2009. szeptember 22., kedd

Andrea Lutz workshop október 23-25

A Main Shalások (Október 6. utca) kérték, hogy reklámozzam egy kicsit a workshopjukat. Valószínűleg én is részt veszek a vasárnapi napon délelőtt és délután, miután szombaton megtartottam a csípőnyitó workshopomat. Azt nem akarnám kihagyni, biztos érdekes lesz. Ha még utána marad csípőnk, akkor másnap felkerekedhetünk Andreával gyakorolni. Sajnos nem találtam használható képet az ashtangastudio.de oldalon, de viszont kiderítettem, hogy Berlinben is több, egymással rivalizáló stúdió van. Az egyik stúdió honlapjáról emeltem le ezt a képet. Nos, itt az info:

Ashtanga workshop Andrea Lutz-zal október 23. és 25. között

Intenzív, tradicionális ashtanga workshop egy több mint évtizedes tapasztalattal rendelkező tanártól, aki nem csak tanítja, hanem maga is 12 éve gyakorolja az ashtangát. A hétvégi workshop alatt fokozatosan, lépésről-lépésre mélyülhetsz el az ashtanga jóga klasszikus, első sorozatában. Andrea módszere által – belülről, elsősorban a légzésre, a bandhákra és a dristire koncentrálva, haladunk kifelé – a lehető legtotálisabb valóságában tapasztalhatjuk meg a jóga- tudatállapot élményét. A technikai pontosítások és a mozdulatok összehangolása révén sokkal hatékonyabbá tehetjük gyakorlásunkat. A saját súlyunk és a gravitáció használatának segítségével pedig megtanulhatjuk, hogyan hajthatjuk végre könnyedén, erőfeszítések nélkül a vinjásza során történő átugrást.

A workshop során Andrea nemcsak technikai tanácsokkal és az ászanák pontosításával segít, hanem mindenkinek személyre szabott tanácsokat ad a saját gyakorlásához.

Mind a kezdő, és mind a haladó ashtangik egy újfajta szemlélettel ismerkedhetnek meg Andrea workshopján, ahol nem csak a kezdő sorozatot gyakoroljuk, hanem vasárnap délután a haladó ashtangik a második sorozatban is elmélyülhetnek Andrea vezetésével.

A workshop menetrendje

Október 23. (péntek) 16.00-18.00: bemutatkozunk egymásnak, „light practice”, vagyis csak egy könnyedebb gyakorlás, ezenkívül Andrea az Ashtanga hagyományáról és alapelveiről beszél majd.

Október 24. (szombat) 10.00- 12.00: gyakorlás: első sorozat

Október 24. (szombat) 14.00-16.00: gyakorlás: technikai pontosítások

Október 25. (vasárnap) 10.00-12-00: gyakorlás: első sorozat

Október 25. (vasárnap) 18.00-20-00: gyakorlás: második sorozat (haladóknak)

Árak:

Minden egyes alkalom 5000 Ft. (vagyis ha a teljes workshopon – mind az öt gyakorláson – részt veszel, az 25 000 forint, ha csak az első négy kezdő gyakorláson, az 20 000 Ft) (A minél teljesebb élmény és minél biztonságosabb gyakorlás érdekében érdemes részt venni az első négy gyakorlás mindegyikén.)

Jelentkezés:

Poroszlai Eszternél, elsősorban e-mailen: poroszlaieszter@gmail.com vagy a

06/ 30-201-94-62-es telefonszámon október 1-ig. A jelentkezéshez előleg befizetése szükséges, amit a szombati óráink előtt vagy után, vagyis 10 előtt, vagy 12 után tehetsz meg.


Andrea Lutz

Andrea 1986 óta foglalkozik a jóga különböző fajtáival. Több éves Sivananda és Ilyengar gyakorlás után 1997-ben kezdte el napi szinten gyakorolni az ashtangát. Miután teljesen beleszeretett, számos nemzetközi hírű, elismert ashtanga jógaoktatónál tanult, hogy ő is taníthassa. Manju P. Jois és Nancy Gilgoff tették rá a legnagyobb hatást, bárhol is tartanak workshopot a nagyvilágban, Andrea mindig ott van velük. Az utóbbi években pedig már mint asszisztens is segíti Nancy és Manju workshopjait szerte a nagyvilágban. 1995 óta tanít jógát, és jelenleg a 2005-ben megnyitott berlini Ashtanga Stúdió igazgatója.

Andrea elmélyült tudását segíti az is, hogy nem csak a jóga területén szerzett nagy tapasztalatot, hanem foglalkozott fizikoterápiával, tánccal és body work-el is (a konceptuáis művészet egy sajátos kifejezési formája, az elnevezés az élő test szerepére utal a performance-ban). Andreáról, az ashtangáról és a berlini Ashtanga Stúdióról a következő linkre kattintva olvashatsz még többet: ashtangastudio.de

2 megjegyzés:

Gabi írta...

Szia! Kerestem, de nem találtam, pedig érdekelnének részletek a csípőnyitó workshopodról. Hol találhatnék róla bővebb információt?
Köszi előre is

Gabi írta...

Na jellemző. Jobbra néztem az oldalon és ott volt.
Most már tudom :o