2012. december 14., péntek

12.12.12.


Az elmúlt két napban nem történt semmi rendkívüli, annak ellenére sem, hogy tegnap volt 12.12.12. Mellesleg ezek a dátumok csak a mi naptárunk szerint esnek éppen ezekre az időpontokra. Régebben, amikor asztrológiával foglalkoztam, jobban érdekelt a pillanat minősége, mostanában azonban inkább az érdekel, hogy mennyire tudok tudatosan jelen lenni benne.

A reggeli gyakorlások kissé javuló tendenciát mutatnak, úgyhogy Orsival meg is beszéltük, hogy szombaton elkezdjük a második sorozatot, abból is nyomunk egy hetet Padmánál. A tradicionális májzóristák megbotránkozására mi mindig gyakorlunk, ha holdnap van, ha szombat. Linoék is belehúztak, már negyed hét, fél hét felé halljuk a kezdő mantrát a szomszéd háztetőről.

A strandon bele is futhat az ember egy-két ashtangásba, itt egy Yoga-mala könyv a kézben, ott egy Óm-tetkó. Ambarish adagolja a botos sorozatokat, már a harmadiknál tartunk. Holnaptól viszont négy nap szünet jön a kalariban, mert Ambarish hazautazik.

Mivel úgy láttam, hogy a reggeli jóga-kalari kombó nem elégíti ki teljesen a mozgásigényemet, tegnap meg ma betettem egy-egy déli futást az ötujjas cipőmben a parton. 45 perc futás, utána száz felülés. Ilyekor legalább ki tudok izzadni rendesen, mert a reggeli gyakorlásnál éppen hogy egy kicsi verejték meglepi az embert, relax közben még fázunk is.

Esténként beülünk egy-egy vegetáriánus étterembe vacsorázni. Ma például az Alan nevű új helyet próbáltuk ki, egész jó a konyhája. A vacsora általában úgy néz ki, hogy én megrendelem a salátát meg a zöldségételt, Orsi pedig egy anananász-, mangó-, vagy papaja-dzsúszt, és egy gyömbérteát. Amíg eliszogatja őket, én megvacsorázom :-) De hétvégére beígérte, hogy ő is enni fog velem.

Holnap lesz az esküvő, úgyhogy rápihenünk, bár elvileg tizenegyig meg is lesz, utána csak az ebéd van hátra, délután pedig mehetünk strandolni. A strandon egyébként Srivatsa Ramaswami "Complete Book of Vinyasa Yoga" című könyvét olvasgatom, amiben eléggé érdekes dolgok vannak. Sok mindent elmond Krishnamacharya tanítási módszereiből, de egy kicsit más megközelítésben, mint Pattabhi Jois vagy Iyengar. Majd ha megemésztettem, írok erről is többet. 

Nincsenek megjegyzések: