2012. január 28., szombat

Szépséges 50-es lista - Vol 2.

"26. A szépség az, amikor mondasz egy viccet, amin csak te nevetsz, de olyan erősen, hogy nem hallják a végét (Na ez egy kicsit erőltetett volt, nem kell mindenáron összehozni az 50 pontot :-))

27. Amikor kisétálsz egy kapcsolatból, egy romantikus vagy plátói szerelemből, mert tudod, hogy az egyetlen módja annak, hogy őszintén szeress valakit az, ha nem akarod megváltoztatni, és hagyod, hogy olyan legyen, amilyen. Ez a leggyönyörűbb dolog.

28. A mély légzés szép.

29. Hallgatni szép. Amikor azt választod, hogy meghallgatsz valakit, ahelyett, hogy reagálnál rá, még ha nem is akarod hallani, amit mond, abban bízva, hogy mindig van valami érték mások szavaiban. 

30. A tiszta arcod reggel gyönyörű. Ez igaz. Kérdezd meg azokat, akin szeretnek!

31. Ahogy a testünk megmondja az igazat - elpirulunk, amikor tetszik valaki, kétszer pislantunk, amikor hazudunk, megbetegszünk, ha túlfeszítjük a húrt - ez szép. 

32. Bízni valaki másnak a szavaiban, azért, mert tudjuk, hogy hűek voltunk a sajátunkhoz. Ez igazán szép.

33. A szépség az, amikor elég természetesen érezzük magunkat valakivel ahhoz, hogy csendben együtt legyünk vele. Mint ahogy Sherry Anne a "Best in Show" című filmben mondta: "Bármeddig beszélhetünk vagy nem beszélhetünk és mégis találunk olyan dolgokat, amikről nem beszélünk.”

34. A szépség az, amikor valaki képes kecsesen sétálni magassarkúban (És ezt pont egy jógaoktató mondja, cöcöcö :-))

35. A szépség az, amikor a csupasz lábadat beletúrod a homokba.

36. A szépség az, amikor csendben ülhetsz a gondolataiddal.

37. Szépség az, amikor van erőd ahhoz, hogy segítséget kérj, amikor szükséged van rá. Mindegy, hogy mennyire vagy sikeres. Mindannyian azt érezzük néha, mintha fuldokolnánk, és jólesne, ha valaki kihúzna az örvényből.

38. A szépség az, ha annyira szereted a házi kedvencedet, amennyire ő téged. 

39. A szépség egy friss virág a hajadban.

40. Az életélményeink fizikai nyomai - a fogyási csíkok, sebhelyek, ráncok és napfoltok szépek.

41. A bölcsesség szép.

42. Az alázat szép.

43. A szépség az izzadt elégedettség egy jó edzés után, amikor megmozgattad a testedet úgy, ahogyan kellett. (Na ezért az egyért is megérte már lefordítani az egészet :-)).

44. Szép dolog valakinek végre elmondani a titkodat.

45. Szép dolog a legrosszabb éjszakát a legviccesebb történetté változtatni, a képesség, hogy meglássuk a vidámságot az életünk legsötétebb, néha elhanyagolt területein.

46. A szépség az, amikor képesek vagyunk valóban élvezni az ételt, amit eszünk.

47. Szép dolog az, ha hálásak vagyunk mindazoknak az erős embereknek, akik az elődeink voltak - akik felneveltek, akik küzdöttek a jogainkért, és akiket máglyára küldtek, mert túl erősek voltak.

48. Szülni szép. (Mocskos, de szép) Újjászületni, ahányszor csak kell - ez is szép.

49. A szabadság szép. Szabadon megtölthetjük az életünket azokkal a dolgokkal, amelyek boldoggá tesznek. Van választásunk.

50. A boldogság szép - soha ne szégyelljük azt, hogy boldogok vagyunk!"


Na ez is megvolt, amint mondtam, nem érzem 100%-osan az én listámnak, de vannak benne jó gondolatébresztő szösszenetek. Az embernek néhol az az érzése, hogy a szerző az Eat Pray Love megnézése után írta ezt a listát, de hát Istenem, a magyarok, és a világ többi részének 80%-a is annyira sznob, hogy folyton az amerikai modellt szeretné majmolni. A média mintákat táplál be az agyunkba a viselkedést és az értékrendet illetően, és a legtöbben lustaságból gondolkodás nélkül be is fogadjuk azt, ugyanúgy, mint az agyonreklámozott gyári kajákat és kozmetikumokat. 


A jóga arról szól, hogy megtaláljuk önmagunkat, önmagunk eredeti és megismételhetetlen mivoltát, és az életünkben minket érő benyomásokat, felvett megjelöléseket ennek az eredeti, páratlan egyéniségnek a kristályán keresztül tükrözzük vissza. Az Advaita filozófia gyakran úgy értelmezi, hogy a tudatos lény tulajdonságok, következésképpen egyéniség nélküli, vagyis minden lélek tökéletesen egyforma. Az azonban sem az anyagi, sem a transzcendens tudat szintjén nem így érvényesül, hiszen még a fedőrétegeink sem ugyanolyanok, az anyagi világon is egy-egy saját ösvényt jár be mindenki a karmájának, a döntéseinek megfelelően. Úgyhogy nem kell erőlködni ahhoz, hogy eredetik legyünk, csak el kell lazulni, és megfigyelni, tudatosítani. Amikor a látó önnön természetével azonsítja magát, akkor rátalál eredeti és megismételhetetlen önvalójára.

Nincsenek megjegyzések: