2014. augusztus 4., hétfő

Peace Mode a Városligetben

Egyre jobban kedvelem a street workout-találkozókat! Tavaly Balatonkenesén voltam, az volt az első nagy élmény. Idén már háromnapos tábor lesz, jövő hétvégén, de mi pont a Balaton másik oldalán nyaralunk, úgyhogy sajnos lemaradok róla. De aki teheti, az menjen el mindenképpen! A második street workoutos esemény az idei országos selejtező verseny volt az Erzsébet téren, ahol persze csak nézőként voltam jelen. Nagyon színvonalas produkciókat láthattunk, engem legalábbis inspiráltak. 

A harmadik ilyen jellegű esemény a Peacre Mode nevet kapta, és Bárkányi István barátommal szerveztük a Városligetbe, múlt szombatra. Én még sohasem voltam a városligeti edzőpályán, így csak képről jegyeztem meg, hogy sárga rúderdőt kell keresni. Amit meg is találtam, de Samu és a battai csapat még fél 11-kor sem volt. Akkor derült ki, hogy ők a szomszédos, kék edzőpályára mentek, és átküldött értem pár embert, hátha itt vagyok. Végülis elkezdtük az edzést. Két óra közös edzés volt, a lányok és a fiúk külön csoportban edzettek. A lányoknak először láb- és törzserősítés volt, nekünk pedig az alap elemek rúdon: back lever, front lever, macskanyúzás, haskelep, muscle-up. 

Ez utóbbit Samu négy lépésre bontotta, de én az utolsó előttinél elvéreztem, amikor a csípőt kellett volna a rúdhoz érinteni. Még talán az erő is hiányzik egy kicsit, de a mozdulat ritmikájával is voltak még gondjaim. Minden esetre ez a verzió jobban tetszett, mit a kippinges változat, mert nem kellett annyira hátrafeszíteni a vállízületeket a lengés közben, és így a rotátor köpenyem is megköszönte a kíméletes bánásmódot. Na mindegy, gyakorlom még a muscle-upot, nyár végéig meg kell lennie!

Utána váltottunk, nekünk jött a lábazás (kitörésben séta, guggolásból felugrások, hip thrust, pike pushup, dragon flag és társai. Fél egy körül pedig elkezdtük a jógát. Először nyújtó gyakorlatokat végeztünk, ahogy egy rendes edzés után illik, válltól lefelé haladva a csípőig, a legtöbbet párban. Persze egyénileg is végre lehet hajtani őket. utána mutattam egykét core-erősítő gyakorlatot, például az L-ülést, ingapózt, varjúpózt. Azután a kézenállást és az egykezes kézenállást gyakoroltuk, majd a hidat többféle változatban, nehezítésekkel is. A végére még kipróbáltunk néhány kartámaszos gyakorlatot, hogy legyen mit gyakorolgatni, ha valaki unatkozik. 

Jól sikerült nap volt, akik ott voltak, azok követelik, hogy legyen még, akik nem voltak ott, azok szintén. Szóval lehet, hogy lesz folytatás, de még nem tudjuk, hogy mikor és hol. És köszönöm a battai testvéreknek, hogy eljöttek, nagyon jól éreztem magamat velük!

Nincsenek megjegyzések: