2021. június 28., hétfő

A Szellemvilág négy bejárata

Az andoki sámánok hagyományában a mesa, vagyis az orvosságos csomag, a személyes oltár az egész Szellemvilágot képviseli, és a mesa négy oldalán, a nágy égtáj felé nyílik egy-egy kapu. Az alábbi szertartást a mesa négy oldalát körbejárva is elvégezhetjük, mindig a megadott égtáj felé fordulva (mintha a mesa közepén tartózkodnánk szellemtestünkben), vagy pedig ha a mesa össze van hajtogatva, akkor érintsük a megfelelő testrészhez és forduljunk a négy égtáj felé, miközben megidézzük és meghívjuk a mesába a négy égtáj uralkodó erőit. 

1. KELET: Képzeld el magadat egy nagy kristály belsejében. Vegyél három mély levegőt. Fordulj kelet felé. Jelenítsd meg magad előtt, és hívd Tayta Intit, az Abszolút Nap-apát, aki soha nem kel fel és soha nem nyugszik le az égbolton, és mindig jelen van szellemi szemeink előtt. Hívd be az örök Nap új fényét, és végtelen erejét, mellyel új életet teremt. Ha a mesa a kezedben van, akkor először nyújtsd ki kelet felé, majd érintsd a szívedhez. Ha a mesa nyitva van előtted, és te a nyugati oldalán ülsz, kelet felé fordulva, akkér tárd ki a karjaidat kelet felé, majd helyezd a jobb kezedet a szívedre, a balt pedig a napfonatra (nők fordítva). Ha nem szeretnél most dolgozni a férfi/női energiák polaritásával, akkor helyezd mindkét kezedet a szívedre a bejövő energiával. Kérj áldást mindenre az életedben, amihez fényre, erőre, melegségre, megújulásra van szükség. Mondd ki "Hampuy Tayta Inti. Hampuy, Hampuy" ("Gyere, Nap-Apa!"). Vegyél három mély levegőt, és a harmadikat kifújva, részesítsd a Nap-Apa áldásában a családodat és a közösségedet!

2. DÉL: Képzeld el magadat egy nagy kristály belsejében. Vegyél három mély levegőt. Fordulj dél felé. Nyújtsd a mesádat vagy mindkét kezedet Pacsamama, a Földanya felé. Fogadd el az áldást Pacsamamától! Pacsamama a négy őselem (Föld, Víz, Tűz és Levegő) áldását és erejét fogja elhozni neked. Érintsd a mesát vagy a két tenyeredet a homlok-csakrádhoz! Nők a bal tenyeret helyezzék alulra, férfiak a jobbat. Kérj áldást mindenre az életedben, amihez a négy őselem és Pacsamama tápláló, megtartó energiájára van szükség. Mondd ki: "Hampuy Pacsamama. Hampuy, Hampuy" ("Gyere, Földanya!"). Vegyél három mély levegőt, és a harmadikat kifújva, részesítsd a Földanya áldásában a családodat és a közösségedet! Az életerő, jólét, egészség, harmónia, belső béke és a gyógyító energia áldása így őket is eléri.

3. NYUGAT: A nyugati oldalon a lenyugvó Nap és a Holdanya, Mamakilla energiáját fogjod meghívni. Vegyél a kezedbe valamilyen falajánlást (ételt, italt, gyümölcsöt, termést, virágot, dohányt, stb. vagy olyan erőtárgyakat, melyek a felajánlott erőfeszítésedet, szertartásodat jelképezik. Képzeld el magadat egy nagy kristály belsejében. Vegyél három mély levegőt. Fordulj nyugat felé. Nyújtsd a felajánlásodat mindkét kezeddel Pacsamama, a Földanya felé. Hadd fogadja el a felajánlást a Hold-anya, és viszonozza azt az áldásával! Érintsd a mesát vagy a két tenyeredet egy lefelé mutató piramis formájában a szakrális csakrádhoz, a köldök alatt! Kérj áldást az ősöktől, hogy a méhed a termékenység és élet forrása lehessen! Mondd ki: "Hampuy Mamakilla. Hampuy, Hampuy" ("Gyere, Holdanya!"). Vegyél három mély levegőt, és a harmadikat kifújva, részesítsd a Holddanya áldásában a családodat és a közösségedet! 

4. ÉSZAK: Képzeld el magadat egy nagy kristály belsejében. Vegyél három mély levegőt. Fordulj észak felé. Nyúlj a fejed fölé mindkét kezeddel, az északu kapunk keresztül behívva az Égapa (Pacsatata) áldását. Érintsd a mesát vagy a két tenyeredet a koronacsakrádhoz, egy csúcsával felfelé muta piramist formázva az ujaiddal kérj áldást az ősöktől, a Kozmikus Apától, a Teremtőtől és a Kozmikus Őseidtől, hogy felismerd eredeti minőségedet és tudásodat! Mondd ki: "Hampuy Pacsatata. Hampuy, Hampuy" ("Gyere, Égapa!"). Vegyél három mély levegőt, és a harmadikat kifújva, részesítsd az Égapa áldásában a családodat és a közösségedet! Ez egy öngyógyító, harmonizáló, tisztító szertartás.

Az Ösők áldásának megidézése

1. A szertartás második részében az Ősök energiáit és áldásait fogjuk meghívni a mesába. Képzeld magad egy kék kristályba! Hívd az Ősöket az alábbi imával: wiñay kausaq Tayta mama Kuna ("Örökké élő Apák és Anyák, gyertek, és legyetek velem a szertartásban!")

2. "szesítsetek a Rikuy áldásában, mivel Ti magas frekveincián rezegtek, és mindent láttok, ezért mutassátok meg nekem a helyes látásmódot!"

3. "Részesítsetek a Puriy áldásában, mivel Ti a hatodik dimenzióban mozogtok, és ezért egy szempillantás alatt elértek bárhová, ezért adjátok meg az erőt, hogy én is utazhassak a dimenziók és a valóságok között!"

4. "Részesítsetek a Rimay áldásában, mert rendelkeztek a kommunikáció és a megnyilvánítás erejével! Mindig fejezzétek ki a lééek fényét, hogy képesek legyünk kifejezni a szívünk mélyén rejlő gondolatokat és álmokat!"

5. "Részesítsetek a Csakay áldásában, mert Ti vagytok a híd, mely összeköt a Szellemvilággal, és általatok megérthetjük isteni eredetünket és életcélunkat, valamint kiléphetünk az időből és a térből!"

6. Añay Aya Wiñay Kausaq Tayta mama Kuna ("Köszönöm Nektek Örökké élő Ősök, most visszatérhettek isteni otthonotokba!").

7. Nagy hálával imádkozz az Ősök gyógyulásáért és azért, hogy megkapd az Alkímia kincsét, vagyis az Ősök bölcsességét és az Ősidők megtapasztalását; hogy megoszthasd a családoddal és a közösségeddel, a lélegzeteddel együtt. Vegyél három mély levegőt!

Amikor a szertartás során kapott áldásokat továbbadod a családodnak és a közösségednek, ezáltal Mallkivá, vagyis az Élet fájává válsz, mely a kozmikus magok áldásában részesít mindenkit maga körül. 

Nincsenek megjegyzések: