2020. március 9., hétfő

Utazás az Alsó Világba

Elérkeztünk ahhoz a gyakorlathoz, melyben szellemtestünkben kilépünk fizikai testünkből, és elhagyjuk a Középső Világ fizikai és szellemi dimenzióját is, hogy megismerkedjünk az Alsó Világgal. Ehhez hasonló gyakorlatok több könyvben is megtalálthatók, például Sandra Ingerman, Michael Harner, illetve Paul Francis könyveiben. Innen széármazik az alábbi leírás. Viszont az Alsó Világba történő utazást nem biztonságos egyedül kipróbálni, érdemeds eleinte egy gyakorlott sámán-vezető felügyelete alatt végezni. Tehát ezt itt most NE próbáljátok ki, ha nincs mér előzetes képzettségetek a három világban történő utazásban.  

 Az alábbi narrációt felmondhatuk egy diktafonra, hogyha az instrukciók megjegyzése nehéznek tűnik, és azt visszahallgathatjuk sámándobos aláfestő zenével, miközben a lélekutazást végezzük. Előtte ismételjük át azt, amit az előző blogbejegyzésben megtudtunk a három Világról a sámáni világképen belül. 

Hunyd be a szemed, és válj tudatossá a légzésedről! Figyeld meg a ki- és belégzésed ritmusát! Miközben a légzésedre figyelsz, érzékeld azt, hogy hol vannak feszültségek a testedben! Minden egyes kilégzéssel igyekezz elengedni ezeket a feszültségeket! 


Most kérdezd meg magadtól, hogy milyen gondolatok, témák, feladatok keringenek éppen most a fejedben. Csak észleld, amint valami megjelenik az elmédben. Ahogy tudatossá válsz a gondolatról, vedd észre, és anélkül, hogy belebonyolódnál, tedd félre az egyik oldalra. Tudatosítsd, hogy nem kell most foglalkoznod vele, hanem később visszatérhetsz rá. 

Most ismételten kérdezd meg magadtól, hogy milyen gondolatok, témák, feladatok keringenek éppen most a fejedben. Ismét csak észleld, amint valami megjelenik az elmédben. Ahogy tudatossá válsz a gondolatról, vedd észre, és anélkül, hogy belebonyolódnál, tedd félre az egyik oldalra. Tudatosítsd, hogy nem kell most foglalkoznod vele, hanem később visszatérhetsz rá. 

Még egy utolsó alkalommal kérdezd meg magadtól, hogy milyen gondolatok, témák, feladatok keringenek éppen most a fejedben. Ismét csak észleld, és tedd félre az egyik oldalra.

Most képzeld el azt, hogy lassan különválsz a testedtől, és a tudatod elindul az axis mundi, vagyis az átlépési hely felé (ez lehet az Életfa, vagy egy olyan hely a Természetben, ahol már jártunk, és le tudunk menni a Föld alá valamilyen résen, odún, barlangon keresztül. Képzeld azt, hogy ott vagy, és vizsgáld meg a környezetedet! Mentális szemeid előtt írd le az eléd táruló látványt, mintha egy történetet mesélnél valakinek, aki nem látja azt, amit te. 

Írd le az időjárást. Milyen? Napos? Felhős? Ködös? Meleg vagy hideg van? Fúj a szellő, vagy pedig szélcsend van? Milyen évszakban vagy? Nappal vagy éjszaka van? Látsz növényeket magad körül? Milyenek azok? 

Vannak valamilyen hangok? madarak, állatok, víz? Írd le őket! Van valamilyen illat a levegőben? 

Írd le, hogy milyen ruhában vagy! Érezd a földet, amin jársz! Érezd, hogy milyen rajta sétálni!

Nézz körül a szemed sarkából, és észre fogsz venni valamit: egy természetes nyílást, hasadékot, odút, barlangot, kútfélét, amely lefelé vezet, a föld alá. Menj oda, és vizsgáld meg! Mekkora méretű? Milyen alakú? Ez lesz az axis mundi, vagyis a Világtengely, melyen keresztül leereszkedsz a sámáni Alsó Világba. 

Ezután képzeld el, ahogy könnyedén és erőfeszítés nélkül  belépsz a nyíláson, azzal a módszerrel, ahogy tudsz. Amikor beléptél az alagútba, akkor mozogj addig, amíg nem válik olyan szélessé, hogy fel tudj állni benne. Fordíts egy kis időt az alagút tanulmányozására! Figyeld meg, hogy miből áll az aljzata, és milyen érzés a lábaid számára! Figyeld meg, hogy miből állnak a falak és a mennyezet!

Most mozog mélyebbre az alagútban, és figyeld meg, hogyan változnak meg a hangok, ahogy egyre mélyebbre mész! Figyeld meg, hogyan változik a hőmérséklet! Milyen illatokat érzel?

Ahogy még mélyebbre mész, az alagút elkezd fokozatosan lejteni lefelé. Minél mélyebbre mész, annál inkább magad mögött hagyod a Középső Világot, ahogy közelebb kerülsz az Alsó Világhoz. Menj még mélyebbre, egyre közelebb az Alsó Világhoz!

Most az alagút kezd fokozatosan kiegyenesedni. Magad előtt látod a kijáratot. Most lépj ki az alagútból, az Alsó Világ gyönyörű, érintetlen, természetes tájaira! Ismét tölts el egy kis időt a tájkép leírásával!

Mit látsz a távolban? Mit látsz a közelben? Milyen a föld? Most el fogsz indulni, és teljes biztonságban felderíted ezt a világot. Figyeld meg a környezetedet! Mit látsz? Milyen hangokat hallasz közben? 

Milyen a  levegő? Vannak-e illatok? Milyen a hőmérséklet? Milyen napszakban vagy? Milyen évszak van? Milyen az időjárás? Idővel elérkezel egy tisztásra. Menj beljebb! Emlékezve, hogy teljes biztonságban vagy, egíy barátságos állattal fogsz találkozni. 

Menj oda hozzá! Milyen fajta állatot látsz? Írd le részletesen! Figyeld meg közelebbről, és jegyezd meg, amit látsz! Megérintheted, ha szeretnéd. Érzékeld, hogy milyen az érintése! Tölts el valamennyi időt az állattal! Most itt az ideje a visszatérésnek. Köszönd meg az állatnak az együttlétet, és köszönj el tőle! Ints búcsút az Alsó Világnak! Lépj vissza az alagútba, és felfelé emelkedve, érkezz meg az axis mundihoz! 

Tudatosítsd magadban a fizikai tested jelenlétét, és lépj vissza a testedbe! Újra érzékeld a testérzeteket, vegyél néhány mély levegőt, és válj tudatossá a tested mozgásáról a légzéssel együtt! Mozgasd meg az ujjaidat és a lábujjaidat, majd fokozatosan az egész testedet! ha fülhallgatót és szemfedőt használtál, akkor ezeket vedd le, és újra figyelj a szobában hallható hangokra! Fokozatosan nyisd ki a szemeidet, és térj vissza teljesen a fizikai valóságba!

A fenti gyakorlatban a következő akadályok merülhetnek fel: 
- Nem találod meg a lejáratot.
- Nem tudsz lemenni rajta.
- A világ, amit odalent látsz, nem kőkorszaki, hanem vannak benne épületek, utak, mezőgazdasági területek, fémtárgyak, stb. Ez utóbbi azt jelenti, hogy még nem jutottál le az Alsó Világig. Ilyenkor vissza kell menni az alagútba, és még mélyebbre kell ereszkedni. 

Az is megtörténhet, hogy nem jelenik meg erőállat az Alsó Világban. Ezekben az esetekben tovább kell gyakorolni a kapcsolódást, és a következő alkalmakkor már sikeresebb lesz a dolog. A fenti utazásban megélt élmények minden részletének lehet jelentősége, üzenet- értéke, ezért érdemes megjegyezni a részleteket, és közvetlenül az utazás vége után leírni.

Nincsenek megjegyzések: