Nomád Jóga


Nomád Jóga - az Otthonunk!

Szeretettel üdvözlünk jógastúdiónkban és várunk egy jó gyakorlásra! Az alábbi oldalon minden információt megtalálsz rendszeres, csoportos jógaóráinkról. 
Ha programjaink iránt érdeklődsz, akkor kattints IDE➤
Ha Gauranga Das egyéni szolgáltatásai érdekelnek, akkor kattints IDE➤

Címünk: Nomád Jóga, 1033 Budapest, Szérűskert u. 33.


Megközelítés: Szentendrei HÉV Kaszásdűlő megállótól 3 perc séta, vagy busz: 34, 106, 118, 134, 226, 918. Autós parkolás fizetős a stúdió körül.

Nomád Jógaórarend

ONLINE ÓRÁK: Kedd, csütörtök 8:30-10:00 Ashtanga + Pránájáma Gauranga FB oldalán 

Hétfő 17:00 Detox jóga Gauranga
          19:00 Ashtanga Gauranga
Kedd 8:00 Online Ashtanga Gauranga FB oldalán
Szerda 17:00 Detox jóga Gauranga
Csütörtök 8:00 Online Ashtanga Gauranga FB oldalán
Péntek 14:00 Ashtanga 1. sorozat Gauranga

Reggeli órák: Kedd-szerda-csütörtök 7-9-ig Mysore Ashtanga Veres Flóra

Bejelentkezés az órákra az oktatónál aznap, Messengeren vagy Whatsappon, illetve a reggeli Mysore-ra előző este 19 óráig (lejjebb lásd az elérhetőségeket a bemutatkozásoknál). Jógaórák díja: 3000 Ft/alkalom, melyet jógaóra előtt az oktatónál tudsz befizetni készpénzben. Bankkártyás fizetésre, átutalásra, bérlet vásárlásra sajnos nincs lehetőség! Kérlek olvasd el a stúdió házirendjét, mely az oldal alján található!

Oktatóink:

Gauranga Das 

Több, mint 30 éve ismerkedtem meg a jógával és a spirituális úttal, először gyakorló Krisna-hívő, majd jógaoktató, végül hang-gyógyító és belső utazó lettem, és a sámáni utat együtt járom a jógával és az önismerettel. Mindazt, amit megéltem, ami formál, és ami segített a lelkem gyógyulásában és kiteljesedésében, igyekszem átadni másoknak is jógaóráimon, az egyéni alkalmakon, csoportos meditációk és workshopok, valamint elvonulások alkalmával, és nem utolsósorban itt a blogomban is. Ha szeretnél jelentkezni egyéni időpontra vagy a csoportos jógaóráimra, akkor itt érhetsz el:
Whatsapp és mobil: +36309140839 Messenger: fb.com/gaurangad Email: gaurangad@gmail.com

Veres Flóra

Az ashtanga jógával már a húszas éveim elején találkoztam, de igazán később ragadt el, első gyermekem születése után, 28 éves koromban. Azóta a mindennapjaim része, a folyamatos tanulást, elmélyülést jelenti számomra, mind fizikális, mind elméleti, szellemi szinten is. Adja a ritmust az életemben, ahová mindig visszatérhetek, újrarendezi ami szétcsúszott, tovább lendíti ami elakadt, kívül-belül. Mysore ashtanga tanárként nagy hangsúlyt fektetek a sérülések, és általában a mozgásszervrendszeri fájdalmak megelőzésén, a helyes gyakorláson, a folyamatosságon, a célravezető segítésen, a gyakorlók eltökéltté való válásában. Eredeti foglalkozásom táncművész, tánctanár, így az érintés, vezetés, kontakt táncok remek, hosszútávú alapot adtak a kezembe, amit ashtanga tanárrá válva rögtön éreztem, hogy micsoda előny. Magabiztosan tudok a testhez nyúlni, ráhangolódni a jógázó állapotára, légzésének ritmusára, fizikális kapacitására.

Whatsapp és mobil: +36303242339 Messenger: fb.com/florahedi.veres Email: flora.veres1@gmail.com


Jógaórák leírása:

Detox Jóga:
Ez egy olyan méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. A sorozat rendszeres gyakorlása hatékony emésztést, jobb egészséget, ideális testsúlyt és alakot biztosít, amellett, hogy megszabadítja testünk szöveteit a bennük felgyülemlett méreganyagoktól. A gyakorlatsor kezdők számára is könnyen elsajátítható, mégis hatékony méregtelenítő ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból áll, számos gerinccsavaró és csípőnyitó pózon keresztül átmasszírozzuk a hasüreget és megnyitjuk az ízületeket, hogy a toxinok akadálytalanul távozhassanak. (90 perc)

Ashtanga kezdő: A K. Pattabhi Jois indiai jógamester által tanított Ashtanga első sorozatának rövidített változata, mely kezdők számára a legjobb gyakorlás. A pózokat öt légzésig tartjuk ki, és közöttük a Napüdvözlet mozdulataira épülő vinyászák biztosítják a dinamukis és transzformáló hatású gyakorlást. A nehezebb pózokat könnyített változatokkal helyettesítjük szükség esetén. Ha szeretnél elfáradni és kilazulni, akkor ezt az óratípust válaszd! (90 perc)

Ashtanga 1. sorozat: Ezen az órán az Ashtanga jóga teljes első sorozatát gyakoroljuk az oktató vezetése és demonstrációja alapján. A nehezebb pózokat itt is rávezető gyakorlatokon keresztül sajátíthatjuk el. A gyakorlás a teljes testet átmozgatja, sok csípőnyitó és előrehajlító póz segíti az emésztőrendszer méregtelenítését és a gyügyulási folyamatokat. A sorozat végén hátrahajlításokat és fordított pózokat is gyakoroljuk, és légzés-meditációval, majd relaxációval zárjuk az órát. (100 perc)

Mysore Ashtanga: Akik már megismerték az Ashtanga-sorozat ászanáit, a reggeli Mysore gyakorláson a saját légzésük tempójában haladhatnak a gyakorlatokkal, miközben az oktató személyre szabott instrukciókkal és igazításokkal segíti az elmélyülést a sorozatban. A sorozat további ászanáit, majd a második és további sorozatokat is a személyes fejlődésük ütemében sajátítják el a gyakorlók. Napindítónak, vagy home office előtt a legjobb mozgás és meditáció egyben! (90-100 perc)

Nomád Jóga Házirend

1. Jelentkezz be a csoportos órákra (Whatsapp, Messenger stb.) az oktatónál, aki tartja az órát: az esti órákra napközben, a reggeli Mysore órára előző este, hogy tudjuk, hány résztvevőre számíthatunk!

2. Érkezz meg 15 perccel az órakezdés előtt a stúdióba (mivel nincs előtér, ezért korábban nem tudunk beengedni, mert az előző óra vagy magánóra zajlik). A cipődet egyből belépés után vedd le, és helyezd a cipőtartó polcra!

3. Hozz magaddal: jógás ruhát, saját jógamatracot vagy matracot fedő jógaszőnyeget, -törölközőt, amit a stúdió matracaira tudsz teríteni higiéniás okból. Hozz magaddal egy kulacsot, amit a stúdióban is meg tudsz tölteni szűrt vízzel. Minél kevesebb eldobható műanyag flakont használj, ha lehet.

4. Óra előtt rendezt az óradíjat (3000 Ft) az oktatónál, lehetőleg kis címletekben hozd a pénzt. Bankkártyát, átutalást, SZÉP kártyát stb. sajnos nem tudunk elfogadni.

5. A teremben két elhúzott függöny mögött tudnak öltözködni a fiúk és a lányok, fogasok vannak a falon.

6. Zuhanyzási lehetőség sajnos nincs, csak mosdó és wc. Ez egy nomád jógastúdió, spórolj a vízfogyasztással és az energiával! Éppen ezért Hot (fűtött) órák sincsenek, normál hőfokon jógázunk.

7. Óra előtt és közben igyekezz csendben lenni, ez elősegíti a meditációt. Ha az oktató kérdez, vagy kérdésed van, azt fel lehet tenni. 

8. Óra előtt közöld az oktatóval, ha bármilyen egészségügyi problémád, sérülésed van, gyógyszert szedsz, menstruálsz vagy várandós vagy. Kérünk rá, hogy csak egészségesen gyere jógázni! Köhögés, nátha, láz, influenza, fertőző betegség, műtét utáni lábadozás stb. esetén maradj otthon, amíg meg nem gyógyulsz!

9. Óra végeztével takarítsd le a matracodat a polcon található matractisztító folyadékkal és törlőkendőkkel.

10. Átöltözés után ellenőrizd, hogy minden ruhádat, felszerelésedet eltetted-e, mert nem áll módunkban őrizgetni az itt felejtett személyes tárgyakat, ruhadarabokat.

Köszönjük figyelmedet és együttműködésedet, és várunk a Nomád Jóga óráin!

Nincsenek megjegyzések: