2020. május 8., péntek

Kapcsolódás az erőállathoz

Sok kérdést kapok az erőállatokkal kapcsolatban, és valóban, fontos szerepük van a sámáni úton. Ajánlom elolvasásra három korábbi blogbejegyzésemet ebben a témában (Erőállat behívása, Erőállat megtartása és Gyógyító erőállatok). Most ezt az ismeretanyagot fogom kiegészíteni még egy gyakorlattal, melyet nagyon fontosnak tartok. Mindenki rendelkezik legalább egy erőállattal. Az animista, törzsi kultúrákban az erőállat szellemének nem csak gyógyító és védelmező erőt tulajdonítanak, hanem azt tartják, hogy jelenléte és segítsége elengedhetetlen tulajdonképpen az életben maradáshoz is. Ha nem vagyunk tudatosak a jelenlétéről, és nem fejlesztjük a kapcsolatunkat vele, akkor könnyebben elveszíthetjük, ami nem szerencsés dolog. Súlyos betegségek, rossz egészségi állapot, motivácó hiánya, depresszió, önpusztító tendenciák és sikertelenség az élet minden területén - ezek mind a szimtómái lehetnek annak, hogy elhagyott az erőállatunk, (vagy valaki elvette, megsebezte stb. de ez jóval ritkább). 

Az erőállat visszahozása egy fontos gyógyító eljárás a sámánizmusban. Van, aki úgy végzi, hogy megkeresi a hozzá forduló ember erőállatát az Alsó Világban, és utána befújja a köldökén vagy a szívcsakráján keresztül. Én azonban még hatékonyabbnak találom az alábbi módszert, amikor nem a sámán, hanem mi magunk igyekszünk megkeresni az erőállatot, és felvenni vele a kapcsolatot, majd "visszahozni" magunkkal a fizikai valóságba is, hiszen hétköznapi tevékenységeink és éber tudatállapotunk során is hívhatjuk segítségül, és érezhetjük a jelenlétét. Minél többet hívjuk, annál inkább magától is megjelenik, például ha veszélyt érez, amit mi esetleg nem veszünk észre. Ilyenkor figyelmeztet és megvéd a veszélytől, ha teheti. Persze mint minden szellem, az erőállat sem mindenható, mégis nagyon fontos a szerepe. Azért tartom fontosnak azt, hogy az ember saját maga keresse meg az erőállatát, mert a későbbiekben is neki kell kapcsolódnia hozzá, és ha nem tanuljuk meg érzékelni a jelenlétét, akkor csak egy hitalapú dolog lesz az egész, nem fogunk tudni hatékonyan kommunikálni egymással. A sámán védelmező jelenléte persze nagy segítség lehet. Ő vezetheti, illetve kísérheti az utazást, de az alábbi lényeges lépéseket nekünk kell megtenni közben. 

Mielőtt az utazás közbeni teendőket ismertetném, leírok pár szempontot, ami alapján felismerhetjük az erőállatunkat. Sokféle erőállat szellemével találkozhatunk a Szellemvilágban, de lesz egy erőállat, akinek a szellemével igazán közeli kapcsolatba fogunk kerülni. Ő lesz a fő erőállatunk. Milyen kritériumok alapján ismerhetjük ezt fel?

1. Ha hívjuk az erőállatunkat, és mindig iugyanaz az állat jelenik meg, akkor esélyes, hogy ő az.
2. Kérdezzük meg! Az állat telepatikusan fogja közölni, vagy valamilyen jellel, a viselkedésével meg fogja mutatni, hogy ő-e az, vagy ha nem ő, akkor elvezet az erőállatunkhoz.
3. Az állat gyorsan ismétlődve több irányból, többször (legalább négyszer) mutatja meg magát vagy a testének egyik részét (pl. a szemét, arcát, csőrét stb.) Ezzel hívja fel magára a figyelmünket.
3. Követ minket az egész utazás során. Van, amikor vannak bizonyos prekoncepcióink azzal kapcsolatban, hogy milyen erőállatot szeretnénk (pl. tigris, medve, vagy valamilyen erőt sugárzó állat), és ha egy olyan állat jelenik meg és maad velünk, amelyikkel nem "szimpatizálunk" a fizikai valóságban, akkor nehezebben fogadjuk el, ha mégis ő az erőállatunk. Olyat fogunk kapni, amilyenre a leginkább szükségünk van, ezt elsősorban a pszichés berendezkedésünk határozza meg.
4. A szívünkben erősen érezzük, hogy ő az, egyből mély kapcsolat alakul ki az erőállattal. Ezt elősegíti, ha úgy megyünk bele az utazásban, hogy "kiürítjük" a tudatunkból a Középső Világbeli történeteinket és egónkat. Az alábbi utazás esetén maradjunk az Életfa környékén elterülő erdőben, vagy ereszkedjünk le az Alsó Világba, de csak akkor, ha már jártasságot szereztünk benne.

Az erőállat visszahívása

1. Helyezkedj el ülő vagy fekvő helyzetbe az utazáshoz, fedd be a szemedet, ha szükséges, és indítsd el a sámándobolás hangfelvételét. 

2. Ürítsd ki az elmédet, válj üreges csővé, hátrahagyva a Középső Világbeli énedet, egódat és történeteidet, levetve, mint egy ruhát, hogy valós tudatosságoddal tudj jelen lenni az utazásban.

3. Ha megérkeztél az Életfához, akkor hívd az erőállatod, vagy indulj a keresésére. 

4. Ha találkozol az erőállattal, akkor kérj gyógyulást, vagy változz át az erőállattá úgy, hogy eggyé válsz vele, vagy beengeded a szellemtestedbe és úgy alakulsz át. Az is lehet, hogy nem váltok eggyé, hanem felültet a hátára, átölel, táncol veled stb.


5. Amikor hallod a visszahívó dobszót, akkor nyújtsd ki a karjaidat magad előtt, és az erőállat szellemét ragadd meg a két kezedben, majd a két tenyered közé szorítva, "gyömöszöld bele" a szívcsakrádba. Ezután érkezz meg a fizikai valóságba, a tenyereidet továbbra is a szívedre tapasztva. Ezután a révült tudatállapot elérése nélkül is könnyebben tudod hívni az erőállatodat, és kis gyakorlással tapasztalni fogod a jelenlétét.

Fontos, hogy szánjunk elegendő időt az ismerkedésre az erőállattal, mert eleinte bizalmatlan, sőt kissé nyers vagy durva is lehet, de ez nem azt jelenti, hogy ártani akar. Viszont kifejezheti az elégedetlenségét amiatt, hogy évekig elhanyagoltuk. A bizalom, a kapcsolat és a kommunikáció kifejlődésére sok időre és sok utazásra van szükség. Az állatok érzelmi energiák, ezért ne rideg, racoinális elmével közelítsünk feléjük, hanem a szívünkkel. Ne siessünk újabb és újabb erőállatokat szerezni. Úgyis fognak jönni, amikor szükségünk van rájuk, ha olyan feladat van, amiben segíteni tudnak. Egy sámán általában több erőállattal szokott dolgozni, melyek a különböző feladatokban segítenek neki. Aki nem utazik mások gyógyítása, segítése érdekében, annak nem biztos, hogy szüksége van sokm erőállatra. Ne vigyük be a Szellemvilágba a fogyasztói társadalomra jellemző gyűjtőszenvedélyt, hanem elégedjünk meg azzal, amit kapunk!

Nincsenek megjegyzések: