, Kaxinawá (Huni Kuin), Katukina, Nukini, Amahuaca és Marubo törzsek által védett és táplált állatok, melyeknek hátáról alkalmanként minimális kellemetlen érzést okozva gyűjtik be a Kambo váladékot, majd újra elengedik a békákat.

A törzsi életben a Kambo a közösség "elsősegély"-medicinája, mely a malária, fertőzések, kígyómarás és paraziták ellen is hatásosan használható. A "panéma", vagyis a betegség-energia, depresszió, balszerencse, negatív blokkok megszüntetésére is használják. A törzsek tagjai a vadászati teljesítmény, állóképesség fokozására és az érzékek kiélesítése érdekében is használják a Kambo-t, mely egyfajta természetes doppingszerként hat.

Tudományos kutatások

A Kambo váladék kémiai összetételének első kutatásai Vittorio Erspamer (1909-1999) olasz gyógyszerész nevéhez fűződnek. Hogy szavait idézzük: "Ez egy fantasztikus kémiai koktél, számos potenciális orvosi alkalmazási lehetőséggel, mely páratlan a kétéltűek világában." A Kambo váladék a bioaktív peptidek széles skáláját tartalmazza, melyek specifikus módon "végigszkennelik" a testünket, és helyreállítják annak funkcióit. Néhány peptid neve, melyeket kimutattak a Kambo medicinában: dermorfin, dermaszeptin, adenoregulin, triptofillin, phyllomedusin, phyllokinnin, phyllocaerulin, phyllolitorin, deltorpin, stb. Bár a Kambo-ban található peptideket széles körben kutatják, mivel még nem áll rendelkezésre elegendő tudományos kutatás magának a Kambo váladéknak a klinikai alkalmazásáról és hatásairól, hivatalosan nem tulajdoníthatunk semmilyen konkrét orvosi hatást a Kambo tisztító szertartásnak. Mégis, milyen hatásokra lehet számítani?

A Kambo terápia hatásai

"A Kambo a világon létező egyik legerősebb természetes gyulladáscsökentő, antibiotikus, antimikrobiális és fájdalomcsillapító szubsztancia, és az immunrendszer megerősítésének egyik leghatásosabb természetes módja." /IAKP/

Fizikai szinten: a Kambo mélyen és alaposan méregteleníti a testünket, főleg az emésztőrendszert (a májat és a beleket), valamint újraindítja az immunrendszert, beállítva annak optimális működését (tehát az autoimmun tünetek java részénél is hasznos). Ez kedvező hatással lehet a legtöbb meglévő megbetegedésre, melyek tünetei csökkenhetnek vagy megszűnhetnek. A Kambo erőteljes fájdalomcsillapító hatással bír, mivel a benne található dermorfin peptid jelentősen hatákonyabb a morfinnál, ismert mellékhatások nélkül. A Kambo növeli az energiát, állóképességet, a fiziológiás stressztűrő képességet, miközben csökkenti a fáradtságot, éhséget és a szomjúság-érzetet. A sportolók között is kezd népszerűségre szert tenni, mivel nem dopping-listás, viszont javítja az állóképességet és csökkenti a regenerációs időt. A Kambo szertartás után gyakran megjelenik az érzékelés tisztaságának, "kiélesedésének" érzete, mely a "vadászösztön" aktiválódásához hasonló megélés egy városi ember számára is.

Mentális szinten: A Kambo hangulatjavító hatású, miközben elcsendesíti, ellazítja az elmét. Ezt is a dermorfin-tartalmának tulajdonítják, mely erőteljesen kapcsolódik az agy opioid-receptoraihoz, és potenciálisan serkenti a dopamin-elválasztást. Növeli a fókuszt, éberséget, tudatosságot és az elme tisztaságát. Képessé tesz arra, hogy tisztán lássuk a dolgokat, és helyes döntéseket tudjunk hozni. A Kambo az összhang állapotába hoz, és elősegíti az önkorlátozó hiedelmeg és gondolkodási minték felismerését és túlhaladását.

Érzelmi szinten: A Kambo látványosan javítja a hangulatot és erősíti a jól-lét érzését. Megemeli a stressztűrő képességünket, miközben csökkenti a szorongásos és depressziós érzéseket. Megadja a bátorságot, elhatározást és erőt a traumák, sérülések és érzelmi terhek feldolgozásához és feloldásához.

Spirituális szinten: A Kambo megtisztít a "panemától", vagyis a betegség-energiától, mely a rossz közérzet, depresszió, balszerencse és negatív érzelmek formájában telepszik ránk. A panema okozza a halogatást, és megakadályozza a céljaink elérését, valamint azt, hogy az általunk vágyott élettel összhangban tudjunk létezni. A Kambo elősegíti az érzelmi és energetikai elakadások eltávolítását. Sámáni megközelítésben ez azt jelenti, hogy segít eltávolítani a "betolakodókat" az energiarendszerünkből. Azt is tartják, hogy javítja az energia-áramlást a testünk csakráiban és meridiánjaiban.

Ez egy valódi holisztikus eljárás, mely összhangba és egyensúlyba hozza a testet, az elmét és a szellemet. Az utóbbi három évtized tudományos kutatásai ígéretes lehetőségekre mutatnak a Kambo-ban található peptidek alkalmazhatóságával kapcsolatban az alábbi esetekben: függőségek, Alzheimer-kór, arthritisz, daganatos megbetegedések, Candida, krónikus fáradtság, depresszió, diabétesz, hepatitis, HIV, krónikus fájdalom, Parkinson-kór, rheumatikus gyulladások, autoimmun betegségek, érrendszeri panaszok. Egyes felhasználói tapasztalatok szerint a termékenység, szorongás, fibromyalgia, Lyme-kór, migrén, PTSD és bőrbetegségek kezelésében is ígéretes.

"A legújabb kutatások szerint a Kambo számos antimikrobiális hatású peptidet tartalmaz, melyek hatákonyak számos gyógyszer-rezisztens baktérium, gomba, egysejtű, vírus és parazita ellen, és így lehetőséget adnak a fertőző betegségek új és hatékonyabb nanotechnológiás terápiájára." /IAKP/

További tudományos kutatások és cikkek: https://www.saposspirit.com/resources

Ellenjavallatok:

A Kambo terápia nem biztonságos és ellenjavallott az alábbi esetekben:

- Súlyos szívbetegségek, szívműtétek, pacemaker;

- Stroke vagy agyi érrög, aneurizma;

- Nyelőcső vérzés vagy szakadás;

- Nagyobb műtét utáni lábadozás, belső varratok;

- Alacsony vérnyomásra szedett gyógyszer;

- Nem rendelkezik  elegendő mentális tisztasággal a Kambo terápia elfogadásának eldöntéséhez;

- Súlyos mentális egészségzavarok, kivéve depresszió, szorongás, PTSD;

- Onkológiai kezelések (kemoterápia, sugárkezelés 4 héten belül);

- Immun-csökkentő gyógyszert szed szervátültetés után;

- Addison-kór;

- Aktív és súlyos epilepszia;

- Ehlers-Danlos szindróma;

- 18 év alatti;

- Terhes, vagy lehet, hogy az, vagy szoptat 6 hónaposnál kisebb gyermeket;

- Drog- vagy alkoholfüggőségben szenved;

- A kezelés előtti hét napban teljes böjtöt vagy vízböjtöt tartott (kivéve a szertartás napján végzett böjtöt).

Speciális figyelmet igénylő esetek:

Az alábbi esetek nem kizáró okok, de mindenképpen egyeztetni kell róla a Kambo terápia előtt:

- Immun-csökkentő gyógyszerek szedése autoimmun betegség miatt;

- Magas dózisú fogyasztó, alvásjavító vagy szerotonin-tartalmú gyógyszerek szedése;

- Evési zavarok (anorexia, bulimia);

- Rekreációs drogfogyasztás (Kokain, heroin, LSD, amfetamin, THC stb.);

- Aktív gyógyszer-, drog-, vagy alkohol-függőség;

- Túlzottan magas vagy alacsony vérnyomás;

- Máj- vagy veseproblémák;

- Vírus-fertőzések: HIV, Lyme, Hepatitis;

- Sclerosis multiplex;

- Asztma;

- Diabétesz;

- Vízhajtó vagy antidiuretikus készítmények fogyasztása;

- Versenyszerűen sportolók;

- A beüntés, kolon-hidroterápia, máj-méregtelenítő stb kúrákat legalább 3 nappal a Kambo szertartás előtt és utána kerülni kell;

- A több napos koplalást, vízböjtöt is kerülni kell legalább 7 napig Kambo előtt és utána.

Kambo szertartások fajtái

A: "Kis szertartás"

A Kambo terápiával ismerkedők számára és azok számára, akik a Kambo teljesítmány-fokozó hatásával szeretnének dolgozni, a "Kis szertartás" kipróbálása javasolt. Ez nők esetében 1-3 pöttyöt, férfiak esetében 1-5 pöttyöt jelent, alkalomról alkalomra növelve az adagot. A szertartás előtt el kell fogyasztani 2 liter vizet a teljes hidratáció érdekében. A szertartás csak a Kambo applikációjából és a keletkező sebek lekezeléséből, valamint a tapasztalatok megosztásából áll. (90 perc)

B: "Nagy szertartás"

Ez a szertartás a gyakorlottabb, vagy az A változattal már felkészült vendégek számára ajánlott. Itt a kambo applikációját megelőzi egy Rapé szertartás, majd nőknél 3-5, férfiaknál 5-7 pötty felhelyezése, és 5-6 liter víz elfogyasztása, ami hányást szokott előidézni. A szertartás végén Sananga szemcseppet is alkalmazunk, így teljessé téve az amazonasi "Szentháromság" medicináinak munkáját. Ez a szertartás minimum 3 óra időtartamú. Az aábbiakban a szertartás menetét írom le vázlatosan:

1. Megérkezés, az aktuális állapot és a szándék megbeszélése

2. Füstölés gyógynövényekkel

3. Rapé Medicina szertartás (amazonasi dohánypor az orrlyukakba fújva)

4. A Kambo Medicina kikeverése

5. A bőr könnyed megégetése füstölővel a kívánt pontokon (ezáltal a bőr elvékonyodik, és hatékonyabban felszívódik rajta keresztül a Kambo medicina."

6. A Kambo váladék felhelyezése a megégetett pontokra, meditáció 20 percig.

7. 5-6 liter víz megivása folyamatosan, a hányással együtt ez majdnem mind kiürül, és a vízzel együtt távozik a panema.

8. A Kambo váladék eltávolítása, a sebhelyek bezárása Sárkányvérrel.

9. Sananga szemcsepp alkalmazása.

10. A megélések megosztása, megbeszélése.

A kezelések gyakorisága

Ha még nem voltál Kambo kezelésen, akkor érdemes felépíteni a kezeléseket egy pöttyel kezdve, 1-3 hónap alatt. A Nagy kezelést első alkalommal érdemes egy hónapon belül háromszor elvégezni. Ezt Vacina de Florestának nevezik. Ezután havi egy alkalom vagy negyedévente egy teljes szertartás segít fenntartani az elért állapotot. Tehát évente 10-12 alkalom elegendő. A két kezelés közötti minimális időtartam 48 óra, vagy egy hét.

Előkészületek

A Kambo terápia előtt nincs olyan meghatározott diéta, mint amilyen más Medicinák előtt végzendő. Mégis, vegyük figyelembe az alábbi irányelveket: A szertartás előtti 24 órában kerüld az alkohol és a rekreációs drogok fogyasztást, valamint a koffeint. Ne egyél semmit, vagyis tarts vízböjtöt a szertartás napján, vagy legalább 10 órán keresztül. A kis szertartás előtt igyál meg 2 liter vizet, szertartása közben is ihatsz. A nagy szertartás előtt ugyanúgy böjtölj, és igyál annyi vizet, amennyire szükséged van, de nem kell meginni a 2 litert. Ha túl sok vizet iszol, és nem hányod ki, az akár életveszélyes hipernatrémiához vezethet. Minden tekintetben készülj fel úgy a szertartásra, hogy jól gondoskodsz magadról az azt megelőző napokban, hetekben: Étkezz egészségesen, maradju hidratált, aludd ki magad, ne hajtsd túl magad! Fogalmazd meg magadban a szándékot, amivel a Kambo szelleme elé jössz, és a szertartást követő napokban naplózd a változásaidat!

Hogyan tudsz jelentkezni Kambo ceremóniára:

1. Töltsd ki a mellékelt egészségügyi állapotfelmérő kérdőívet!

2. Egyeztess időpontot Gaurangával telefonon vagy Whatsappon (06309140839)

3. Ha Nagy szertartásra jössz, akkor hozz magaddal 6 liter nem behűtött, szénsavmentes ásványvizet.

Kis szertartás (90 perc) díja 15000 FT. Nagy szertartás (3 óra) díja 30000 Ft.

Helyszín: Nomád Jóga stúdió (1033 Bp. Szérűskert u. 33.) - park felőli, utcafrontos bejárat.

🐸🐸🐸 Aho! Viva Kambosita Medicina! 🐸🐸🐸

Nincsenek megjegyzések: