2019. november 11., hétfő

Asztrális védelem 2. rész

A cikk első része után nagy volt az érdeklődés a folytatás iránt, de egy-két dolgot érdemes azért tisztázni. Az asztrális védelem nem arról szól, hogy egyből képessé válunk mágikus operációkra, szertartásokra stb. kockázat nélkül. Kockázat mindig van, ha elkezdünk kapcsolódni a szellemvilághoz, főleg akkor, ha nem rendelkezünk a megfelelő képzettséggel és beavatásokkal. A cikk első részében ismertetett védelmi módszerek igazából azt a célt hivatottak szolgálni, hogy ha veszélyben vagyunk, vagy olyan helyzetbe kerülünk, ahol támadásnak lehetünk kitéve, akkor tudjunk mihez nyúlni. Hogy a módszerek működni fognak-e az adott helyzetben vagy nem, erre nincs garancia, sőt ez is számos tényezőtől függ, amikbe most nem mennék bele részletesen. Az alábbi ismertető összeállításában Michel G Starr barátom volt a segítségemre.

Védelmet adó tárgyak

Bármilyen tárgyat, erőtárgyat használunk a szertartás során, illetve tartunk magunknál talizmánként, érdemes azt megtisztítani. Az erőtárgyak tisztítására, feltöltésére, beavatására vonatkozó eljárások ugyanúgy működnek saját magunkra, vagy a fizikai testünkre vonatkoztatva is. A tisztítást végezhetjük csörgőzéssel, füstölővel (pl. fehér zsálya vagy palo santo), imával, mantrával, légzéssel, imaginációval, tűzzel, nappal, tiszta folyadékokkal. A védelem és egyéb szertartások során a legerősebb eszköz az ima lehet, mégpedig azért, mert amikor nem mi akarunk irányítani az egónk által, hanem a felsőbb erők védelmébe ajánljuk magunkat, akkor mindig az történik, ami számunkra a legjobb (bár ez néha csak később válik világossá).

Varázskör

A varázskör arra szolgál, hogy egy tudati projekciót koncentráljon, védjen vagy behatároljon. A kört krétával, széndarabbal vagy bármivel felrajzolhatjuk, vagy akár gondolatban is, bár én akkor inkább gömböt szoktam kivetíteni. A megrajzolt kör legyen szabályos és megszakítás nélküli. Azt is megtehetjük, hogy előre lefestjük egy anyagra, selyemre stb. és amikor elkezdjük a szertartást, akkor kiterítjük és a közepébe ülünk. Akár egy egész mandalát magunkkal vihetünk így. A fizikailag létrehozott varázskör mindaddig hatásos marad, amíg a fizikai hordozó/megnyilvánulás épségben van. Amennyiben nincs lehetőség a kör fizikai létrehozására, akkor tudati projekcióval, fénnyel is létrehozhatjuk. Több kört is felrajzolhatunk, ha többen veszünk részt a szertartáson.

Védelmet adó növények

Bizonyos fák (tölgy, kőris) aurája önmagában védelmet biztosít. A szárított növény (pl. csalán, menta, árvalányhaj, cédrus, fűz stb. a bolygók szerint) porát is körbeszórhatjuk, és akkor mágikus kört hoztunk létre. A különböző növényekből füstölőt is készíthetünk. 

Az elemek védelme

Ha bármilyen oltárt vagy szertartáshelyet készítünk, ott érdemes megjeleníteni a négy (vagy öt) elemet (föld, víz, tűz, levegő, éter). Választhatunk az elemeknek megfelelő ásványokat vagy színeket. Az ásványt a Nap fényével lehet tisztítani, és utána feltölteni olyan információval, amivel szeretnénk. 

Mágikus kondenzátorok

A mágikus kondenzátor olyan, ásványi anyagokból és növényi részekből, nedvekből készült "tároló", amely felerősíti az asztrális információt. Az ilyen kondenzátorok készítését és feltöltését külön meg kell tanulni, de például manapság egyik elterjedt formája az orogonitból (vezető fémeket tartalmazó gyantasűrítmény) készült tárgyak használata (lásd a képen balra). Az olyan erőtárgyak, mint a szent kövek, kegytárgyak, szent személyek használati vagy mágikus tárgyai szintén nagy védelmező erővel rendelkeznek. A sámánok például sok kultúrában továbbadták a tanítványaiknak vagy a gyerekeinek azokat a rituális eszközöket (pl. sámándobot, ruhát stb.), melyek nagy erővel töltődtek fel a sok szertartás közben. 

Istenségek védelme

A hidnuizmusban, buddhizmusban vagy bármelyik mitológiában számos olyan férfi és női jellegű istenalakot találhatunk, melyek megidézése imával, mantrával, meditációval szintén nagy fokú védelmet adhat, mindez persze erősen függ a hitünktől, vagy mondjuk úgy, hogy a képességünktől, mellyel kapcsolódni tudunk az adott isteni forma minőségéhez. Az adott istenalakhoz kapcsolódó amuletteket, talizmánokat, erőtárgyakat is szoktak készíteni, melyek viselése szintén védelmező hatású. Egy fontos záró gondolat az, hogy ha bármilyen formában védelmet kérünk a szellemvilágtól, akkor érdemes valamilyen felajánlással viszonozni a kapott segítséget. Például víz, étel, gyümölcs, virágok stb. felajánlásával. Vannak olyan szellemek is, akiknek alkoholos italokat, vagy a saját vérünk egy-egy cseppjét érdemes felajánlani, de ez nem az általános gyakorlat, erre külön beavatások léteznek. 

Mágikus szimbólumok

A kört és a platóni szabályos testeket mindet olyan két- és háromdimenziós alakzatoknak találtam, melyek anyagi megnyilvánulásukban is és tudati kivetítés során is erős rendező, védelmező, rezgésszint-emelő hatással bírnak. A hinduizmusban a jantrák hagyománya foglalkozik geometriai szimbólumok készítésével, használatával és a rajtuk történő meditációval. Emeljünk ki most egyet a számos mágikus szimbólum közül: a pentagrammát. Ez a szimbólum egy körbe rajzolva az öt elem egyensúlyát képviseli, és ha tudatilag magunk köré rajzoljuk lángoló fénycsíkokból, azt a szellemvilág destruktív erői is tiszteletben fogják tartani. A pentagramma védelmező hatásáról itt is olvashattok: Pentagram, a védelem szimbóluma.


Nincsenek megjegyzések: