2010. március 2., kedd

Atma Center megnyitó és "próbaüzem"

Vasárnap este végül is sikerült megnyitni, miután három napos őrült rohangászás előzte meg a dolgot (legalábbis részemről, mert a feleségem az utóbbi hónapot töltötte az új hely összehozásával), Jó sokan voltak kíváncsiak az eseményre, remélem a továbbiakban is folytatódni fog a lelkesedés, és soknak jönnek az órákra meg a shopban, büfébe.

A szombat és a vasárnap még úgy telt, hogy a munkások próbálták befejezni a polcokat, villanyt és egyéb szerelnivalókat, majd vasárnap nagy nehezen kitakarítottunk. hatkor el is kezdődött a program. A nagyteremben délután rajta felejtettük a fűtést, így már a jógaóra előtt forró volt a hangulat. Egyébként is sokan már jógára öltözve ültek be, legfeljebb a zenészeknek és a táncosoknak volt némiképpen melegük.

Az elején zenéltünk egy negyed órát, a Hare Krisna mantrát énekelte mindenki, én pedig közben más mantrákat recitáltam, amiket ilyenkor szokás, a kedvezőség előidézése érdekében. Jó le is izzadtam közben. Utána Ananyagopi és táncos csapata következett, Bollywood-bemutatóval. Két táncot jártak el, utána pedig egy kis Bhangra bemutatót tartottak. Ez tulajdonképpen egy punjabi zenére végzett, aerobik-szerű bemelegítés, viszonylag egyszerű lépésekkel. Nekem tetszett mind. Ananya hétfőnként és szerdánként este 7-től fog Bollywood táncórákat tartani, amelyeket a jógabérlettel igénybe lehet venni.

Utána elkezdtük a jógaórákat. István 108 napüdvözletet tartott, és miután a héten megy Indiába, úgy gondolta, hogy emlékezetes búcsúfellépést tart, és a szúrja-namaszkár B-t csináltatta végig, ami kb. másfélszer olyan hosszú, mint az A, és háromszor annyi csaturanga van benne. Jól leizzasztotta az embereket, pedig a kisteremben nem is volt 36 fok. A nagyteremben egész jól sikerült befűteni, bár a vége felé kicsit visszahűlt, mert beindítottuk a szellőtető-rendszert. A műszaki dolgokhoz még hozzá kell szokni, de mindenkinek tetszett az Atma Center.

Az Agni-jógán 33-an voltak, még egy pár ember befért volna, ha nagyon erőltetjük, de így is alig értem körbe az igazításokkal. Hétfőn és kedden mág folytatódnak a munkálatok, bár keddtől már nyit a shop és az étterem-részleg is. A jógaórák az órarendnek megfelelően folytatódnak, keddenként lesz egy Kontakt-jóga hattól, illetve csütörtökönként egy Iron yoga héttől. Mindenkit szeretettel várunk, és reméljük, hogy nem csak földrajzilag sikerült magasabb szintre emelkednünk az első öt év alagsori katakombája után, hanem a szolgáltatások színvonalának emelésén is folyamatosan fogunk dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: