2010. július 14., szerda

French Foreign Legion

Május-júniusban azt hittük, itt az özönvíz, meg a világvége, de most júliusban végre kisütött a nap, és 35 fok van stabilan! Ilyenkor részint a meleg miatt, részint a szabadságolások miatt kiritkul egy kicsit az órák látogatottsága, és persze az átlagember már a tömegközlekedésre felülve is a megszokott atmás klímába ütközik, 70%-os pára, állott levegő, masszív hónaljszag.

Ilyenkor az ember elméje bedobja a törülközőt: "És most még menjek az Atmába másfél-két órát izzadni, miközben Gauranga a hátamon ugrál? Azt már nem! Inkább beülök egy kellemes légkondicionált plazába és elnyalok egy jó kis fagyit, vagy kicaplatok a strandra, és ázalgok a langyos vízben, amiben hínár helyett összecsomósodott hajszálak úszkálnak."

Pedig ha analitikusan közelítjük meg, akkor igazából kint és bent is ugyanolyan meleg van, ilyenkor kellene tudni a legkönnyebben alkalmazkodni az Agnihoz meg a Hot Ashtangához! A tegnap esti csapat azért lelkes volt, mindenki végig bent maradt az órán, bár egy pár vinyászát azért kihagytak, és helyette elalélve pihegtek a matracon.

Reggel ugye ketten gyakoroltunk Gyuridassal, mivel mint utólag megtudtam, újhold volt. Mondjuk nem hiszem, hogy aki nem jött, az ezért nem jött, de jól hangzó alibi, az biztos. Esze Liza reklamált is, hogy milyen jogon osztok mindenkit válogatás nélkül a Facebook-on, hogy ellógja a reggeli órát, mert ugye neki 9-re dolgozni kell mennie. Special nem rű gondoltam, mert ő lelkiismeretesen midnig megjelenik, amikor tud, néha még ebédidő helyett is lenyom egy Astangát. Meg is látszik rajta, bár előtte is elég atletikus alkata volt, most már Red Sonját is bármikor két vállra fektetné egy vinyászával :-). Így, hogy a reggeli Mysore-ra nem jöttek, már reggel lenyomtam az 1. sorozatot, majd délután óra előtt a 2. java részét is. Ezen a héten az Astanga-gyakorlásra szeretnék koncentrálni, mert a bemutatózás kicsit szétzilálta a gyakorlásomat.

Szóval este Agni, aztán Astanga, és utána még két izzót is ki kellett cserélnem, mert az istenadta alkalmazottak nem képesek rá. Mindezt kb. 4 és fél óra alvással a végigzúzott bemutatós hétvége után. Ja és az egészet a konstans melegben, úgy, hogy három napja az asszony és a gyerek ágya végében alszom, mert vendég van nálunk. Pesze engem nem zavar a meleg, ez a lételemem, és a szúnyogok sem csípnek, hála istennek.

Aki nem tud aludni a szúnyogok miatt, annak azt üzenem, hogy rutintalan, mert létezik szúnyogháló is, meg szúnyogriasztó készülékek, meg kencék, meg még jó kis ním kapszula is, amitől keserű lesz a véred, és nem csípnek a szúnyogok. Aki járt már Indiában (vagy esetleg az idegenlégióban), az kénytelen megtanulni a szúnyogok elleni védekezés tudományát, ha nem akar maláriás lázban fetrengeni, mint Fülig Jimmy.

Szóval mindezek után a mai Panni-óra közben az jutott eszembe, hogy tényleg olyan, mintha a Francia Idegenlégióban szolgálnék. Rekkenő hőség, extrém terhelések, és bírnod kell, mert te vagy a kemény legény. Persze bírom is, nem arról van szó, és másokat is lelkesítek, mert mindenki azzal jön, hogy "Hú de kimerült vagyok ebben a nagy melegben." Persze azt fölöslegesnek tartom, hogy az emberek kifogásaival küszködjek, mert ha nincs motivációd arra, hogy jógázz, akkor nincs, és kész. De akinek van, és elvonszolja magát a stúdióba, annak ígérem, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy maximálisan hasznosan töltse itt el az időt, és elégedetten távozzon.

Most pedig kezdődik az Agni, úgyhogy megyek hajtogatni!

4 megjegyzés:

Teofil írta...

Néha kicsit elbizonytalanodom, hogy itt egyedül kommentelgetek, lehet hogy tilos, csak nekem nem szólt senki?? Mindenesetre megint nagyon jót nevettem, köszönet érte! Az idő meg tényleg klassz, végre a Rishikesh teremben is tudunk tócsát izzadni.

Katalin írta...

Nem, nem, nem hiszem, hogy tilos lenne, nekem már korábban engedélyezték.:) Bár én nem ismerem Gaurangát személyesen, de rendszeresen olvasom a bejegyzéseit. Ez utóbbin én is nagyokat mosolyogtam és arra emlékeztetett, ahogy mi itt Siófokon heti kétszer, padlástéri (!) teremben nyomjuk a vinyasa-t Krishnával.

Teofil írta...

Az jó lehet, biztosan nem fáztok :)!

Gauranga Das írta...

Hú, Krisnával? Az izgalmas lehet! Én legutoljára vasárnap jógáztam egy színpadon Vele, mert ott állt Dzsagannátha formájában :-). Nem tilos kommentálni, nyomjátok nyugodtan. A legtöbben a Facebook-on szoktak kommentálni, mert ott is megjelennek a bejegyzések.