2020. május 4., hétfő

Gyógyító erőállatok

Írtam már korábban egy bejegyzést az Alsó Világban tett utazásról, de ahogy ott is említettem, ennek gyakorlását csak egy tapasztalt vezető jelenlétében ajánlott elkezdeni. Amíg nincs benne gyakorlatod, addig ne kísérletezz egyedül, mert megeshet, hogy nem tudsz megfelelően visszajönni az Alsó Világból. Az alábbiakban arról fogok írni, hogy milyen módokon kérhetünk gyógyítást az erőállatunktól, vagy attól az állat-szellemtől, akivel találkoztunk az Alsó Világban vagy az Életfa körül. Azt a helyet a Szellemvilágban, mely összeköti az Alsó, Felső és Középső Világot, Axis Mundinak, vagyis Világtengelynek is szokták nevezni latin szóval. Az ősi hagyományokban és mitológiákban gyakran egy hatalmas fa (Világfa vagy Életfa) vagy egy hatalmas hegy (Világhegy) jelképezi a kaput az átlépéshez, és a mese- vagy mondahősök ezeken keresztül jutnak el a különböző világokba. 

Az erőállatok elsősorban az Alsó Világban laknak, de eljöhetnek a Középsőbe, vagy a Felső Világba is. Az alábbi gyakorlatot elvégezhetjük az Alsó Világban is, ha már gyakorlottak vagyunk az utazásban oda és a visszajövetel is biztonságosan megy, de ha nem, akkor inkább maradjunk az Életfa körül (vagy arról a helyről induljunk el valamerre, amit az átlépéshez szoktunk használni. A természetes, mesebeli környezet úgyis tele lesz állatokkal. Ez a gyakorlat még nem a saját erőállatunk megtalálásáról szól, csupán ismerkedés, kapcsolatteremtés azokkal az állatokkal, akikkel találkozunk utazásunk során. 

Gyógyulás erőállatokkal

1. Helyezkedj el ülő vagy fekvő helyzetbe az utazáshoz, és indítsd el a sámándobolás hangfelvételét. Ebben az esetben már el kell jutni addig, hogy a lépések narráció nélkül is menjenek, mert amikor még gyakorlottabb leszel, akkor magadat kell kísérni sámándobbal vagy csörgővel, miközben utazol.

2. Ürítsd ki az elmédet, válj üreges csővé, hátrahagyva a Középső Világbeli énedet, egódat és történeteidet, levetve, mint egy ruhát, hogy valós tudatosságoddal tudj jelen lenni az utazásban.

3. Ha megérkeztél az Életfához, akkor hívd az erőállatokat, vagy indulj a keresésükre. 

4. Ha találkozol az erőállattal, akkor kérj gyógyulást vagy segítséget tőle abban, amiben szeretnél. Ezt érdemes az utazás előtt megfogalmazni magadban, hogy ne kelljen rögtönözni. Ne akarj "beszélgetni" az erőállattal a középső világbeli gondjaidról, történéseidről, mert az erőállatok az időn kívüli transzcendens világ lakói. Erőt és gyógyítóst tudnak adni, de nem fogják megfejteni a Középső Világ-beli egód bonyodalmait. Az erőállatok egyébként sem emberi szavakkal, mondatokkal kommunikálnak, hanem cselekszenek, mutatnak dolgokat, vagy olyan szimbolikus képeket közvetítenek a tudatodba, ami tartalmazza a szükséges információkat, csak vissza kell fejteni, értelmezni kell (az utazás után). A Középső Világbeli képeket és információkat lehetőleg ne engedd be az utazásba.

5. Az erőállatok sokféleképpen tudnak gyógyítani, de tudnod kell, hogy nincs félnivalód. Bármi történik is, az teljesen biztonságos, még ha a Középső Világban nem is lenne az. Megesik, hogy az erőállatok kiszakítják valamelyik szervedet, megtisztítják vagy éppen megeszik, és visszaöklendezik, majd visszahelyezik, vagy valami mást tesznek a helyére. A betegség-energia eltávolítása az egyik gyakori dolog, amit az erőállat elvégez. Helyette mindig valamilyen gyógyító dolgot tesz vissza: kristályt, követ, gyógynövényt, energiát stb. Azt is mondhatja, hogy egyél meg bizonyos növényt, kend be magadat valamilyen gyógyító kenettel, vagy fürödj meg egy folyóban, vízesésben. Az is megtörténhet, hogy az állat megeszi az összes húst a testedből, és kiköpi a csontokat, majd visszaöklendezve új testet állít össze neked. Ez is egy gyógyítási forma. Az is megeshet, hogy más "halálnemnek" vet alá, ami igazából egy újjászületési folyamat: eltemet, majd kiás, eléget, majd feltámaszt a hamuból, felold vízben, kiszárít a szélben, stb. 

6. Az is megtörténhet, hogy elvisz a hátán valahová, vagy pedig átváltozol az állattá és az ő formájában közlekedsz. Az alakváltás szintén gyakori élmény a sámánutazásban. A gyógyítást kérheted valamilyen fizikai betegségre, vagy mentális, érzelmi bajokra (szorongás, halogatás, önbizalom-hiány stb.). A kapcslataidra is kérhetsz gyógyítást, de egy fontos dolgot meg kell jegyezni: Az erőállatok sohasem fogják gyógyítani vagy bármilyen módon befolyásolni annak a személynek az életét, akivel te esetleg kapcsolatban vagy, de nem kérte a gyógyítást. Mások életébe beleszólni nem etikus dolog, ha nem kért segítséget. Tehát a kapcsolaton belül csak a te szerepeden fognak dolgozni.

7. Ha az utazás megáll, és nem történik semmi, akkor kérdezd meg az erőállatot, hogy mi jön most. Ha továbbra sem történik semmi, akkor csinálj valamit, használd a fantáziádat!

8. Igyekezz kizárni a Középső Világbeli képeket, gondolatokat, információkat, személyeket. Ha egy személy megjelenik, hogy gyógyítson, az valamilyen természeti nép sámánjaként fog megjelenni. Ne engedj be Középső Világbeli személyeket az utazásba. 

9. Amikor hallod a visszahívó dobszót, akkor köszönd meg az erőállatnak a segítséget, és indulj vissza a fizikai valóságba.

Nincsenek megjegyzések: