2021. május 9., vasárnap

Homlokcsakra - 1. rész

A hatodik csakra

A hatodik csakránk, vagyis a harmadik szemünk, a homlokunk közepén található. A hindu hagyomány szerint Siva harmadik szemének tekintették, aki a tökéletes igazság és a nondualitás tudásában részesíti a gyakorlót. Kifejezzük az istenit önmagunkban, és látjuk az istenit másokban. Megvalósítjuk, hogy örök lények vagyunk egy átmeneti testben.

Amikor a hatodik csakra diszharmonikusan működik, hajlamosak vagyunk összetéveszteni az információt a tudással. Úgy érezhetjük, hogy nagy spirituális igazságokat ismertünk fel, miközben valójában csak adatok halmazához jutottunk. A sámánok tudnak esőt csinálni anélkül, hogy el tudnák magyarázni, milyen atomokból áll az esővíz. A spirituális materializmus a hatodik csakra járványos működési zavara. Az aktív harmadik szem-csakra lehetővé teszi a sámánnak, hogy megismerje önmagát. Szert tehet a múlttal és a jövővel kapcsolatos tudásra, és fel tudja térképezni az alternatív sors-vonalakat.

A hatodik, hetedik, nyolcadik és kilencedik csakrák az Ég-csakrák. E csakrákat az öt Föld-csakra támogatja, mint ahogy egy fa ágait támogatja a törzse és a gyökerei. Az Ég-csakrák segítségével egyre finomabb szintekkel léphetünk kapcsolatba, melyek még kevésbé ismerősek. Ezeken a szinteken már kezdetét veszi a transzperszonális fejlődés.

Alberto Villoldo és mentora az alábbi attribútumokat térképezték fel az Ég-csakrákkal kapcsolatban: hatodik csakra – túllépés a halálon; hetedik csakra – túllépés az időn; nyolcadik csakra – láthatatlanság; kilencedik csakra – titoktartás képessége.

Visszatérve a hatodik csakrára, a homlok közepén (vagy geyes források szerint a kétszemöldök között) helyezkedik el. A csakra szanszkrit neve ágjá, ami „határtalan erőt” is jelent. Ebben a csakrában teszünk szert arra a tudásra, hogy elválasztatatlanok vagyunk Istentől, hogy örök lények vagyunk egy átmeneti testben.

Attribútumai:

Elem: tiszta fény

Szín: indigó

Testi aspektusok: agy, szemek, idegrendszer

Ösztön: igazság

Pszichológiai aspektusok: érvelés és logika, intelligencia, empátia, depresszió, stressz okozta zavarok, elfojtások

Mirigy: agyalapi

Mag: megvilágosodás, önmegvalósítás

negatív kifejeződések: illúzió, neurozisok, alkalmatlanság érzése, rohamok 

Nincsenek megjegyzések: