2010. február 25., csütörtök

Új Atma Center Pest - ünnepélyes megnyitó feb 28








Kedves Mindenki!

Szeretettel meghívunk benneteket és ismerőseiteket most vasárnap (február 28-án) este 6-ra az új Atma Center Pest ünnepélyes megnyitójára. A program a következő lesz:

18.00 - Megnyitó beszéd, Bollywood táncbemutató
18.15 - Kírtana - közös éneklés
18.30 - 108 Napüdvözlet, párhuzamosan Agni-jóga óra
20.00 - Indiai ételkóstoló

A program, vagyis a jógaórák és az ételkóstoló ingyenesek, ezen a napon a vendégeink vagytok. Viszont azért, hogy tudjuk, hányan jönnek, és hány emberre főzzünk, legyetek szívesek jelentkezni telefonon a Tündénél (06304183461) vagy a vonalas számokon (szombatig még a 2691625 él a Vigyázóban, utána már a 2662258 a Kálvinon.

Az új Atma Centerben két jógaterem lesz, az egyik 65, a másik 30 négyzetméteres, mindkettő felfűthető 36 fokra. Van bennük néhány tükör és bordásfal is. A két teremben így jobban elférünk, akár párhuzamosan is lehet jógaórákat tartani. Ez alkalommal is így lesz, az egyik teremben az Agni-jóga óra fog menni Gauranga Das, míg a másikban a 108 napüdvözlet István vezetésével. A megnyitóra kérünk, hogy jelentkezzetek be az órákra is, mert nagyobb ugyan a hely, de azért nem korlátlan.

Hétfőtől új órarend szerint fognak az órák zajlani az új Atma Centerben. Ezzel egy időben a Vigyázó Ferenc utcai helyiségben megszűnnek a jógaórák. elnézést kérünk mindenkitől akinek ez esetleg közelebb volt. 2-es villamossal negyed óra alatt át lehet érni a Roosevelt térről a Fővámra, onnan pedig nagyon közel van. Sokaknak esetleg kényelmesebb lehet közvetlenül a Kálvin térre közlekedni, de gondolom, hogy mindenki örülni fog az új férfi-női öltözőknek, a több zuhanyzónak és a szaunának is (feltéve ha Agni után még úgy érzitek, hogy nem izzadtatok eleget).

Az órarendben az eddigi órák tulajdonképpen változatlanul megmaradnak, viszont új órákkal és óratípusokkal fog kiegészülni: Iron yoga csütörtökönként este 7-től. Ezt én fogom vezetni, és aki szeretné az erejét is fejleszteni a hajlékonyság mellett, annak javaslom a részvételt. Nem kell megijedni, nem lesznek "kivitelezhetetlen" gyakorlatok, mert ami túl nehéz, azt módosítjuk az erőnléti szintednek megfelelően. Viszont az is hasznos, ha az ember szembesül vele, hogy mit nem tud még megcsinálni, mert pozitív hozzáállás esetén ez erőteljes motiváció lehet a további fejlődéshez. A Kovalamban a Kalari-edzések alatt szerzett tapasztalataimat is beépítjük az órákba, mert ezek a gyakorlatok nagyon hatékonyan és sokoldalúan edzik az izmokat, főleg a törzset és a combokat. Szóval megpróbáljuk a lehetetlent is, és ha nem megy, akkor majd gyakorolunk.

A másik új óratípus, ami már most népszerű és keresett, a Kontakt-jóga, amely erőnlétileg sokkal kevésbé terhelő, mint az Iron, voszont nagyon jó kedély-javító hatással rendelkezik. Legalábbis az elején Betti és Panni, akik tartani fogják, a könnyebb rávezető gyakorlatokkal indítanak, az Akro-jógás elemek majd később jönnek, amikor már megvan a megfelelő rutin. A másik ember súlyának a tartása és az egyensúlyozás vele bizonyos rutint kíván, de a levegőben "replüni" kívételes élményt jelent, ami kárpótol az erőfeszítésért. A Kontakt-jóga jó kiegészítő gyakorlat, ugyanúgy, mint az Iron-jóga, de feltételezi az lapvető ászanákban való jártasságot, mivel itt magunkon túl a másikra is figyelni kell, összhangban kell dolgozni. Ha van párod, jöhetsz vele, ha nincs, akkor majd választasz az órán. Kedden és pénteken este hattól lesznek a Kontakt órák.

A harmadik új óratípus a Bollywood táncóra. Ez nem kifejezetten jóga, de a mozgáskultúrája sok mindenben összekapcsolódik a jógáéval, ugyanúgy, mint pl. a Kalaripayattu harcművészet esetén. Ananyagopi, új tánctanárunk mindenkinek azt ígéri, hogy jó alaposan át fogja mozgatni az óra során, és különböző, az indiai filmekben és video-klipekben látható tánckoreográfiákat tanulhattok meg, saját kreatív elemekkel kiegészítve. A jóga és a tánc sok mindenben közös, mindkettő a lelket felszabadító, önkifejező folyamat.

Az új Atma Centerben emellett működni fog a szokásos ajándékbolt, és egy vegetáriánus büfé is, ahol lehet teázni, salátázni, szendvicsezni, pizzázni, illeve meleg ételeket is enni, egy szóval reggelizni, ebédelni és vacsorázni is, illetve bevásárolni bioélelmiszerekből, ha éppen megéheztél jógaóra után. Az Atma Centerben remekül lehet majd üldögélni, beszélgetni, lazulni, szóval mindenkit szeretettel várunk hétfőtől szombatig, reggel tíztől este kilencig. Egyes reggeli órák korábban fognak kezdődni, egyelőre a szerda és péntek reggeli Agni-jóga órák lesznek, később esetleg több is. A pénteki és szombati előadások az Atma-klub (amit eddig Govinda- és jógaklubnak hívtunk), illetve a Bhakti-jóga klub keretein belül megmaradnak, és továbbra is ingyenesek lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk az új Atma Centerben, már most vasárnap, a megnyitón, illetve hétfőtől minden nap, a vasárnapok kivételével (egyelőre). Az Atma Buda továbbra is változatlan helyen, változatlan órarenddel üzemel, és a bérletek természetesen mindkét stúdióban felhasználhatók.

Némileg változtak a bérlet-árak, például a korlátlan havi bérlet ezen túl 17000 Ft lesz, viszont van diák-kedvezmény és "hozz új embereket" - kedvezmény, illetve az MKTHK támogató tagjai is 10% kedvezményt kapnak minden szolgáltatás, a büfé és a shop áraiból is. Welcome to the Atma Experience!

2 megjegyzés:

Balogh Erika írta...

A kalariban hasonló mozdulatok vannak, mint a jógában? Csak dinamikusabb? Rakhatnál fel egy pár gyakorlatot, vagy videót, hogy elképzelésünk legyen róla. Üdv itthon!

Gauranga Das írta...

Íme:http://www.youtube.com/watch?v=B8DH_SDp7zs