2010. február 16., kedd

Ami belefér

A mai napon sem mentünk kirándulni, inkább megpróbáltuk kihasználni a helyi kikapcsolódási lehetőségeket, amennyire lehetett. Reggel ismét 2. sorozat Shivával, most már csak én és Ági nyomtuk, a többiek ismét az egyest csinálták. Ezúttal az összes pózt végigcsináltuk, Shiva hathatós segítségével. A Tittibhasana különösen jól sikerült, illetve az ékapáda és dvipada-sírsászanák is. Ma volt az első alkalom, hogy rendesen megizzadtam, lassan melegszik az idő. Reggel 28 fok és 78% pára volt.

Az izomlázam lassan enyhül, illetve a tegnapi pilates hatására a combomból átkúszott az oldalsó hasizmomba és a fejbicccentő izmomba. A reggeli mysore után lent a sálában találkoztunk Vinayyal, aki odaadta a gyógyszereinket. Nekem egy Kushmanda Rasayana nevű lekvárt írt fel, amitől állítólag 16 évesre vissza fogok fiatalodni, Bogyónak meg fogyasztó készítményeket.

Ambarist is elkaptuk, gratuláltam neki a Kalari versenyen aratott győzelméhez. tegnap reggel tíztől délután fél hatig nyomták, tizenegy formagyakorlatot és tíz fegyveres számot kellett bemutatnia. Mindene fájt, de azért bevállalt velem egy fél óra edzést. A többiek megfutamodtak, így egyedül gyakorlatoztatott az arénában. Először a szokásos straight leggel kezdtük, vagyis minden egyes lépésnél fel kell rúgni a lábadat spiccelve álló spárgába. Ez a bemelegítő gyakorlat. Utána volt még ugyanilyen rúgás fordulásokkal, keresztbe oldalra meg körívesen is.

Ez még OK, bár Ambaris vízszintesig is nehezen tudta felemelni a lábát, engem azért vezényelt szorgosan. Utána
jött a vírabhadrászanás kitörés, ez jó kis csípőnyitó. Van egy olyan is, ahol mély terpeszben vagy behajlított térdekkel, és a kezeddel is csinálsz még formagyakorlatot. A következőben vírabhardászana előre, majd visszaülsz a hátsó lábadra, és újra előre. Ezek után hagyott egy szusszanásnyi időt, én már kereket oldottam volna, de ő csak szóval tartott, kikérdezett, hogy mit csinálok otthon. Utána még két-három kört levezetésnek, kb 45 perc után szakadt rólam a víz és tiszta sár voltam, mert döngölt földpadlós az aréna.

Megköszöntem az edzést, és lassan hazavánszorogtam, mára megvan a mozgásadag. A combom határozottan jobb, de a tricepszemet meg a vállamat most jobban érzem, úgy látszik, reggeli órán jobban rádolgoztam. Puja után lementünk reggelizni. A menü így szokott kinézni: egy nagy tál gyümölcs (ananász, papaja, banán stb.), corn flakes tejjel, gyömbértea és frissen facsart ananász juice. Utána egy kis pihenés a medence partján, majd be a vízbe. Lusták voltak ma a hullámok, de azért egy párra sikerült ráfeküdni. Tulajdonképpen egész nap a tenger, a medence és a napozóágy között ingáztam, jó vörös is lettem estére.

A medencében kipróbáltam a kumbhaka-pránájámát, 45 másodpercig megy a légzésvisszatartás a víz alatt. A tengerben is kipróbáltuk, hasonló eredménnyel. A parton gyakoroltuk a dropbacket, kétszer tízet sikerült megcsinálni egyelőre a homokban. Délután japáztam, majd felkerekedtünk vacsorázni. Útközben vettem egy pár szarongot, a többiek szerint túl színeseket, de én szeretem a vidámat. A Suprabhatam éttermet választottuk, mert ott gyors a kiszolgálás.

Bindi masala (hölgyujj), házisajtos spenót, padlizsán, naanok (sült kenyérlepény), vegyes saláta, rizs és dhal (lencse) volt az esti menü. Desszertet nem rendeltünk, mert ebben az étteremben sincs fagyi. A vacsit gyorsan kihozta, finom is volt, viszont a számlára több, mint fél órát kellett várni. Ezek után már csak az internet-café megszállása maradt hátra, és lassan nyugovóra térünk, holnap Trivandrumba megyünk a templomot és a palotát megnézni.





Nincsenek megjegyzések: