2021. május 26., szerda

A Gleipnir szimbólum

Ma egy vendég volt nálam, aki arra panaszkodott, hogy valamilyen rosszindulatú szellemlények zaklatják a harmadik szemén keresztül. Én általában fenntartással szoktam kezelni az ilyen "ördög, démon, Sátán, Lucifer" sztorikat, mert az illető saját hitrendszeréből táplálkoznak, illetve annak megfelelően ruházza fel tulajdonságokkal az őt zavaró szellemi lényeket, amelyek általában valamilyen kaotikus betegség-energiák, vagy legfeljebb Középső Világbeli szellemek, akik viszonylag könnyen "kiebrudalhatók". De ha az illető a hitrendszerén keresztül legyőzhetetlen túlvilági hatalommal ruházza fel a betolakodót, és valamilyen áldozatszerep-játszma miatt ragaszkodik is hozzá, akkor vajákos legyen a talpán, aki azt kiűzi belőle az akarata ellenére, fokhagymával, szentelt vízzel vagy bármivel IS. 

Szóval ilyen értelemben lehet számítani komplikációkra, a leghíresebb katolikus ördögűzőknek is voltak sikertelen próbálkozásaik és évekig elnyúló eseteik, de az egy másik kutatás témája volna. Maradjunk annyiban, hogy oda nem való energiák mindenkinek az aurájában lehetnek, hiszen ha az energiaburka gyenge, megrepedt, hiányos pl. lélekvesztés következtében, akkor támadhatóvá válik, és a "paraziták" odagyűlnek a védelem nélküli helyekre. Tehát elkezdtük a lélekutazást, és ahogy elkezdtem játszani a gongon, éreztem, hogy most lehet, hogy egy újabb szimbólumot fogok kapni Odintól, aztán amikor dobolni kezdtem, el is indult az utazás Asgard felé. Érdekes módon Thor kecskékkel hajtott fogatában utaztunk, de az erőállataim is velem voltak, majd Odin erőállatai is elénk jöttek. Amikor megérkeztünk Odin elé, akkor a szemébe és a harmadik szemébe néztem, és a mély galaxisokat láttam bennük, és ekkor Odin azt sugallta, hogy "most nem engem látsz, hanem a mindent betöltő Nagy Szellemet, a szemeimen keresztül."

Utána a kezét nyújtva egy szép kerek, fehér rúnakövet nyújtott át, melyen körbe-körbe fonva három szállal egy arany színű lánc vagy inkább sodrony volt, és közölte, hoyg ez a szimbólum azt a láncot képviseli, mellyel Fenrir farkast megkötözték és fogva tartották a Ragnarökig. A második kép egy 1680-ból származó kódex egyik rajza, mely a megkötözött Fenrir farkast ábrázolja. A harmadik képen pedig maga a szimbólum látható, ahogy nekem megjelent.  A szimbólumot a fenti módon láttam: egy három szálból álló fonat, kör alakban fonva. 

Odink a homlokunk köré fonta ezt a fényes láncot, mely így a harmadik szemünket védte. A színek jelentősége értelmezhető volt, mert az inka hagyomány szerint is a fehér számí ragyogja körbe az ember szemeit és harmadik szemét, a lánc pedig, mely a viking mitológiában a Gleipnir nevet viseli, aranyszínben ragyog fényesen. 

Odin azt is közölte, hogy ez a lánc, iletve a szimbólum arra használható, hogy ha negatav energiát vagy veszélyes szellemet találunk valahol vagy valakinek az energiaburkában, akkor ezzel meg lehet kötözni, és egy barlangba zárni, mely a Jötünheimen hegyen van valahol. Ez a hegy nálam az északi irány Apu-ja, vagyis védelmező hegy-szelleme, földrajzilag pedig Norvégia legmagasabb hegylánca. Nos, a vendégem harmadik szemében mintha nem odavaló kígyók fickándoztak volna, így hát összehurkoltam őket a lánc segítségével, és odakötöztem a hegyhez. A hegyben barlangok is vannak, Dumdalen a neve. Utána még elvégeztem az Erő övei tisztítást és a hucsa mikhuj-t is, hogy minél több nehéz energiát eltávolítsak az aurájából. Közben megköszöntem Odinnak az új szimbólumot, de még megkédreztem, hogy miért a kecskék által hajtott fogaton érkeztünk hozzá? Erre azt válaszolta, hogy azért, mert kecseketejet kell áldozni az északi irányba és az Ég felé, hogy a megkötözött szellemek mindig ott maradjanak a barlangban. 

A viking mitológia szerint a Gleipnir láncot vagy fonatot a sötét álfok, vagyis a törpék fonták, és még Fenrir sem tudta elszakítani, bár minden más láncot letépett magáról. Fenrir farkas Loki szörnyszülött gyermeke, akit nem tudtak máshogy megfékezni, csak úgy, hogy egy trükkel megkötözték. A próza Edda szerint a törpék a következő dolgokat fonták bele a Gleipnirbe: egy macska lépésének nesze; egy nő szakálla; egy hegy gyökerei; egy medve inai; egy hal lehelete és egy madár köpete.

Nincsenek megjegyzések: