Kambo Medicina

Kambo Medicina Szertartás Gaurangával

Kapcsolat és internes kincskereső: ITT➤

Mi az a Kambo Medicina?

A Kambo, más néven Sapo egy tradicionális medicina az Amazonas-medencéből, melyet az óriás majombéka (Phyllomedusa bicolor) mirigyváladékaiból nyernek ki. A békák a Matses, Yawanawá, Kaxinawá (Huni Kuin), Katukina, Nukini, Amahuaca és Marubo törzsek által védett és táplált állatok, melyeknek hátáról alkalmanként minimális kellemetlen érzést okozva gyűjtik be a Kambo váladékot, majd újra szabadon engedik a békákat.

A törzsi életben a Kambo a közösség "elsősegély"-medicinája, mely a malária, fertőzések, kígyómarás és paraziták ellen is hatásosan használható. A "panéma", vagyis a betegség-energia, depresszió, balszerencse, negatív blokkok megszüntetésére is használják. A törzsek tagjai a vadászati teljesítmény, állóképesség fokozására és az érzékek kiélesítése érdekében is használják a Kambo-t, mely egyfajta természetes doppingszerként hat.

Tudományos kutatások

A Kambo váladék kémiai összetételének első kutatásai Vittorio Erspamer (1909-1999) olasz gyógyszerész nevéhez fűződnek. Hogy szavait idézzük: "Ez egy fantasztikus kémiai koktél, számos potenciális orvosi alkalmazási lehetőséggel, mely páratlan a kétéltűek világában." A Kambo váladék a bioaktív peptidek széles skáláját tartalmazza, melyek specifikus módon "végigszkennelik" a testünket, és helyreállítják annak funkcióit. Néhány peptid neve, melyeket kimutattak a Kambo medicinában: dermorfin, dermaszeptin, adenoregulin, triptofillin, phyllomedusin, phyllokinnin, phyllocaerulin, phyllolitorin, deltorpin, stb. Bár a Kambo-ban található peptideket széles körben kutatják, mivel még nem áll rendelkezésre elegendő tudományos kutatás magának a Kambo váladéknak a klinikai alkalmazásáról és hatásairól, hivatalosan nem tulajdoníthatunk semmilyen konkrét orvosi hatást a Kambo tisztító szertartásnak. Mégis, milyen hatásokra lehet számítani?

A Kambo terápia hatásai

"A Kambo a világon létező egyik legerősebb természetes gyulladáscsökentő, antibiotikus, antimikrobiális és fájdalomcsillapító szubsztancia, és az immunrendszer megerősítésének egyik leghatásosabb természetes módja." /IAKP/

Fizikai szinten: a Kambo mélyen és alaposan méregteleníti a testünket, főleg az emésztőrendszert (a májat és a beleket), valamint újraindítja az immunrendszert, beállítva annak optimális működését (tehát az autoimmun tünetek java részénél is hasznos). Ez kedvező hatással lehet a legtöbb meglévő megbetegedésre, melyek tünetei csökkenhetnek vagy megszűnhetnek. A Kambo erőteljes fájdalomcsillapító hatással bír, mivel a benne található dermorfin peptid jelentősen hatákonyabb a morfinnál, ismert mellékhatások nélkül. A Kambo növeli az energiát, állóképességet, a fiziológiás stressztűrő képességet, miközben csökkenti a fáradtságot, éhséget és a szomjúság-érzetet. A sportolók között is kezd népszerűségre szert tenni, mivel nem dopping-listás, viszont javítja az állóképességet és csökkenti a regenerációs időt. A Kambo szertartás után gyakran megjelenik az érzékelés tisztaságának, "kiélesedésének" érzete, mely a "vadászösztön" aktiválódásához hasonló megélés egy városi ember számára is.

Mentális szinten: A Kambo hangulatjavító hatású, miközben elcsendesíti, ellazítja az elmét. Ezt is a dermorfin-tartalmának tulajdonítják, mely erőteljesen kapcsolódik az agy opioid-receptoraihoz, és potenciálisan serkenti a dopamin-elválasztást. Növeli a fókuszt, éberséget, tudatosságot és az elme tisztaságát. Képessé tesz arra, hogy tisztán lássuk a dolgokat, és helyes döntéseket tudjunk hozni. A Kambo az összhang állapotába hoz, és elősegíti az önkorlátozó hiedelmeg és gondolkodási minték felismerését és túlhaladását.

Érzelmi szinten: A Kambo látványosan javítja a hangulatot és erősíti a jól-lét érzését. Megemeli a stressztűrő képességünket, miközben csökkenti a szorongásos és depressziós érzéseket. Megadja a bátorságot, elhatározást és erőt a traumák, sérülések és érzelmi terhek feldolgozásához és feloldásához.

Spirituális szinten: A Kambo megtisztít a "panemától", vagyis a betegség-energiától, mely a rossz közérzet, depresszió, balszerencse és negatív érzelmek formájában telepszik ránk. A panema okozza a halogatást, és megakadályozza a céljaink elérését, valamint azt, hogy az általunk vágyott élettel összhangban tudjunk létezni. A Kambo elősegíti az érzelmi és energetikai elakadások eltávolítását. Sámáni megközelítésben ez azt jelenti, hogy segít eltávolítani a "betolakodókat" az energiarendszerünkből. Azt is tartják, hogy javítja az energia-áramlást a testünk csakráiban és meridiánjaiban.

Ez egy valódi holisztikus eljárás, mely összhangba és egyensúlyba hozza a testet, az elmét és a szellemet. Az utóbbi három évtized tudományos kutatásai ígéretes lehetőségekre mutatnak a Kambo-ban található peptidek alkalmazhatóságával kapcsolatban az alábbi esetekben: függőségek, Alzheimer-kór, arthritisz, daganatos megbetegedések, Candida, krónikus fáradtság, depresszió, diabétesz, hepatitis, HIV, krónikus fájdalom, Parkinson-kór, rheumatikus gyulladások, autoimmun betegségek, érrendszeri panaszok. Egyes felhasználói tapasztalatok szerint a termékenység, szorongás, fibromyalgia, Lyme-kór, migrén, PTSD és bőrbetegségek kezelésében is ígéretes.

"A legújabb kutatások szerint a Kambo számos antimikrobiális hatású peptidet tartalmaz, melyek hatákonyak számos gyógyszer-rezisztens baktérium, gomba, egysejtű, vírus és parazita ellen, és így lehetőséget adnak a fertőző betegségek új és hatékonyabb nanotechnológiás terápiájára." /IAKP/

További tudományos kutatások és cikkek: https://www.saposspirit.com/resources

A Kambo élmény

Mire számíthatsz a Kambo szertartás közben? Miután megtörténtek az előkészületek, és megégettük a bőrfelületet (általában a karokat, ritkább esetben a lábszárat vagy egyéb speciális pontokat), a Kambo váladákot az elvékonyított "kapukra" jóhelyezzük, mivel a vékony bőrön keresztül könnyebben fel tud szívódni a hatóanyag, és a nyirokrendszer segítségével eljut mindenhová, ahol tennivaló van. A Kambo kezdeti hatása kiválthatja a vérnyomás emelkedését, ami szívdobogással, a fej és a halánték lüktetésével, meleg-érzettel és akár a fej vagy a végtagok duzzadásával is járhat. A bőr bizsergése, a szédülés, és a torok elszorulása vagy a báltendszer/húgyutak bármelyikében észlelt szorító érzés, duzzadás is előfordulhat. Ezek a hatások teljesen normálisak és biztonságosak, nem allegriás túlreakcióról van szó, vagy arról, hogy a test "küzd" a Kambo-val. Ezek a hatások néhány percig tartanak és alkalomról alkalomra eltérőek lehetnek. Az első 10-15 percben a Kambo "végigszkenneli" a testedet, és megkeresi a problémás helyeket, ahol méregteleníteni kell, vagy helyre kell billenteni az egyensúlyt. Ezt a folyamatot specifikus testérzetek kísérhetik. 

A folyamat második fázisában a vérnyomás elkezd normalizálódni, és inkább a hideg-érzet váltja fel az izzadást. Elgyengülést is érezhetsz, valamint hányingert. Ha a Kambo-hányás elindul, érdemes azt megsegíteni 1-2 liter víz folyamatos elfogyasztásával, és a torkodat megcsiklandozva elősegítheted a méregtelenítő hányást. Ha a megivott víz egy részét nem hányod ki, akkor a húgyutakon és a bélcsatornán keresztül fogja kifejteni a méregtelenítő hatását a nap további részében. De a hányás a méregtelenítés legközvetlenebb módja, és lerövidíti a "szenvedéses" utóhatásokat. A hányás befejeződése után fázást és remegést is érezhetsz. A remegés teljesen természetes jelenség, ilyenkor távoznak a sejtmemóriában elraktározott feszültségek, stressz-energiák, elfojtott érzelmek. A Kambo nem csak a fizikai, hanem az érzelmi, energetikai és spirituális blokkokat is hatékonyan oldja.  A remegés csillapodását követően mély nyugalom, harmónia, a spirituális összekapcsoltság érzése jelenhet meg. A Kambo élmény időtartama 10-40 perc között változhat. Általában a váladék levétele után már az integrációs-relaxációs szakasz veszi kezdetét. 

Ellenjavallatok:

A Kambo terápia nem biztonságos és ellenjavallott az alábbi esetekben:

- Súlyos szívbetegségek, szívműtétek, pacemaker;
- Stroke vagy agyi érrög, aneurizma; 
- Vérrögök előtörténete, vérhígító gyógyszerek szedése;
- Nyelőcső-vérzés vagy szakadás (Boerhaave-szindróma);
- Nagyobb műtét utáni lábadozás, belső varratok;
- Szervátültetés;
- Őssejt-beültetés vagy bármilyen implantátum;
- Aktív gyomor- és bélfekély;
- Crohn-betegség vagy IBS;
- Alacsony vérnyomásra szedett gyógyszer;
- Shy-Drager szindróma;
- Nem rendelkezik  elegendő mentális tisztasággal a Kambo terápia elfogadásának eldöntéséhez;
- Súlyos mentális egészségzavarok, kivéve depresszió, szorongás, PTSD;
- Pszichózis, gyógyszeresen kezelt  súlyos depresszió, bipoláris zavar, súlyos szorongásos tünetek, idegösszeomlás vagy roham az elmúlt 5 évben;
- Onkológiai kezelések (kemoterápia, sugárkezelés 6 héten belül);
- Immun-csökkentő gyógyszert szed szervátültetés után;
- Addison-kór;
- Aktív és súlyos epilepszia;
- Ehlers-Danlos szindróma;
- 18 év alatti;
- Terhes, vagy lehet, hogy az, vagy szoptat 6 hónaposnál kisebb gyermeket;
- Drog- vagy alkoholfüggőségben szenved;
- A kezelés előtti hét napban teljes böjtöt vagy vízböjtöt tartott (kivéve a szertartás napján végzett böjtöt).

Speciális figyelmet igénylő esetek:


Az alábbi esetek nem kizáró okok, de mindenképpen egyeztetni kell róla a Kambo terápia előtt:
- Immun-csökkentő gyógyszerek szedése autoimmun betegség miatt;
- Magas dózisú fogyasztó, alvásjavító vagy szerotonin-tartalmú gyógyszerek szedése;
- Evési zavarok (anorexia, bulimia);
- Rekreációs drogfogyasztás (Kokain, heroin, LSD, amfetamin, MDMA, THC, stb.);
- Bufo, DMT vagy Iboga szertartáson való részvétel 6 héten belül);
- Aktív gyógyszer-, drog-, vagy alkohol-függőség;
- Túlzottan magas vagy alacsony vérnyomás;
- Máj- vagy veseproblémák;
- Vírus-fertőzések: HIV, Lyme, Hepatitis;
- Sclerosis multiplex;
- Asztma;
- Diabétesz;
- Vízhajtó vagy antidiuretikus készítmények fogyasztása;
- Versenyszerűen sportolók;
- friss skorpió-csípések;
- A beöntés, kolon-hidroterápia, máj-méregtelenítő stb kúrákat legalább 3 nappal a Kambo szertartás előtt és utána kerülni kell;
- A több napos koplalást, vízböjtöt (különösen a desztillált vizet) is kerülni kell legalább 7 napig Kambo előtt és utána.

Az alábbi gyógyszeres kezelések esetén nem biztonságos a Kambo alkalmazása:

- Szívgyógyszerek;
- Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszerek;
- Epilepsziára szedett gyógyszerek;
- Lyme-kórra szedett bizonyos gyógyszerek;
- Magas vagy alacsony vérnyomásra szedett gyógyszerek;
- Szteroid-tartalmú gyulladáscsökkentők (pl rheumatoid arthritisz esetében);
- Kortikoszteroidok;
- Fertőzés elleni gyógyszerek (Diclofenac);
- Asztma és influenza elleni gyógszerek;
- Gombaölő szerek;
- Altatók, melatonin és gyógynövényes alvásjavítók;
- Visszér-gyógyszerek;
- NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentő) gyógyszerek;
- Szegfűszeg és más méregtelenítő növények;
- Egyes antidepresszánsok (féleg az SSRI és MAO-gátló hatásúak).

Kambo szertartások fajtái

A: "Kis szertartás"

A Kambo terápiával ismerkedők számára és azok számára, akik a Kambo teljesítmény-fokozó hatásával szeretnének dolgozni, a "Kis szertartás" kipróbálása javasolt. Ez nők esetében 1-3 pöttyöt, férfiak esetében 1-5 pöttyöt jelent, alkalomról alkalomra növelve az adagot. A szertartás előtti reggel el kell fogyasztani 2 liter vizet a teljes hidratáció érdekében. A szertartás menete (kb 90 perc):

1. Megérkezés, az aktuális állapot és a szándék megbeszélése.

2. Füstölés gyógynövényekkel.

3. A Kambo Medicina kikeverése.

4. A bőr könnyed megégetése füstölővel a kívánt pontokon (ezáltal a bőr elvékonyodik, és hatékonyabban felszívódik rajta keresztül a Kambo medicina).

5. A Kambo váladék felhelyezése a megégetett pontokra, mely kb 30 percig marad a bőrödön.

6. A szertartás közben opcionálisan elfogyaszthatsz 1,5-2 l vizet.

7. A Kambo váladék eltávolítása, a sebhelyek bezárása Sárkányvérrel.

8. Relaxáció, integráció.

9. A megélések megosztása, megbeszélése.

B: "Nagy szertartás"

Ez a szertartás a gyakorlottabb, vagy az A változattal már felkészült vendégek számára ajánlott. Itt a kambo applikációját megelőzi egy Rapé szertartás, majd nőknél 3-5, férfiaknál 5-7 pötty felhelyezése, és kb 6 liter víz elfogyasztása, ami hányást szokott előidézni. Az elfogyasztott vizet mindeképpen ki kell hányni, az esetleges komplikációk (hiponatrémia vagy SIADH szindróma) elkerülése érdekében. A szertartás reggelén böjtölni kell, de nem kell nagy mennyiségű vizet fogyasztani, csak mértékkel. A szertartás végén Sananga szemcseppet is alkalmazunk, így teljessé téve az amazonasi "Szentháromság" medicináinak munkáját. Ez a szertartás minimum 3 óra időtartamú. Az alábbiakban a szertartás menetét írom le vázlatosan:

1. Megérkezés, az aktuális állapot és a szándék megbeszélése.

2. Füstölés gyógynövényekkel.

3. Rapé Medicina szertartás (amazonasi dohánypor az orrlyukakba fújva).

4. A Kambo Medicina kikeverése.

5. A bőr könnyed megégetése füstölővel a kívánt pontokon (ezáltal a bőr elvékonyodik, és hatékonyabban felszívódik rajta keresztül a Kambo medicina).

6. A Kambo váladék felhelyezése a megégetett pontokra, meditáció 20 percig.

7. 6 liter víz megivása folyamatosan, a hányással együtt ez majdnem mind kiürül, és a vízzel együtt távozik a panema (begetség- és trauma-energia).

8. A Kambo váladék eltávolítása, a sebhelyek bezárása Sárkányvérrel.

9. Relaxáció, integráció.

10. Sananga szemcsepp alkalmazása.

11. A megélések megosztása, megbeszélése.

A kezelések gyakorisága

Ha még nem voltál Kambo kezelésen, akkor érdemes felépíteni a kezeléseket egy pöttyel kezdve, 1 hónap alatt (3-4 alkalom). A nagy kezelést első alkalommal érdemes egy hónapon belül háromszor elvégezni (nőknek 3-4-5 pötty, férfiaknak 5-6-7 pötty). Ezt Vacina de Florestának nevezik. Ezután havi egy alkalom vagy negyedévente egy 3 alkalmas szertartás segít fenntartani az elért állapotot. Tehát évente 10-12 alkalom elegendő. A két kezelés közötti minimális időtartam 48 óra, vagy egy hét. Kezelési stratégia (példa): 4 alkalom 1 pöttytől kezdve 3 vagy 4 pöttyig heti egyszer, majd 2-8 hét szünet, és 3 nagy kezelés 1 hónapon belül. Indokolt esetben a 7 kezelést folytatólagosan is végig lehet vinni, majd 2-3 havonta 3 szertartás.

Előkészületek

A Kambo terápia előtt nincs olyan meghatározott diéta, mint amilyen más Medicinák előtt végzendő. Mégis, vegyük figyelembe az alábbi irányelveket: A szertartás előtti 24 órában kerüld az alkohol és a rekreációs drogok fogyasztást, valamint a koffeint. Ne egyél semmit, vagyis tarts vízböjtöt a szertartás napján, vagy legalább 10 órán keresztül. A kis szertartás előtt reggeltől kezdve igyál meg 2 liter vizet (kb óránként 1 litert), szertartás közben is ihatsz. A nagy szertartás előtt ugyanúgy böjtölj, és igyál épp annyi vizet, amennyire szükséged van, de nem kell meginni a 2 litert. Ha túl sok vizet iszol, és nem hányod ki, az akár életveszélyes hiponatrémiához vezethet. Minden tekintetben készülj fel úgy a szertartásra, hogy jól gondoskodsz magadról az azt megelőző napokban, hetekben: Étkezz egészségesen, maradj hidratált, aludd ki magad, ne hajtsd túl magad! Fogalmazd meg magadban a szándékot, amivel a Kambo szelleme elé jössz, és a szertartást követő napokban naplózd a változásaidat! Érkezz rövid ujjú vagy ujjatlan pólóban, hogy a Kambo pöttyök rajta maradjanak a karodon a szertartás alatt!

Utólagos teendők

A Kambo ceremónia befejezte után már lehet inni és enni. Ha megittál aznap 2-3 litert és nem hánytál a kezelés alatt, akkor a folyadékbevitelt érdemes estig korlátozni. Érdemes aznap könnyebben emészthető, kevésbé zsíros és fűszeres ételeket fogyasztani, mivel a gyomorsav és az epeváladék kiürülhet a hányás során. Ideális esetben érdemes minél kevesebb, stresszel járó kötelezettséget vállalni arra a napra. Hagyj magadnak időt a pihenésre, az önreflexióra, a regenerációra és integrációra. A pihenés, a fizikai és érzelmi terhelések csökkentése nagyon hasznos ilyenkor. Az alvás általában pihentető és mély a Kambo után, és másnap már érezheted a Kambo "dopping"-hatásait az erőnlét, a koncentráció, és a hangulat javulásában. Ha fizikai betegségeid voltak előtte, akkor előfordulhat a Herxheimer-reakció, vagyis a tünetek átmenetileg felerősödhetnek vagy visszatérhetnek pár napra a Kambo kezelés után, mielőtt a tartós javulás bekövetkezne. Ez a Kambo és a természetes medicinák esetében gyakran előforduló, normális jelenség.

Hogyan tudsz jelentkezni Kambo ceremóniára:

1. Töltsd ki a mellékelt egészségügyi állapotfelmérő kérdőívet!
2. Egyeztess időpontot Gaurangával telefonon vagy Whatsappon (06309140839)
3. Ha a nagy szertartásra jössz, akkor hozz magaddal 6 liter nem behűtött, szénsavmentes ásványvizet.
Kis szertartás (90 perc) díja 15000 FT. Nagy szertartás (3 óra) díja 30000 Ft.
Helyszín: Nomád Jóga stúdió (1033 Bp. Szérűskert u. 33.) - park felőli, utcafrontos bejárat.
Személyes élményemet a Kambo terápiával ITT olvashatod. Egyáb szolgáltatásaimról ITT olvashatsz.

🐸🐸🐸 Aho! Viva Kambosita Medicina! 🐸🐸🐸

Nincsenek megjegyzések: