2010. február 15., hétfő

Indul a 2. sorozat

A mai nap nagy újdonsága volt, hogy 2. sorozatot gyakoroltunk Shivával. Az utóbbi 2 hét alatt kicsit kiesett a fejemből, mert ugye eddig csak az 1-est gyakoroltuk, mióta itt vagyok. Az állókat végigcsináltuk rendesen a többiekkel, utána a hátsó sor maradt az 1-esnél, illetve az új lány mellettem, Liz, aki tegnap érkezett. Végül is annyira nem új, mert öt éve Kalarizik, durván ki van szálkásítva, és patika pontossággal nyomta az 1. sorozatot, sőt, a végén egy párat a 2-esből is hozzátett. Az én első gyakorlásomhoz viszonyítva, látszott a rutin, és most már a Kalari hozzájárulását is értékelem a jógához.
Elkezdtük a pásászanával (málászana az itt nincs), és utána nyomtuk sorban a többit, amíg a szúpta-vadzsrászanához nem érkeztünk, amit ugye párban szoktunk csinálni. De Shiva csinálta mindenkivel, a többiek ad
dig ültek. Mikor mi Ágival kész voltunk, folytattuk, de ezáltal a mögöttünk lévő sornak egy pár pózt ki kellett hagynia, mert nem tudták a gyakorlatok sorrendjét.

Egész jó volt minden, kivéve az ékapáda és dvipada-sírsászanákat, mert a combom még nem volt száz százalékos a Kalari óta. A Tittibhászanákat ki is felejtettük, de erre csak a nakrászana közben jöttem rá. A Karandavászanának kétszer is nekirugaszkodtam, ezt nem annyira tudta Shiva, hogyan segítse, de azért valahogy visszaevickéltem a lábaimat a levegőbe. A végén lenyomtuk a fejenállásokat, majd a hátrahajlítást és a befejezőt. Megint kb egyszerre lettünk kész.

A savászana után elkezdtünk vitatkozni, hogy megkérjük-e Ambarist egy újabb Kalari-edzésre, de kiderült, hogy tízkor indulnak versenyre Trivandrumba, és estig ott lesznek. Sok sikert kívántunk Ambarisnak, és megbeszéltük, hogy másnap reggel folytatjuk az edzést nála. hazaérve puja, reggeli, majd egyből belevágtam magamat a vízbe, bepótolandó a tegnapi fürdés-hiányt.

Csodálatos tiszta itt a víz, két méter mélyig is lelátni. Néha jött egy-egy nagyobb hullám, egyre jobban sikerül ráfeküdni. A helyiek is kezdik ellesni a body-surfing tudományát. Fél óra múlva ki a vízből, egy kis napozás, japa (hogy legyen valami színem is mire visszaérek), és beülök a Leóba netezni. Lejegyzem a tegnapi napot, a Facebookon nem sok mozgás van hétvégén. A parton annál nagyobb, kivonult a sok indiai lazulni. Visszamegyek én is, második fürdés. Utána kint a parton gyakorlom egy kicsit a kézenállást, dropbacket meg ilyesmit. Egész jó kis tömeg gyűlik össze körülöttem, lassan már pénzt is lehetne szedni.

Mág egy kis napozás, japázás, majd fél öt felé elhatározzuk, hogy pilates-leckét veszünk Áginál, a combjainkat regenerálandó. Nem sokat vacillál, éneklő hangon elkezdi vezényelni a gyakorlatokat. A legtöbbet a hátunkon vagyunk, de azért én bevizionálom, hogy az eddigi combfájdalmam holnapra átkúszik a hasizmaimba. Közben további ötleteket gyűjtök az iron yoga kínzóórához, Ambaristól már kaptam egy párat :-). A végére be volt ígérve, hogy átvesszük a Kalari formagyakorlatokat, persze nagy hitelen lefújják a csajok az órát, mondván, hogy irány a víz.

Megy le a nap, negyedik fürdőzésem ma. Kis fürdés után a parton ismét kipróbáljuk a dropbacket, nekem már 8 sikerül egymás után, belégzésre hátra, kilégzésre fel. Ági még nem szokta meg a süppedő homokot, de hamarosan meglesz a 108! Bogyó ellő egy-két fotót, az egyikben éppen elkap egykezes kézenállásban.

Naplemente után vacsorázni készülünk, ezúttal a jónevű Lonely Planet vegetáriánus étterembe. Nem olcsó hely, de kellemes a környezet, Bogyó Bombayi Thalit rendel, amin többféle étel van, én pedig a Valentin-napi különlegességet, a Vegetable Basketet. Ez grillezett zöldségekből és chipsből áll, egy salátát kérek mellé. A többiek naanokat esznek meg leveseket. Finomak az ételek, de a végén kiderül, hogy nincs banana split, ami nagy csalódás, mert még nem sikerült ennem, mióta itt vagyok.

Vacsi után mindenki újra bevonul az internet-caféba, majd hazafelé indulunk. A szálloda teraszán Bacardi party van, nem tudom, hogyan fogunk ma elaludni. Holnap ismét feltöltődős nap, és Kalari is lesz!

Nincsenek megjegyzések: