2009. június 14., vasárnap

Öko-beach - Wellbeach beszámoló

Szombat reggel felkerekedtünk Andival, Istvánnal és kis családommal (feleségemmel és kislányommal, Gauranga-lilával), a Gárdonyi Sport Beach-re. Ez egy öko-szemléletű strand, és idén másodszor rendezik az országos Öko-Bio-találkozót. Meglehetősen szeles volt az idő, de legalább a nap sütött. Az előzetes híreszteléssel szemben a hidegfront elmaradt. Tíz óra körül értünk oda, a Diéta és Fitnesz magazin szervezett be bennünket, hogy tartsunk jógaórát, meg horoszkópozzak. Mint várható volt, egyelőre csak a kiállítók voltak ott, egy-két biotermék, és kozmetikum-árus (jó pénzköltési lehetőség a feleségemnek), játszó-jurták, satöbbi. Meg is lepődtem, mennyire elterjedt itthon ez az ősmagyar-díszmagyar hangulat, kucsmás, kaftános férfiak sétálgattak fel-alá, hatalmas íjakkal a kezükben. Volt íjászbemutató is, meg előadások egy nagy sátorban.

11 körül elkezdtek szállingózni az emberek, persze mindenki lecsapott a horoszkópra, meg az egyéb ingyenes tanácsadásra a Diéta-Fitnesz sátorban. Volt testtömeg-analízis, amit mi is kipróbáltunk mindannyian. István és Andi negatívban voltak zsírban, nekem viszont 1.4 kiló zsírfeleslegem van a gép szerint. Nem szabad vacsorázni jóga után. Eredetileg 11-kor és 5-kor tartottunk volna jógaórát, de módosítottuk, kettőkor tartunk egyet, akkor talán lesznek emberek is. A szél közben szüntelenül fújt, úgy éreztem magamat, mint a hunok a sztyeppén. De a nap azért sütött, meg is kapott egy kicsit mindanyiunkat. A Diéta és Fitnesz alkalmazottak nem csak a horoszkópra voltak lelkesek, hanem a jógára is (szerencsére, másképp önmagunknak tartottuk volna az órát).

Kettőkor leterítettük a matracokat a gyepre, és elkezdtük a napüdvözleteket. Rajtam, Istvánon és Andin kívül két D&F alkalmazott, Dóri és Dani, valamint Bea volt ott az órán, aki amúgy is rendszeresen jár az Atmába. Az Agni-jógás gyakorlatokat csináltuk végig, 15 légzésig kitartva. A többi ember csak nézelődött, fotózgattak. Velünk egyidőben volt a hunok íjász-bemutatója is, meg Váradi Tibor előadása a sátorban. Szerencsére a jómagyar siratós zenét kikapcsoltók legalább a jógaóra idejére, amúgy egész nap hallgathattuk a "Sír a kutya, ne ugassál" és hasonló jellegű kesergőket. Hat óráig még nyomtam a horoszkópokat, alig akartak elengedni. Közben befutott Liza is Budapestről, aki direkt az öt órási jógára jött le, és csalódottan vette tudomásul, hogy már nem lesz, mert ugye az emberek is szétszéledtek. Meghívtuk, hogy jöjjön le Fonyódra velünk, de már elígérkezett estére buliba. Mi bevágódtunk a kocsiba, és elindultunk Fonyódra.

A Dam hotel volt a célpont, Fonyódligeten. Itt rendezték meg idén a Wellbeach-et Valicskó Feriék. 20-30 ember lehet itt összesen, éppen az órák után érkeztünk. Bepakoltunk a szobákba, szocialista luxus. Hűtő, TV, minden van. Estére még elmentünk a Sparba, mert éhes volt a csapat. Itt meg persze csirkepaprikás volt a vacsora, nem nagyon illett bele vega étrendünkbe.

Estére grill-partyra készültek (mindenféle italok kíséretében), mi lefektettük a gyereket, aki már felettébb nyűgös volt, mivel kimaradt a délutáni alvása. Kivakartam magamat a koszból a zuhanyzóban, és én is lefeküdtem. Vasárnap 5 körül már fent voltam, elkezdtem készülni a reggeli órára. Héttől kilencig voltunk beütemezve egy teljes hosszúságú Astanga órára. Reggel 20 fok körüli volt a hőmérséklet, lementem gyakorolni.

A biliárdterem és a gyep közül a másodikat választottam, abban a reményben, hogy ha feljebb jön a nap, talán jobban melegít majd. Hétre már egészen magasan járt, de a harmat miatt leesett a hőfok 17 fokra. A pára 70% - ebben kezdtük az órát. Egész sokan jöttek, vagy 13 ember. Ahhoz képest sok, hogy volt, aki hajnali 3-ig bulizott tegnap. Elkezdtük három Óm-mal, majd a napüdvözletekkel. Volt 1-2 ember, aki egész képzett, ügyes volt már, a többiek viszont lelkesen próbálkoztak. Végignyomtuk az egyes sorozatot, a 3/4-énél egy kicsit már pilledt a csapat. Istvánnal ketten igazítottunk, jó kis óra lett. A végén már 41 fokot mutatott a hőmérőm a napon, a pára viszont leesett 30%-ra. Befejeztük egy kis relaxációval, majd három Óm-mal. Egy-két ember a végén már elment reggelizni.

Utánunk Orbán Gábor jött, remekbe szabott kis jógaórát tartott ő is. Mi közben reggeliztünk, lazultunk a napon. Beültem egy masszázsra is a szálkás mexikói masszőrhöz, akit már láttam egy pár wellonline-rendezvényen, hátha összerakja a vállamat. Hétfőn meghúzódott, és mivel nem kíméltem, egészen elkezdett fájni a jobb vállam. Hétvégére egy kicsit tartalékra vettem magamat, remélem hamar helyreáll. A délelőtt lazulással telt, Pinci lányom felfedezte a Balatont, meg a hattyúkat etette. A víztől még kicsit fél, de amúgy állandóan bele akar menni. Almási Csilla is tartott még egy gerinc-tréning órát. Mi közben összeraktuk a délutáni óra anyagát, páros gyakorlatok lesznek levezetésképpen. Találkoztunk egy pár ismerőssel, még ha nem is nagy a létszám. A Mysore-i pool hangulatára emlékeztet a hely, a város után kellemes itt eltölteni egy napot. A többiek ettek, aludtak, én megírtam a blogbejegyzést.

Délután háromkor jött az óránk, Istvánon és Andin kívül még nyolcan voltak, négy párt alkottak. Az elején csináltunk néhány könnyed napüdvözletet, mejd páros jógagyakorlatokat a Contact című könyvből. Ez levezetésnek nagyon jó, vidám óra, sokat nevetett mindenki. Akik nem vettek részt, azok is érdeklődve nézték, és fotóztak. Lassan a Rippel fivéreket is lepipáljuk. Utána Velev Tomi következett még egy záró órával, mi már elindultunk hazafelé. A képen éppen Tomi és Lovász Andi aerobic-oktató mutatja be a repülő-pozíciót. Kalandos hétvége volt, jót tett a levegőváltozás. Budapest után. További képek a Facebook-on.

Nincsenek megjegyzések: