2010. szeptember 2., csütörtök

Jógafesztivál beharangozó

Tudom, hogy már a csapból is ez folyik, és ma, Krisna születésnapján valami lélekemelőbb olvasmánynak örülnétek jobban, de Krisna igazából örül annak, ha minél több ember jön össze, hogy a Hare Krisnát énekelje. Erre is törekedni fogunk a fesztivál során, mivel este 7-től Nitai-bhavana Das (ismertebb nevén Csató Péter, a Replika frontembere) fog Visnu meditációs estet vezetni, és csatlakozik hozzá Kowalsky is (Kowa mega Vega), aki szintén Krisna-szimpatizáns, és egyúttal az Atma Center jógaoktatói tanfolyamára is jár éppen. Azt még azért tegyük hozzá, hogy a kezdeti időkben Csató is az Atma Centerben oktatott jógát, de azóta áttért a csoportos mantra-meditációra. 


A fesztivál hivatalos honlapja a jogafesztival.info. Itt olvasható a nagyszínpad programja, valamint a kis sátrak kínálata is. A nagyszínpadi program is végül elég ütősre sikeredett, de az igazi csemegék a kis sátrakban várják az érdeklődőket. Szó szerint a jóga színe-virága be fog mutatkozni, és stresszoldótól office-jógáig, az irontól a gerincjógáig, a Bikramtól az astangáig minden lesz az égvilágon. Tantra-jóga, hangtál-meditáció, jógaterápia, kölyökjóga, kismama-jóga, minden, mi szem-szájnak ingere. 


Tényleg egyedülálló lehetőség ez a fesztivál arra, hogy egy nap alatt, egy helyszínen belekóstolhassunk a magyar jógás élet krémjébe, és a saját bőrünkön érezhessük a különböző irányzatok hatását. Az első célcsoport nyilván azok, akik már jógáznak, vagy jógáztak, de kíváncsiak a többi irányzatra is, mert szeretnék megtalálni azt, ami igazán az ő stílusuk. A második célcsoport viszont azok, akik még csak kíváncsiskodnak, és nem mertek vagy nem értek rá elmenni egy jógastúdió nyitott napjára sem. Ők itt most mindent megtudhatnak a jógáról, ami érdekli őket, és első kézből szerzett tapasztalatokkal térhetnek haza. 


Mi lesz még? Gyerekjóga-sátor és játszótér, hogy a gyerekes családok is részt vehessenek a rendezvényen, vegetáriánus büfé azok számára, akik megéheznek a nagy jógázás közepette, valamint egy nyereményjáték is készülődik, a stúdiók által felajánlott jógabérletekkel és egyéb ajándékokkal. Mindazok, akik a Facebook-on vagy az esemény RSVP-oldalán, illetőleg a honlapon regisztrálnak, részt vesznek a sorsoláson. 


Plusz fotókat is lehet beküldeni a rajongói oldalra, mert a legtöbb lájkot kapó fotó tulajdonosa is nyereményben részesül, és az 50 legjobb fotó ki lesz állítva a fesztiválon. Lájkoljátok az enyémet is, hátha nyerek! Szóval mindenkit szeretettel várunk szeptember 12-én a Westendben, és reméljük, nem kell pufajkát húzni a jógázáshoz! Hívjátok az ismerőseiteket is, hogy minél többen részt vehessünk ezen a rendhagyó eseményen!


Ja és ne feledjük, hogy a 7-es sátor lesz az Atma sátor, ahol egész napos órakavalkáddal várjuk a vendégeket. A büfét is természetesen az Atma Center csinálja. Az Atma sátor programja:





9.00   Lovász Andrea - Body Art
10.00 Horváth Ancsa - Wellyoga
11.00 Gauranga Das - Hátrahajlítás
12.00 Pákh Anna - Kontakt-Akro
13.00 Herczeg Angelika - Dinamikus jóga
14.00 Pákh Anna - Akro-jóga
15.00 Szabó Andi - Agni-jóga
16.00 Szalai István - Csípőnyitó vinyásza
17.00 Gauranga Das - Iron yoga
18.00 Major Ági - Bandha training
19.00 Gauranga Das - Haladó Astanga

Nincsenek megjegyzések: