2020. augusztus 26., szerda

Heimdallr kürtje

Elég régóta nem kaptam már újabb szimbólumokat Odintól, de azért gondoltam, hogy valamilyen nyugalmas időszakban folytatódni fog a dolog. Az eddigi szimbólumokról olvashattatok a blogomban. A mostani időszak valóban sok szempontból nagyon sűrű és zaklatott is, de úgy látszik, hogy amikor egy-egy egyéni kezelésnél bizonyos speciális segítségre van szükség, akkor megkapom a következő szimbólumot, amely éppen az adott esethez illeszkedik, és abban lehet a segítségemre. 

Ez alkalommal egy olyan vendégem volt, aki évek óta úgy érzi, hogy bele van fojtva a szó, és nem képes kimondani, kommunikálni a gondolatait, érzéseit, a benne zajló dolgokat. Sokan rendelkezhetünk ilyen vagy hasonló kommunikációs blokkokkal, melyek valamilyen traumából vagy transzgenerációs mintából fakadhatnak. Amikor a kezelést végeztem, a lenti szimbólum jelent meg a gongon, amit egy kürtnek értelmeztem. 

Amikor elkezdtem dobolni, akkor rá is kérdeztem a szimbólum jelentőségére, és lélekutazás közben elmentünk Odinhoz, aki a szimbólumot odaadta egy fekete rúnakövön, zöld színnel volt ráfestve vagy belekarcolva. Odin a torkomra és a vendégem torkára rajzolta a szimbólumot fénylő lándzsája hegyével, és közölte:

"Ez Gjallarhorh, Heimdallr kürtjének szimbóluma, melyet mind a kilenc világban hallani fognak, amikor elérkezik a Ragnarök ideje. A rúna abban segít, hogy őszintén ki todd mondani mindazt, amit gondolsz, érzel, ami zajlik benned, és mindezt félelem nélkül tedd meg, de mégsem úgy, hogy fölöslegesen megbánts vele másokat. Segít abban is, hogy megtaláld a saját hangodat, és mondanivalódat, ha író, költő, énekes vagy, valamint abban, hogy a szavaidnak olyan ereje legyen, hogy beteljesüljenek, ha jósolsz vagy megígérsz valamit. Ezért felelősséggel is jár. Csak azt mondd ki, amit valóban komolyan gondolsz, és sohasem szabad hazudnod, mert akkor a szimbólum ereje el fog hagyni."

Amikor Odin mindezt mondta, a farkasai és a hollói is ott károgtak és "beszélgettek" mellette, és egyszerre elkezdtem érteni a szavaikat, mintha emberi nyelven szóltak volna, vagy holografikusan kikódolódott volna az üzenetük. Elképzelhető, hogy a szimbólum segít az erőállatok és a Szellemvilág üzeneteinek kikódolásában is. 

Utánanéztem Heimdallr alakjának az interneten. Heimdallrt a legfehérebbnek írják le az Ász istenek közül, arany fogai vannak, és a Gjallarhorn ("üvöltő kürt") mellett van egy Gulltopr nevű, arany sörényű lova. Apja Odin, és kilenc anya van, akik a tenger nagy hullámait is képviselik. Előre látja a jövőt, rendkívül éles a látása és a hallása, és ennek köszönhetően őt tették meg Asgard őrzőjévé. A Bifröst, vagyis a Szivárványhíd végénél áll őrt, hogy ha bármilyen támadás vagy veszély fenyegetné Asgardot, akkor idejében tudja riasztani az isteneket és seregeiket. Közvetítő szerepet játszik az istenek és az emberek világa között, például ő tanította meg az embereknek a társadalmi osztályok jelentőségét. A kosokkal és az Yggdrasil Világfával is kapcsolatba szokták hozni. A rúnák tudományában is nagyon jártas, és megtanulhatunk tőle nagyon odafigyelni mindenre, ami által kiélesednek az érzékeink. Azt mondják, hogy Heimdallr hallja, ahogy a fű nő a föld alatt, vagy ahogy a birka szőre nő. Olyan kevés alvásra van szüksége, mint egy madárnak, és éjjel ugyanolyan messzire lát, mint nappal. 

Nincsenek megjegyzések: