2022. július 5., kedd

Rapé keverékek 1. rész

A Rapé dohánykeverékeket hagyományosan az Amazonas-medencében élő bennszülött indián törzsek tagjai készítik. Az alábbiakban néhány ismert Rapé keverék tulajdonságait mutatom be, melyeket a szertartásokon is szoktam használni:

Rapé Yawanawa Tsunu

Ez a klasszikus keverék erőteljes női minőségeket hordoz. Megnyitja és harmonizálja a csakrákat, és eltávolítja a blokkolt energiát. A keverék Tsunu hamut tartalmaz (Platycyamus regnellii), mely elősegíti az emésztést és a tisztítást. Az energiatestet és az érzelmi testet is harmonizálja, aktiválja a koronacsakrát, a harmadik szemet, a csecsemőmirigyet és a szívet. Tisztítja a tobozmirigyet és az arcüregeket is.

Elősegíti a belső béke megélését - egyensúlyt teremt a cselekvés és tapasztalás, az adás és kapás, a férfi és női oldalunk között. Ez a kombináció képes távol tartai a ngatív energiát és a balszerencsét kívül és belül is. 

Kedvező érzelmi és fizikai hatásokkal rendelkező tonikum, hangulatjavítő és tisztító hatású. valamint egyensúlyba hozza az energiatestünket. Megerősíti a jelen pillanatot és megtisztítja a testet és a szellemet. 

Rapé Yawanawa Mulateiro

A Mulateiro egy erős keverék, mely erősíti a vezetői képességeket, és első alkalommal is erős benyomást gyakorol. Finoman és csendesen hat, de pár másodperc alatt hatalmas erőt és vitalitást tapasztalhatunk meg általa.

Lehetővé teszi a felszabadult gondolkodást, és minden mást enged a háttérbe veszni. A Mulateiro hamu (Calycophyllum spruceanum) véd a stressz és az élősködők ellen, vitalizál, és elősegíti a koncentrációt és a fókuszt az elmében és a lélekben.

Rapé Shawadawa Mariri

A Mariri Rapéba a Banisteropsis caapi (Ayahuasca) inda hamuját keverik. A Shawadawa törzs tadjai egy italt is készítenek, melyet Maririnek neveznek, és gyógyerőt tulajdonítanak neki. A Rapé keverék nagyon potens, és bár nem tartalmaz pszichoaktív anyagokat, mégis betekintést nyújt a lelkünkbe és az auránk felderítetlen terülteibe is. 

Rapé Poyanawa Pixuri

A Pixuri növény hamujával kevert Rapé klasszikus medicina. A növény magjait és leveleit nem csak a Rapé készítéséhez, hanem főzéshez is használják, mivel nagyon kellemes az íze és az aromája. Ez a keverék támogatja a hála és a jólét érzését. A keverék mérsékelt erősségű, ezért kezdőknek is ajánlható. 

Nincsenek megjegyzések: