2021. június 30., szerda

Az anyaméh traumáinak gyógyítása - lélekutazás

Ezt a lélekutazást a Munay Ki 13. rítusához kapcsolódóan (előtte vagy utána) szoktam elvégeztetni, illetve ugyanezzel a tematikával transzlégzést is lehet gyakorolni, ami a hucsától és a transzgenerációs traumáktól való megszabadulás nagyon hatékony módszere. Igazából bármilyen traumát vagy betegséget hordozunk a méhünkben, érdemes végigcsinálni ezt a lélekutazást, vagy pedig felügyelet alatt a transzlégzést. Egyedül nem javaslom a transzlégzés gyakorlását otthon, még a lágyabb változatokat sem, amiket egyéni kezelésekkor szoktam alkalmazni. De lélekutazással is nagyon hatékony a folyamat. 

Az anyaméh a női termékenység és szexuális energia szakrális központja. Sokan küzdenek olyan érzelmi, energetikai vagy fizikális blokkokkal, elakadásokkal, traumákal és tünetekkel, melyek az anyaméhben vagy annak környékén koncentrálódnak, és a nőiséget sújtják. A földi "civilizáció" elmúlt évezredeiben számtalan atrocitás, erőszak, bántalmazás, diszkrimináció és érzelmi trauma érte a nőket, melyet háromféle módon érzékelhetünk az egyéni energiabuborékunkban: 1. személyes traumák formájában, melyeket ebben vagy az előző életeinkben éltünk meg; 2. transzgenerácós trauma formájában, melyet a szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk (nem csak női, de akár férfi oldalon is, pl. nőgyűlölet, bántalmazás stb). és 3. a kollektív tudatban tárolt trauma formájában, melyet szintén sokan megéreznek, például a máglyán elégetett "boszorkányok", vagy az emberkíslrleteknek alávetett, prostitúcióra kényszerített stb. nők fájdalmát átérezve, hiszen a kollektív tudattal mindannyian kapcsolatban vagyunk, és egyéni rezgéseink, tudati működéseink kihatnak a teljességre is, oda-vissza. 

A férfiak esetében az energetikai méh, mely szintén a medencében, a prosztata fölött helyezkedik el, a kreativitás, az önmegvalósítás és a cselekvő erő otthona, melyre szintén nehezedhetnek olyan traumák, melyet a férfi a nőtársai által szenvedett el, vagy a fent vázolt módok egykikén keresztül hordozza magában. Ha a férfi okozója volt ilyen traumáknak, az szintén visszatükröződik a tudatalattijában, és amíg nem bocsátott meg magának és nem kért bocsánatot, addig nem lesz képes feloldani a traumát, és teljességében megélni férfi-erejét. Lássuk hát az utazást, melynek tematikája azokat a mozzanatokat követi, ahogy Aberto Villoldo neje, Marcela Lobos megkapta ezt a rítust és beavatást a Szellemvilágtól!

1. Helyezkedj el ülve vagy fekve a lélekutazáshoz, és takard be a szemedet, ha zavar a fény. Kapcsold be a dobolás vagy csörgőzés felvételét, vagy saját magad játssz a hangszeren. Miközben lassan belekerülsz a révült állapotba, indulj el az Életfa felé. Amikor ott látod magadat az Életfánál, hívd az erőállataidat, majd amikor megérkeztek, kérd meg őket, hogy hívják a gyógyító bába-asszonyok ősi vonalát, a női sámánok szellemeit. 

2. Négy, fehérbe öltözött bába fog megjelenni, de az is lehet, hogy sokkal több női gyógyító fog köszönteni téged a gyógyító körükben. Különböző természeti népek és korok kinézetét is felfedezheted rajtuk, sőt, a női őseiddel és rokonaiddal is találkozhatsz az utazás során, hiszen ebben a rítusban a nők gógyítják a női archetípus sérüléseit. 

3. Kérd a gyógyító asszonyokat, hogy segítsenek kihordani és megszülni halott gyermekedet, akinek a teste az összes, általad hordozott traumából alakul ki. Ahogy az asszonyok körbevesznek, e védelmező térben felidézheted magadban mindazokat a fájdalmas emlékeket és eseményeket, melyek nehéz, betegséget okozó energiaként eltorlaszolták méhed ragyogó fényességét. Miközben a traumák feljönnek a tudatalattidból, bocsáss meg mindazoknak, akik bántottak, és kérj bocsánatot mindazoktól, akiket esetleg te bántottál meg. Kérd a gyógyító asszonyok áldását, hogy tanulhass ezekből a fájdalmas élményekből, és képessé válj átalakítani a fájdalmat a megújulás, az újjászületés, az anyává válás erejévé és örömévé. 

10. Amikor úgy érzed, hogy az összes traumád testet öltött a halott gyermek formájában, kérd a bábák segítségét, hogy legyen erőd megszülni a sok nehéz, tramatizáló energiát, a halott gyermek formájában. Érezni fogod, hogy a gyermek távozásával együtt megkönnyebbülsz és lelked megnyugszik, ahogy a rá nehezedő teher megszűnik. Akinek az könnyebb, azt szoktam javasolni, hogy légzés közben képzelje maga elé a sötét gyermeket, ahogy formálódik a teste, mintha maga előtt látná a magzatot, majd kérje meg a bábákat, hogy vigyék el a gyermeket. El kell engedni, megbocsátással, szeretettel gondolva rá. Számos trauma pontosan abból fakad, hogy az anya minősíti és elutasítja magzatát, gyermekét, és utálattal fordul felé, gondoskodó szeretet helyett.

11. Fogadd el a gyógyító asszonyok gondoskodását és gyógyító szeretetét! Ilyenkor azt érzékelheted, hogy az asszonyok egy zöld, világító folyadékot itatnak veled, vagy töltenek az ereidbe a pórusaidon keresztül. Ez, a dzsungel növényeinek gyógyító erejét képviselő nedv fokozatosan feltölti és átjárja az egész testedet, minden sejtedet, és még az aurádat, az energiabuborékodat is feltölti ragyogó, gyógyító, nyugtató, termékeny, zöld fényével. A méhedben fokozatosan összesűrűsödik ez a gyügyító erő, egy fényes zöld gömböt alkotva, és áldásként veled marad, hogy másokat is gyógyíthass az Anyaméh rítusának átadása által. 

12. Amikor meghallod a visszahívó dobszót, akkor mondj köszönetet a sámánasszonyoknak és az erőállataidnak, hagyj valamiylen felajánlást az Életfa alatt (például egy fogadalmat, melyben kifejezed, hogyan fogod támogatni az Emberiség anyaméh-sebének gyógyulását), és indulj vissza a fizikai valóságba, a fizikai testedbe. Írd le, jegyezd fel az élményeidet, ha fontos, erős megéléseid voltak, vagy további tanításokat, utasításokat, szertartásokat kaptál a gyógyító asszonyok vonalától. Az utazás közben előfordulhat konkrét szülési, születési élmény, de akár halálélmény is, ahogy a traumák távoznak. Hányinger vagy hányás is előfordulhat az utazás után, mely az energetikai méregtelenítő folyamat kísérő jelensége. 

Nincsenek megjegyzések: