2020. január 29., szerda

A hang-tudat

Újabb, befejező részlet Soós Jóska leírásából a hét sámáni tudatszintről:
"7. Hang-tudat
Amikor sikerült ezt megtapasztalni, akkor érkeztünk el a hang-tudathoz. Amikor szférikusan tapasztaljuk a fényt, akkor elkezdjük tapasztalni a szubatomikus fény-részecskéket, és utána észrevesszük, hogy hangokat hoznak létre. Ez egy nagyon magas hang, amit mi nem tudunk létrehozni. „Hallgasd, ahogy a rokka szövi a szövetet!” - mondta Tamás Bácsi.
Minden tárgyat lehet fényként érzékelni. De a fény egyben hang is, és ez a hang-tudat. A hangtudatot kettős mozgás jellemzi: kívülről befelé, és belülről kifelé, mint a múdrák, melyeket a hinduk és a tibetiek végeznek.
Megfigyelhetjük a dolgokat normálisan. Egy szék az egy szék. Ha egy kicsit tovább nézzük, akkor elkezdjük látni, hogy van egy aurája, egy kisugárzása is. Ha még tovább nézzük, akkor észrevesszük, hogy hangja is van. Ez annak a széknek a hangzásvilága. Ezt nem tudom megfejteni, mert a tudás, amivel rendelkezem, korlátozott. A hang egy kód, mely jelent valamit. Van fizikai, kémiai vagy más jelentéstartalma. Ha képes lennék ezt megfejteni, akkor képes lennék létrehozni egy széket csak azáltal, hogy gondolok rá. Erre csak a demiurgoszok, az istenek rokonai képesek, akik tudják a kódot, és így képesek teremteni. Én nem ismerem a kódot, csak megfigyelem, anélkül, hogy ismerném a jelentését, de nagyszerű dolog hallani.
Ez a hang, és ennek megtapasztalásához használom a tibeti hangtálakat, a dobot és az éneklést. Ezért mondom mindenkinek: „Addig kell használnod a hangszereket és az éneket, amíg meg nem szólal minden. Minden dolog lényege a hangban rejlik.” Ezért spontán mantrákat is kell énekelni. Persze vannak bizonyos célt szolgáló, tradicionális mantrák. A problémáink azonban napról napra változnak. Ezért személyesen kell módosítani a mantrákat. Az is nagyon jó, ha hallgatjuk azokat a nagyon magas hangokat, melyek elsődlegesen a bőrünkön keresztül áramlanak ki-be, vagy ha a légzésünkre koncentrálunk. Ne változtassuk meg a légzésünket. Csak tapasztaljuk meg azt, ahogyan lélegzünk, és igyekezzünk megtapasztalni a légzés hangját. Így tudjuk elérni a tudat hetedik szféráját, és nem csak a hangszereink vagy a légzésünk hangját, hanem az összes hangot, különösen a természet hangjait, a madarak, levelek, a szél, a víz hangját. Így megtapasztalhatjuk mindennek a hang-természetét."
A hang-tudattal kapcsolatban az alábbi meditációs technikákat gyakorolhatjuk:
  1. A fény megfigyelése szférikus és szubatomikus voltában, a fény hangjának megfigyelése.
  2. A tárgyak hangjának megfigyelése.
  3. A spontán mantrák éneklése.
  4. A hangszerek (hangtál, sámándob, énekhang) hangja mögött keletkező hangok megfigyelése.
  5. A bőrünk vagy más bőre által keltett magas hangok megfigyelése.
  6. A légzés hangjainak megfigyelése.
  7. A természet (állatok, növények, szél, víz) hangjainak megfigyelése.
Most pedig összefoglalom az eddig közölt fordítások linkjeit itt ennek az utolsó bejegyzésnek az alján:

A hét sámáni tudatszint (1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész)
Személyes tudat (1. rész, 2. rész, 3. rész)
Kollektív tudat (1. rész, 2. rész)
Kétéltű tudat (1. rész, 2. rész)

Az alábbi fájlban pedig egyben olvashatjátok egy pdf-ben az egész anyagot, mely a témát részletezi: "Soos_Joska_A_het_samani_tudatszint_leirasa".

Nincsenek megjegyzések: