2016. április 28., csütörtök

Jóga-meditáció - Gregor Maehle könyve

Amint haladtam előre Gregor Maehle Pránájáma-könyvének fordításával, minduntalan azon gondolkodtam, hogy ha a végére érek, akkor mi legyen a következő. Hosszú listám van még azokból a művekből, amiket szeretnék lefordítani, és a legtöbbjük klasszikus jógaírás. Viszont Gregor Maehle Pránájáma-könyvét három évvel ezelőtt olvastam, és az tetszett meg benne, hogy a klasszikus írásokban részletezett, illetve a modern iskolákban továbbadott pránájáma-hagyományt összefogta és rendszerbe állította, aminek következtében a könyv útmutatásai alapján hatékonyan tudunk fejlődni a pránájámában, ha valaki szeretne belevágni.

Természetes folytatásként írta meg a jógikus meditációról szóló könyvét, amit viszont még nem olvastam, csak most fogom, ahogy fordítom nektek. Én személy szerint még nem érzem úgy, hogy készen állnék a rendszeres meditáció bevezetésére az életemben, főleg, hogy a pránájámát sem gyakoroltam még eleget. De bízom benne, hogy az az információ, amit Gregor összeszedett a könyvében, hasznosnak és jó útmutatónak bizonyul, még ha nem is várhatjuk el tőle, hogy a meditáció összes létező formáját és technikáját bemutassa, az elme részletes működésével együtt. Ennek alapjait már megismerhettük Gregor Jóga-szútra magyarázataiból, és a könyvben nem részletezett információkat a csakrákkal kapcsolatban pedig megismerhetitek a nemrég magyarul is megjelent "A kígyóerő" című könyvből, mely a Sat-csakra Nirúpana című tantrikus mű fordítása. Bár a szöveg eléggé technikai jellegű, azért érdemes elolvasni, ha szeretnénk megismerni a tantrikus csakra-tant. Én pedig örülök, hogy Pressing Lajos megspórolta nekem e könyv lefordításának fáradalmait. 

Szóval most akkor következzék Gregor Maehle Yoga Meditation című könyvének fordítása, olvassátok szeretettel!

"Jóga-meditácó

mantrák, csakrák és a Kundaliní segítségével a spirituális szabadság elérése érdekében

Leborulok Előtted,

Aki a ragyogás vagy a szívemben és a fény az elmémben.

Aki erőt adott nekem és elindított az adás és a szolgálat útján.

Aki a lények végtelenségén keresztül fejezi ki Magát.

Aki egyszerre örökké változatlan és egyidejűleg minden pillanatban a megnyilvánulások végtelen formájába alakul át.

Aki a határtalan szeretetében megteremtette ezt a világot, mely a tökéletes szépség és harmónia kifejeződése azok számára, akik megteszik az erőfeszítést, hogy lássák azt.

Aki abszolút szabadságban teremtett minket, és így saját magunk dönthetjük el, hogy láthatunk-e Téged vagy sem.

Aki megadta nekünk a technikákat, amikkel kifejleszthetjük a belső szemünket.

Aki minden kultúrában elküldted nekünk a tanítókat, hogy megérthessük az életet úgy, ahogyan valójában van, és legyőzzük a tudatlanságot.

Aki képessé tettél bennünket arra, hogy elérjük az örök igazságot, ami bennünk van.

Leborulok Előtted, az Isteni Hang előtt, mely a szívünkben zeng."

Nincsenek megjegyzések: