2009. október 7., szerda

Ashtanga férfi ranglista

Természetesen nincs semmiféle ranglista, inkább "Hall of Fame". Az már senkinek sem újdonság, hogy sok nő jön jógázni, és talán az sem, hogy szívósak, mint a kökényvessző. Éppen ezért örül az ember, ha a "félénkebb nem", a férfiak is bepróbálkoznak egy-egy Astanga-órával. Harciszerzit és egyéb keménykedő barátaimat folyamatosan kapacitálom, hogy vállaljanak be egy Astanga-kiképzést az Atma Centerben. Nos, egy pár név azok közül, akik eddig kipróbálták, és bejött nekik:

Először is István, aki mint oktató most már mások beszoktatásában is jeleskedik. Indiában volt életében először Astanga-órán, és menthetetlenül függő. Két név az ős-Astangások közül, akik az Atma sz
íneiben gyúrnak mostanában: Szabi és Zsolti. Szabi már 2. sorozatot is vállal, mióta egy hónapot képezte magát Mysore-ban, Zsolti még óvatos, egyelőre az 1. sorozat mellé marad a teljesítménytúra meg az éjszakai tájékozódó futás. Berci sem itt kezdte, de van, amikor heti 2x is jön. A full vinyásza a kedvence.

Kolléga - Pórffy Csabi szintén bevállalós. Amellett, hogy saját tan
ítványait képzi Budapesten és Miskolcon, beígérte nekem, hogy jövőre a 3. sorozatot is kipróbálja. Artista múltú Benjáminnal együtt szokták nekem a kézenállásokat nyomni az előre-hátra vinyászánál.

A Harcosok Klubja: Dani és Bálint - Capoeira, Peti - Thai Box. Szétrúgták a térdkalácsát, úgyhogy most Astangával gyógy
ítja. Jani - Aikido. Ő amúgy nagyon összeszedett, egoless.

Ja és ne hagyjuk ki a barátaimat, akik már Pulában is nyúzták a szőnyeget: Gyuszkó, alias Goro, Priyatama, aki már heti kettőt nyom, és a barátja, Bálint.

És végül de nem utolsósorban, az értelmiség képviseletében András, aki pszichológus, és áthatóan áll hozzá a témához, de róla már
írtam korábban külön bejegyzést. Reménybeli vendégeim közé tartozik Ricsi is, a Kettlebell Hard Style edző, akit István már szépen kiképzett az elmúlt négy hét alatt. Várjuk a további vállalkozó kedvű fiúkat, és persze a lányokat is, mert ők mindet kibírnak.

Nincsenek megjegyzések: