2009. szeptember 12., szombat

Astanga és Jóga-szútra

Péntek lévén, az 1. sorozatot kellett volna gyakorolnom, de mivel azt éppen tegnap gyakoroltam (mondjuk elég gyatrán), ezért ma inkább a 2. sorozatra kerítettem sort. Egészen jól bele is lendültem, közben pörögtek a percek, mivel egy kicsit későn kezdtem. Már majdnam kettő felé járt, és még senki nem jött be a terembe. A péntek 2 órai Agni tényleg korán van, de az eddigi 3 év alatt még nem volt olyan, hogy érdeklődés híján elmaradt volna egy órám is.

Gondoltam, hátha most lesz először, úgyis eléggé összevissza jöttek az emberek a héten. Legalább gyakorolhatok még két órát. Végül pontban kettőkor nagy ricsaj közepette bevágódott Lovász Andi (a rózsaszín bilincses, tudjátok), most bilics nélkül, de Szilvi nevű barátnőjével, aki már volt egy párszor pénteki Agnin. Alig bírtam lecsendesíteni őket.

Azonnal elkezdtek unszolni, hogy tartsak Astangát inkább, mert Szilvi is ki akarja próbálni. Nem kellett sokáig unszolni, éppen gyakorlás közben sajnálkoztam magamban, hogy pénteken nem tartok Astanga órát. Úgyhogy elkezdtük. Szilvi azért jól bevállalta magát ezzel az órával, nem tudta, mi vár rá. Ahhoz képest derekasan végigcsinálta, komoly zihálásokat produkálva az előrehajlító gyakorlatoknál. Andi már rutinban volt, szerintem is sokat lazult a jógatábor alatt.

Megbeszéltük, hogy ha máskor is kevesen jönnek a 2 órásira, akkor meggyőzhetik a maradék résztvevőt, hogy legyen Astanga, amolyan kis létszámú betanulós csoport. Andi is járni fog a Bhaktivedanta Főiskolára, mondtam, hogy onnan is elcsábíthat egy pár embert gyakorolni az Atmába. Kicsit becsúsztunk az órával, 4.10-kor tudtam a következőt kezdeni. Búcsúzóul még kibökték, hogy kedden éjszaka mennek a Tantra Night-ra, mert István beszervezte őket. Nem tudom, mi ez a nagy tantra-őrület, és főleg olyanokat vonz, akiknek amúgy sem csekély mennyiségű a szexuális energiájuk. Na mindegy, remélem írnak majd egy jó kis blogbejegyzést róla, és akkor mi is megtudjuk, mi történt azon a titokzatos keddi éjszakán.

A 4 órási óra végül Agni volt, bár ők is reklamálgattak, hogy Astangát akarnak. Úgy látszik, ez valami függőség, ha egyszer belekóstolsz, akkor más már nem jó. Este 6-kor még megtartottam a Jóga-szútra előadást, ami viszont több, mint másfél órásra sikeredett. Egyetlen szépséghibája van csak a dolognak, hogy a diktafonom elemei a felénél lemerültek, így a hangfelvétel csak az előadás első 50 percét tartalmazza. De azért remélem, érdekes lesz. A pdf fájlban az összes szútra megvan, amit tegnap vettünk.

Nincsenek megjegyzések: