2019. május 24., péntek

A változás örvénye

 Folytatódnak a szimbólum-átadások, melyek a múltkori dobkörön kezdődtek. Ma már jógaóra közben eszembe jutott Odin és a múltkori szimbólum, az első az 59-ből, amit megkaptam. Azóta kétszer is alkalmaztam egyéni kezelésnél, mert mindkét esetben kapóra jött, és a kezelt személy erőteljesen érezte is a hatását. A jógaóra végén elővettem a dobomat, és dobolni kezdtem a relaxáció alatt. Megláttam az Életfámat, mely egy kicsit még kormos volt a hétvégi barlangbeli füstöléstől, de erőteljesen állt. 

Huginnt, a hollót vártam, hiszen ő Odin hírvivője, de ebben az esetben nem jött, mert "elfoglalt" volt. Így a sasom ragadott a karmai közé, és elindult velem felfelé a Világfa tetejére. Érdekes volt ez a kiszolgáltatott helyzet, mert eddig vagy a hátán ültem, vagy beléptem a testébe. Az Életfa tetejéről a Szivárványhídon haladt tovább, mely a Középső világot (Midgardot) összeköti a Felső Világgal (Asgarddal). Asgard kapuját Heimdallr őrizte, aki könnyedén biccentett, amikor meglátta a sasomat, velem a kezemben. Gondolom tudta, hogy mi járatban vagyunk. Amikor berepültünk a Valhalla csarnokába, a sasom ledobott a lépcsőre, mely Odin trónjához vezet. Négykézláb felmásztam rajta, majd leültem Odinnal szemben. Először azt kérdeztem, hogy "Milyen felajánlást tehetek neked a rúnákért cserébe?" Odin így felelt: "Amikor fested a rúnákat, akkor vegyél vért a testedből, és azt keverd bele." Utána ismét nyújtotta felém a rúnákat, ezúttal kettőt. Az elsőt jól felismertem, a múltkori rúna volt, most nevet is kapott: "A kettősségből az Egységbe". Lila alapon vörös színnel láttam, mintha ametisztbe lett volna belevésve vörös festékkel. A második rúnát azonban nem láttam. Megjelent ugyan egy szimbólum előttem a révülés előtt, de mivel nem voltam biztos abban, hogy azt nem én vetítettem be magamnak, inkább igyekeztem elhessegetni a képét, és kiüríteni az elmémet. De minél inkább erőlködtem, hogy lássam a szimbólumot, annál inkább nem láttam semmit. Azután elkezdett kirajzolódni egy Z betűre emlékeztető szimbólum, de még mindig kétségek gyötörtek, hogy ez valóban a második szimbólum-e. Ekkor el is tűnt a kép teljesen. 

Ekkor az első rúnára pillantottam, és valahogy nekem is sikerült elengednem a kételkedést a sugallatokban. Ekkor megjelent pontosan az a szimbólum, melyet már a révülés előtt is láttam, és a kelta Triskelion szimbólumra emlékeztet. Egy háromszög sarkaiból spirálok indulnak ki, melyek az óramutatóval ellenkező irányban csavarodnak befelé háromszor. Az egész ábra az óramutatóval megegyező irányba forgott. A felső ábrán egészen pontosan van ábrázolva. Az alsó kőbe vésett változatból hiányzik a háromszög. Egy név is jött hozzá: "A Változás örvénye". A szimbólum hatása némileg ellentétes az elsővel, mivel  fizikai és éteri szinten a zavart betegség-energia szétoszlatását segíti elő, mintha egy porszívó vagy centrifuga lenne. Az összesűrűsödött betegségenergia közepébe kell kivetíteni, és "szétporlasztja" azt az univerzumban, ahol újra visszakerül a körforgásba. Ugyanakkor pszichés szinten a változásoknak való ellenállást "oszlatja szét", mely természetesen összefügg a fizikai betegséggel is. Amikor képesek vagyunk folyamatosan alkalmazkodni a minket körülvevő változó világhoz, akkor meg tudjuk őrizni az egyensúlyunkat és az egészségünket, viszont ha ellenállunk, és elkezdünk ragaszkodni egy-egy dologhoz, vagy kerülni egy közelgő dolgot, amit be kellene fogadni, akkor belső feszültség keletkezik bennünk, és ez kialakíthat egy stagnáló betegség-gócot. Szóval a "Változás örvénye" egy nagyon jó szimbólum, és míg az elsőt statikusan láttam megjelenni, ez forgott. Zöldes alapon arany színnel láttam. 

Miután Odin az értésemre adta a szimbólum jelentőségét (ezt röviden szokta csak megtenni), búcsúzóul belevetítette az első szimbólumot a homlokom közepébe, ezt a másodikat pedig a szívembe, mintha beavatott volna a szimbólumok használatába. A Triskelion szimbólum több kultúrában is megjelenik, a görög, kelta (druida) és a távol-keleti szimbolika is alkalmazza. De valószínűleg jóval ősibb szimbólumról van szó, mely a hármassághoz kapcsolódik. Az egyik internetes leírás szerint például ezt jelenti:


A triskelion vagy triskele három egybefüggő spirálból áll, és az egyik legősibb szimbólum. Különféle kultúrákban egyaránt fellelhető, jelentése és kisugárzása változatlan. Elsősorban a kelta népművészetben találjuk meg, de sűrűn felbukkan buddhista csoportok jelképeként is. A spirál maga is ősi szimbólum, mely a naphoz, a halál utáni élethez és a reinkarnációhoz kapcsolódik. Az újjászületés jelképe, hisz folyamatos mozgást jelez az időben.
A triskelion a hármas szám, illetve a hármasság jegyében áll. A kettősség ájultságából való kiút, illetve az egységbe való visszatérés a hármas szám műveletén keresztül valósítható meg. A Triskelion összefogja azt a három elemet, amelyen létezésünk alapul. A születés, a halál és az újjászületés; a lélek, a test és a szellem; a kezdet, a közép és a vég; a tér, az idő és a teremtés; a tézis, az antitézis és a szintézis; az apa, az anya, a gyermek, vagyis Ozirisz, Ízisz és Hórusz egysége. Kelta szimbólumként pedig magában hordozza a három fontos kelta elemet: a földet, a vizet és az eget.

Nincsenek megjegyzések: