2010. július 29., csütörtök

A hajlékonyság hét titka


Na elkezdtem kapni az emaileket a titkos oldalról, ahol beregisztráltam, amit majd csak a végén árulok el. Így legalább izgalomban tudok tartani mindenkit, és minden nap visszajöttök az oldalra megtudni, hogy mi a következő titok!

Tehát először idézem az értelmi szerzőt, Lucas Rockwood-ot, aki jógatanár, és elmondja a jó kis marketing-ízű dumát, aztán reagálok rá a saját kútfőmből. Szóval az egyes számú titok, hogy valami lelkesítőt is olvassunk: "MINDENKI HAJLÉKONNYÁ VÁLHAT!"

"Hadd mondjam el, honnan tudom, hogy bárki szuperhajlékonnyá tud válni! 2003-ban találkoztam Jake-kel, aki régi testépítő volt, és abból vált jógássá. Megmutatta a régi képeit, olyan bicepsze volt, mint a fatörzs, nem viccelek! Ez a fickó ki volt gyúrva, és mindenki tudja, hogy a testépítők olyan merevek, mint egy bútorlap, nem? Ez a pasas azonban teljesen átalakította a testét nyúlánk, karcsú, hajlékony gépezetté, méghozzá olyan gyorsan, hogy a barátai rá sem ismertek. Mindezt egy Indiában tanult rendszerrel érte el, amelyben hosszan kitartott nyújtásokat, speciális ájurvédikus diétát és egy kis cifra pancsakarma méregtelenítő programot használnak. Mindent egybevéve Jake egy évet töltött Indiában a gyakorlással és a tanulással, és meg kell hagyni, az eredményei megdöbbentőek voltak!

De, - és itt a lényeg - én ugyanezt az eredményt fele annyi idő alatt értem el, gravitációs pózok, táplálék-kiegészítők és egészsges ételek fogyasztása által. Nem olyasfajta vagyok, aki levágja az utat, de végülis minek pazarolja az ember az idejét? Holnap próbáld ki a következőt: igyál zöld leveket a nyújtás előtt harminc perccel! A kedvenceim: búzafű, spenót, kelkáposzta vagy petrezselyem-lé. Itt most nem megyek bele abba, hogy miért leszel hajlékonyabb a zöld levektől, de bízz bennem, az leszel!"

Rendben, bízok, sőt, ki is próbálom holnap! Azzal totálisan egyetértek, hogy mindenki ki tudja fejleszteni a hajlékonyságot, még az is, aki a táplálkozása, életmódja vagy a sporttevékenysége miatt nagyon kötött. Viszont a tegnapi blogbejegyzésemben éppen arról értekeztem, hogy nem árt, ha a mester jó példával jár elől. Nos, lecsekkoltam Lucas képeit a Facebook-on, hát őszintén szólva semmi különös. Ennyire én is vagyok hajlékony. A spárga már megy, a kapótászana is döcög, a tittbhászanám legalább olyan, mint az övé. Nekem ettől mélyebb elvárásaim vannak, de azért persze amit mondott, az nem hülyeség - mindenki hajlékony tud lenni! Lássuk akkor a további hat tippet a következő napokban, hátha tényleg önmagamhoz képest jelentősen fel tudom gyorsítani a fejlődésemet!

És persze egyetértek a zöld levekkel, már csak meg kéne szervezni, hogy hol jutok hozzá, ha nem akarom a gatyámat is otthagyni valamelyik bio abc-ben :-). A titok ugyanis a lúgosítás. A zöld levek lúgosítanak, míg a savas szervezet "beég", vagyis bennrekednek a méreganyagok, és eltömítik a csatornákat. Következésképpen, amikor a tanár ráül a hátunkra pascsimóttánászanában, úgy érezzük magunkat, mint aki éppen kettétörni készül. Szóval hajrá zöld levek!

3 megjegyzés:

Durga Devi írta...

Aki le tud menni spárgába az elég hajlékony szerintem:P

Gauranga Das írta...

Hát nem tudom, nálunk van egy lány, az legalább 30 fokos negatív spárgát tud, plusz az angolt a fallal szemben, de még nem elégedett magával :-). Én is valahogy így érzek. Mondjuk ha már így menne, mint ennek a 8 éves lánynak, talán akkor... http://www.youtube.com/watch?v=SLcvUsQytcU

Durga Devi írta...

Ez a kicsi lány tényleg nagyon hajlékony, de számomra ez szinte már fájdalmas. Szerintem a nyújtásban is meg kell tartani az egyensúlyt.Nagyon látványosak az ilyen "contortion" bemutatók de arról nem vagyok meggyőződve hogy ez egészséges. Az ízületekre nagyon kell vigyázni és finoman növelni a mozgásterjedelmet. Végülis jógik szeretnénk lenni és nem akrobaták:)