2010. március 8., hétfő

Közös gyakorlás

A vasárnap reggeli 7.30-as gyakorlás sikeresebb volt, mint a heti Mysore órák. Összesen heten gyűltünk össze, plusz Kata, aki állítólag csak három percet késett, de mikor már csöngetett, bent voltunk, és oda nem hallatszik be a csengő. Így dúlva-fúlva hazament (mint utólag megtudtam). Emlékszem egy ilyen esetre. Mysore-ban Ildikó egyszer lekésett Vinay back-bending órájáról, aki be szokta lakatolni a kaput, amikor elkezdi az órát. Hiába nyomta a csengőt, emberünknek elvei vannak. De a terápiás hatás megvolt, mert másnaptól kezdve mindig Ildikó érkezett elsőnek a jógaórára.

Voltak egy páran, akik még nem tudták a sorozatot, adtam nekik egy laminált lapot a gyakorlatokkal. Elmondtuk a mantrát, elkezdtük. Én latolgattam magamban, hogy 3-ast gyakorolnék, de végül inkább az egyes mellett maradtam, ne legyen akkora zavar gyakorlás közben. Hajnal természetesen patikán nyomta, még a dropback-kel is bepróbálkozott, de azután félúton inkább felállt belőle, pedig szerintem simán le tudott volna menni.

Kb. másfél óra alatt végeztünk. Az az érdekes, hogy közben az emberek előreszaladtak vagy kicsit lemaradtak, de a végére nagyjából egyszerre érkeztünk meg. Én bepróbálkoztam közben néhány "flying" vinyászával, több-kevesebb sikerrel. Azért érzem az indiai gyakorlás jótékony hatását, lesz mire építeni. A szuptakúrmászana is egészen jól sikeredett az eddigiekhez képest.

A közös gyakorlásnál az ember sokkal jobban odafigyel, komolyabban veszi az ászanákat, mintha csak magában gyakorol. Ugyanakkor a figyelmedet is könnyebb a légzésen és a gyakorláson tartani, nem kalandoznak el annyira a gondolatok. Igazítás persze nincs, az majd a Mysore órán, de szép csend van, és mindenki folyamatosan halad a saját tempójában. Nincs röhögcsélés, heverészés, beszélgetés, mint a vezetett órán néha.

Hétfőn és pénteken reggel ismét tartok azért Mysore órát, hátha jön valaki. Itt is lesz csend, plusz igazítások. Szombaton délután 2 és 5 között lesz a gerinc-workshop az Atma Pest-ben, és vasárnap, 14-én ismét 7.30-tól gyakorlunk Budán, remélem szép számban.

2 megjegyzés:

Kecskeméti Balázs írta...

Úgy mennék, de előre be van táblázva az összes hétvégém március végéig. Remélem ez a vasárnap reggeli közös gyakorlás nem csak rövid távú marketingfogás :))) hanem áprilistól is lesz! Komolyra fordítva a szót: köszi a lehetőséget mindenki nevében!

Gauranga Das írta...

Rajta vagyunk.