2021. május 23., vasárnap

A hetedik csakra - 1. rész

A hetedik (korona) csakra

A koronacsakra a fejünk tetején található, és ez a kapu a Felső Világba, ugyanúgy, mint ahogy az első csakra a Földanya és az Alsó Világ felé vezető kapu. A fényszálak ebből a központból a csillagok és a sorsunk felé vezetnek. A Földanya védelmez és életerővel táplál minket, míg a Felső Világ a tudati kibontakozásunk lehetőségét hordozza.

A hetedik csakra leckéje az idő fölötti uralom. Amikor kiszabadulunk a lineáris, okozati időből, akkor többé nem vagyunk a múlt zsarnoki markának fogságában. A most már nem egy korábbi baleset következménye, és megéljük az ok és okozat alóli felszabadulást. Ilyenkor képesek vagyunk egyik lábunkkal a fizikai világban, másik lábunkkal a Szellemvilágban élni, és megértjük a szerves kapcsolatot a kettő között. Míg a hatodik csakrában a gyógyító megismeri a múlt és a jövő eseményeit, amikor felébreszti a hetedik csakra ajándékát, akkor képessé válik arra is, hogy befolyásolja őket.

A hetedik csakra negatív kifejeződése a megvilágosodás álcájába bújtatott spirituális regresszió. Az azonnali eredményre törekvő modern kultúránkban a spirituális keresők is sokszor akarják átugrani az alsó csakrákkal kapcsolatos munkát. Akinek viszont valóban sikerül felébresztenie a hetedik csakráját, az rendkívüli képességekre tehet szert, mint például hozzáférhet az Emberiség kollektív tudatában található ősi emlékekhez.

A koronacsakra a fejünk tetején helyezkedik el, és szanszkrit neve szahaszrára, ami azt jelenti, hogy „ezerszirmú”, vagy „végtelen”. Azok, akik elérték a hetedik csakra megvalósítását, képesek fizikai test nélkül utazni az időn és a téren keresztül, az Alsó és Felső Világokba.

A hetedik csakra analógiái:

Elem: tiszta energia

Szín: ibolya

Testi aspektusok: bőr, agy, hormonális egyensúly

Ösztön: univerzális etika

Pszichológiai aspektusok: önzetlenség, integritás, bölcsesség

Mirigy: tobozmirigy

Magok: transzcendencia, megvilágosodás

Negatív kifejeződése: pszichózis, regresszió, cinizmus

Nincsenek megjegyzések: