2012. október 29., hétfő

Celebjóga

Csütörtökön celebjóga volt az Atma Pest-ben. Illetve egyből pontosítanám is a címet: ismert művészek jógáztak egy sajtónyilvános jógaórán Kowalsky vezetése alatt. Ugyanis egyik vendégem megjegyezte, hogy a "celeb" jelző általában a tartalom nélküli formára illik, de a mostani felhozatal, ami az Atmába amúgy is járó, illetve Kowa ismerősei közül jógázó vagy jógázni vágyó zenészekből, színművészekből állt, azért tartalmasabb volt a bulvárlapok VV-sztárjainál. 

Lássuk, ki is volt ott? Mészáros Piroska, Bánfalvi Eszter, Péterfy Bori, Rúzsa Magdi és Kis Endi, a Hooligans dobosa. Én is ott jógáztam a sarokban, bár az igazat megvallva nem elősorban rám volt kíváncsi a sajtó, hanem a többiekre. Körülbelül ötven perces Agni-jóga órát tartott Kowa a jó meleg teremben, a sajtósok folyamatosan ki-be járkáltak, és ők is jól megizzadtak, nem csak mi. Két Tv vette fel az órát, és vagy egy tucat fotóriporter kattingatta a vakukat folyamatosan óra közben. Én persze ösztönösen igyekeztem maximálisan jól csinálni az ászanákat, hátha felvesznek :-). Úgyhogy másnapra erőteljes izomlázat éreztem a hátamban és még jó pár izmomban. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy előtte végignyomtam egy Hot Ashtangát, és még tartottam aznap három jógaórát. 

A művészek is szépen, komolyan jógáztak, nem hülyéskedték el a dolgot. Látszott rajtuk, hogy tisztában vannak vele: nem mindegy, hogyan érzi magát a bőrében, és hogyan néz ki egy színpadi szereplő, és gondolom sok mindenki példaként tekint Kowára is a szakmában, aki azért jelentősen meghazudtolja a korát megjelenésével, dinamizmusával, és kondíciójával is. Ennél jobb reklám nem is kell a jógának, arról nem beszélve, hogy Kowa rendkívül empatikusan, türelmesen tartja az órát, mindenkit bevonva, és bátorítva azokat is, akiknek ez még csak a legelső jógaórájuk volt.

A jógaóra után minden művész kapott egy ajándék bérletet az Atmába, és reméljük, hogy le is fogják járni :-) A riporterek még interjúztatták a szereplőket, és néhány internetes portálon már meg is jelentek azóta a cikkek. A tévés közléseket még hajkurászom, ha valaki látta és felvette esetleg, vagy fel is töltötte a Yotube-ra, az szóljon, mert nagyon várjuk! Még egy tévé jelezte, hogy szeretnék mindenképpen felvenni Kowa óráját, csak nem értek rá csütörtökön. Úgyhogy kedden fognak jönni, Kowa 9-es Agniját és Panni 11-es Ashtangáját is felveszik. Ha valakinek van kedve szerepelni a tv-ben és népszerűsíteni a jógát, akkor gyertek bátran, itt a lehetőség! 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Találtam 2 videót róla.
RTL Klub Reflektor: http://www.youtube.com/watch?v=7jgmT5lMmg0

Ez zsír magazin (itt olyan 5 percnél kezdődik): http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121108-ez-zsir-magazin-29-adas-hadas-krisztina-vallalja-a-tokeletlenseget.html