2009. október 17., szombat

Survivor - de most már tényleg!

Úgy látszik, az utóbbi hetek Survivor-os meditációjával tényleg bevonzottam a dolgot: azon a bizonyos túlélős szerdai napon a Főiskolán odaült hozzám az egyik diák, Gabi, hogy pénteken jönnének az Atmába az RTL Klubbal forgatni. Merthogy hat éve szerepelt a Survivor kiszavazós műsorban, és most arról készül adás, hogy mi lett a versenyzőkkel.

Mivel ő már volt egyszer Agnin az Atma Centerben, oda is ki akar jönni a stáb, viszont csak pénteken kettőkor érnek rá. Astanga lesz, vágtam rá, de azért jöjjenek nyugodtan, ha bírja a kamerájuk a meleget meg a párát.

Titokban imádkoztam, hogy jó sokan legyenek a pénteki órán, hogy valahogy azért kinézzen a filmen. Meg is hirdettem a Facebook-on, de azt már nem árultam el, hogy filmezni is fognak, csask annyit írtam, hogy lesz meglepetés.

Háromnegyed kettőkor még gyakorolgatok, sehol senki. Na, gondolom magamban, ennek botrányszaga van. Vagy nem jön senki, mert kiszivárgott valami, vagy eleve a stáb se jelenik meg. Ez a jobbik eset. Végül fölöslegesen gőzöltem, mert a stáb befutott kettőre, és az emberek is begyűltek, szám szerint tizennégyen. Ideális, mert ha többen lettek volna, nem bírt volna megmozdulni a kamerás.

Beküldtem, hogy melegítse a kamerát, és önmagát, majd elmentem zuhanyozni, hogy jól is nézzek ki (remélem, ma nem olyan sötétek a karikák a szemem alatt, sminkelni nem volt idő). Gabi is beállt nagy lelkesen élete első Astanga-órájára. Az RTL persze hozta a formáját, már kezdem megszokni a TV-sektől. A kezdő mantrák és az első napüdvözlet után kioldalgott a csávó a teremből, kisvártatva Gabi is távozott. Hát ezen nem volt sok túlélnivaló. Kint mág riportot forgattak vele, stb., amit én már nem láttam, mert ugye folytattam az órát.

A másik meglepetés Móni volt, aki már régóta készült meglátogatni az Atma Centert. Eddig egyszer találkoztunk személyesen, mégpedig a júliusi szekérfesztiválon, ahol jógabemutatót tartottam. Amikor találomra felhívtam valakit a színpadra, hogy megjógáztassam, akkor ő jött föl. Hamar kiderült, hogy profi módon keni az ászanákat, sőt, később az is, hogy Bikram-jóga oktatói tréningre készül. Nos, kisebb kihagyás után egy Hot Ashtangával akart újra belelendülni a gyakorlásba, és azt hiszem, sikerült is neki.

Mindent összevetve az újakat remélem sikerült megfertőznöm az Astanga-vírussal, és remélem, senki nem sértődött meg, hogy egy pár percre esetleg adásba kerül. Ha majd leadják, talán sikerül szereznünk egy felvételt. A múlt pénteki full-contact Astangára emlékezvén Lovász Andi kellékmester hozott magával egy fogvédőt, amit lelkesen be is tett a szájába, szerencsére csak óra után, mert nem hiszem, hogy könnyen ment volna vele az Uddzsájí. De ma nem kellett, mert nem bántottam senkit.

Azért hozott mást is, nevezetesen Ray Long kétkötetes jóga-anatómia könyveit, amelyekből majd egy-két részletet feldolgozok a blogban is. Addig is nézzétek meg a bandhayoga.com oldalon található szép háromdimenzós animációkat. Szóval így végződött a hét, jövő héten folytatjuk a tréninget.

Nincsenek megjegyzések: