2022. augusztus 30., kedd

DMT-légzés - kombinált változat

A korábbiakban már ismertettem két légzéstechnikát, melyekkel elviekben megemelhető a tobozmirigyben termelődő DMT szintézise, vagy legalábbis a DMT-utazáshoz hasonló élményeket tapasztalhatunk meg általuk. A két előző technika ismertetését itt olvashatjátok: "DMT-légzés", "Haladó Wim Hof-légzés". Az alábbiakban ismertetett módszer különböző légzéstechnikák kombinációjából áll, ami eléggé erőteljes hatásokat tud előidézni. 

DMT légzőgyakorlat kombinált légzéssel

Mindegyik körben eltérő légzéstechnikát használunk az intenzív szakaszban (100 légzésciklus), majd a végén 90 másodperc külső és 15 másodperc belső légzésvisszatartást végzünk. Az intenzív légzésszakaszokban alkalmazott légzéstechnikák a vége felé erősebbek, mint az első körökben. Ezért tanácsos azonos légzésszünetekkel kezdeni a gyakorlást, ami igény szerint módosítható a későbbiekben, de ha pl 2 perces légzésszünetekkel végezzük, akkor is végig legyenek ugyanolyan hosszúak. A belégzés utáni helyreállító légzésszünet maradjon mindig 15 mp.

  1. kör: tűzlégzés - gyors, hirtelen kilégzések az orron keresztül, passzív belégzéssel;

  2. kör: lúgosító légzés – belégzés az orron keresztül, teljes kilégzés a szájon keresztül (1-2 mp mindkét fázis);

  3. kör: erő-légzés az orron át – nyomjuk a nyelv alját a szájpadláshoz, és lélegezzünk ki-be erőteljesen az orron keresztül (1-2 mp mindkét fázis);

  4. kör: erő-légzés az orron át, váltott orrlyukakkal – lélegezzünk ugyanúgy, mint az előző körben, de 50 légzésciklust a bal, majd 50-et a jobb orrlyukon keresztül elvégezve.

  5. Kör: Wim Hof légzés: folyamatos ki- és belégzések szájon át (1-2 mp mindkét fázis);

  6. kör: aszimmetrikus Wim Hof: hirtelen belégzés szájon át (1 mp) és teljes, sóhajtó kilégzés szájon át (2 mp);

  7. Kör: Sámán-légzés: két szakaszra osztjuk a belégzést: 1 mp hasba, 1 mp szívbe, majd 2 mp teljes kilégzés (mindkét fázis szájon át végzendő).

Óvatosan gyakoroljátok!

Nincsenek megjegyzések: