2021. február 3., szerda

Munay Ki 13. rítus

A Munay Ki 13. rítusa – az Anyaméh rítusa (Kisma Karpay)

Az anyaméh az Univerzum legnagyobb erői közé tartozik – hihetetlen ajándék és megtiszteltetés, hogy ezt az erőt a testünkben hordhatjuk. Vissza kell kapnunk méhünk szabadságát – mivel ez a kozmikus csillagkapu hordozza a testünkön belül a születés, teremtés és a multidimenzionális valóságok megformázásának erejét. Amint az új ciklus hajnalán állunk, beavatást kell kapnunk ebbe a kozmikus teremtőerőbe önmagunkon belül.” (A. és S. Bertrand)

Az Anyaméh rítusa a Munay Ki 13. rítusa, a perui Amazon-medence sámánnőinek szent beavatási szertartása az Emberiség számára. Marcela Lobos volt az első, aki megkapta ezt a beavatást 2014-ben, és azóta sok nőnek (és férfinak) is átadta, hogy tovább terjedjen az energiája. A dzsungel orvosságos asszonyainak rítusa a Munay Ki 13. rítusa – az Anyaméh rítusa, melyet azért kaptunk, hogy megtiszteljük vele az évciklus tizenhárom holdhónapját, melyek szoros összefüggésben állnak az anyaméh ciklusaival is. Ez a rítus egy energetikai átadás, mely a gyógyulás magjait hordozza a nők, a férfiak és az Élet számára.

A rítust a megkapása után érdemes táplálni a későbbiekben részletezett szertartások által, majd továbbadni másoknak. Elsősorban a saját édesanyánknak adjuk át (akkor is, ha már nincs köztünk), és minden női ősünket gyógyítani tudjuk a rítus átadásával. Ahogy gyógyítjuk a méhet, Pacsamamát is gyógyítjuk. Ahogy gyógyítjuk a méhet, gyógyítjuk a kapcsolatunkat az Élettel és a Világgal, mely körülvesz bennünket. Ahogy gyógyítjuk a méhet, áttranszformáljuk a fájdalmat és a szenvedést és elérjük az Aynit (egyensúlyt) önmagunk és mások felé. Ahogy gyógyítjuk az anyaméhet, gyógyítjuk az anyánkat, nagyanyánkat, dédnagyanyáinkat és az őseink összes nemzedékét. Ezzel kifejezzük a hálánkat az életükért, és azért, hogy életet adtak, és megszabadulunk mindattól a fájdalomtól, szenvedéstől és traumától, melyet nemzedékek óta hordoztunk és adunk tovább, tudva vagy tudtunkon kívül. Ez a legnagyobb ajándék, amit a nők adhatnak önmaguknak, a szeretteiknek, az őseiknek és egymásnak. Ahogyan változunk, úgy változik minden körülöttünk.

A kollektív női energiát és szakrális erőt évezredek óta elnyomják, elutasítják és visszaélnek vele. Sok nő hordozza még most is az anyja, nagyanyja, női ősei fájdalmát és bűntudatát. Egyesek a múlt életek sebeit érzik, vagy ebben az életükben éltek meg olyan traumatikus élményeket, melyek blokkolják az örömüket és boldogságukat, és elzárják őket női erejüktől. Ennek a méh-áldásnak a gyógyító ereje újra aktiválja női erőnket és lehetőséget ad nekünk arra, hogy mélyebben kapcsolódjunk hozzá.

Az Anyaméh rítusa egy szent áldás, mely visszaadja a nők hatalmát és ismét a teremtés szent helyévé teszi őket. Nagyon erőteljes, mégis egyszerű és szeretetteljes energetikai átadás, mely elősegíti a traumák oldását at anyaméhben, erőt és tartást ad teremtő központunknak. A Jaguár-anya (Otorongo) a dzsungel női szellemét testesíti meg, és emlékeztet erre az egyszerű, nemes igazságra:


A méh szerepe nem a fájdalom és a félelem megőrzése.
A méhnek teremtenie kell és életet adnia.

Hadd gyógyuljon a méhünk, hadd gyógyuljon az anyánk, nővérünk és lányunk méhe! És így hadd gyógyuljon a Földanya is!”

Nincsenek megjegyzések: