2011. május 11., szerda

2012 - Game Over?

...vagy esetleg már 2011? Miután már több, mint tíz évvel túléltük a rettegett Y2K-parát, újabb világvége-dátumok sorakoznak a jól felkészült ezoterikusok és próféták naptárában. Egy ideje forgatom már magamban a témát, és mivel egyik kedves ismerősöm is megkért, hogy írjam meg a véleményemet róla, hát tessék, most megteszem!


Régebben sok asztrológiai témájú előadást tartottam, ahol rendszeresen visszatérő kérdés volt, hogy lesz-e világvége, és ha igen, mikor várható. Erre mindig azt válaszoltam, hogy egy asztrológusnak nem éri meg világvégét jósolnia, mert ha nem jön be, akkor mindenki körberöhögi majd, ha viszont véletlenül bejön, akkor nem marad senki, aki tapsolhatna neki :-). A tréfát félretéve, a 21. századi világvége jósok már körmönfontabban fogalmaznak, és azt mondják, hogy nemsokára hirtelen véget ér a jelenlegi civilizáció, ahogy megszoktuk, és egy új korszak kezdődik, ez a változás pedig sok mindenkit fájdalmasan fog érinteni. Hát ebbe már valamivel nehezebb belekötni. 


Na de pontosan mit ért alatta a kedves próféta? Nem lesz Internet? TV? Autók? Tesco? Villany? Vagy nem lesz 7 milliárd ember? Vagy nem lesznek erdők, állatok, ivóvíz, élelmiszer, és gyógyszerek? Nos, a legaktuálisabb világvége-jóslat (természetesen Amerikából) nem sokat teketóriázik: 2011 május 21-én földrengés-hullám söpör végig az egész földön, ami a Végítélet napját jelzi. A hívők a mennybe, a többiek a pokolba, ennyi volt, game over. Sőt, mondják a FamilyRadio.com Biblia-kutatói, 153 nappal később az egész Föld bolygó és az univerzum is megemmisül. Hát ez alapos lesz. Én azért tervezek még május 22-én is blogot írni, remélem marad itt valaki, aki elolvassa :-) 


Lépjünk tovább. A következő aktuális dátum 2012 december 23. A maja naptár, stb. stb., mindannyian tudjuk a misztikus maszlagot. Nos, a NaturalNews.com szerkesztője, Michael Adams szerint tizennégy olyan jel van, ami szinte bizonyosan arra mutat, hogy az általunk ismert civilizáció összeomlása már meg is kezdődött. Az érzelmeket félretéve, az énem egyik fele akarja, hogy ez igaz legyen, a másik talán nem annyira, viszont maradjunk józanok, és gondoljunk bele: valóban eléggé öngyilkos pályán fut az emberiség, és valóban képes-e tanulni belőle, vagy pedig a rossz szokásainkhoz mindig, minden körülmények között ragaszkodni fogunk, és így jobb hely nem lesz a világ, csak vadabb? 


Hát a tizennégy érv szerintem elég gyengécskére sikerült, legalábbis engem nem győzött meg. Vagyis kábé ugyanez lesz a helyzet három év múlva is, meg harminc év múlva is, meg harmincezer vagy háromszázezer vagy mittudoméééén év múlva is. De azért tekintsük át röviden, hátha kedvünk támad Die Hard-ot játszani és az utolsó pillanatban megállítani a kozmikus méretű kataklizmát azáltal, hogy hajlandóak vagyunk módosítani, vagy inkább az eredeti állapotába visszaállítani a tudatunkat és az értékrendünket. Na nézzük:


1. Tornádók, hurrikánok, földrengések, cunamik. Nna. Kábé 100 évre visszamenőleg vannak megbízható feljegyzéseink a bolygónkat sújtó természeti katasztrófákról. Szerintem ez nem elég bizonyíték arra, hogy az utóbbi öt évben ezek megtöbbszöröződtek. A Fukushimai sem az első és nem is az utolsó atomerőmű, ami felrobbant.


2. A méhek pusztulása. Ez már érdekesebb. A műtrágya-szennyezés és a GMO következtében rohamosan pusztul bolygónk méh-állománya. Egy-két fajt már sikerült az embernek eltüntetnie a föld felszínéről, és ez nem igazán olyan dolog, amire büszkélkedhethetünk. De én azt gondolom, hogy az ökoszféra sok mindent képes elviselni és kiegyensúlyozni, és ezt is megoldja valahogy. De az is lehet, hogy marad azért egy-két méhecske, mert én szeretem a mézet!


3. A nukleáris kutatás kudarca. Hát a 80-as években még sokkal inkább úgy nézett ki, hogy bármikor elkezdhetnek potyogni az égből az atombombák. Azóta volt egy-két atombaleset, amelyek közül a legsúlyosabb az 1986-os csernobili katasztrófa volt, 4000 áldozattal, melyből csak 29 halt meg közvetlenül a baleset után. A márciusi Fukushimai atombalesetben csupán tizedannyi sugárzás szabadult ki. A probléma nem az, hogy az atomenergia nem eléggé biztonságos, hanem az, hogy a jelenleg üzemelő erőművek leállításával a világ fele elektromos áram nélkül maradna, amire, ugye nem sokan lennének hajlandóak. Tehát az atomkutatást önnön mohóságunk táplálja.


4. A Wikileaks-per. A világ hatalmai nem akarják, hogy tudjuk az igazat. Egyetértek, minden politikus gazember. De azért ebből valamiféle totalitárius összeesküvés-elméletre következtetni szerintem enyhén szólva is alaptalan dolog. A legtöbbünk (tisztelet a kivételnek) ugyanilyen gazemberként viselkedne, ha hatalom lenne a kezében. 


Na akkor mára ennyit, holnapig az a feladat mindenkinek, hogy rágódjunk a fenti négy probléma megoldásán, aztán kaptok még tizet.







Nincsenek megjegyzések: