2009. március 12., csütörtök

Incredible India


Ez van kiírva minden indiai reptéren. És tényleg, az elmúlt egy nap alatt olyan benyomást tett rám India, mint még soha. Sokszor jártam már Indiában, de ez az elsö dél-indiai utam. Az emberek annyira közvetlenek, hogy azt mondom, aki még nem járt Dél-Indiában, az nem ismeri igazán Indiát.


A repülőút viszonylag simán telt, bár nem tudtunk túl sokat pihenni. Hajnali 5-kor szálltunk le Bangalore-ban, kellemes 21 fokban. A reptér üres, tiszta volt. kényelmes Toyota busszal indultunk szállásunkra. puja (Krisna formájának bemiutatott) ceremónia , majd 1-2 óra pihi után Bogyóval nekivágtunk a bazároknak. Megvettük a gyümölcsöt, virágot, szúnyogriasztót stb. Még Nokia töltőt is kaptunk, mivel azt otthon sikerült felejteni. Mire visszatértünk, feléledt a csapat, megreggeliztünk. Utána bazározás együtt. A könyvesboltban felpakoltam néhány jógás könyvet, bár a többiek nem hagytak kibontakozni. Voltunk szantál ajándékboltban stb., majd 6-ra mentünk Sharmilához az első Astanga órákra. Róla azt kell tudni, hogy Pattabhi Jois Astanga- klánjának oszlopos tagja. A többiek szerint light volt az óra, nekem bejött.A fotón látjátok Sharmilát meg a csapatot. Ha nyitott szemmel jár az ember, mindenhol tud újat tanulni. Sharmila Mahesh egyébként kerekded, kb 35 éves nő, amint mondtam, Pattabhi unokája, Sarath testvére. Mysore órát tartott, csak nekünk 8-unknak. Eddigi (és ezutáni) legdrágább óránk volt vele, 500 rúpia per fő. A csapat fele nem tudta a sorozatot, úgyhogy elég sokat kellett magyaráznia. A Maricsjászana D-nél a legtöbb embert leállította, amin meglepődtek, mert a vezetett órán mindenkit végigviszünk az egész sorozaton, bármilyen béna is. A tradicionális rendszer szerint azonban csak addig csinálhatod, amíg valamelyiket nem tudod megcsinálni, és utána át kell térni a befejező sorozatra. Istvánkát a Kúrmászanánál intette le, mivel nem tudta letenni a mellkasát a földre. Csak engem meg Ildikót engedte végig a sorozaton. A hangulatot nagyban emelte az is, hogy óra közben folyamatosan elment az áram, és eleredt a nyári zápor. Nekem bejött a sötétben jógázás, legalább nem látta Sharmila, hogy mit nem csinálunk jól.


Óra után farkaséhesen beszabadultunk az első vegetáriánus étterembe és jól belaktunk indiai finomságokból, fagyival zártuk. Kb 12 volt, mire ágyba kerültem, el is aludtam blogírás közben.

Nincsenek megjegyzések: