2021. július 18., vasárnap

Azonos és kiegészítő energetikai kapcsolatok 2. rész

A Janancsakuj gyakorlat folytatása következik (a leírás első részét itt találjátok):

6. A 2. partner az 1. farokcsontjából a sajátjába fogadja az energiát, majd felvezeti a gerinc mentén, és felajánlja a Kozmosznak a fején keresztül. Most fogadja be a számít a kozmoszból, és adja hozzá a saját számíját. Most ezt a lefelé áramló energiát küldje a partnere koronacsakrájába, mindezt szeretettel.

7. Az 1. partner befogadja az energiát a 2. partner feje tetejéről, majd levezeti a gerince mentén, és befogadja a Földanya számíját. Ehhez tegye hozzá a saját számíját, és küldje a számít a saját farokcsontjából a 2. partner farokcsontjába. Fontos, hogy ne a hucsát osszuk meg egymással, hanem a számít. Ehhez érdemes előzetesen elvégezni a hucsa mikhuj gyakorlatot, amit később fogok ismertetni.

8. A két gerinc mentén keringő energia egy kört fog alkotni. Lehet, hogy nem történik meg egyből, de ha eléggé koncentráltok, és kiárasztjátok a szívünkből a munay-t (feltétel nélküli szeretetet) akkor megérezitek az energia-áramlást. Folytassátok a gyakorlatot addig, amíg nem sikerül 4-5 percig megtartani az egyirányú forgást (az 1. partner lefelé áramoltatja, míg a 2. partner fölfelé). A számí tehét nem csak körbe kering, hanem folyamatosan betöltődik az 1. partner fejtetőjén keresztül a Kozmoszból és a 2. partner farokcsontján keresztül a Földanyából. A gyakorlat végére az energiabuborékotok egy nagy, közös mezőbe fog összeolvadni, és az energiák kiegyenlítődnek.

9. Ha úgy érzitek, mozogjatok az energiaáramlással együtt ringatva a testeteket. De a testsúlyotok maradjon a saját lábaitokon, és a gerinc maradjon összeérintve. Ha nem sikerül létrehozni a körforgást, akkor próbálkozhattok az áramlás irányának megfordításával (ebben az esetben az 1. partner fölfelé áramoltatja a számít, míg a 2. partner lefelé). Általában minden párnak az egyik irány természetesebben fog működni, a másik nem annyira. De ha úgy érzitek, akkor eltölthettek egyforma időt azzal, hogy először az egyik, utána a másik irányba áramoltatjátok az energiát. Ehhez a 10. pontban leírt módon szakítsátok meg a gyakorlást, majd kezdjétek újból, megbeszélve az irányok változtatását. De nem kötelező mindkét irányban áramoltatni a számít. A janantin párok erős különbséget fognak érezni a két irány között, míg a maszintin párok mindkét irányba könnyen tudják áramoltatni. Ha nem sikerül egyik irányban sem összehozni az energiacserélést, akkor valószínűleg nem vagytok összeillő pár energetikailag, sem janantin, sem maszintin minőségben.

10. Amikor úgy érzitek, hogy teljes lett az energiafeltöltés, akkor elléphettek egymástól és megszakíthatjátok a fizikai kontaktust. Ezután forduljatok egymás felé, és köszönjétek meg egymásnak az energia kicserélését öleléssel vagy bármilyen más módon. Megbeszélhetitek a tapasztalatokat, és le is írhatjátok, hogy mit kaptatok, tapasztaltatok.

Nincsenek megjegyzések: