2014. augusztus 27., szerda

Sting megmondja...

A legutóbbi külföldi rockzenész, akinek a koncertjén voltam, Sting volt. Bejön a zenéje, meg az is, hogy jógázik még turné közben is. Az itthoni előadó közül Kowalsky-koncertre szoktunk járni rendszeresen, már Lola is volt. Természetesen ő is jógázik, és reméljük, hamarosan újra tart majd órákat az Atma Centerben. Na de most térjünk vissza Stingre! Épp a minap találtam rá erre a cikkre, amit remélhetőleg tényleg Sting aranyköpéseiből állítottak össze (ma már ugye nem lehet tudni, hogy melyik informácó hiteles, amit a neten olvasunk, és mi az, ami csak lájkvadász kacsa). Tehát tételezzük fel, hogy a következő hét pont tényleg Stingtől származik, alatta egy kis kommenttel tőlem: 

1. Ne pazarold az időd a nem megfelelő emberekre! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el, akik elszívják tőled az energiádat és az életkedvet. Ha valaki szeretné, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Ne erőltesd magad olyasvalakire, aki nem veszi észre a nagyszerűséged!
Az tiszta sor, hogy az erőltetett, egyoldalú kapcsolatok nem működnek. Ellenben az sem elég, ha kerüljük azokat, akik elszívják az energiánkat, és felidegesítenek. A végeredmény könnyen az lehet, hogy magányos emberek leszünk. Igaz barátokat nagyon-nagyon nehéz szerezni ebben az életben. Nagyon sokat kell tenni érte.
2. Légy minden helyzetben igaz magadhoz, sose hazudj önmagadnak! Más embert sem szép dolog becsapni, hát még önmagadat!

Ez szellemi érettség és integritás kérdése, mert van, aki egyelőre még képtelen szembenézni önmagával, és csak úgy képes elviselni az életet, hogy folyamatosan becsapja magát. Persze ezen változtatni kell, csak van, akinek egy egész életig tart.

3. Ne fordíts hátat a problémáidnak, mert megbosszulják magukat! Nem kell azonnal az összeset megoldani, ráér apránként is, lépésről lépésre. Egy dolgot nem lehet velük megtenni, a szőnyeg alá söpörni őket! Végső soron a megoldott problémáid a te javadat szolgálják: erőssé és elszánttá tesznek.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, túl sok halogató emberrel találkozom, akik inkább nem vesznek tudomást a problémáikról, mintsem hogy elkezdjenek foglalkozni a megoldásukkal, mert az erőfeszítést igényel és kényelmetlen, és a legtöbbször kénytelenek vagyunk változtatni magunkon ahhoz, hogy egy-egy problémát meg tudjunk oldani. És arra se számítsunk, hogy minél többet megoldunk belőlük, annál kevesebb marad. Probléma mindig adódik, ez egy tökéletlen világ!

4. Minden emberi kapcsolatnak célja van, így minden találkozás okkal történik. Észre fogod venni az életed során, hogy kivel miért találkoztál, kitől mit tanultál. Ezért ne utasíts el senkit, mert nem tudhatod, hogy mi célból toppant az életedbe!
Az, hogy nem utasítunk el valakit, persze nem azt jelenti, hogy alárendeljük magunkat mindenki kénye-kedvének. Természetesen minden találkozásnak van jelentősége, de van, amikor az a cél, hogy továbbengedjük az illetőt, és befogadjuk azt,. amit kaptunk tőle, anélkül, hogy elkezdenénk ragaszkodni hozzá. Van, aki olyan, mint a postás. meghozza az üzenetet, azután odébbáll.

5. Hagyd az önsajnálatot és a panaszkodást is! Vagy talán te ismersz olyan embert, aki az önsajnálatnak és a panaszkodásnak köszönheti a sikereit az életében?
Nem kell azért mindenáron keménynek mutatkozni, főleg, ha nem vagyunk azok. Van, amikor ki kell, hogy sírjuk magunkat valaki vállán, de persze nem kell életmódot csinálni az önsajnálatból. A sikeres emberek valóban azokból lesznek, akik már megunták az áldozat szerepét, és tesznek az álmaikért a panaszkodás helyett.

6. Nyugodtan beismerheted, ha valami fáj, vagy nem úgy sikerült, ahogyan eltervezted. Attól nem leszel sem kevesebb, sem rosszabb ember.

Na ez némileg ellentétben áll az előzővel, de valóban, a gyengeség beismerése néha több erőt igényel, mint egy tökéletes szerep játszása, amely csupán álca és védőpáncél a világ bántása, csúfolódása és gúnya ellen. Azt se feledjük, hogy az tanul a hibáiból, aki beismeri, hogy elkövette őket. mindig van újabb lehetőség, meg kell tanulni élni vele!

7. Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, ami hiányzik az életedből, gondolja arra, amid már megvan! Akkor majd meglátod, hogy a gazdagságnak nem feltétlenül a pénz a mérőeszköze.

Valójában mindenünk megvan. Ha elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk, akkor mindig boldogok vagyunk, és megkapjuk az erőt arra, hogy megvalósítsuk még a lehetetlennek tűnő álmainkat is. Persze az elégedettség nem a motiváció hiányát jelenti.





Nincsenek megjegyzések: