2021. június 20., vasárnap

Munay Ki beavatások

Sok mindent írtam már itt a blogban a Munay Ki rítusokról és a hozzájuk kapcsolódó lélekutazásokról. Sokan azt vetik fel, hogy Alberto Villoldo, a rítusok "összeállítója" modernizálta mindazt, amit a perui q'ero indiánok és más bennszülött törzsek hagyományaiból megtanult. Az én tanítóm, Puma azt mondta, hogy bár a rítusok ebben a formájukban nem képezik az általa kapott hagyományvonal részét, de tudja, hogy ezek nagyon erős rítusok, és sok segítséget nyújthatnak szellemi evolúciónk során. A rítusokat tehát Alberto Villoldo tette hozzáférhetővé a világ nagy része számára, hiszen most már mindenhol vannak Munay Ki átadók és tanfolyamok, ahol megkaphatod a rítusokat, és megtanulhatod továbbadni őket.

Amikor én megkaptam a rítusokat, akkor azt éreztem, hogy ennek a szertartás-rendszernek sokkal mélyebb és gazdagabb szellemi tartalma van, mint amennyit át tud adni valaki, aki nem mélyült el kelő részletességgel a q'erok szellemi hagyományaiban, melyet az inkák spirituális hagyatékaként őriznek évszázadok óta az Andok magasföldi népcsoportjai. Éppen ezért fél évnyi tanulással, kutatással és gyakorlással igyekeztem eljutni odáig, hogy az, amit a Munay Ki rítusokkal együtt átadok, valóban egy élő, szerves kapcsolódás lehessen a szellemvilághoz és őseink hagyományához. Eddig két, négynapos elvonulást tartottam meg, ahol a Munay Ki rítusokat átadtam - mindkettőt a szellemi úthoz méltó helyszíneken, Cserkútpusztán, illetve Farkasfán, a Garuda Tanyán. A rítusokhoz és a gyakorlatokhoz elkészítettem egy 100 oldalas jegyzetet is, ami minden szükséges információt és gyakorlatot tartalmaz. A 4-5 napos elvonulás formátuma a legjobb arra, hogy hétköznapi dolgainkból teljesen kikapcsolva, a rítusokra, a lélekutazásokra és a szellemi gyakorlatokra, szertartásokra koncentráljunk (voltak tűzszertartások, vízszertartás, erőtánc, transzlégzés és izzasztókunyhó is), mely által egy kiterjedt beavatási és spirituális élményben lehet részünk. 

A Munay Ki elvonulásokat továbbra is tervezem tartani, a következő és idén utolsó alkalom november 11-14 között lesz Cserkútpusztán. Olyanok is voltak viszont, akik azzal kerestek meg, hogy nem tudnak megoldani egy több napos elvonulást, vagy úgy érzik, hogy még sok lenne nekik egyszerre. Ezért arra is van lehetőség, hogy egyenként megkapja a rítusokat valaki egyéni találkozások alkalmával. Ebben az esetben a 9+1 rítus általában 10, egyenként 90 perces alkalmat fog igényelni átadással, lélekutazással és a gyakorlatokkal együtt. Az első négy rítust, az Alapozó rítusokat (Gyógyítók rítusa, Erő övei, Látnokok rítusa, Harmónia rítusa) külön, egymástól függetlenül is megkaphatja bárki, akinek szüksége lehet rá. Így ezeket a rítusokat a gyógyítás során is szoktam alkalmazni, illetve ugyanez vonatkozik a 13. rítusra, az anyaméh rítusára is. 

Többen kérdezték azt is, hogy mi lesz a folytatás. Nos, a Pumától tanult szertartásokat és gyakorlatokat, sok más gyakorlattal, meditációval és szellemi tanítással együtt szintén tervezem továbbadni, illetve érzek egy erős hívást arra vonatkozólag, hogy továbbadjam mindazt, amit kaptam és kapok az inka hagyomány gazdag örökségéből. Ez valószínűleg egy egy éves, 10 hétvégéből álló "haladó" tanfolyam formáját fogja ölteni, ami idén októberben indul majd, "Inka ösvény" néven. A tanfolyam persze csak abban az értelemben "haladó", hogy továbblépési, továbbtanulási lehetőséget jelent a Munay Ki rítusok megkapása után. Bár a Munay Ki valóban egy  alapot ad, ha valaki szeretne elindulni az inka sámáni hagyomány útján, de nem elengedhetetlen hozzá, így a tanfolyamba bárki belekezdhet előtanulmányok nélkül is, és később is elvégezheti majd a Munay Ki képzést. Tehát valójában a spirituális úton kezdő gyakorlók számára is megfelelő képzés lesz ez, ahol közösen megtesszük az első lépéseket az inka sámánizmus útján, és sok tapasztalatot szerzünk a Szellemvilággal kapcsolatban. Az alábbiakban címszavakban összefoglalom magam részére is, hogy mit szándékozok belefoglalni az "Inka ösvény" tanfolyamba:

Inka energetika (energia-feltöltési és tisztító gyakorlatok)
Természet-kontemplációk (kapcsolódás a Természet esszenciáihoz)
Az andoki kozmológia és világkép
Az andoki kódok: a tudatfejlődés lépcsőfokai
A sámáni és spirituális tudatosság hét szintje
Bevatási rítusok:
Nusta karpay (Beavatás a női Természet-szellemek erejébe)
Koto Kuna Karpay (Beavatás a Plejádok csillag-minőségeibe)
Qanchis Kawsay Karpay (Beavatás a hét kozmikus sugár energiájába)
A Mesa (orvosságos csomag, személyes oltár) összeállítása és használata
Csumpi Khuják (erőtárgyak, erőkövek) használata
Despacho (felajánlás tűzceremóniában) és Pago (felajánlás a Földanyának)
A szellemi segítőkkel való kapcsolat felébresztése (erőállatok, Apuk, természet-szellemek)
További szertartások (újjászületés, erő visszahozása, felnőtté válás, tudatos teremtés, gyógyítások stb.)

A folyamat vége felé, terveim szerint mindannyian elutazunk Peruba, hogy az ottani paqo-k vezetése alatt vegyünk részt bevatási szertartásokon. Célunk az lesz, hogy megkapjuk a legnagyobb, egy hetes időtartamú inka beavatást, a Hatun Karpay-t, valamint hogy végigjárjuk az inkák szent helyeit (Cuzco, Machu Picchi, Tiwanaku, Titicaca stb.). Aki elkötelezetten járja a spirituális utat, annak kétségkívül teljesülni fog minden, ilyen irányú kívánsága.

Nincsenek megjegyzések: