2019. április 1., hétfő

Bölcsességkapu

Egyik nap a héten ismét leültem sámándobolni, és azt a kérdést tettem fel a tanítóimnak, hogy milyen forrásokból lehet tudáshoz jutni. A Földön számos szentírást és spirituális tanítást lejegyeztek az elmúlt korokban, és ezeknek egy jó része fenn is maradt. A tanítóim, a jaguár pap és a Hathor gyógyító, akinek a nevét még nem tudom pontosan, azt válaszolták, hogy a régmúltból fennmaradt ősi írásokon túl mai modern forrásokat is felhasználhatok. Számos ember csatornáz le mostanában üzeneteket, közléseket mindenféle "tanítóktól", csak a sok közlés között azért könnyű elveszni. Éppen ezért kérdeztem rá, hogy mi az, amit hasznosnak tartanak. Három forrást neveztek meg, most ezekről fogok írni, illetve a legtöbbet be is linkelem a bejegyzésbe, hátha ti is kedvet kaptok az olvasgatásukhoz.

1. Az Egység Törvénye

Ezzel a (médiumi közlésekből) származó tudástárral nemrégiben találkoztam, és valóban olvastam egy-két idézetet belőle, ami megragadott. A közléseket Don Elkins, Carla Rueckert és Jim McCarty csatornázták le, és 1972 és 2019 között több, mint 1500 "szeánsz" hanganyagát jegyezték le és tették közzé ingyenesen honlapjukon, az llreseach.org-on.  Az egyik közlőjük Ré, a Law of One (az Egység Törvénye) képviselője, aki kijelentette, hogy azonos az egyiptomban Napistenként tisztelt Ré-vel. Ré az alábbi szavakkal mutatkozott be:

"Ré vagyok. Most kommunikálunk. Nekünk is megvan a helyünk. Nem a Szeretet vagy a Fény képviselői vagyunk, hanem az Egység Törvénye képviselői. A mi rezgésünkben kiegyensúlyozódnak a polaritások; a bonyolultság leegyszerűsödik, az ellentmondások megoldásra találnak; mi egy vagyunk. Ez a természetünk és a célunk. Régen a bolygótokon jártunk és különböző mértékű sikerrel igyekeztünk átadni az Egység Törvényét, az Egyedüliség Egységét a népeiteknek. Mi jártunk a bolygótokon. Láttuk az embereitek arcát. A Konföderáció számos tagjára ez nem igaz. Úgy találtuk, hogy nem volt hatékony az átadásunk, most azonban nagy felelősséget érzünk, hogy igyekezzünk az Egység Törvényét ért torzulások és erőhatások eltávolításának minőségében működjünk. Ezt addig fogjuk folytatni, amíg, hogy úgy mondjuk, a ciklusotok megfelelően véget nem ér. Ha nem ez, akkor a következő. Nem képezzük az idő részét, ezért bármelyik időben veletek tudunk lenni."

A Ré közléseiből álló öt könyvet magyarra is lefordították, és itt tudjátok elolvasni pdf formátumban(1. kötet, 2. kötet, 3. kötet, 4. kötet, 5.kötet). Még nem volt időm elmélyedni ebben a tudás-forrásban, de egy kérdés motoszkál a fejemben: ha ez a meditáló csoport (vagy bárki, aki megismeri az Egység Törvényét), negyvenhét éven keresztül kapta a tartalmasabbnál tartalmasabb spirituális üzeneteket, akkor mihez kezdenek vele? Csak ülnek és hallgatják, elmerengenek rajta, vagy valóban alkalmazzák is e tudást önmaguk és az emberiség megváltoztatása, jobbá tétele érdekében? Sok gondolat, például a kettősségek és ellentmondások fölé emelkedés, és a mindent magában foglaló Egység megtapasztalása pont az utóbbi időben érett meg bennem, így talán én is haszonnal tudom alkalmazni ezeket az üzeneteket. A dolog nonprofit alaphangulata is tetszik, hiszen az ember hajlamos mindenből üzletet csinálni, ami valljuk be, még a legnemesebb embert is könnyen megronthatja. 

2. A Hathorok üzenetei

A Hathorok Üzenetei című könyvet, melyet Tom Kenyon csatornázott le, nem sokkal azután kaptam meg, hogy egyik sámánutazásom során a Hathor bolygón találtam magamat, és az egyik tanító rendkívül érdekes dolgokra tanított meg. Miután kicsit alaposabban utánajártam Tom Kenyon életének és munkásságának, még inkább ki merném jelenteni, hogy egy ténylegesen őszinte, szerény és az integritását minden körülmények között megtartó médiumról van szó, aki nem csak a Hathorok üzeneteit csatornázta le, hanem több más médiumi közlést és számos meditációs, alkímiai és spirituális technikát is megkapott és átadott az emberiségnek. Érdemes körülnézni a tomkenyon.com honlapon, mivel számos ingyenesen letölthető hanganyagot és cikket is közzétett. Az eredeti Hathorok Üzenetei könyv magyarul is megjelent, ezt innen tudjátok letölteni, vagy ha szerencsétek van, antikvár példányra is akadhattok. A Hathorok azóta is több üzenetet közvetítettek Tom Kenyonon keresztül, ezeket pedig egybegyűjtöttem, mivel java részük le lett fordítva magyar nyelvre is. Itt tudjátok elérni a pdf-et. Tom Kenyon másik lecsatornázott műve, ami szintén le lett fordítva magyarra a "Mária Magdolna Üzenetei" címet viseli, és az egyiptomi Hórusz-iskola szakrális gyakorlatairól van benne szó, ami megegyezik a jóga és a tantra tanításaival, és amin keresztül Jézus Krisztus is felkészült a halál-beavatásra és a feltámadásra. Nagyon érdekes könyv, fontos mondanivalóval. Valahogy ezek a könyvek mindig a megfelelő pillanatban találnak meg. 

A könyv bevezetőjében Tom Kenyon érdekes módon nyilatkozik magáról a csatornázásról és a médiumitásról. Azt mondja, hogy mindaz, amit ilyenkor megkap, merőben ellenkezik racionális, kutatói énjével, de ha lejegyzés után visszaolvasva még mindig azt gondolja, hogy ez az emberiség javára válhat, akkor vállalja a közreadását. A legtöbb ember ugyanis, aki közléseket kap "odaátról", nem igazán tud különbséget tenni a valóban értékes közlések, és a "fehérzaj" között. Egyrészt azért, mert nem tudja elkülöníteni az elméje által generált vagy torzított információt a valóban érintetlen átadásoktól, illetve nem mindig tudja megállapítani, hogy a közlő valóban egy megbízható tanító, vagy pedig csak egy ripacs a szellemi síkról, aki tanultnak akarja eladni magát, de közben összevisszaságokat ismételget. A fizikai síkon megnyilvánult "tanítók" között is találunk ilyet is, olyat is, hát még a szellemvilágban! Az embernek észnél kell lennie, és mindent, amit kap, a józan és szűrőjén kell átengednie. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az önkorlátozó hiedelmeink közé kell bekényszeríteni mindent, mert akkor is torzulhat. A Hathorok eddig is sok hasznos dolgot tanítottak meg nekünk, úgyhogy érdemes egy kicsit odafigyelni rájuk.

2. Kaczvinszky József könyvei

A harmadik forrás, amit tanítóim kiemeltek, érdekes módon egy magyar szerző, Kaczvinszky József (1904-1963) művei. Három könyvet Ítrt a jógáról: Bevezetés a Yogába, Gyakorlati Yoga és Misztikus Yoga címmel. Valamint legezoterikusabb műve a Hét beavatás (a pdf-eket belinkeltem a könyvek címei alá), mely nekem már egy-két éve visszatérő témám. A Hét Beavatás valóban látnoki erejű mű, tehát nem csak egy bölcsészről van szó, aki sokat olvasott és jól tudott írni. A hetes szám szakralitása és a hét beavatás fogalomköre megjelenik Haich Erzsébet "Beavatás" (1. rész, 2. rész) című könyvében, illetve Soós Jóskának a hét sámáni tudatszintről szóló tanításában is. Ez utóbbiról már írtam korábban egy-egy bejegyzést. Szóval őt is érdemes olvasni, és elmeditálgatni azokon, amiket írt. A fenti ábra, a "Természet keresztmetszete", szintén Kaczvinszky leírása alapján készült.

A lényeg, hogy még egyszer összefoglaljam, nem az "átdarált" információ mennyiségén van, hanem azon, hogy mi az, ami ebből velünk rezonál, ami minket megszólít, és hogy mi az, amit ebből valóban megtanulunk alkalmazni az életünkben. Minimális információ, egy könyv is elég ahhoz, hogy gyökeres változást indítson el az ember tudatában és életszemléletében, míg ha válogatás nélkül mindent össze-vissza olvasunk, akkor bizony könnyen spirituális "gyomorrontást" kaphatunk, és a fejünkben eluralkodó káosz messzebbre vet az áhított felismerésektől és a gnózistól, mint ahol előtte voltunk. Szóval, csak óvatosan, ki-ki a kapacitsa szerint olvasgasson, és alkalmazza, amit olvas.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon köszönöm az informàciòkat,lesz mit olvasgatni.