2020. augusztus 21., péntek

Munay Ki - az inkák öröksége

Lassan már két hete, hogy megkaptam a Munay Ki beavatásokat. Ez kilenc rítust jelent, melyet Alberto Villoldo "gyűjtött össze" és modernizált kissé a globális kultúra gyermekei számára. A rítusokat eredetileg a quechua vagy quero indiánok magas Andokbeli csoportjai őrizték, és az inkák szellemi hagyatékának tekintik, melynek széles körben történő megosztásának ideje most jött el.

Én magam is azon vagyok, hogy a sámáni tudás és életszemlélet mindenki számára elérhetővá váljon, de ettől még nem elegendő mindezt zanzásított, gyorstalpaló formában továbbadni. Lassan öt éve foglalkozom a sámánizmussal, de úgy érzem, hogy ezeknek az éveknek egy perce sem volt elfecsérelt idő., és még mindig csak az alapoknl tartok. 

A Munay Ki esetében viszont az a jelenség játszódott le, hogy bárki elvégezhet egy hétvégi tanfolyamot, majd már saját maga is Munay Ki átadóvá válik, anélkül, hogy egyáltalán megértette és megélte volna, hogy mivel van dolga, és milyen lehetőségek rejlenek a sámáni útban és képességekben, amikbe beavatást nyert. 

Nekem ez a kielc rítus még az eddigi előtanulmányaim birtokában is olyannak tűnt, mintha egy csontvázat kaptam volna, melyre valahogy rá kell építeni a húst és a többi szövetet, vagy egy keretet kaptam, amit a Szellemvilág segítségével kell majd megtöltenem. De hát hívott a dolog, így elmentem. 

Juhász Anna volt az átadóm, és nem csak beavatott a rítusokba, hanem megmutatta azt is, hogyan avassak be másokat. A kilenc rítus tulajdonképpen energetikai kódokat, "fénymagokat" helyez el a testünkben, melyek, ha dolgozunk velük, és fejlesztjük őket, képesek ablakokat nyitni a Szellemvilág különböző dimenziói felé. Lássuk hát röviden, hogy miről is szól a kilenc beavatás (a későbbiekben tervezem, hogy részletesen írok mindegyik rítusról, ahogyan majd kezdenek kitöltődni a keretek ismeretekkel és tapasztalatokkal. 

1. A gyógyítók rítusa (Hampe Krapay)

A beavatandó kap egy pi-követ, mely egy átlyukasztott korong alakú kő, és ezt avatják be a rítusokkal együtt. Én térkép-jáspist választottam. A rítus során a tenyércsakrákat is aktiváljuk. valamint kapcsolatba kerülünk az ősi gyógyítók láncolatával, akik fénylényekként az emberiség kezdetei óta gyógyítanak és őrzik a tudást. 

2. Az erő övei

A második rítusban a beavatandó aurájában öt erő-övet helyeznek el, melyek védelmező hatással bírnak, és seg|tenek a káros energiák lebontásában az őselemek formájába. Az első és második csakra magasságába egy fekete öv kerül, mely a Föld elemet képviseli. A köldökcsakra köré egy vörös öv kerül, mely a víz elem éltető erejét képviseli. A szívcsakra magasságába egy arany öv kerül, mely a tűz elemet képviseli, a torokcsakra magasságába pedig egy ezüst öv, mely a levegő elemet képviseli, végül a homlokcsakra magasságába egy fehér öv kerül, mely a tiszta tudatosságot képviseli. A koronacsarából egy arany, egy ezüst és egy szivárvány folyam indul i, és az összes csakrát összeköti, majd találkoznak a Szent, havas tetejű heggyel a medencében, A szivárvány szökőkút és a szivárvány híd pedig összeköt más dimenziókkal. 

3. A látnokok rítusa (Kawach Karpay)

Ebben a rítusban összekapcsoljuk az agy látóközpontját a harmadik szemmel és a szívvel, ami elősegíti, hogy megtanuljunk a szívünkkel is látni, valamint fejleszti a belső látást, mely által megtanuljuk érzékelni a Szellemvilágot.

4. A harmónia rítusa (Ayni Karpay)

A harmónia rítusában hét archetípust (vagyis erőállatot és szellemi vezetőt, tanítót) avatnak bel, illetve helyeznek el fényló mag formájában az egyes csakrában az alábbiak szerint: 

1. csakra - kígyó

2. csakra - jaguár vagy puma

3. csakra - kolibri

4. csakra - sas vagy kondor

5. csakra - Huascar Inka, az Alsó Világ és a tudatalatti védelmezője

6. csakra - Quetzalcoatl - a Tollaskígyó, a Középső Világ védelmezője

7. csakra - Pacsakuti - a Felső Világ őrzője, a változások előmozdítója

Ez a négy az "alapozó rítusok" kategóriájába tartozik, a következő három pedig a "hagyomány rítusai" kategóriába. 

5. A Nap-őrzők rítusa (Pampamesayok)

Ezzel a rítussal összekapcsolódunk az ősi kő-építmények és minden szent hely gyógyító szellemeivel, és hívni tudjuk őket, amikor szükséges. Ez a rítus összeköt a laikák ősi láncolatával, és a Nappal őrzőivel, akik tudtak gyógyítani, varázsolni, és a Földanya női minőségét képviselték. Ez a rítus segít kapcsolatot teremteni a Belső Nővel, és elkezdeni női minőségünk gyógyítását. 

6. A Bölcsességőrzők rítusa (Altomesayok) 

Az ősi gyógyító bölcsesség őrzői a hagyomány szerint a nagy szent hegyek szellemei. Ha kapcsolatba lépünk velük, akkor átadják a bölcsességüket és az általuk őrzött gógyító tudást, amennyiben alkalmasnak ítélnek rá. A hegyek szellemeit Apuknak hívják a querók. 

7. A Földőrzők rítusa (Kurak Akuyek)

A Földőrzők olyan magasabb dimenziójú lények, akiknek feladata a földi élet és civilizáció óvása és őrzése, és ha kapcsolatba lépünk velük, akkor előre tudunk látni a jövőben, illetve valóságra tudjuk álmodni, amit szeretnénk. 

A nyolcadik és kilencedik rítus a "jövő rítusai"

8. A csillagőrzők rítusa (Mosok Karpay) 

A csillagőrző beavatás átsegíti a lelkünket a 2012-2021 között zajló átmeneti korszakon, és belekapcsol az ezután következő új korszak tudatosságába. A gyakolró energiateste elkezd kifényesedni, és elindul a Homo Luminoussá válás útján. Az energiatest kifényesedésével együtt az öregedés, érzékelés és a tudatosság is változik, fejlődik. 

9. A Teremtők/Szellemőrzők rítusa (Taitanchis Ranti)

Ez a rítus az isteni tudatosság felébresztését segíti elő, mint amilyen a Krisztus- vagy Buddha tudat. Előhozza kreatív potenciálunkat, mellyel nem csak a saját életünk teljesedik ki jobban, hanem mások életében is elősegíthetjük a tudatos teremtést. Az inkák szerint Virakocsha volt a teremtő istenség, és az ő arany fényből álló burka mindegyik rítusban fontos szerepet játszik. Egyes kutatók Virakocsha alakját Jézuséval azonosítják, minden esetre azt leszögezhetjük, hogy számtalan helyen és időben jelentek meg olyan szellemi tanítók, akik meghatározták az emberiség sorsát, és a szellemi tudatosság felé. 

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a hetedik és további beavatásokat a quero-k közül is csak nagyon kevesen érik el, és van, akinek az egész élet kell hozzá. Tehát van itt mivel foglalkozni. A negyedik rítussal kapcsolatban mindegyik archetípust tűzzel kell táplálni legalább két hétig, és gyanítom, hogy a többi beavatással is kell majd dolgozni révülésben.  

Nincsenek megjegyzések: