2021. július 25., vasárnap

A villám szimbóluma

Megkaptam a negyvennyolcadik szimbólumot Odintól. Ez egy villám-szimbólum, óészaki nyelven elding. A farkas és a holló kísért el ezúttal is Odinhoz, és Odin egy fekete rúna-követ nyújtott felém, melyen világoskék színben jelent meg a villám-szimbólum. Három vízszintes része volt a cikcakk-ábrának, az átlós részek pedig jobbról balra ereszkedtek lefelé. Utána a szimbólumot a fejem tetejére rajzolta, mint egy taréjt, a villám hegye hátrafelé mutatott a tarkóm felé. Odin magyarázni kezdte, hogy a szimbólum azt jelzi, hogy egy bizonyos élethelyzetben hirtelen erőteljes válotzás, megoldás fog bekövetkezni. 

A villám az isteni beavatkozás jele, amikor is az ember látszólag nem tesz semmit annak érdekében, hogy egy helyzet megváltozzon, vagy úgy néz ki, hogy saját erőből képtelen lenne megoldani a dolgot. Ekkor csap be a villám, hatalmas energiát közölve, és elpusztítva mindent, ami az útjában áll annak az új dolognak, ami hirtelen be fog következni. A villám megjelenésével tehát hirtelen elhárulhat egy nagy akadály, de el is pusztulhatnak azok a dolgok, melyeknek már nincs szerepe az új helyzetben. A villám három vízszintes szakasza a három világot, vagy a múltat, jelent és jövőt is jelképezheti.Így a ferde lecsapó szakaszok között egy kis mértékű stabilitás is megnyilvánul, de ez inkább arra utal, hogy a hirtelen bekövetkező változások közepette azért vannak megvilágosodás-szerű felismerések is. 

A viking mitológiában Thort tartják a mennydörgés istenének. Amikor harci szekerével szántja az eget, dörgő hang keletkezik. Viszont a villámlás istenének inkább Lokit tartják. A mennydörgés ebben a tekintetben a kemény munka szimbóluma, míg a villámlás a munka nélkül, könnyen (trükkel) szerzett eredményeket, a szórakozást jelképezi.  

Nincsenek megjegyzések: