Nomád Jóga


 Nomád Jóga - az Otthonunk!

Szeretettel üdvözlünk jógastúdiónkban és várunk egy jó gyakorlásra! Az alábbi oldalon minden információt megtalálsz rendszeres, csoportos jógaóráinkról. 
Ha programjaink iránt érdeklődsz, akkor kattints IDE➤
Ha Gauranga Das egyéni szolgáltatásai érdekelnek, akkor kattints IDE➤

Címünk: Nomád Jóga, 1033 Budapest, Szérűskert u. 33.


Megközelítés: Szentendrei HÉV Kaszásdűlő megállótól 3 perc séta, vagy busz: 34, 106, 118, 134, 226, 918. Autós parkolás fizetős a stúdió körül.

Nomád Jóga órarend

FIGYELEM! November 11-től a járványügyi korlátozások miatt az alábbi jógaórákra tudtok jelentkezni MAGÁNÓRA jelleggel:

ONLINE ÓRÁK: Hétfőtől péntekig 8-10:00 Ashtanga + Pránájáma Gauranga (Jelentkezési link)

Hétfő 17:15 Detox jóga Gauranga
Kedd 17:15 Dinamikus Hatha Kalmár-Nagy Éva
Szerda 17:15 Detox jóga Gauranga
Csütörtök 17:15 Vinyasa Flow Szabó Kinga
Péntek 14:00 Ashtanga 1. sorozat Gauranga

Reggeli órák: Kedd-szerda-csütörtök 7-9-ig Mysore Ashtanga Veres Flóra

Mindenképpen jelentkezz be az oktatónál! A karantén vége után visszaáll megszokott órarendünk:

Hétfő 17:15 Detox jóga Gauranga
Hétfő 19:00 Ashtanga kezdő Gauranga
Kedd 7-9:00 Mysore Ashtanga Veres Flóra
Kedd 17:15 Dinamikus Hatha Kalmár-Nagy Éva
Kedd 19:00 Vinyasa Flow Szabó Kinga
Szerda 7-9:00 Mysore Ashtanga Veres Flóra
Szerda 17:15 Detox jóga Gauranga
Szerda 19:00 Ashtanga kezdő Gauranga
Csütörtök 7-9:00 Mysore Ashtanga Veres Flóra
Csütörtök 17:15 Vinyasa Flow Szabó Kinga
Csütörtök 19:00 Slow Hatha Szabó Kinga
Péntek 14:00 Ashtanga 1. sorozat Gauranga

Bejelentkezés az órákra az oktatónál aznap, Messengeren vagy Whatsappon, illetve a reggeli Mysore-ra előző este 19 óráig (lejjebb lásd az elérhetőségeket a bemutatkozásoknál). Jógaórák díja: 2500 Ft/alkalom, melyet jógaóra előtt az oktatónál tudsz befizetni készpénzben. Bankkártyás fizetésre, átutalásra, bérlet vásárlásra sajnos nincs lehetőség! Kérlek olvasd el a stúdió házirendjét, mely az oldal alján található!

Oktatóink:

Gauranga Das 

Több, mint 30 éve ismerkedtem meg a jógával és a spirituális úttal, először gyakorló Krisna-hívő, majd jógaoktató, végül hang-gyógyító és belső utazó lettem, és a sámáni utat együtt járom a jógával és az önismerettel. Mindazt, amit megéltem, ami formál, és ami segített a lelkem gyógyulásában és kiteljesedésében, igyekszem átadni másoknak is jógaóráimon, az egyéni alkalmakon, csoportos meditációk és workshopok, valamint elvonulások alkalmával, és nem utolsósorban itt a blogomban is. Ha szeretnél jelentkezni egyéni időpontra vagy a csoportos jógaóráimra, akkor itt érhetsz el:
Whatsapp és mobil: +36309140839 Messenger: fb.com/gaurangad Email: gaurangad@gmail.com

Kalmár-Nagy Éva

A jógával több, mint 6 éve találkoztam először, de csak többedik nekifutásra találtunk egymásra, nem úgy, mint a mesékben. Amikor készen álltam már, akkor aztán valódi, sorsfordító módon viszont. Ennek már bő 4 éve, és ezalatt az idő alatt az egyre rendszeresebb gyakorlástól jógaoktatói képzésen át vezetett az út a tanításhoz. Amellett, hogy szeretek oktatni, a rendszeres testmozgás is mindig része volt a hétköznapjaimnak, a jógával pedig sosem látott eredményeket értem el fizikai szinten is. Mivel a jógikus életmód olyan sokrétű jótékony hatással volt rám már az első időktől, úgy döntöttem, hogy szeretném másoknak is továbbadni ezt a testi-lelki-szellemi tapasztalást - és nem utolsó sorban a saját életemből se szeretném már többet nélkülözni. A tanítás pedig a lehető legjobb módja, hogy ötvözni tudjak mindent, amiben őszintén hiszek és amit szeretek. Remélem, hogy találkozunk a matracon.
Viber és mobil: +36304202387 Messenger: fb.com/vucsi Email: wuchy88@gmail.com

Veres Flóra

Az ashtanga jógával már a húszas éveim elején találkoztam, de igazán később ragadt el, első gyermekem születése után, 28 éves koromban. Azóta a mindennapjaim része, a folyamatos tanulást, elmélyülést jelenti számomra, mind fizikális, mind elméleti, szellemi szinten is. Adja a ritmust az életemben, ahová mindig visszatérhetek, újrarendezi ami szétcsúszott, tovább lendíti ami elakadt, kívül-belül. Mysore ashtanga tanárként nagy hangsúlyt fektetek a sérülések, és általában a mozgásszervrendszeri fájdalmak megelőzésén, a helyes gyakorláson, a folyamatosságon, a célravezető segítésen, a gyakorlók eltökéltté való válásában. Eredeti foglalkozásom táncművész, tánctanár, így az érintés, vezetés, kontakt táncok remek, hosszútávú alapot adtak a kezembe, amit ashtanga tanárrá válva rögtön éreztem, hogy micsoda előny. Magabiztosan tudok a testhez nyúlni, ráhangolódni a jógázó állapotára, légzésének ritmusára, fizikális kapacitására.

Whatsapp és mobil: +36303242339 Messenger: fb.com/florahedi.veres Email: flora.veres1@gmail.com


Szabó Kinga

Az én utam 10 éve indult, eleinte forró jóga órákra jártam, nagyon tetszett, hogy utána teljesen lenyugodott a fejem, a testemben pedig kellemes fáradtság költözött. Tetszett, hogy jól átmozgat, nem fájt semmim az óra után. Az első 6 évben rendszertelenül gyakoroltam, hol közeledtem, hol távolodtam, igazából saját magamhoz. Az utóbbi 4 évben vált nagyon fontos ponttá az életemben a jóga. Napi szintű rendszereséggel gyakorlom a légzőgyakorlatokat, ászanák, illetve a filozófiát is igyekszem a mindennapokban hitelesíteni a saját életemben. 

Miben segített nekem a jóga?! Fizikai szinten megszűnt a hátfájásom, és lecsökkent a fejfájásom, jó hatással van az emésztésemre, jobban alszom, erősödtem sokat. Lelki szinten közelebb kerültem magamhoz, rengeteget tanulok az önszeretetről, magamról, hogyan kezeljem az érzelmi hullámokat. Mentálisan pedig fegyelmet ad a mai napig, tudatosságot, egyfajta közösségi mentalitást hozott, nyitott gondolkodást, sok-sok elfogadást. 

Óráimon nagy hangsúly van az ászanák anatómiáján; erő, rugalmasság, egyensúly. A fegyelem fontos, hogy meglegyen, ugyanúgy, ahogy a humor, a játékosság eleme is; és persze elsősorban, hogy biztonságban, jól érezd Magad, hiszen csak így fogsz tudni lenyugodni fejben és testben egyaránt. Várlak szeretettel az óráimon!

Whatsapp és mobil: +36301584551 Messenger: fb.com/kingaszaboyogainstructor Email:

iamkingaszabo@gmail.com

Jógaórák leírása:

Detox Jóga:
Ez egy olyan méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. A sorozat rendszeres gyakorlása hatékony emésztést, jobb egészséget, ideális testsúlyt és alakot biztosít, amellett, hogy megszabadítja testünk szöveteit a bennük felgyülemlett méreganyagoktól. A gyakorlatsor kezdők számára is könnyen elsajátítható, mégis hatékony méregtelenítő ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból áll, számos gerinccsavaró és csípőnyitó pózon keresztül átmasszírozzuk a hasüreget és megnyitjuk az ízületeket, hogy a toxinok akadálytalanul távozhassanak. (90 perc)

Ashtanga kezdő: A K. Pattabhi Jois indiai jógamester által tanított Ashtanga első sorozatának rövidített változata, mely kezdők számára a legjobb gyakorlás. A pózokat öt légzésig tartjuk ki, és közöttük a Napüdvözlet mozdulataira épülő vinyászák biztosítják a dinamukis és transzformáló hatású gyakorlást. A nehezebb pózokat könnyített változatokkal helyettesítjük szükség esetén. Ha szeretnél elfáradni és kilazulni, akkor ezt az óratípust válaszd! (90 perc)

Ashtanga 1. sorozat: Ezen az órán az Ashtanga jóga teljes első sorozatát gyakoroljuk az oktató vezetése és demonstrációja alapján. A nehezebb pózokat itt is rávezető gyakorlatokon keresztül sajátíthatjuk el. A gyakorlás a teljes testet átmozgatja, sok csípőnyitó és előrehajlító póz segíti az emésztőrendszer méregtelenítését és a gyügyulási folyamatokat. A sorozat végén hátrahajlításokat és fordított pózokat is gyakoroljuk, és légzés-meditációval, majd relaxációval zárjuk az órát. (100 perc)

Dinamikus Hatha: Ez az óratípus egy változatos és dinamikus jógaóra, a résztvevők igényeihez és képességeihez igazítva. Amellett, hogy az állóképességet és mozgáskoordinációt hatékonyan fejleszti, a légzés és elme teljes összehangolása a célja, rendszeres gyakorlásával pedig ily módon lehetővé válik az "egyhegyű figyelem" elérése. Ezáltal, ha csak percek erejéig is, de kizárhatjuk a külvilágot és megpróbálhatjunk belső valónkban elidőzni. (90 perc)

Vinyasa Flow: Ezen az órán olyan módon kötjük össze a mozdulatot a légzéssel, hogy az egyik ászanából átkerüljünk a másikba, biztonságosan, eleinte lépésről lépésre lebontva, mely idővel egybefüggő folyamattá válik. Ezeken az órákon a dinamizmus kerül előtérbe, a komplexebb gyakorlatok vannak a központban, illetve lebontunk haladóbb pozíciókat elemekre, hogy újra felépíthessük őket, gondolok itt, például fordított testhelyzetekre, kézen való egyensúlyozásokra. A fókuszban a folyamatosság áll, egymásba fűzzük a gyakorlatsort. Mindenképpen egy erősebb, izzadós órára számíthatsz, itt is fontos a nyitottság. Azoknak ajánljuk, akik már voltak jóga órán, nagyjából ismerik az ászanákat, és szeretik a kihívást.

Jin jóga: A Jin jóga az általános erőteljes és dinamikus jógaóráktól eltérően (ahol az ászanák által kiváltott hatás általában az izmokra korlátozódik, melyek Jang szövetek) a Jin szöveteket veszi célba (inak, szalagok, izompólyák, csontok és ízületek), melyeket hosszan kitartott gravitációs ászanákkal erősíthetünk és nyújthatunk nagyon hatékonyan. Az órán végzett ászanákat 3-5 percig tartjuk ki, és nem igényelnek különösebb ügyességet, hajlékonyságot vagy erőt, csupán mentális eltökéltséget. Bérmilyen felkészültségi szintű gyakorlók számára hatékony gyakorlás, és remekül kiegészíti az aktívabb, “jangosabb” órákat. Kiváló az elme relaxációjára és a hajlékonyság fejlesztésére. (90 perc)

Mysore Ashtanga: Akik már megismerték az Ashtanga-sorozat ászanáit, a reggeli Mysore gyakorláson a saját légzésük tempójában haladhatnak a gyakorlatokkal, miközben az oktató személyre szabott instrukciókkal és igazításokkal segíti az elmélyülést a sorozatban. A sorozat további ászanáit, majd a második és további sorozatokat is a személyes fejlődésük ütemében sajátítják el a gyakorlók. Napindítónak, vagy home office előtt a legjobb mozgás és meditáció egyben! (90-100 perc)

Videók:

Ashtanga jóga Gaurangával


Nomád Jóga Házirend

1. Jelentkezz be a csoportos órákra (Whatsapp, Messenger stb.) az oktatónál, aki tartja az órát: az esti órákra napközben, a reggeli Mysore órára előző este, hogy tudjuk, hány résztvevőre számíthatunk!

2. Érkezz meg 15 perccel az órakezdés előtt a stúdióba (mivel nincs előtér, ezért korábban nem tudunk beengedni, mert az előző óra vagy magánóra zajlik). A cipődet egyből belépés után vedd le, és helyezd a cipőtartó polcra!

3. Hozz magaddal: jógás ruhát, saját jógamatracot vagy matracot fedő jógaszőnyeget, -törölközőt, amit a stúdió matracaira tudsz teríteni higiéniás okból. Hozz magaddal egy kulacsot, amit a stúdióban is meg tudsz tölteni szűrt vízzel. Minél kevesebb eldobható műanyag flakont használj, ha lehet.

4. Óra előtt rendezt az óradíjat (2500 Ft) az oktatónál, lehetőleg kis címletekben hozd a pénzt. Bankkártyát, átutalást, SZÉP kártyát stb. sajnos nem tudunk elfogadni.

5. A teremben két elhúzott függöny mögött tudnak öltözködni a fiúk és a lányok, fogasok vannak a falon.

6. Zuhanyzási lehetőség sajnos nincs, csak mosdó és wc. Ez egy nomád jógastúdió, spórolj a vízfogyasztással és az energiával! Éppen ezért Hot (fűtött) órák sincsenek, normál hőfokon jógázunk.

7. Óra előtt és közben igyekezz csendben lenni, ez elősegíti a meditációt. Ha az oktató kérdez, vagy kérdésed van, azt fel lehet tenni. 

8. Óra előtt közöld az oktatóval, ha bármilyen egészségügyi problémád, sérülésed van, gyógyszert szedsz, menstruálsz vagy várandós vagy. Kérünk rá, hogy csak egészségesen gyere jógázni! Köhögés, nátha, láz, influenza, fertőző betegség, műtét utáni lábadozás stb. esetén maradj otthon, amíg meg nem gyógyulsz!

9. Óra végeztével takarítsd le a matracodat a polcon található matractisztító folyadékkal és törlőkendőkkel.

10. Átöltözés után ellenőrizd, hogy minden ruhádat, felszerelésedet eltetted-e, mert nem áll módunkban őrizgetni az itt felejtett személyes tárgyakat, ruhadarabokat.

Köszönjük figyelmedet és együttműködésedet, és várunk a Nomád Jóga óráin!

Nincsenek megjegyzések: