2010. március 29., hétfő

Sunday Bloody Sunday

Semmi bajom nincs a vasárnappal amúgy, talán azt kivéve, hogy pont hajnalban volt az óra-előreállítás nyári időszámításra. Este direkt előreállítottam a telefonomat, nehogy megtréfáljon reggel, és lekéssek a 7.30-as gyakorlásról. Erre az éjszaka közepén önmagát is előreállította (annyira okostelefon, hogy tudja, mikor kezdődik a nyári időszámítás, de annyira nem, hogy észrevegye - én már megtettem manuálisan), ennek következtében fél 6 helyett fél 5-kor keltem, amikor igazából még csak fél 4 volt a biológiai órám szerint.

Szóval enyhén alváshiányos állapotban érkeztem a stúdióba, mivel mindezt már fürdés után vettem észre, és így ahelyett, hogy visszafeküdtem volna, inkább japáztam egy kicsit. Úgy látszik, másoknak is volt gondjuk az óra-átállítás kapcsán, mert a legalább egy tucatnyi ember közül, akik tegnap este Facebook-on zaklattak, hogy mikor lesz óra vasárnap, egy sem jött el, viszont jöttek mások. Így is heten voltunk a gyakorláson, és a dolog nem áll meg, mert Budán húsvétvasárnap és hétfőn is lesznek órák.

Ági nagyon izgult, hogy már kezdhesse, pedig kb. negyed nyolckor kászálódott le a manzárdszobájából, ami a jógastúdióban található. Pénteken jött vissza Indiából, érthető, hogy még van egy kis jetlag-je. Szóval nem értettem, miért izgul, amikor másfél óra alatt simán lenyomja a sorozatot, még zuhanyozni is van ideje a 10 órás Agni előtt, amit ő tart.

Aztán gyakorlás közben kiderült, hogy nem csak az első sorozatot nyomta le, hanem a teljes másodikat is, mindezt kb. annyi idő alatt, míg én és a többiek az 1. sorozattal végeztünk. Nekem egy kicsit nehezebben mentek a vinyászák, mint az elmúlt két hétben. Talán nem ártana kipihenni magamat, hogy legyen erő is a karjaimban. Azért próbáltam mélyen lélegezni és mindent tisztességesen csinálni, és így az általános fellendülést mutató tendenciában azért ez nem volt olyan nagy visszalépés. Még egy jól összeszedett jövő heti gyakorlást kéne mellé tenni. Telihold után biztos még jobban fog menni.

A végén csináltam vagy tíz dropbacket, ez is jobban ment pénteken, de lehet, hogy csak azért, mert akkor fel akartam venni videóra nagyon. Mindenesetre jövő vasárnap kipróbálom én is Ági szisztémáját, mert tetszik. Persze általánosságban nincs két teljes órám, hogy ennyit gyakoroljak, és egyre kevésbé szeretem elsietni a légzést is. De azért érdekes lenne valamikor úgy gyakorolni, hogy minden nap két sorozatot csinálsz, pl. 1-2, 3-4, 5-6. Lehet, hogy még egyszer eljutunk ide is. Egy éve még a 108 dropback is mítosznak tűnt.

Gyakorlás után beszélgettünk Ágival pár szót Mysore-ról, elmesélte, hogy egy Alex nevű amerikai sráccal gyakorolt, aki az 5. sorozatig bezárólag mindent ken és vág, de leginkább a pránájáma és a meditáció érdekli. Íme a képen a két abnormális csípővel rendelkező jógi (na jó, ez csak vicc volt, most már én is meg tudom ezt csinálni, és egy csomó tanítványom is!). Állítólag hajszálon múlott, hogy Ági Budapest helyett nem Nepálba ment Alexxel a virágok nyílását csodálni, de szerencsére az itthon sínylődő jógaoktatók akaratának igája győzött, és hazavonszolta. Másképp lehet, hogy végkimerülésben lefekszünk savászanába, és kihűlünk.

Mindenesetre most már itt van, és erősíti a csapatot. A vasárnapi két órát elvállalta, és a húsvét-vasárnapit is, valamint a saját megszokott óráit is visszavette. Nagypénteken mehettek hozzá Astangázni. Délután még tartottunk egy gyűlést a jógaoktatókkal, és összeállítottuk az áprilisi órarendet. Stay tuned, mert mindenféle új órák lesznek ám, meg workshopok és egyéb izgalmas dolgok. Április 7-től István is belép a ringbe, és kipróbálja rajtatok a Mysore-ban tanult összes új fogást! Jövő kedden még én tartom a 108 napüdvözletet, lehet szavazni, hogy A vagy B legyen. És akkor a végére a címadó videót a U2-tól, persze jó retrós.

Nincsenek megjegyzések: