2010. március 6., szombat

A gerinc felébresztése - március 13.

Különleges workshopot tervezek az új Atma Pest-be, "A gerinc felébresztése" címmel. Volt már hátrahajlító és csípőnyitó workshop, mindkettő természetesen szorosan kapcsolódik a gerinchez. Ezen a workshopon viszont arra fogunk koncentrálni, hogy a gerinc működését teljes egészében érzékeljük és fedezzük fel, nem csak fizikai, hanem energetikai szinten is.

Nem kell megriadni, nem lesznek túlzottan nehéz ászanák (a kép csak illusztráció), minden szintű gyakorló nyugodtan j
öhet. Az egyik fő téma a gerinc-csavaró gyakorlatok lesznek, ezekből jó sokat fogunk csinálni, egyénileg és párosan is. Emellett többet fogunk foglalkozni a vállöv és a nyak-fej bemelegítésével, kilazításával is. A gerincben található a központi energiavezeték, a szusumná, és hogyha sikerül a pránát
beirányítani ide, akkor a gerinc felébred, és a Kundaliní energia elkezd végigáramlani rajta felfelé. Ezzel egyidejűleg aktiválódnak a csakrák is, és különböző belső lelki élményeket fogunk átélni a saját egyéni adottságainknak és energetikai szintünknek megfelelően.

A workshop végén, a relaxáció előtt még egy irányított meditációt is végzünk majd, hogy ténylegesen rá tudjunk hangolódni az ászanák által kiváltott energetikai hatásokra és a csakráink állapotára. Ahogy mondtam, ez a workshop az ászanák nehézségi foka helyett inkább a helyes technikára és a belső érzetekre fog koncentrálni, és remélhetőleg a megszerzett tapasztalatokat utána a napi gyakorlásban is tudjátok majd hasznosítani.

Mindenkit szeretettel várunk. Jelentkezni és az előleget befizetni a Atma Pest-ben lehet, Tirthamayinál (Tánczos Tünde), 06304183461, illetve emailben is lehet érdeklődni, jelentkezni (info(kukac)atmacenter.hu). Mindenkit szeretettel várunk, a részvételi díj 5000 Ft lesz.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Gauranga,
agni órákra járok hozzátok, az utolsók között szerepel a gerinccsavaró gyakorlat, én olyan szinten fáradt vagyok ennél a gyakorlatnál, ami azért furcsa mert előtte nem érzem ezt, valószinű hogy elme szinten nem működik. Van valami ötleted mi lehet?

előre is köszönöm,
ibolya

Gauranga Das írta...

Kedves Ibolya,

Lehet, hogy blokkok vannak a gerincedben, amik ennél a gyakorlatnál jönnek ki. Tanulj meg mélyen lélegezni közben, és kicsavarni magadat, mint egy nedves ruhát. lassan ki fog alakulni, még élvezni is fogod.

Névtelen írta...

Ez a mostani workshop felfűtött teremben lesz? Csak azért mert ha nem, akkor melegítőben jövök és nem lenge tréningruhában.

Gauranga Das írta...

30 fok jó lesz? Egyébként mi a különbség a melegítő meg a tréningruha között? Én még olyan workshopot nem tartottam, ahol nem izzadt meg mindenki. Persze van, aki bemcsiben szeret izzadni.

Névtelen írta...

Jó lesz.

Egyrészt nem akartam szóismételni egy mondaton belül, másrészt vannak lengébb tréningruháim pl hot ashtangára és van melegítőm amit a lengébb ruhára veszek ha a Rishikiesh teremben van az óra, mert az óra elején amikor még nincs melegem jól esik.