2009. április 20., hétfő

Naturvital jógabemutató



Most hétvégén volt a Syma rendezvénycsarnokban a Naturvital egészségfesztivál. Tavaly is kint voltam már, az első alkalommal, de akkor nem voltak sokan, mert belépőt kellett fizetni. Szerencsére idén ingyenes volt a belépő, így több emberre lehetett számítani. Az utóbbi hetekben sikerült megszervezni, hogy tarthassunk jógabemutatót, így sebtiben kellett az embereket is megszerveznem rá. Végül hosszas szervezés után csak ketten tudtunk menni Ágival. Mivel itt nem jógaórára lehetett számítani, csak sima bemutatóra, amit az emberek végigülnek, gondoltuk, hogy egy kicsit látványos Astanga programot állítunk össze. 

Szombaton öttől volt fél óránk. Előtte bemelegítettünk a Syma galériáján, már akkor néztek az emberek. Ötkor színpadra álltunk. Ilyenkor a technikai nehézségek mindig közbejönnek, most viszont sikerült elindítani a videót is, és megkértem egy hölgyet, hogy fotózzon, miközben tartjuk a bemutatót. Az első napüdvözletet megcsináltuk együtt, majd Ági folytatta a rövidített bevezető gyakorlatokat, én pedig elkezdtem magyarázni. Először is megnyugtattam a közönséget (akiknek több, mint a fele az ötven feletti korosztályba tartozott), hogy ez egy haladó óra, és a kezdő Agni-jóga órán nem ilyen nehezek a gyakorlatok. Majd beszéltem a légzésről, bandhákról, satöbbi. A Szúrja-namaszkár C-nél én is beszálltam a gyakorlásba. Főként az első gyakorlatsorból válogattunk a Kúrmászanáig, utána kicsit cifráztuk. Volt Jóganidrászana (a képen), kétlábas és egylábas galambpóz, meg spárga (Hanumánászana) is. Egész jól sikerültek, Ékapáda- rádzsakapótászanában most sikerült először megfogni a bal lábamat mindkét kezemmel, és közben a fejemhez is ért. Utána lementünk hídba álló helyzetből, majd vissza. Ági folytatta a befejezőket, én kommentáltam, mint Szepesi Gyuri. 

Egész jól sikerült szerintem, bár nem tudom, hogy nem riasztottuk-e el az embereket a gyakorlatok nehézségével. Az egyetlen dolog, amire a fotók nézegetése közben rájöttem, hogy ha oldalt állunk, akkor sokkal látványosabb, láthatóbb lenne az egész. Másnap, vasárnap 13.30-kor volt a bemutató, ugyanezt nyomtuk, de most már egymással szemben álltunk. Reméltem, hogy jók lesznek a fotók, illetve a videó-felvétel, de utána jöttem rá, hogy elfelejtettem bekapcsolni a videókamerát, illetve a fényképezőgépet sem adtam oda senkinek. Úgyhogy a második napról nincs anyag, de összességében az is jól sikerült. Ági szombaton három Pilates-óra után jött, vasárnap meg a reggeli Agni-jóga után. Nekem pont jólesett a két napra ez az egy-egy órás jóga a nehéz hét után. Készülünk a május 10-ei Jóga - és Pilates napra, ahol órát is fogunk tartani, meg egy negyed órás advanced bemutatót is. Izgalmasnak ígérkezik a nap, sok erős óra lesz, remélem. Ha érdekel, gyertek el: wellonline.hu. Majd arról is beszámolok. 

Nincsenek megjegyzések: