2021. július 21., szerda

Hucsa mikhuj - az inka mag csíráztatása

7. Hucsa mikhuj – az inka mag csíráztatása

Annak érdekében, hogy az inka mag életre keljen, aktiválni kell a qosqo-t, és a helyére kell mozgatni az energiákat. Az energiabuborékunkban összegyűlt hucsát ki kell tisztítani és visszaadni a Földanyának, és rendszeresen fel kell tölteni számíval, befogadva a Természet esszenciáit. Ennek a gyakorlatát hucsa mikhujnak, vagyis a hucsa megemésztésének nevezik az inkák. Foglaljuk össze az alábbiakban, hogy milyen előkészítő gyakorlatokat ismertünk meg ehhez a folyamathoz:

  1. Az energiabuborék érzékelésének fejlesztése

  2. Az energiabuborék feltöltése a fák segítségével

  3. Szamincsakuj – az energiabuborék feltöltése számíval

  4. Szaivacsakuj – a számí elfogadása a Földanyától és továbbítása a Kozmosz felé

  5. Janancsakuj - az energia páros keringetése (1. rész, 2. rész)

Hucsa mikhuj gyakorlat

  1. Hozd a kezedet a hasad elé és érzékeld a qosqo-dat! Keresd meg a napfonat vagy a köldök magasságában, és amikor megtaláltad, hogy hol változik meg a tenyered bizsergése, érzékelése, akkor tedd rá a kezedet!

  2. Nyisd meg és zárd vissza a qosqo-dat, lassan eltávolítva és közelítve a tenyereidet a napfonatodhoz! Jegyezd meg, milyen érzés, amikor nyitva van, és amikor visszazárod! Most gyakorold ugyanezt csukott szemekkel, kéz nélkül!

  3. Hangolódj rá a saját energiabuborékodra, és nyisd meg a qosqo-dat, behívva oda minden hucsát a saját energiabuborékodból! Engedd, hogy a qosqo elkezdjen forogni, mint egy centrifuga, és megeméssze a poqpo-dban tárolt hucsát! Ekkor azt fogod észrevenni, hogy az átalakított számí elindul fölfelé a fejtetőd felé és azon túl, míg az a hucsa, amit már nem tudsz visszaalakítani számívá a qosqo segítségével, lassan leereszkedik a lábaidba, majd onnan a Földanyába. Képzelj magad köré egy nagy kristályt, és azon keresztül engedd a hucsát Pacsamamába, ne közvetlenül! Így lefelé is már megtisztított hucsát továbbítasz, tisztelettel gyakorolva az Ayni-t (viszonzást) a Földanyával. Ha szükségét érzed, akkor a folyamat közben is befogadhatod a számít a felső csakrán keresztül a Nap, Hold, Csillagok és a Kozmosz felől.

  4. Ha úgy érzed, hogy a folyamat véget ért, és az egész testedben könnyedséget, tisztaságot és energiát érzel, valamint a lábaid erőteljesen tapadnak a földhöz, akkor sikeres volt a folyamat. Ha viszont úgy érzed, hogy a hasad, gyomrod nehéz, begörcsölt, vagy olyan érzésed van, mintha meg nem emésztett étel volna benne, akkor elakadt a hucsa. Ilyenkor érdemes hassal a földre feküdni, mélyen megnyitni a qosqo-t a Földanya felé, és kérni, hogy vigye el a nehéz energiát.

  5. Ha a fenti lépések már sikeresen mennek, csak akkor kísérletezz mások hucsájának megemésztésével! A másik személy lehet előtted ülve vagy fekve. Nyisd meg a qosqo-dat, és hozz létre energetikai kapcsolatot az ő qosqo-ja és a tiéd között, majd „húzd át” a hucsát az ő poqpo-jából a tiédbe, és a 3. pontban leírt módon igyekezz azt is megemészteni. Ha szükségét érzed, akkor vizualizálhatod, hogy a másik személy koronacsakráján és talpain keresztül belép a számí és kitölti az átvett hucsa helyét.

  6. Amikor „jóllaktál”, és úgy érzed, hogy sikerült megemésztened a másik személy összes hucsáját, akkor zárd vissza a qosqo-dat, és lépj ki a poqpo-jából. Köszönd meg, hogy gyógyíthattad az energiatestét. Haladóbb szinten távol lévő személyek, esetleg közösségek, kapcsolatok stb. esetében is elvégezheted a hucsa mikhuj-t, de ne siesd el a dolgot!

  7. Minél többet gyakorlod a hucsa mikhuj-t, annál nagyobb lesz az „étvágyad” és az emésztési képességed. De mindig tartsd be a fokozatosság elvét, és ha úgy érzed, hogy elakadt a hucsa a saját qosqo-dban, akkor alkalmazd a 4. pontban leírt technikát. A saját energiabuborékod tiszta és egészséges állapotának fenntartása érdekében mindig gyakorold a szamincsakujt és a hucsa mikhujt saját magadra vonatkozóan is, nem csak másokon segíts!

A korábbiakban már ismertettem a hucsa mikhuj folyamatának egy másik leírását is, ezeknek a linkjeit is idemásolom:



Nincsenek megjegyzések: