2011. május 30., hétfő

Mi a trendi?

Ismét mozgalmas hétvégénk volt. Szombaton a jógaoktatói tanfolyam első évfolyamának utolsó hétvégéjét tartottam meg. Ez alkalommal elég sok elméletet kellett végigvennünk, de azért remélem, hogy nem unatkozott a társaság. Azon kívül kívánságműsor-szerűen vettünk különböző ászanákat és igazításokat. Amikor vége lett a TTC-nek, azonnal elindultunk Újpestre, ahol még egy jógabemutatót tartottunk Ágival az 1-2. sorozatból. 


Vasárnap reggel kezdődött a Mozgástrend Fesztivál a Millenárison, ahol párhuzamosan gyereknapi programok is zajlottak, így a park telis-tele volt gyerekekkel és szülőkkel. Azért jógások is akadtak egy pár százan, már a tíz órási astanga-órámon is részt vett vagy 20-30 ember. Utána egyből 11-től Akro-bemutatót tartottunk Pannival, amit alább be is linkeltem, feltöltöttük a Youtube-ra. Viszonylag jól ment végig a bemutató, bár én pont egy fénykockába feküdtem a hátamra, és alig láttam Pannit, amikor a talpaimon kellett tartanom. A bemutatót is elég sokan nézték végig, közben a nagyszínpadon is követték egymást az órák - Kontakt-jóga, Hatha Flow, Női jóga, Agama, Himalája, Kaya Kalp meg minden, amit csak el lehet képzelni. A harmadik színpadon pedig Pilates, NIA, Meditatív Aerotréning és hasonlók mentek, néha Techno, néha olasz opera aláfestéssel.


A bemutatós színpadon is fél óránként kezdődött egy-egy bamutató. Mi összesen hármat csináltunk. Az akró után Ági és Panni tartottak egy 1. sorozat-bemutatót, majd én és Ági egy 2. sorozatot. Ez utóbbit kissé összekevertük (legalábbis ahhoz képest, amit előtte fél órával kint a füvön összeütöttünk), de legalább jót szórakoztunk közben. Ahogy telnek az évek, egyre kevésbé görcsölök azon, hogyan sikerül a bemutató, végül is nem olimpiai verseny ez. Pedig ahhoz képest azt tapasztalom, hogy minden stúdió egyre profibb bemutatókkal áll elő, egyre nehezebb ászanákat vágnak ki a színpadon. Gergő És Kori Gerincjóga Power bemutatója is tetszett, valamint az Astoria Bikram csapat bemutatója is. 


A legmeglepőbb a Moszkva téri Bikram stúdió bemutatója volt, amire már hat után került sor. Két fürdőgatyára vetkőzött, kigyúrt legény lendült fel a színpadra (na jó, csak a bal oldali volt kigyúrt, de mindkettő fecskében:-)). Hirtelen azt hittem, hogy egy Chippendale-show-val is kedveskednek a szervezők búcsúzóul, de végül kiderült, hogy kőkemény Bikramosokról van szó. Az ászanákat már ismertem a 84 ászana-plakátról, és érdekes volt nézni a Bikram-féle változatokat, mivel mi egy pár dolgot némileg másképp csinálunk. Viszont az egyik srácnak extrém hajlékony volt a bokája, tényleg majdnem elérte a lábujjait a fejével. 


Szóval szép volt, jó volt, jó energiák mozogtak a teremben. A bikramos lányoktól vettem még egy "Real Men Do Yoga" feliratú pólót (ha jól rémlik, feltettem volt egy ilyen című fotóalbumot is a fészbukkra, vajon honnan vehették a szlogent :-)?), és kaptam egy ingyen kártyát egy Bikram-jóga órára. Úgyhogy alkalomadtán kipróbálom a 44 fokot, sőt, lehet, hogy le is mérem a pulzusmérővel, hogy mit visz az óra :-). Linda, az egyik Bikram-oktató a tavalyi Akro workshopom óta mondogatja, hogy majd jön hozzám órára. Most is mondta, merthogy én egy "vadállat" vagyok az ő megfogalmazása szerint, aki nem hagyja lazsálni az embereket :-). Yeah, Punisher rulez!


A gyerekek is jól érezték magukat. Kislányom kb 15 perc jógát bírt ki Adrival, aki minden héten jógáztatja őket az óvodában, viszont betermelt vagy négy gombóc fagyit, kipróbálta az összes extrém játékot és mászókát, és búcsúzóul beleszeretett egy kék plüss-sünibe a Kisvakond rajzfilmből, amit kénytelenek voltunk megvenni neki, különben még most is kint zokogna a Millenárison.


A konklúzióm az volt, hogy a három színpad nem annyira zavarta egymást, és az emberek is lelkesen jógáztak, viszont a gyereknap és a mozgástrend fesztivál összepárosítása nem volt annyira sikeres, mert a legtöbb ember azért inkább kint volt a gyerekeivel, mint bent a matracokon. De a Millenáris nem rossz helyszín, érdemes lenne a jövőben is jógával vagy mozgással kapcsolatos rendezvényeket szervezni oda, valamivel több propagandával megtámogatva, és akkor a tavalyi Jógafesztiválhoz hasonló közönséget is simán meg lehetne mozgatni. Jógalujza is megtalált a nap folyamán, de végül későbbre halasztottuk az interjút, úgyhogy még egy pár napot várni kell, mire olvashatjátok/hallhatjátok magvas gondolataimat az életről és a jógáról :-). Addig is itt a tegnapi nap fotó-krónikája (1. rész, 2. rész), remélem, aki nem volt ott, az most jól megbánja, hehehe! És itt van az akro-bemutató is, remélem tetszik!


Nincsenek megjegyzések: